vrijdag, april 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNederlands bedrijf gaat haven Nickerie renoveren

Nederlands bedrijf gaat haven Nickerie renoveren

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlandse grond-, weg- en waterbouw bedrijf MNO Vervat gaat de verwaarloosde haven in Nieuw Nickerie in Suriname renoveren. De regio is vooral van belang voor de rijst- en bananenteelt. Maar de haven verkeert in een dusdanig slechte staat, dat schepen groter dan 3000 ton de haven niet aandoen.

Met het project is zo’n tien miljoen euro gemoeid. Daarnaast wordt drie miljoen uitgetrokken om de vaargeul van de Nickerie-rivier, die de haven met de Atlantische Oceaan verbindt, over een lengte van zes kilometer uit te baggeren.

De aannemer moet het werk binnen achttien maanden opleveren. Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd kan Nieuw Nickerie zeeschepen van 7000 ton ontvangen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. en toch heb je hier op waterkant net een paar dwazen die beweerd dat het goed gaat met de surinaamse economie.

    ook zou ik graag willen weten over welke nederlandse bedrijven men het heeft.
    een ding weet ik 100% zeker is dat wij in diepe rust zijn.zoniet dan we dyonko,niet te verwaren met dyonki.

    ik heb nog hoop,dat suriname een keertje bovenop zal komen en dat wij ook de bedelaars niet meer zullen uithangen.


    Maak melding
  2. Het kan wel!
    Een prachtige rondleiding in het mooie bedrijf van een grote rijsthandelaar in Nw Nickerie heeft aangetoond dat het wel kan.
    Glimmende machines en een perfecte organisatie voor het personeel geven je het gevoel dat je in een Europees bedrijf rond loopt. Je wordt ontvangen met een drankje, voorgesteld aan degene die je gaat rond leiden en keurig netjes behandeld.
    De eigenaar heeft op eigen kosten de wegen van zijn bedrijf naar de haven laten maken en onderhouden. De overheid doet het niet.
    Nu is het zaak dat de overheid de haven zo snel mogelijk in orde maakt, anders zal het dit prachtige bedrijf net zo vergaan als de SML. En dat moet voorkomen worden want ik kan u een bezoek aan dit prachtige bedrijf zeker aanbevelen.


    Maak melding
  3. En wie mag het weer doen??? juist ja een buitenlands bedrijf.
    Waarom niet door een Surinaams bedrijf?
    Die zijn er waarschijnlijk niet of kunnen het niet.
    Straks maar weer schelden op die Hollanders.


    Maak melding
  4. Nederlands bedrijf gaat haven Nickerie renoveren..Het is duidelijk heel duidelijk zelf, de Suri’s kunnen geen moer anderen moeten het weer voor ze doen.
    Wat een zielig leven voor zo’n LAND


    Maak melding
  5. Blijkbaar zijn er nog steeds een paar slaven hier.Waarom altijd maar Nederland?Jullie ex-slavenhouders?En maar klagen over jullie slaafs zijn.En maar smartegeld willen over slavenhandel ,jullie voorouders hebben voor niets geleden onder het slavenjuk.
    Nooit meer bedelen om smartengeld zou ik zeggen.

    Dat is het ,als Suriname ontwikkelingsgeld van Nederland krijgt worden ze verplicht om vernieuwingen ,dit keer de Nickeriaanse/haven,een Nederlansbedrijf in te schakelen.Vandaar dat Indonesie ze een paar jaar geleden met hun hele ontwikkelingsgeld het bos instuurde.
    Ai bajaaaaaa,zo blijft Suiname voor eeuwig een slaaf van Nederland,wie dit ontkent,ontkent zijn geschiedenis.


    Maak melding
  6. Bigi-Pan
    Waar stond ooit die palmboom
    Ik mis ook een amandelboom
    Aan die zijde van de waterplas
    Mis ik mijn schaduw in het water.

    Zodra de dag als een dagdroom
    In mijn ogen wordt geschoven,
    Worden de rode zegels van de droom
    Door snelle messen zonlicht losgebroken.

    Huizen slaan traag hun bittere ogen op
    En sterren vallen doodsbleek uit hun banen.
    Maar de vissers hadden het niet door
    Hoe uitverkoren ze ook waren

    Vissen en broden gingen teloor
    Vermenigvuldigd met de jaren
    Een teken te pas of ten onpas
    De arena in viel het gordijn

    Het aartsparadijs had weer zijn boor
    Ze konden er maar wel mee varen
    Maar die woorden kregen geen gehoor
    En zouden zelfs Bigi-Pan niet sparen
    (Varma R)


    Maak melding
  7. Brantimaka, het staat in de eerste regel van het bericht. Goed lezen. Moeilijk he? Grond-, weg- en waterbouwkundig bedrijf MNO Vervat. En het is al lang duidelijk dat Suriname niet over de kennis en vermogen beschikt om dit zelf aan te pakken. Laat staan te onderhouden. Zie de problemen met de twee bruggen (Carolina en Uitkijk), die door Van Kessel al hadden moeten zijn opgeleverd. Nog steeds niet, dus. Van Kessel is inmiddels ter ziele. Laat bruggen en havens bouwen maar over aan die Nederlanders. Daar is men overal ter wereld blij mee, behalve in Suriname. Ondankbaar, destructief volk!


