vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDe 'Surinamisering' van de liefde

De ‘Surinamisering’ van de liefde

-

Does Travel - naar Suriname

Tot 1850 stierf je op je 40e en kon je maximaal 20 jaar met een geliefde samen zijn. Nu worden we 90, straks 120 en wordt het de vraag of je het 100 jaar met dezelfde partner volhoudt. In ons huidige en toekomstige leven maken we meer mee dan ooit en we ontmoeten meer mensen dan vroeger. Verlokkingen en verleidingen zijn daarmee groter dan ooit. De liefde had vroeger ook zakelijke componenten: kinderen vormden bijvoorbeeld een goede pensioenvoorziening.

Maar kinderen passen straks op een andere manier in je liefdesleven…of niet. Liefde krijgt een andere relatie tot werk, want mensen willen vaker een work-life-balance die hun liefdesleven ten goede komt. Technologie en globalisering beïnvloeden de liefde meer en meer, denk alleen al aan de invloed van internet en straks van robots, die betere minnaars dan mensen zouden kunnen worden…en die geen alimentatie kosten bij scheiding.

Senioren worden weer verliefd op latere leeftijd. Ze gaan vaker scheiden en zoeken nieuwe liefdes op. Er komen straks meer meervoudige relaties voor, een trend die trendwatcher Adjiedj Bakas ook wel “Surinamisering van de liefde” noemt. Dit beschrijft hij in zijn prikkelend nieuw boek ‘De Toekomst van de Liefde’ dat dit weekend is verschenen. Lees ook het artikel ‘Polygamie wordt een trend’ in de Telegraaf.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Dit is een leugen uit de hel dat we tot 1850 40 jaar werden. Metuazalem werd 969 jaar, Moses werd 100 zoveel, Jozua 110, Jacob 130, Abraham 175..noem maar op!
  En Gods regels zijn niet verandert. Een huwelijk gaat tot dood u scheidt!
  Maar als je goddeloos bent bedenk je allerlei flauwekul zoals in dit artikel!


  Maak melding
 2. Kijk daar willen wij Suri’s nou het nieuws mee halen. En toen we er klaar voor waren vroegen we aan deze man om voor ons het woord bij Pauw en Witteman te voeren.Jippie Jeeeeee! Suri’s in het nieuws.

  Vergeet niet de ellende die hiermee ontstaat. Ben blij dat mensen zich realiseren dat je niet je hele leven hoeft te blijven bij iemand waarop je zwaar bent uitgekeken en dat mensen zich relaiseren dat het weer mag dat “daten”, zeker voor oudere mensen. Maar om dat nou Surinamisering te noemen??? Suri’s proberen hier juist vanaf te komen, omdat het ons in ieder geval niet loont.

  Peace


  Maak melding
 3. Trouwens.. ga in Sur. kijken naar het aantal kids dat zonder vader opgroeit of bij oma, oom, tante, achternicht en kennissen woont. Dan zie je wat Surinamisering teweeg heeft gebracht. Meneer gaat dat hier zitten pomoten, want die Suri’s die vinden het geweldig zo.


  Maak melding
 4. leuk voor meneer Bakkas met zijn boek, ik ga dit niet lezen.In 1850 waren zaken anders en de mens ook, er was niet veel te doen, als nu
  met de techniek en noem maar op. En mensen
  bepalen toch zelf hoe lang en wanneer ze bij mekaar blijven en of uit elkaar gaan, tegen woordig in deze tijd wordt er op dit vlak flink gerommeld en het wordt erger.
  Maar goed, iemand schreef hierboven een huwelijk is tot de dood ons scheidt, of tot het schijt!!! ons doodt!!


  Maak melding
 5. Onder de huidige omstandigheden kan deze stelling uit zo’n boek kan vooral funest zijn voor de blaka man. Waarom zult u denken, omdat op het gebied van aids (hiv) besmetting men op het punt staat suriname op code rood te plaatsen, vanwege de hoge aantal besmettingen. Het slachtoffer hier is de blaka man en vrouw. Ik zou tegen mijn landgenoten zeggen wees voorzichtig, sex met verschillende partners kan levens-gevaarlijk zijn. Dus let op uw gedrag.


  Maak melding
 6. Ach ja, de man is een slimme trendwatcher, die ons regelmatig weer te pakken neemt met zijn voorspellingen, en wij doen alsof het tot waarheid verheven is. Het is maar een voorspelling, en het geld niet voor iedereen. Wel jammer voor als die creoolse (Afro) vrouwen die een witte man hebben genomen, omdat ze van dat gedoe met meerdere vrouwen af wilde zijn ahhahaha. Maakt als zijn voorspellingen kloppen straks geen reet meer uit ahhahhaha


  Maak melding
 7. Mijnheer Back-ass … sorry Bakas,

  Als u een keertje die arrogantie zou willen weg laten en het surinaamse volk normaal zou kunnen behandelen dan praten we verder.
  Gaat u aub waarzegster spelen in Amsterdam en laat Surinamers erbuiten als u er geen kontakt mee hebt, please..


  Maak melding
 8. Meneer Bakkas bedoelt eigenlijk te zeggen:
  “Surinamisering van de HOMO-liefde””. Met meer dan een homo-partner een sexuele relatie onderhouden. Westerlingen gaan naar de hoeren of naar verre bestemmingen om kinderen te misbruiken. Ik snap deze eikel echt niet, maar als ik hem weer tegenkom in de Bijenkorf zal ik hem een flinke mep met mijn paraplu verkopen. Liefst met de metalen punt in zijn kruis, eens zien hoezeer hij dan over de liefde heeft. Grootste onzinkraaier van de eeuw, moeten wij nou trots op deze vent zijn (nou een vent is teveel gezegd, hij valt uitsluitend op jongens a la Fortuin). In Nederland wordt hij gezien als de marketing-deskundige van de laatste decennia, maar al zijn zgn onderzoeken komen uit de Social Psychology Journal, dus alles gepikt en aan elkaar geplakt. Hoezo, deskundige marketeer, mijn hoela. Lulhannes !


  Maak melding
 9. Deze meneer (en ook meneer Anil Ramdas) vinden het normaal om Suriname en Surinamers belachelijk te maken. Toevallig allebei in Suriname geboren Hindoestanen. Nestvervuilers. En let op: kritiek MAG en MOET kunnen. Maar kritiek leveren op je eigen mensen om daarmee in de gunst te stijgen bij een andere groep mensen valt onder de noemers: laag en achterbak(a)s.


  Maak melding
 10. Afgezien zijn geaardheid,is hij zeer belezen man en intelligent.Hij sloeg de plank weleens mis toen hij adviseur was van Rita verdonk.Haar partij Trots op Nederland blijft bijna niets over,op een na,oprichter zelf.Te wijten aan Barkas.Iedereen is vrij van mening over allerlei zaken,oa liefde/polygamie etc.
  Over Marjon,klinkt als MORJON sardien,leeft nog in oude testament tijd.Bijbelse tellingen niet letterlijk overnemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES