Somohardjo: geen coalitie in Suriname zonder PL

19

PARAMARIBO, 5 mei – Een regeercoalitie zonder Pertjajah Luhur, PL, of de Volks Alliantie is niet mogelijk. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo. De achterban staat garant voor flink wat parlementszetels. Tegenstanders van het moment zullen dat goed moeten beseffen. De voormalige medestanders nog meer, met name het Nieuw Front.

De indruk bestaat dat PL danig wordt onderschat. Recente uitspraken van NF-leiders spreken boekdelen. Er is zelfs beweerd dat PL het vertrek uit het Nieuw Front duur zal betalen. In plaats van zetelwinst zal er sprake zijn van verlies. “Dat is onzin natuurlijk. Niet PL wordt afgestraft, ik denk eerder dat het andersom wordt”, zei Somohardjo tijdens een massameeting. Het vertrek was een aderlating.

PL heeft wel degelijk inbreng qua achterban. Daarom ook de eis toen om meer verkiesbare plaatsen op kandidatenlijsten. Dit werd afgewezen en PL vertrok. “Daarom wordt nu geroepen dat paé (aanspreekterm voor Surinaamse mannen van Javaanse afkomst, red.) gek is. Wij willen samenwerken, maar niet ten koste van alles. Paé is niet gek, hij is slim.”


19 REACTIES

 1. alla sma sabie dat japanesie na voevoermang,va ding sma ogo stem tapoe pl.
  somo no moes denki datie oeng vrigitie ominie a voevoeroe kabba , ma no spang nooitie moro joe ogo kisie a kans datie,wongdjowo gemis jolongjolong .
  wogdjowo rasist
  wogdjowo poepoeroemang.
  doe oudrie de groeten .


  Maak melding

 2. Ik weet een ding met Somo in zee gaan is vragen om moeilijkheden.
  Deze man heeft altijd bewezen te gaan voor eigen belang….LANDSBELANG vindt men onder zijn schoenen terug.
  IK WEET EEN DING SOMO IS NIET BETROUWBAAR.

  Als wij met zulke figuren in Su. met landsbelang voorop willen door gaan komen wij nooit waar wij willen zijn.


  Maak melding

 3. Paé Somo,
  weet precies waarover hij praat,als de n.d.p.of het nieuw front niet de volledige meerderheid haalt om een coalitie te kunnen vormen,dan hebben deze zeker de steun van Paé nodig.

  ik zie persoonlijk geen samenwerking tussen het nieuw front en de n.d.p.zitten.en Paé zal zeker de lachende derde zijn.

  beeldvorming is nog geen realiteit,maar kan gebeuren.dus afwachten wat uit de bus komt.


  Maak melding

 4. Somo , front , AC , zaten in de regering en zijn verantwoordelijk voor miljarden verlies van surinaams goud, wat wij als volk goed konden gebruiken. Temeer gelet op de Aov en kinderbijslag wat een lachertje is, plus 70% onder de aarmoede grens van de bevolking.

  Later komt somo vertellen dat de deal met IM-GOLD slechter was dan slecht, maar hij kon er niets aan doen, terwijl hij zelf DNA voorzitter was.

  Om die reden zeg ik dat somo onvertrouwbaar is, Hij heeft geholpen samen met front suriname te verkopen aan de rijke multinationals en komt het volk onzin vertellen nu dat hij uit het front is.

  Geen wonder dat hij zakt in de laatste peil-ling die gehouden is door het SWI.

  Deze hele club van somo/front/AC, zijn echt de boot in gegaan. In het buitenland worden deze leiders uitgelachen van domheid, totaal geen verstand van zaken.

  Een Blanke begrijpt niet hoe een regering 5% voor zich-zelf en 95% aan het buitenland kan geven. De blanke bevolking in het buitenland lachen het front en concorten valicant uit van domheid. Sorry somo je heb je kans gehand en verspeeld en nu moet je op de blaren zitten/op een stuk hout zitten bijten.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor scherpte in visie en ontwikkeling van suriname.


  Maak melding

 5. Herstel!

  Het zou niet slecht zijn als Front een coalitie kan vormen zonder PL en soorten.
  Nu het AC van Ronnie niet mee doet zal het een mooi herstel zijn als ook Somo uit het regeerteam valt. Herstel van de Surinaamse geloofwaardigheid via een regering zonder moordenaar en verkrachter. Mooier kan niet!

