dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSelf Reliance lijft verzekeraar Clico Suriname in

Self Reliance lijft verzekeraar Clico Suriname in

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – Self Reliance heeft Clico Suriname formeel overgenomen. De beide verzekeringsbedrijven blijven wel apart opereren. Volgens het management van Self Reliance moet de overname een eind maken aan de perikelen rond het oorspronkelijk Trinidadiaanse bedrijf.

Die begonnen vorig jaar in het kielzog van de wereldcrisis. Het moederbedrijf op Trinidad kreeg de terugslag van verkeerde investeringen. Clico Suriname zat op gezond portefeuilles en draaide op winst. Maar de verliezen van het moederbedrijf moesten gecompenseerd worden. Dus werden miljoenen dollars overgemaakt naar Barbados. Dat konden de lokale operaties niet dragen.

Toen het nieuws over het mismanagement uitbrak, ontstond een rush op het kantoor in Paramaribo. Honderden cliënten eisten opheffing van hun polis. De Centrale bank van Suriname greep in om financiële instorting te voorkomen. Beloofd werd dat op den duur alle cliënten bediend zouden worden. Uiteindelijk is de overname geregeld. Self Reliance is grotendeels in handen van de overheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Het begint daar op Wallstreet te lijken je gaat ze straks horen schreeuwen.

    Jij weet die schurk boef ROEP.
    failliet…geld weg….straks Land failliet


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES