Hoofdstad Suriname markt op als City of Smiles

11

PARAMARIBO, 13 feb – Paramaribo is voortaan de City of Smiles. Lachend de toerismemarkt betreden. En in dezelfde staat de miljoentjes gaan verdienen. Dat wordt het voornaamste doel van een campagne in en buiten de grenzen.

Sommige kwaliteiten moeten worden ingevoerd. “Andere hebben we al, de belangrijkste is dat we mensen niet hoeven te leren dat ze moeten lachen. Surinamers doen dit al van nature”, zegt Karin Refos. Refos is als adviseur aangetrokken bij de campagne. Die moet voor driehonderdduizend dollar de toerist in Europa en de Verenigde Staten warm maken voor minstens een bezoek.

Het moment voor de lancering is goedgekozen. “We staan al hoog op de lijst van ’s werelds aantrekkelijkste toeristische plaatsen”, aldus Refos. Het Amerikaanse Fox Channel noemde Suriname de tweede aantrekkelijkste plek voor het doorbrengen van de jaarwisseling. Het momentum wordt sowieso meegenomen. Paramaribo, City of Smiles, wordt een brand name.


11 REACTIES

 1. Is er beleid ontwikkeld om eventuele hoorde toeristen op te vangen mochten zij suriname massaal bezoeken. Er dient een grote investerings plan te komen om die sector groot te ontwikkelen. Deze sector alleen kan de economie van suriname vele malen verdubbelen. Om dat te bereiken dient een plannig met een stappen-plan te komen. Uit dat plan kan inzicht worden verschaft wanneer en hoeveel toeristen suriname kan accommoderen.

  Belangrijk in dit alles is bestrijding van de criminaliteit. Want als een toerist vermoord wordt door rovers dan slaat de city of smiles om in de of city dead en zak de hele toeritische sector als plumpuding in elkaar.


  Maak melding

 2. They smile when they litter.
  Vergeet niet lachend Paramaribo van al het vuil te ontdoen.
  Wie wil een heel jaar sparen om in een vuilnisbak vakantie te vieren.

  Wees eerlijk tegen je zelf en ga niet ontkennen dat het één puinhoop is.


  Maak melding

 3. Jammer dat voor een campagne van 300.000 USD geen originele naam voor Paramaribo is bedacht.

  De Deense stad Arhus draagt al sinds 1930 de bijnaam City of Smiles. Als City of Smiles worden ook gepromoot: Seneca (South Carolina, VSA), Nice (Frankrijk), Pattaya en Bangkok (Thailand). Bacolod (Filippijnen) oogst de meeste hits op Google.

  De traditionele – oubollige! – leus (of is het een spreekwoord?) “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” werd ook gebruikt bij de presentatie. Die zal het zeker goed doen bij Nederlandse tachtigplussers. Ook hier geldt: totaal niet origineel.

  Waarom niet een mooie naam bedacht die in twee talen kan worden gepresenteerd (nl. het Engels en Sranantongo) of zelfs in drie talen. Iets met “prisiri” erin of zo?
  Maar dit soort adviezen kost natuurlijk honderden US-dollars per woord. Want anders is het onverklaarbaar dat een dergelijke campagne 300.000 USD moet kosten.

  Voor een transparante gang van zaken zou publicatie van de begroting bijzonder wenselijk zijn. Vermeldt die ook de met veel fanfare aangekondigde komst van National Geographic en RTL?

  In een volgende fase wordt de nadruk gelegd op het milieuaspect: houd de stad schoon en ga zuinig om met het milieu. De bedenksters van deze campagne kunnen het goede voorbeeld geven door in energiezuinige auto’s te gaan rijden, en niet in de – bepaald niet milieuvriendelijke – giganten waarmee zij zich nu verplaatsen. Zo geven zij het goede voorbeeld.


  Maak melding

 4. Het netwerk en de jongeren die de NDP, nu Megacombinatie steunen denken in lange termijn denken dat het onderwijs medebepalend is om kinderen,de jeugd,de toekomst te instrueren in een aantal methodes,waardoor (toekomstige)burgers zich meer bewust zouden worden van hun eigen persoonlijkheid en hun omgeving.

  Tevens denken het netwerk en de jongeren die de NDP steunen, dat Front met al zijn erudieten,de ontplooiing van bibliotheken en boekenwinkels in hun regeertijd over het hoofd gezien, waar boeken voorhanden zijn waarmee (toekomstige) burgers hun volwassen ego toestanden kunnen versterken met accurate informatie en een aantal nieuwe termen naast RANCUNE,WORTEL EN TAK UITROEI THEORIE/COMPLOT,VERNIETIGEN.

  Kijk maar, een gedeelte van het volk vernietigd al de stad.
  De koloniale huizen,waar minsteries in zijn gehuisvest.
  De gebouwen zijn zo krap om dagelijks mensen in te laten werken.
  Maak ze bijv tot museumstukken met andere kostbaardere doeleinden dat het kapot lopen.

  Tevens lijkt het handig zulke goede reakties op de webside van de verschillende politieke partijen te plaatsen.


  Maak melding

 5. Zo… nu alleen nog die lachende(mond zonder tanden en een lucht achterlatend) van de straten verwijderen(opvangen). Zwerfhonden oppakken, straten schoonmaken/houden. Hang jongeren verwijderen van de hoeken, de regeringsgebouwen opknappen, lelijke zinken schuttingen verwijderen/verbieden, waterkant ontdoen van zwerfers en zwerfhonden, “parkeerwchters”verwijderen, vervallen gebouwen en bouwvallige huizen verplicht opknappen/slopen, leegstaande erfen onteigenen of verplicht laten bebouwen…. moet ik nog even doorgaan???
  Klinkt allemaal mooi hoor, het tourisme bevorderen, maar maak eerst je omgeving mooi alvorens mensen uit te nodigen.
  PS. Ik hou ontzettend van MIJN land Su, maar er zijn genoeg minpunten.
  Karin zet hem op.


  Maak melding

 6. als jij je poten maar niet breekt tegen de open gegooide straat tegels in Paramaribo. Kom je in Paramaribo terecht, waant je in één van de afrikaanse land te zijn .

  Kroetoe


  Maak melding

 7. Recent terug van vakantie is dit mijn mening:
  Zolang Paramaribo nog een vieze, vuile stink stad is waar iedereen zonder enige schaamte alles maar achteloos over straat of uit de bus gooit moet je niet rekenen op een massale komst van toeristen. Tijdens de jaarwisseling met een rugzak voorop de borst moet lopen om niet het slachtoffer te worden van rovers die niet schromen daarbij geweld toe te passen.
  Het dumpen van alles en nog wat (petflessen,koelkasten, etc) in de grachten verdient ook geen schoonheidsprijs. De overheid doet niets en ook niets aan dit milieuleed. Maar gaat wel naar de CO2 conferentie in Kopenhagen voor een beter milieu( snoepreisje??). Zorg eerst je eigen land daadwerkelijk schoon te houden, vooral de hoofdstad, want dit is immers je visitekaart.

  Yvonne(van surinaamse afkomst)


  Maak melding

 8. laten wij nu lachen en laat de toeristen maar komen we weten niet of ze na 25 mei 2010 nog een bezoek gaan brengen aan ons mooie land ik hou mijn hart vast, ik amerika canada turkije zijn er ook toerisen gedood dat kan overal gebeuren jammer genoeg het is wat anders als de leiding van een land over gaat tot het moorden van zijn eigen bevolking dan blijven de toeristen echt weg,in venuzuela is er ook zo een geweldadige dictator aan de macht toch is caracas de meest geweldadige stad in de wereld.niet alleen de bestrijding van crminaliteit is belagrijk, maar ook afstand nemen van de ware criminelen en hun daden of misdaden dan heeft jou oproep enige waarde.