  Zeker als blijkt dat MC helemaal geen kans maakt en de kiezer haar bedrogen heeft.
  Je kan geen politiek voeren op gratis koek en sopie met bigi pokoe in Ocer. Ze komen om de koeken te rampaneren, meer niet!


  Maak melding

 6. Wel wel beste Somo Paè,

  Nog even geduld en iedereen zal na 25 mei duidelijkheid hebben wie nou gelijk heeft.

  De kiezers zullen spreken, en dan merken wij vanzelf wie bedrogen uitkomt.

  Wie de winners en wie de loosers.

  Daarna is het gewoon afwachten of de bekende stelling bewaarheid wordt dat de “Paè club” alle kanten op kan waaien net zoals de oude goeroe Willy indertijd ook heeft gedaan.

  Mij zou het in elk geval niet verbazen indien jouw alliantie net zo makkelijk naar Mega wipt enkel en alleen om mee te regeren, want uw oudere broeder heeft toch altijd gezegd dat “jouw soort” altijd in het machtscentrum MOET zitten no matter how or what.

  Velen vermoeden dat PL eruit is gestapt om zodoende de vrijheid te hebben te kunnen kiezen tussen vriend of vijand. Kiest U Mega, dan kun je altijd een verhaal van verzoening ophangen.

  Dan gewoon zeggen dat “Javanen”(want dat komt er dan weer naar boven drijven)nou eenmaal VERZOENEND zijn.

  Makkelijk zat.Gewoon in het spoor van “oom Willy” stappen als het uitkomt toch?

  Ooit komt het wel goed met SME, maar niet met liedenzoals U..dat staat vast.Puur EIGEN BELANG.

  Landsbelang geldt helaas nog niet in het Surinaams political denken, en dit geldt helaas voor de meeste groeperingen/combinaties.

  God BLess Suriname


  Maak melding

 7. Somohardjo: geen coalitie in Suriname zonder PL…DAN ZEG IK ZONDER PL….geen grond (domein) gesjoemel en Visa handel meer.

  BLIJF…!!! WEG !!! meneer de schurk.


  Maak melding

 8. Heel triest gesteld met de reacties van vaak hersenloze suri’s zoals @rozenblad die zijn/haar naam geen eer doet (ik ken familie Rozenblad als familie vol intelectuelen in hun midden). Als je niet inhoudelijk kan reageren ga dan een ander forum vervuilen. Want wat jij en je soortgenoten doen is dit soort forum vervuilen. Hoe wil jij en dat soort figuren als jij de politici in Swiet Sranang iets meegeven.
  Dat pae gedoe en gelul is al lang meer dan 20 jaren achterhaald. Ik ben ook een pae en dan ook met trots kan ik dat zeggen en ik heb geen complex zoals figuren als no.1 Rozenblad. Die heeft die hebie nog en die zal nog heel hun leven lang ermee zitten.
  En weet je hoe het komt dat het achterhaald is: wel ten eerste heeft D.D.B. een eerste aanzet gedaan tot eigen waarde en iedereen mee laten doen en meedenken. Vervolgens heeft niemand anders dan SOMO (volgens velen van jullie pepoeroemang) de eigenwaarde onder het javaanse deel van de suri’s gebracht. Niemand kan mij zeggen dat de surinaamse politici geen gebreken hebben. Gaan ze niet achter rokken aan, dan werken ze samen met criminelen of vullen ze hun eigen zakken.
  Terug te komen op de inhoud van dit bericht. Ik denk en ik hoop dat Volksalliantie samen in een coalitie zit met Megacombinatie. Waarom: de hele VHP en NPS gedoe moet eens verdwijnen en plaats maken voor de nieuwe generatie. Waarom dan Somo erbij: hij heeft tenminste lef/durf en daadkracht (hij is toch van de partij die nooit slaapt). Ik ga dus voor een combinatie van jonge generatie politici met daadkracht en lef. En Rozenblad en consorten, als je denkt dat de pae’s geen intelectuelen kennen dan ben je ruim vijftioen jaren achter met de tijd.
  Een combinatie Megacombinatie en Front zal met zich meebrengen dat het volk het vertrouwen in de politiek verder verliest.
  Geloof mij maar: we zijn aardig op weg om een volwassen politiekvoering in suriname te krijgen (zoals ze in Nederland kennen). Ik denk dat de basis bij deze verkiezingen gelegd wordt. En figuren als no.1 Rozenblad moeten een verbod opgelegd krijgen om inhoudloze reacties te kunnen geven op zulke berichten.


