Halfafgemaakte bruggen Suriname worden afgebouwd

21

PARAMARIBO, 27 nov – De regering gaat laat twee halfafgemaakte bruggen voltooien op belangrijke oversteekplaatsen. Gekozen is voor een verkorte procedure om toch nog binnen de huidige regeertermijn af te ronden. Het belang van plaatselijke gemeenschappen gaat voorop.

Ook het economisch verkeer wordt al te lang opgehouden. Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos, zijn dit de belangrijkste drijfveren: “De mensen mogen niet langer gedupeerd worden, vanwege allerlei juridische processen.” De processen volgen op nalatigheid van aannemers. De brug over de Suriname, bij Carolina, is niet voltooid na aanvaring door een vrachtschuit.

De aannemer en de eigenaar van de schuit ruziën over wie verantwoordelijk is voor de schade. Ook de bouw van de brug over de Pararivier, bij Uitkijk, is halverwege gestaakt. De aannemer blijkt enkele verkeerde berekeningen te hebben gemaakt. Intussen zit zijn bedrijf ook nog financieel in de knel. Volgens de verkorte procedure moeten de nieuwe uitvoerders niets anders doen dan afbouwen wat er al staat.

21 REACTIES

 1. verkiezing nadert u know.
  wat anders verwacht je dan van de smerige surinaamse politici.

  men schreeuwt toch van de daken dat men zelf een brug kan bouwen? al vijf jaar is men bezig een stom bruggetje te bouwen en nog steeds is ie niet af.


  Maak melding

 2. De verkiezingen naderen dus NU kan het wel, stemmem vergaren. Dit is een belediging naar het volk in die regio die ’t gemis van de brug moest ontberen alsof ze blij moeten zijn. Door niet op deze bestuurders te stemmem geef je een sterk signaal dat je niet onderontwikkeld ben en zeker geen stem vee.


  Maak melding

 3. Het herstellen van de bruggen heeft enkele jaren geduurd.Nu komt men met de plannen om de bruggen af te bouwen.Deze bruggen zullen worden opgeleverd in de week vlak voor de verkiezingen in Suriname.Natuurlijk zal dit een enorme publiciteit opleveren voor de zittende regering .Dit noemt men strategisch denken t.a.v. een bevolking van simpele geesten en politieke analfabeten.


  Maak melding

 4. Verkiezingsstrijd.
  De keuze van de Surinaamse kiezer ligt nog lang niet vast. NPS, NDP, PL of VHP allemaal hebben ze hun voors en tegens en die houdt men hier op (aan de) Waterkant regelmatig tegen het licht. Als ik in Suriname kiezer zou zijn waarop zou ik dan een weloverwogen keuze moeten baseren? Bepaalde politieke partijen zoals de NDP hebben een website en vanuit die optiek verwachten zij een evenwichtig beeld van hun kandidaten te schetsen waarop de kiezer zijn mening verder kan baseren. De NPS had onlangs de Minister President zelfs op campagne in Nederland. In Rotterdam stroomde de zaal vol om de President te horen spreken. De President stuitte ook op protest over Surinamers in Nederland die vinden dat zij voor een vliegreis naar Suriname te duur moeten betalen. De VHP en de NPS hebben ook een behoorlijk goed opgezette tak in Nederland. Suriname zoekt naar wonder Boy als Barack Obama. Het liefst jong en relatief ervaren, een moeilijke combinatie wel te verstaan. Ook de PL van Somohardjo is in Suriname landelijk gegaan en probeert de stemmer mee te slepen in hun overtuiging. Vervalst of onvervalst, de politieke propaganda draait in Suriname al op volle toeren. Op de Surinaamse radio wordt er zelf gesproken over de slag om Wanica, retoriek uit de oorlogsliteratuur. Het Surinaamse kabinet probeert tussen nu en mei 2010 zoveel mogelijk projecten af te krijgen. Bruggen worden afgebouwd en wegen geasfalteerd. Als je de laatste peilingen mag geloven heeft geen partij als eentje de absolute meerderheid. Suriname vertrouwt een absolute meerderheid niet aan een partij toe en de verwachting is dus weer een coalitie. De Surinaamse man-van-de-straat- laat zich niet meer leiden met een hapje eten. Hij heeft vlak voor Sinterklaas al zijn eigen verlanglijstje klaar liggen. De grote verassing was het pauselijk bezoek van de President. Op zich is het allemaal best prima in elkaar gezet wat de Surinaamse kiezer tussen zijn kiezen krijgt. De Surinaamse verkiezingen ontvouwt zich als een waar spektakel.-Varma R-


  Maak melding

 5. Geen geld voor FISO geen Ziekenfonds….geld van de bruggen weggeroofd….Zitten opvreten…..en nu weer geld voor bruggen…wie is dom wie is gek wie is idioot…dit is een dombo grap van deze regering…..Front zit gewoon met een hoop stronterij…… bruggen kunnen de mensen niet eten…maar ik krijg het idee dat men bruggen eten geeft….vooral als die schurken bruggen bouwen met kippenstront als cement dan kan jij bruggen ziekenfonds en Fiso geven de bruggen zullen dan groeien.