  Maak melding

 9. City of dreams!

  De lach hoort bij de Surinamer die gelukkig is, de smile ook! Maar een doodongelukkige Surinamer of Surinaamse lacht niet en maakt met een boos gezicht grote tjoerie’s achter elkaar.
  City of dreams past beter bij onze hoofdstad omdat vele inwoners lopen te dromen over rijkdom en geluk, in plaats van de handen uit de mouwen te steken. Voor hen die wel hun uiterste best doen is door zeer slecht overheidsbeleid niet al te veel te verdienen.

  Er zijn reeds zo veel City’s of smiles in de wereld dus moeten we die naam vergeten. Want als je door de straten van Paramaribo loopt moet je steeds naar de grond kijken waar je je stappen zet om niet je enkels te breken. Hierdoor kan je de smilende bevolking niet zien. Zonde!
  Weggegooid geld die 300.000 dollar voor de campange van Refos. Gebruik dit geld om de trottiors en straten in Paramaribo te herstellen dan komt de smile er vanzelf.
  En een SMILE in de City of dreams is veel leuker voor welke toerist danook.


  Maak melding

 10. #4, zuivere nazi propaganda. Vergeet vooral niet onder welk regiem de verloedering is ingetreden. Of was u nog niet geboren toen uw geweldadige leider het voor het zeggen had?


  Maak melding

 11. WIJ VAN DE BEWUSTZIJNSBEWEGING EBU-AKADEMIYA PLEITEN VOORAL OOK VOOR EEN UNIEK ‘WILD NATUURRESERVAAT SURINAME’

  Zie ook de discussie op Waterkant.net van januari 2009:

  http://www.waterkant.net/suriname/2009/01/14/milieukenners-gezocht-met-hart-voor-surinaams-bos/

  PARAMARIBO, 14 jan – “Als zich niet gauw een nieuwe generatie boskenners aanmeldt, ziet het er niet bepaald fraai uit voor Suriname’s veel geprezen natuurschoon. Dit zegt planten- en boomkenner Frits van Troon.

  Hij heeft zijn Tonka-eiland in Brokopondo even achter zich gelaten, om op de universiteit in Paramaribo te lobbyen. Het moet dringend anders worden met de inslag van de intelligentsia”.

  ‘NATUURBESCHERMING’ IS HET STREVEN OM LANDSCHAPPEN OF LANDSCHAPSELEMENTEN MET KENMERKEN VAN EEN WERELD ZONDER MENSELIJKE BEMOEIENIS (oorspronkelijkheid) TE BEWAREN, TE HERSTELLEN OF TE ONTWIKKELEN.OOK HET BESCHERMEN VAN DIE KENMERKEN, ZOALS DE AANWEZIGHEID VAN BEPAALDE (DIER- EN PLANTEN) SOORTEN VALT ERONDER.

  Welke natuur er nu precies beschermd moet worden en op welke manier dat moet gebeuren, daar verschillen de meningen nog over. De één vindt dat zeldzame natuur beschermd moet worden, maar de ander vindt juist dat de mens met zijn handen van de natuur af moet blijven. Wanneer de ideeën binnen de natuurbeschermingsbeweging gesystematiseerd worden, blijken er drie belangrijke visies te bestaan:

  1. Het herstellen of reconstructueren van zelfregulerende oernatuur, ook wel wildernis genoemd.
  2. Het bewaren van oude cultuurlandschappen die dateren uit een tijd dat de menselijke invloed minder verstrekkend was en daarbij belangrijk natuurlijke en/of esthetische kwaliteiten hebben.
  3. Het zoeken naar wegen om huidige menselijk handelen zo vorm te geven, dat er nieuwe mogelijkheden voor natuur ontstaan. Zo ook voor onder andere de Republiek Suriname.

  Tussen de aanhangers van de verschillende visies wordt over de gehele wereld nogsteeds druk en hartstochtelijk gediscussieerd. Voornamelijk over de ‘bewustwording’ ten aanzien van de natuur en haar schoonheid. Maar vooral over het belang tot het behoud van bijvoorbeeld het Amazonewoud in Zuid-Amerika voor toekomende generaties, is groeiende. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld is het ‘Center for Plant Conservation’ gevestigd. Dit is een netwerk van botanische tuinen dat zich richt op de bescherming van in de Verenigde Staten inheemse planten.