  Maak melding

 9. Ik denk dat Somohardjo met NDP gaat werken als ze een meerderheid kunnen vormen.Hij gaat deze stap niet nemen om het belang van het volk, maar omdat hij regeer macht wil blijven houden.Somohardjo is een onbetrouwbare persoon en het is jammer dat derest van het javaanse volk als onbetrouwbaar wordt getypeerd. Foute zaak he.


  Maak melding

 10. Als ik zo naar die reactie’s lees van bepaalde surinamers van niet javaanse afkomst dan heb ik het gevoel dat deze mensen blank bloed hebben. Zoals een blanke denk , denken ook deze figuren. Racistisch en bang dat andere vooruit komen. Andere volkeren onderdrukken is hun specialiteit.
  Als je zo een reactie kan geven over je mede-surinamers dan ben je heel erg gefrustreerd.
  Hoeveel jaren hebben de blaka mangs over suriname geregeerd. zijn we vooruit gekomen? nee suriname is alleen maar vernietigd door deze figuren. wie zijn de grote grootgrond bezitters ? Wie hebben allemaal Grote Villa’s in Suriname ? waar is die 3,5 miljard ontwikkelinggelden ? ZZakkenvullers zijn dat. Je kan moeilijk zeggen dat suriname niet vooruit gegaan omdat de javanen het land jaren hebbben geregeerd. Als je al deze vragen kan beantwoorden met de Javaan , dan denk ik dat je dan anders gaat praten en denken.

  Janaka.

  De Stille Kracht


  Maak melding

 11. Somo, je moet niet brutaal worden,je blaast hoog van de toren. Diegenen die op jou gaan stemmen, kunnen liever thuis blijven
  Met zo’n T Lijder als jij zou ik me schamen
  Maar goed koester je hoop, je was al dom jaren geleden, je bleef daarna dom, en nu
  nog, is dat zo.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 12. Rozenblaadje (1),

  Heel kinderachtig en beschamend dat een rozenblad dit op papier zet. De pure ongeschooldheid is te merken aan de wijze waarop deze rozenblad een andere etnische groepering in Suriname wil kleineren.
  Deze rozenblad is te vergelijken met de poep die volgens hem door de Javaan moet worden opgeruimd. Deze rozenblad is nog erger dan de wormen die zijn eigen poep opeten.

  Rozenblaadje, je hoort niet in Suriname thuis. Je beschaamd alles waar Suriname voor staat en dat is verdraagzaamheid.
  Denk je dat je beter bent dan de Javaan?
  Jouw soort heeft de waarde van het leven op Aarde verpest en zal hetzelfde lot moeten ondergaan als Hitler.


  Maak melding

 13. NPS staat altijd klaar om schurken te ontvangen om te lopen rotzooien.

  Maar om iets tastbaar voor land en volk achter te laten nee……Zij geven het liefst aan de buitenlander….en importeren Chinezen….dan kunnen wij gaan werken als slaaf domme achterlijke idioten om na arbeid het verdiende loon te brengen voor de CHINEES……zie……….. I’am Gold en de woorden die Groot Roodlip de bevolking van Suriname gezegd heeft.

  Surinamers zijn niet capabel en beschikken de capaciteiten ook niet om het(goud)werk te doen nog controle erover te kunnen houden…………RONALD jij hebt een vloek !!!
  De bevolking moet de NPS zwaar straffen wegens uitspraken en gedrag van Opa Ronald Vniksaan.
  Gaat als ezel veliest een hoop zeemijlen voor de kust van Suriname…komt als ezel terug en komt ons zeggen no hebzuchtig so.

  Laat die man weten ING NO MUS FU DON SO.
  Hij is…… Stabiel… als een… Rand ..Debiel. Vniksaan meer bekend als SRD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.