  Maak melding

 6. Verkiezingstijd!
  Een verkiezingsstunt, dat weten we allemaal want de bruggen konden al lang geleden afgebouwd zijn. Maar oke, ook dat is politiek. Een ander start zijn eigen project voor stroomvoorziening aan het/zijn volk, en gaat daarvoor naar zijn idool voor de financiëring. De eindfase van de strijd is begonnen. De afronding van deze bruggen is doorzichtig, maar aan de ene kant ook weer de afronding van een bevroren project(je) met allerlei juridische haken en ogen. Zoals gewoonlijk zijn weer anderen de dupe daarvan geworden. Think positive.


  Maak melding

 7. Een brug te ver!

  Als je het opknappen van je infrastructuur laat afhangen van een verkiezingsdatum dan gaat dat mij een beetje te ver. In Suriname kan dat! Men beloofd nu twee bruggen af te maken. Waarom niet eerst met die ene brug beginnen die het belangrrijkst is en de verre brug later doen? Zoals het er nu in mijn glazen bol uitziet worden geen van deze bruggen voor 25 mei opgeleverd. Dan kan de volgende regering over 5 jaar weer verkiezingspropaganda over de rug van deze bruggen gaan maken. Ik hoop dat mijn glazen bol een slechte dag heeft.


  Maak melding

 8. Het belang van de verkeizing gaat voor zullen ze bedoelen.
  Als jullie aallemaal in die rotte DNa het lef hebben verhoog de ouderen hun pensioen naar minimaal 500SRD per maand.
  Kunnen de oudjes rustig hun dagen verslijten.
  Kom niet niet met verhalen er is geen geld.


  Maak melding

 9. Beste mensen,

  Let op de zinsnede “Afmaken binnen de regeertermijn”.

  Daar gaat het om en niet om de mensen die allang wachten op voltooiing.

  Als het dan net klaar is, hoopt men dat het bij de mensen blijft hangen en er dan op hen wordt gestemd. Daar gaat het om.

  Dit besluit had toch ook al veel eerder genomen kunnen worden en dan alsnog achteraf uitvechten met de twee kemphanen die jurisich bezig zijn?

  Veels te doorzichting in mijn ogen wat er NU gebeurd.

  Anyhow, ik hoop dat de ellende voor de mensen die wachten op de bruggen echt gauw over is.

  God zij met Suriname


  Maak melding

 10. Ten aanzien van de brug bij Uitkijk: men weet toch dat de Sarramaccarivier erg diep is? Wat is met ontwerp fout gegaan? Er zijn zoveel ingenieursbureau’s in ons land.Hebben we nu voor de juiste oplossing gekozen of bestaat de kans dat de brug instort? Hoe zal men de brug verstevigen? Hoe hoog zal de maximale belasting zijn? Aan een brug die niet optimaal gebruikt kan worden hebben we ook niet veel.


  Maak melding

 11. In het verleden…wij willen brood…bredi geen broodje-brug.
  Anno 2009 alla za mi du a japjapi e du tu.

  Nu moeten wij vreten broodje broko brokie….al het geld van Fiso….(vries zo !!!)


  Maak melding

 12. Die hele kliek vene en ondergeschikten zijn één en al allemaal boeven schurken corrupten oplichtichters verkrachters medeschuldig aan alles wat het land en volk overkomt.

  Geen van die figutren zijn beter dan anderen.

  In de jaren negentig had al iemand gezegd,dat de sme regreing een boeven bende bij elkaar is..

  Anno 2009 is het niet anders.

  Ze zijn verplicht die bruggen die reeds afgekeurd zijn door de zelfde figuren ook nog aftebouwen,wat voor keus hebben ze..

  Gezichts verlis hebben ze niet en moeten hun eigen braksel inslikken..
  Dat zij onze lijders totaal gewetenloos.

  Ze zijn allemaal besmet,de één noemt het een poppenkast ,maar vecht wel voor om terug te komen in die zelfde kast..principeloos..

  De ander is zó bejaard en dementeerd en toch blijft hij/zij in die front/stront koste wat kost zitten staat zijn stoel niet af,tot de dood hem scheidt..

  Wanneer komt de jonge dienamische goed opgeleidt geschoolde deskundige leiders aan bod..
  Vindt je het een wonder dat de meest verstandige mensen hun geliefd land verlaten voor een beter toekomst..


  Maak melding

 13. @Sranangmang

  Maar Bosje heeft dat toch ook gedaan. De Brug waarmee hij pronkt en die door zijn opvolgers betaald is.
  Lijkt op mijn buurman. Die is ook bigi met zijn nieuw “tweede hands”die hij nog moet afbetalen terwijl hij geen vast inkomen heeft.


  Maak melding

 14. Sarie torie, wie gelooft nou nog in deze “gasten”.Die bruggen zijn al jaar en dag aan het “rotten” en dan nu pas?. Hoe geloofwaardig denken die nog te hebben.


  Maak melding

 15. Het zijn vaak genoeg dezelfde lui die altijd wat te zeggen hebben en dan vaak in negatief opzicht.

  In negatief opzicht kun je ook veel zeggen over Nederland, maar daar zit niemand op te wachten en kraam je maar wat onzin uit.

  Velen weten het beter en velen zitten hier. Velen hebben een excuus om hier te zitten, wat dat ook mag zijn, en weer anderen zijn toch gematigd positief.

  Het lijkt mij een saai leven alleen maar negatief te reageren en op die manier de dag rond te komen.

  Ik heb genoeg te doen en zou het niet tot mijn dagelijkse bezigheid willen verheffen om telkens weer een of ander nietszeggend commentaar te geven.

  Wil je seriues genomen worden, wees dan constructief in jouw commentaar en dit zeg ik in zijn algemeenheid


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.