Surinamer biedt Fifa digitaal notitieboekje

4

PARAMARIBO, 24 feb – Een digitaal notitieboekje voor scheidsrechters. Dit futuristisch geestesproduct van de Surinaamse IT-deskundige Andro Piqué moet het voetballen een stukje efficiënter krijgen. De hoogste voetbalautoriteit in de wereld, Fifa, heeft al een prototype in studie.

Voor het opsturen is de Surinaamse Voetbalbond, SVB, verantwoordelijk. Piqué kreeg binnen de kortste keren antwoord op zijn verzoek om mee te werken. “Ik ben met trots vervuld en hoop dat de Fifa gebruik zal maken van het ontwerp”, zegt SVB-voorzitter Louis Giskus tegenover de Ware Tijd. Als de Fifa groen licht geeft kan de wedstrijdregistratie een stuk sneller.

Alle data kunnen per toets worden vastgelegd. Dat gebeurt op een apparaat in zakformaat. Het gaat dan om gegevens als uitgedeelde rode en gele kaarten. Het handmatig noteren kan dus gauw voorgoed tot het verleden behoren. Dat wint tijd en houdt de aandacht beter bij het spel zelf. De data kunnen achteraf worden geprint. Andro Piqué werkt momenteel voor IBM in Zuid-Afrika.


4 REACTIES

  1. Wel knap van een Surinamer om een digitaal notitie boekje te ontwikkelen voor Scheidsrechters. Met een PDA, MDA, minilaptop zou het ook kunnen, maar die zijn wel groter blijkbaar en niet schock en waterproof.

    Nadeel is wel dat je blokje wel kan crashen. Na een schok of val. Een machine is gevoeliger dan een stukje papier.


    Maak melding

  2. @ Roel.

    Ik heb nooit in Nederland gewoond wel in Zuid Afrika en natuurlijk woon ik nu in Suriname. Is er nog een Andro Pique dan wil ik die kennen. graag meer info over hem.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.