  ‘National Tropical Botanical Garden’ is een netwerk van botanische tuinen en natuurreservaten in Hawaï en Florida, dat zich richt op de bescherming van tropische planten. De ‘New England Wild Flower Society’ is een vereniging die zich richt op de bescherming van de planten die van nature voorkomen in New England. Terwijl in Afrika we de ’savannes’ hebben.

  Een savanne is een tropisch of subtropisch graslandschap met verspreid voorkomende bomengroei. In een savanne is gras de overheersende vegetatie gemengd met kruiden. Vergelijkbare landschappen in de gematigde zone worden doorgaans aangeduid met andere namen: steppe, pampa, prairie, bossteppe, woestijnsteppe. Het hele jaar door heerst er een hoge (of tenminste vrij hoge) temperatuur. De neerslag bedraagt 50 tot 150 centimeter per jaar (wat in gematigde streken voldoende zou zijn voor een gesloten bos, maar niet in tropische en subtropische gebieden met hun veel hogere verdamping). Er is afwisselend een nat en droog seizoen. Het woord “savanne” is afkomstig uit Zuid-Amerika, maar wordt tegenwoordig het meest gebruikt voor de savannes van Afrika (en ook wel die van Australië en India). Maar de Afrikaanse savanne op haar beurt, kent een ongeëvenaarde verscheidenheid aan grote zoogdieren w.o.: olifanten, neushoorns, leeuwen, kafferbuffels, giraffen en talloze soorten antilopen.

  Ook de Republiek Suriname zou, voornamelijk ook in het kader van een groeiend toerisme, haar enorme oppervlakte en gezien haar klimaatovereenkomsten met Afrika, kunnen gaan nadenken over het opzetten van enorm savannes en/of diverse soorten wild natuurparken met ongeëvenaarde verscheidenheid aan grote zoogdieren uit Afrika onder andere.

  ‘HET WILD NATUURRESERVAAT SURINAME’

  Een uitdaging zou dit voor de Republiek Suriname kunnen zijn en uniek voor Zuid-Amerika. Omdat ook typische bomensoorten van de Afrikaanse savanne zoals de Afrikaanse Baobab en de Acacia, in de Republiek Suriname zeer goed zouden gedijen. Maar je moet nou net op de idee komen en de durf tonen, om vervolgens die gedachte leven in te willen blazen.

  http://www.youtube.com/watch?v=Y-DyDyVOQq4

  Een ‘Wild Natuurpark Suriname’ met een verscheidenheid aan zeldzame bomen, planten en wilde beschermende diersoorten uit o.a. Afrika, Zuid-Amerika en Suriname zelf, aangestuurd door afgestudeerden en
  gespecialiseerd personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Een enorm uniek levensrijke laboratorium voor studenten, onderzoekers en milieuliefhebbers (toeristen) uit binnen- en vooral buitenland.
  Het idee van een dromer mischien als uitdaging voor toekomstig Suriname.

  Indien wij de lessen van onder andere National Geographic Channel en Animal Planet daadwerkelijk goed bestudeerd hebben, dan zullen wij ongetwijfeld tot de ontdekking komen, dat een Wild Natuur Park in de Republiek Suriname, een land vijfmaal groter dan het Koninkrijk der Nederlanden, wel degelijk enorme unieke mogelijkheden biedt. Dit in plaats van nogsteeds te blijven dansen op de ‘kindermelodie’ van een ‘Surinaams Volkslied’.

  Nb. De Republiek Suriname met een bevolking van nog GEEN half miljoen inwoners, gebruikt onder buitenlandse politieke beïnvloeding, vooral vanwege haar enorme natuurlijke rijkdommen, momenteel slechts twintig procent (20%) van haar enorm natuurrijk grondgebied. M.a.w.: politiek-intern kannibaliseerd de Republiek Suriname op een kluitje. Because what you don’t use, you lose.

  http://www.youtube.com/watch?v=mEbyqPKLSgc


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.