    Maak melding
  8. Wanneer is het goed?

    Op dit forum zijn er Surinamers die beweren dat wij alles zelf kunnen. Mooi niet!
    En dat soort types heb je in Suriname ook.
    Maar die zijn of achterlijk, of te slim om te weten hoe schuin een spijker kan, of hebben bij natuurkundeles zitten slapen.
    Doen de Chinezen het, is het niet goed. Doen de Cubanen het, is het niet goed. Doen de Nederlanders het, is het ook niet goed.
    Deze beterweters brengen hun auto voor onderhoud toch ook niet naar de slager?
    Weet wat je kan en weet wat je niet kan!
    Je beter voordoen dan je bent is voor deze Surinamers of Surneds misschien een spel, maar daarmee heb je nog geen haven gebouwd.
    Dit soort grootdoenerij is ook te vinden bij sommige Surinaamse politici, terwijl ze van enige techniek geen kaas hebben gegeten.
    Dit soort gedrag en hoogmoed vormt een enorme vertraging van de economische vooruitgang van ons land.

    Sommige Surinamers/Surneds klagen altijd.
    Laten we het Baitali doen,dan heeft het met VHP politiek te maken. Laten we het Vasje doen, dan heeft het met sex op het werk te maken. Laten we het Lincoln doen, dan heeft deze zeker tjoekoe betaald.
    Wanneer is het goed?

    Vervat heeft ervaring met bouwen en renoveren van havens. Gaat er iets mis tijdens of na de renovatie, dan kan je als staat bij Vervat een claim neerleggen. Dat kan je ook bij een Surinaams bedrijf doen voor vele miljoenen dollars, maar die hebben het niet. Weg haven, weg poen!


    Maak melding
  9. Tja, Suriname heeft die vakmensen misschien niet wat Nederland wel heeft. Een haven bouwen opknappen is niet hetzelfde als ff snel een huis bouwen. Heb liever ook Nederlandse kwaliteit weet je dat het niet na 2 jaar begint af te breken die haven.


    Maak melding
  10. ai mi gado wat is er mis als nederland de haven in nickerie gaat renoveren ik heb het gevoel dat sommige surinamers last hebben van grootheidswaanzin, let op hoe snel nickierie zich gaat ontwikkelen.


    Maak melding
  11. Zeer goed nieuws betreft de renovatie van de Nieuw Nickerie haven alsook de berichtgeving van DAS aangaande de prachtige rijst fabriek.
    Nogmaals hulde aan de Surinaamse ondernemers/particulieren.
    Voorts vind ik dat wanneer een beroep wordt gedaan op een buitenlands(Nederlands)bedrijf,dit totaal los staat van een zekere afhankelijkheid.
    Het is een feit dat Suriname ,als een land in ontwikkeling, niet zelf voor dit soort werkzaamheden zorg kan dragen.Nederland wordt ook ingehuurd door rijke landen om bepaalde projecten te realiseren.We moeten nu efficiënt denken en te werk gaan.Stel het rationele boven een bepaalde ideologie.
    Het behalen van het doel is belangrijk.De renovatie/modernisering cq.uitbreiding van de haven moet worden gerealiseerd teneinde een goede logistiek proces te genereren.Dit resulteert op haar beurt tot een bevordering van de economie en werkgelegenheid.


    Maak melding
  12. MNO vervat is een bedrijf die in Nederland uitgekotst is, maar graag welkom is in Suriname en in minder mate op de Antillen. Ik kan je vertellen dat MNO Vervat dik gaat bakken in suriname. En dat hebben ze reeds gedaan. Als ik mij niet vergis worden deze gasten betaald uit Europesche subsidie fondsen die eigenlijk bedoeld zijn, om de lokale economie te stimuleren. Wat zeer merkwaardig is, zei zijn altijd de laagste die inschrijven als er uberhaup een aanbesteding plaats vind. Kortom het stinkt bij deze orga!!!!!


    Maak melding
  13. Dit soort berichten geeft goede moed voor de toekomst van Suriname!
    Dat een nederlands bedrijf dit doet is goed nieuws i.p.v. dat weer een chinees bedrijf chinese kwaliteit werk levert!
    In de hele wereld weet iedereen, dat Nederland met waterwerken master is!!
    De nederlandse bagger-bedrijven hebben ook een naam hoog te houden en het is een goede zaak dat zij deze klus klaren!
    Niet zoals Dalian die met asfalteren chinese kwaliteit levert , zodat ze de komende honderd jaar in Suriname moeten blijven om het pruts werk dat ze leveren te moeten blijven oplappen!!


