Voorstelling over band Claus met Suriname

0

In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam vindt vanmiddag (zondag) een eerbetoon plaats aan prins Claus, die op 6 oktober 2002 overleed. De eenmalige voorstelling CLAUS! gaat over de liefde van de prins voor Afrika en zijn band met de Nederlandse Antillen en Suriname. Koningin Beatrix is aanwezig bij de hommage aan haar echtgenoot.

CLAUS! is een productie van Stichting Julius Leeft!, een initiatief van PvdA-Tweede Kamerlid John Leerdam. Hij is ook de regisseur en bedenker van de productie. De voorstelling is gegoten in de vorm van een theatrale reading met muzikale omlijsting. Talloze politici en bekende Nederlanders staan op de planken van Carré, onder wie Maartje van Weegen, Bert Koenders, Gerda Havertong, Thom Hoffman, Job Cohen, Philip Freriks en Jörgen Raymann.

Het is de vijfde keer dat de Stichting Julius Leeft! een theaterproject in elkaar heeft gezet. Leerdam heeft de stichting in het leven geroepen om via theatrale opvoeringen maatschappelijke onderwerpen bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.