Short film première ‘De schreeuw van Bastion Veere’

4

DEN HAAG/PARAMARIBO, 12 okt – Tijdens de Haagse presentatie van het nieuwe boek van Theo Para ‘De schreeuw van Bastion Veere’ op 11 oktober j.l. in Den Haag, is een short film van Ida Does met dezelfde titel in première gegaan. De 15 minuten durende film geeft een beeld van de strijd om de gerechtigheid in Suriname betreffende de decembermoorden.

De boekpresentatie was georganiseerd door Sociëteit de Waterkant, een vereniging van vooral Surinaamse academici. De bijeenkomst werd geopend door de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh van Burgerschap. De wethouder prees ‘mijn held’ Theo Para voor zijn jarenlange bijdrage als publicist aan herstel van democratie en rechtsorde in Suriname. Hij zei dat Den Haag niet alleen vanwege de internationale instituties de Internationale stad van Vrede en Recht is, maar ook vanwege ‘de werkzaamheid van mensen als Theo Para’.

Hoogtepunt van het programma was een interview van oud-ambassadeur en dichter John Leefmans met Theo Para. Ook op deze presentatie ging de verkoop van De schreeuw van Bastion Veere razendsnel. De opbrengst van het boek is bestemd voor het in Fort Zeelandia op te richten monument voor de vijftien vermoorde Surinamers.

4 REACTIES

 1. onze president venetiaan heeft recentelijk gezegd dat wij ons land suriname niet mogen verkopen aan nederland.

  is het den haag(surinaamse academici)dit is weer een teken van zwakte,dat bepaald voor de president of is dit de surinamers in suriname.

  de bevoogding gaat steeds maar door dank aan deze man venetaan de tumofo gunny.hij dwingt geen respect af van zijn eigen surinaamse volk maar van een groep,dat achter zijn uitverkoop staat.ook somohardjo doet wat hij wil met deze figuur dan ben ik uitgepraat.

  wij mogen ook niet vergeten dat op de verjaardag van somo deze niet heeft nagelaten om tot moreel verval te geraken met zijn javaanse volkslied.ten gehore gebracht in bijzijn van de president en parlementairs.hoe kan het anders deze zongen ook uit volle bost mee.

  schande en nogmaals schande.
  waardeloze figuren allemaal of principeloze kwakzalvers.
  sranan de fu sarie nanga aman disi.


  Maak melding

 2. Baas Bouta,

  Gefeliciteerd met uw verjaardag. U bent de levende leider van ons geliefd Suriname.

  Des for pres!
  Tide tamarra wi stree go morro farra. Nog vele na deze!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.