    Maak melding
  14. # 14. Jouw reactie past in de categorie krutu oso-verhalen. Sinds de overname van Koop Tjuchem in 2007 is MNO Vervat van 120 naar 800 werknemers gegroeid. Uitgekotst in Nederland? Hoe verklaar je het onderhouds- en renovatiecontract tot 2013 dat is afgesloten met het Havenbedrijf Rotterdam? En de dijken in Coronie en Commewijne? Bovendien maakt MNO Vervat gebruik van lokale materialen en mankracht. Dus, what’s the problem? Laat ze maar lekker hun gang gaan in Nickerie.


    Maak melding
  15. #16. Je snapt het blijkbaar niet. We zijn vaak blij als we de lokale bevolking aan het werk krijgen, maar infeite draait het om meer essentiele aspecten.
    Laat de surinamers op kader functies opereren. Waar blijven de winsten van MNO vervat van deze filiaal hangen, niet in Suriname! Zijn ze de goedkoopste? Neen vriend, Ik ben heel goed van bewust dat een beter alternatief niet voor handen ligt, maar geloof me nou maar, wij als surinamers moeten anders met dit soort zaken omgaan. Enige weken terug stond een leuk artikel in de krant van Jetinvestment over ons expertise die wij niet in huis hebben en wat we wel hebben. In suriname is er een gebrek aan specialisten op het gebied van luchtvaart economen, fusies & overnames, Engineers, tax sources kortom mensen die de zweep slagen van zaken doen kennen. Wij nemen vaak genoegen met het minimale getuige diverse gouddeals met Rosebel goldmine etc


    Maak melding
  16. jogggg #17, je reactie #14 is wel heel erg beknopt en afkrakend, dus kan ik de reactie van #16 ook begrijpen.
    In #17 maak je het goed door wat toelichting te geven. Ik weet niet of ik het in het geheel met jou eens ben. Waar ik het wel met je eens ben is het feit dat je memoreert aan het gebrek aan specialisten op de gebieden die je hebt genoemd.

    Daarom stel ik voor dat Suriname voorlopig externe kennis inhuurt bij het afsluiten van nieuwe contracten, totdat Su over genoeg kader beschikt om het zelf te kunnen doen. Externe hulp van internationale onafhankelijke bureau’s is niet een vreemd fenomeen hoor. Grote landen doen het ook. Alleen denken wij te vaak dat we het zelf kunnen, of zien het als een afgang. Dat lees ik ook vaak op dit forum. Met allerlei goedkope wurgcontracten als gevolg.

    Als je advies, onderhandelingstechniek, kennis van zaken, financiële expertise etc. inkoopt doe je de investering éénmalig. Maar je hebt wel een stabiel contract waar je jarenlang de vruchten van kan plukken.


    Maak melding
  17. @Djogo & jogggg

    Het is een beslissing van SME zelf om het werk bij dit bedrijf aan te besteden. Aanbesteding is overigens beslist nooit allen maar een kwestie van de laagste prijs. Ook hoe het bedrijf aangeschreven staat etc speelt een cruciale rol.
    En Djogo jij suggereert dat ze inside info hebben en daardoor de laagste prijs kunnen bieden. Zo iets is een ernstigge beschuldiging. Die moet je staven door de naam te noemen van de [b] corrupte ambtenaar uit SME die deze info doorspeelt[/b] dat is immers de grootste boosdoener.
    En het is op zich helemaal geen probleem om zo’n project uit de ontwikkelingspot te betalen. Het is vergelijkbaar met een ander infrastructuur project: het geeft tijdelijke werkgelegenheid door het project, maar vooral het schept de mogelijkheid van toekomstig werk. Denk aan de landbouw, de eethuisjes voor de landbouwers, etc.


    Maak melding
  18. Inprincipe kan inkomen met juLLI schrijven mbt reactie 18 & 19. Echter is het zo dat het inderdaad uit ontwikkelingshulppotjes of subsidies uit Europa wordt betaald. Kijk ik heb eerder zaken gedaan voor grote bedrijven uit verschillende landen. Een ding wat ik altijd geleerd heb, er moet spraken zijn wederzijdse handelsbelangen. Dat betekent Nederland moet mij de gelgenheid bieden om geld te otvangen, maar tezijner tijd ben ik min of meer verplicht de projecte uit te besteden aan Nederlandse ondernemingen. De goede volgorde zou moeten zijn, Suriname besteed dit uit aan een solide partner uit, deze solide partner moet een goede businesscase hebben, op zijn beurt moet suriname ook eisen dat zei verlaagde economische verlaagde drempels moet krijgen om zijn producten te exporteren. Waar bieden de mogelijkheden zich voor op dit moment? Kijk als je bijwijze van spreken dit had uitbesteed aan de VS, dan kun je vanuit jou positie ook gaan afdwingen bv om de tijdelijk export vergunninge naar de VS van een jaar te verruimen. Dit is een van de mogelijkheden.


    Maak melding
  19. Voor een bedrag van 10 miljoen Euro een haven renoveren en een vaargeul baggeren over een afstand van 6km (Nieuw- Nickerie tot de zee) om zeeschepen tot 7000 ton te kunnen ontvangen is, mag ik het zeggen, een koopje. De haven van Nickerie zorgt voor welvaart en welzijn van Nickerianen. Het moet wel in onderhoud blijven. Varma R


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES