Minister Van Middelkoop terug na bezoek Suriname

14

Defensieminister Eimert van Middelkoop is gisteren teruggekeerd van een zesdaags bezoek aan Canada, de Nederlandse Antillen en Suriname. In deze landen besprak hij onder meer maritieme zaken als piraterijbestrijding en kustwachttaken. De Minister bracht een bezoek aan Suriname op uitnodiging van de Surinaamse minister van Defensie, Ivan Fernald.

In een overleg tussen beide ministers werden samenwerkingprojecten op Defensiegebied besproken. Deze samenwerking is in 2002 vastgelegd in een protocol waarin onder meer afspraken zijn gemaakt over jungletrainingen van Nederlandse militairen.

Daarnaast bood de minister expertiseondersteuning aan voor het opzetten van een Surinaamse kustwacht. Ook schonk hij 119.000 euro voor nieuwe instrumenten en uniformen van de Surinaamse militaire kapel. Op 25 november woonde Van Middelkoop de viering van de Surinaamse onafhankelijkheidsdag bij en had hij een ontmoeting met president Ronald Venetiaan.
Minister Van Middelkoop terug na bezoek Suriname

14 REACTIES

 1. En zo krijgen zij zak centjes voor een heel leger…zielig toch zeer zielig….reeds 10 jaar FRONT aan de macht en niemand en nergens kan de boel op eigen poten staan….soso bedel nanga aalmoes.


  Maak melding

 2. Jammer dat de Ned minister geld geeft aan
  Suriname, komt toch nooit aan op de goeie plek, dat ie de tijd nam om Suriname aan te doen, maar goed, o ja 10 jaar of zo Front
  nee hoor, al die tijd alleen maar stront
  maar na eind mei 2010 hoop ik dat er geen stront meer is, maar iemand die daar zal zitten en weet waar ie naar toe wil met
  Sranang kondre

  Ferdinand G A Hossenbux


  Maak melding

 3. Strak!

  Als de band er maar goed en strak gekleed uitziet. Ons militaire kapel, aangekleed met geld van de minister van Defensie. We laten ons weer wegzetten met een mooi-mooi cadeautje terwijl er andere belangrijkere zaken moeten worden opgelost. Muziek maken kan je ook zonder kleren aan.
  De Chinezen hebben ons leger al touringcars cadeau gedaan waar het leger niets aan heeft en nu muziekkleding? Hebben we dan een showleger? Doek het dan maar op!


  Maak melding

 4. Nu kan Fernald,het achterstallig loon van 25 offficieren betalen en ze rustig houden want dat is er nu gaande.
  25 top officieren die niet zomaar boos zijn en ook medestanders hebben,zand in de ogen gooien kunnen deze leugenaars goed.
  Waarom hoor je de Ware Tijd niet, nee noso inki no de,papiera no de,telefoon tapu.


  Maak melding

 5. ik hoop die iemand die daar komt zitten niet bouterse is want hij heeft bewezen dat hij niet weet waar hij naar toe wil.je hebt mensen hier op dit forum die alleen maar klagen maar nooit met betere of goede alternatief komen.


  Maak melding

 6. Tijdens het bezoek van de Nederlandse minister werden samenwerkingsprojecten besproken op defensiegebied.Dit kunnen velerlei projecten zijn die in deze forum niet genoemd zijn.
  En een gift in de vorm van het verfraaien van de militaire kapel is slechts een bijkomstigheid en altijd meegenomen.
  Ik zie dit niet als iets belachelijks of een vorm van bedelen.Voor mij is belangrijk het begrip….het in het leven roepen van SAMENWERKINGSPROJECTEN.
  Heeft ons land Sranang de kennis op defensiegebied?? Nee.
  Dus laten wij alles aanpakken dat ten goede komt aan ons land.Zo zijn er andere projecten die gegenereerd zijn uit andere samenwerkingsverbanden.Laten we niet alleen nationaal denken maar vooral ook internationaal.
  Laten we isolatie voorkomen maar integendeel
  samenwerking aangaan.


  Maak melding

 7. in iedere andere derde wereld land zou men blij zijn met deze samenwerking alleen in suriname niet wat zijn jullie een stelltje arrogante klootzakken bijelkaar.
  Hoogmoed komt vóór de val.


  Maak melding

 8. Voor het eerst van mijn levensdagen ben ik het eens met Dunodu. Wanneer wij achter elke boom, die Suriname rijk is -en dat zijn nogal wat-, een vijand zien dan hebben we nog een heel lange weg te gaan. Zelf de daadwerkelijke ontwikkeling niet ter hand nemen, O wee als die andere het doet.
  Stelletje hypokrieten!


  Maak melding

 9. Muziek!

  Stuur het leger de rimboe in om de groter wordende groep garimperos te verjagen die onze binnenlanden met kwik verpesten.
  Als dat gedaan is dan mogen ze voor mijn part in hun mooie pakken muziek maken tot ze erbij neervallen. Prioriteiten stellen! Als een leger dat niet meer kan, dan moet je het opdoeken! Lompe feestfierders!
  En zo lang er mensen zijn die dit soort zaken beschermen, zullen de leiders zich gestreeld voelen en zal er niets van SME terechtkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.