Surinamemiddag met Kamerlid Harry van Bommel

10

Op zondag 21 februari organiseert de SP-afdeling in Tilburg in samenwerking met de Welzijnsstichting voor Surinamers een Surinamemiddag voor alle Tilburgers. SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel zal samen met SP-wethouder Johan van de Hout ingaan op lokale en landelijke kwesties. Speciaal voor de Surinaams-Nederlandse gemeenschap in deze stad zal Van Bommel, Surinamewoordvoerder voor de SP, ook uitgebreid stilstaan bij de relatie Nederland-Suriname. Het Kamerlid bezocht eind 2009 het land waar hij een warme band mee onderhoudt en sprak daar met verschillende Surinaamse politici.

Wethouder en SP-lijsttrekker zal in een inleiding bespreken welke bezuinigingen Tilburg boven het hoofd hangen. Verder zal hij ingaan op de wijze waarop de SP de inspraak in Tilburg wil verbeteren. Van Bommel zal landelijke thema’s zoals het AOW-gat, de mensonterende 100%-controle op Schiphol en de dure vliegtickets Amsterdam-Paramaribo aan de orde stellen. Het Kamerlid maakt zich al lange tijd in de Kamer sterk voor een oplossing van deze zaken. Na de inleidingen is er ruime gelegenheid om opmerkingen te maken of vragen te stellen aan de sprekers.

De bijeenkomst in Tilburg is een volgende in een reeks. Eerder waren er al drukbezochte bijeenkomsten in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De SP werkt al geruime tijd samen met Surinaams-Nederlandse organisaties als de Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) en het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) en kent als geen ander de zaken die leven in de Surinaams-Nederlandse gemeenschap.
De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van de Welzijnstichting voor Surinamers in Tilburg, Langestraat 13 in Tilburg en begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). De toegang is gratis en iedereen is welkom. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.


10 REACTIES

 1. Suriname wil goede betrekkingen met Nederland. Maar het on-te-rechte vonnis tegen de heer DD Bouterse dient eerst van tafel te gaan. Zo moeilijk is het niet om opzet in deze zaak te aan-te tonen. Men kan dan de getuige laten hooren waarom hij toen een valse verklaring had afgelegd tegen de hr Bouterse. Dit omdat na zijn vlucht uit nederland naar belgie verklaarde hij dat hij gelogen had in zijn verklaringen tegen Bouterse. De getuige verklaarde dat hij bouterse niet had ontmoet en dus geen drugs van hem had gehad. Zeer duidelijke taal.

  Maar de nedelandse rechtelijke-macht denkt zeker dat zij god zijn, maar het zijn ook mensen die ook schijten. Het moet veel makkelijker zijn om foute uitspraken terug te draaien wanneer het on-omstotelijk vast staat dat het een gerechtelijke dwaling is geweest. Maar willen zij niet luisteren dan is dat hun probleem want wij surinaamers gaan echt voor de totale onafhangklijkheid.
  Bouterse voor president van suriname.


  Maak melding

 2. En wat heeft Van Bommel de afgelopen jaren voor ons bereikt? Ondanks al die vele artikelen is het resultaat 0,0 en dat zal wel altijd zo blijven. Van Bommel is net zo’n incompetente torieman als dat vriendje van hem in SME.


  Maak melding

 3. van bommel,
  is gewoon bezig de surinamers te neuken.met zijn vele beloftes zoals de toescheidingsovereenkomst die man is in mijn ogen een gelukzoeker en niks anders.

  zinspeelt op anderen hun gemoedstoestand is een zeer laffe streek.
  natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.
  mi lobi na jonge,alles voor soso


  Maak melding

 4. @ brantimaka ,
  ik moet eerlijk zeggen dat ik geniet van jou reaktie op nummer 4,volgens mijn informatie gebeurd het zelfde in ocer en juist daar hoor ik jou nooit wat van zeggen, als jij de naam van van bommel weghaald boven jou reaktie en je zet daar de aanhagers van Desi dan klopt het als een bus.


  Maak melding

 5. @ Monique, Neus, jullie halen mij de woorden uit de mond, AMEN. Welke Surinamers staan ooit hoog op de lijst van de SP, Harrie wil alleen onze stemmen. Geen stem voor Harrie: participatie GEEN manifestatie.


  Maak melding

 6. du,
  heb je een gezin of ben je nog steeds alleen.je heb mensen nodig om je heen,waarom ga je geen collectant werk verrichten in de mozes kerk.dit zal je echt goed doen.


  Maak melding

 7. @ brantimaka,
  is dat alles me boi, ik ga elke zondag naar de kerk als je dat wil weten ik bid elke zondag ook voor jou en voor mijn land en voor de rest gaat mijn prive leven jou geen ene malle moer aan laat dat duidelijk zijn. het staat mij vrij om op die nonsens van jullie te reageren als jij daar niet tegen kan moet je dan maar ophouden met jou flauwekul hier neer te zetten. jou reaktie op nummer 4 laat zien hoe jij bent jij hebt het over van bommel en als ik jou erop wijst dat in ocer het zelfde gebeurd dan kan jij daar niet tegen je bent niet onverdraagzaam .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.