Boekpresentatie over opgroeien in slavernij

2

Op 12 maart aanstaande wordt het boek ‘Kind aan de ketting’ gepresenteerd bij het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) in Amsterdam. Dit boek onder redactie van Aspha Bijnaar gaat over opgroeien in slavernij, in heden en verleden. Het verschijnt bij KIT Publishers en is een samenwerkingsproject met het NiNsee.

In Suriname en op de Nederlandse Antillen en Aruba hebben tot 1863 honderdduizenden slaven gewerkt op suiker-, koffie- en katoenplantages, in zoutpannen en in de huishouding. Daar waren ook kinderen bij; veel meer dan tot voor kort werd aangenomen. In de eerste delen van het boek ‘Kind aan de ketting’ gaan onderzoekers in op de omstandigheden waaronder deze kinderen opgroeiden.
Officieel is de slavernij overal ter wereld al lang afgeschaft. Toch leven vandaag nog miljoenen kinderen in een toestand van slavernij. In het laatste deel van deze publicatie gaan onderzoekers in op de huidige vormen van (gedwongen) kinderarbeid.

Het boek staat onder redactie van dr. Aspha Bijnaar, sociologe en als onderzoeker werkzaam bij het NiNsee. Bijdragen in de bundel zijn van: dr. Aspha Bijnaar (NiNsee), dr. Dienke Hondius (Vrije Universiteit), prof. Alex van Stipriaan Luïscius (Erasmus Universiteit en KIT), Elise Verheij (COS Zuid-Holland), Ronald Donk (Stichting OONC), dr. Rose Mary Allen (Universiteit Nederlandse Antillen en Allen Social Research and Consultancy), Luc Alofs (Instituto Pedagogico Aruba), prof. Wim Rutgers (Universiteit Nederlandse Antillen, IOL), Jaimie McIntyre (MA Kunstgeschiedenis UvA), Mercita M. Coronel (publicist), prof. Kristoffel Lieten (Universiteit van Amsterdam, IISG en IREWOC), Sarah de Vos (IREWOC) en dr. Birendra Raj Giri (Open University Milton Keynes).

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 12 maart vanaf 16.00 uur, NiNsee, Linnaeusstraat 35 F, Amsterdam, en is vrij toegankelijk. Wel graag reserveren bij NiNsee.


2 REACTIES

  1. Slaaf-DU,ga dit boek lezen als je tenminste ,begrijpend kan lezen.Misschien kom je van je slaafse houding af.
    Hahahahaha alles zal gelogen zijn in jouw optie hahahaha ,ik zal er niet raar van opkijken als je de revo hiervan de schuld gaat geven hihihihi.

    Weer een bewijs,door dit boek,dat de SLAVERNIJ nooit vergeten mag worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.