dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMiljardair Schwarzman: Suriname heeft potentie

Miljardair Schwarzman: Suriname heeft potentie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 okt – Suriname heeft alles om een welvarend land te worden. Dit zegt de Amerikaanse miljardair Stephen Schwarzman. Zijn investeringsbedrijf Black Stone ziet wel been in de welvaart ook echt gerealiseerd te krijgen. “Suriname is een kampioen.”

Deze conclusie volgt op gesprekken met functionarissen van Staatsolie en de Hakrinbank. “Dit land is een winnaar. Ik reken jullie tot de groep van landen als Peru en China die de economische crisis goed hebben doorstaan en waar het beleid voor stabiliteit heeft gezorgd”, zegt Schwarzman. De economische situatie heeft dan ook de meeste indruk gemaakt.

Suriname mag het niet al te moeilijk vallen investeerders aan te trekken. Schwarzman rekent zich daar niet direct onder. Toch wil hij zich inzetten als het erom gaat Suriname uit te dragen. “Met jullie rijkdom aan bodemschatten hebben jullie een ongekende potentie. Maar het ligt aan Suriname om die kansen te benutten. Ik ben in elk geval een officieuze ambassadeur van Suriname geworden.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Jaja goed doorstaan heb ik vaker gehoord.

  Maar Milja man neem jouw geld als jij verstandig ben…en koop een flink stuk onbewoond eiland.
  Want ik als Suri. ben niet bereid om jouw lux leven verder te betalen ik trap er lekker niet in.

  Of ben jij Sinterklaas…op zoek naar Pieterbazen…..in Front zitten genoeg Pieterbazen maar…. mi no di…niet het vele is goed maar juistheid van zekerheid is altijd klein mi boi….mi no di.!!!!!!!!!!
  BLACKSTONE GEBRUIKEN WIJ OM ANDERE DINGEN TE DOEN……ghi ghi ghi….


  Maak melding
 2. het bovenstaande artikel van de miljardair is echt geen nieuws.we weten allemaal dat suriname behoord tot een van de rijke grondstofland.

  dit land suriname heeft wel de potentie om een welvarend land te worden.maar we dienen ook rekening te houden met de toekomst van onze nakomeling.buitenlandse investeerders zijn van harte welkom,maar mag ook niet ten koste gaan van de huidige bewoners.

  de vraag zou dus moeten zijn of suriname in staat geacht mag worden om een te snelle groei te doorstaan zonder de nodige mankracht.of moet men het hebben van gastarbeiders op een bevolking van nog geen half miljoen.

  nu al hebben vele surinamers moeite met de komst van de chinezen.


  Maak melding
 3. Dit weten we allang.Maar als er EIGENWIJZE mensen aan de macht zijn zonder “know how” waarbij de bodemschatten voor een prikkie worden weggegeven….tja wat wil je dan????Vene je slaapt….trek je pyjama uit!!!!!Geef jongere een kans….Het kan niet vaak genoeg gezegd worden!!!!!!!Eigenlijk is het een schande dat iemand uit den vreemde moet komen vertellen hoe rijk Suriname is.Maar ja de bedelmentaliteit zit er diep ingeworteld bij sommige “leiders” in het land.Soms een paar (afgedankte)voertuigen voor leger,brandweer of politie dan weer medischmateriaal of gebruikte computers toegestuurd door één of ander land.Hebben we dan zelfrespect????Wil men op deze manier wederzijdsrespect afdwingen????Ik zou zeggen begin zelf hard te werken om dat respect te krijgen.!!!!!


  Maak melding
 4. Bij zijn vertrek in de jaren ’90 heeft de gewezen Amerikaanseambassadeur ,Stuart,gezegd:Surinam needs a man with courage,a man with guts.En dat werd hem niet in dank afgenomen door o.a. Venetiaan.!!!!


  Maak melding
 5. Zo langzamerhand kan ik mij voorstellen dat Surinamers(de bevolking)immuun zijn geworden van zulke berichtgevingen.Desondanks is het nogmaals aan een daadkrachtig en innovatieve regering om stappen te ondernemen.Hulde aan de particuliere sector.Die doen het uitstekend.Nu is de regering aan zet.Dat Scharzman zich niet indirect onder de investeerders rekent is te danken aan de Sur.regering.Te weinig ” drive”
  om zaken aan te pakken.


  Maak melding
 6. Er ligt er goud voor het oprapen. Dat heeft Schwarzman goed begrepen. En met zijn zoete praatjes windt hij een ieder om de vinger.
  Bovenstaande tekst is om ervan te kotsen zo kinderlijk misselijk maken is het.
  ben je achterlijk en zie je alvast de tjoekoes vliegen dan ben in inderdaad in je nopjes met kinderlijke uitspraken.
  Een man die zich gedraagt als iemand die al een kinderlokker met snoep staat te zwaaien naar kinderen kan je natuurlijk niet serieus nemen tenzij je van FRONT bent. Als Suriname inderdaad zoveel potentie heeft nou dan heb je geen kinderlokkers vor nodig om rijk te worden. Deze dieven willen het land juist armer maken, stelen!
  Man, suriname heeft toch altijd genoeg te bieden gehad, er is toch altijd genoeg potentie geweest en er is toch genoeg weggedragen. Is het land of Suriname rijk van geworden??
  Je had ook net zo goed staats olieën kunnen laten wegdragen. nu komt alles wat staatsolie betreft Suriname tengoede. Volg dit voorbeeld vanaf nu.


  Maak melding
 7. Potentie?
  Ditzelfde heeft Columbus zes eeuwen geleden ook al gezegd. Alleen heeft hij een andere bewoording gebezigd omdat zijn vocabulaire vaardigheden kleiner waren dan zijn reislust.
  En ziedaar; meneer Schwarzman zegt ons iets dat we al eeuwenlang weten en we zijn daar hardstikke blij en trots op.
  Kunnen we deze meneer overhalen om met Black Stone verregaande investeringen te doen in dit potentiele land? Dat hebben we nodig. En ga vooral niet met de brede kant van je mond zeggen dat we het zelf kunnen doen, want dat kunnen we nog niet. Nog lang niet! Sommige zaken kunnen we zelf. Maar wat je niet kan, moet je ook toe kunnen geven en aan anderen over laten. Dan werk je voor je land en volk en niet voor jezelf.


  Maak melding
 8. Dat su potentie heeft is niet onbekend, daarvoor is deze man niet nodig geweest. Het is onzin van hem om te beweren dat door goed beleid de crisis su niet heeft geraakt. Volgens mij komt het door de informele sector (drugs) dat su nog kan importeren. Su vele malen meer dan het zich volgens officiele cijfers kan permitteren.


  Maak melding
 9. dat suriname een kampioen is ben ik mee eens,als je kijkt waar wij als land waren na de jaren 80 en wat nu allemaal gerealiseerd is dan verdiend suriname zeker een schouder klop. laten met zijn allen hopen dat die piranhas van de jaren 80 zo ver mogelijk wegblijven.


  Maak melding
 10. Potentie, Potentie. Dit lees en hoor je steeds. Echter de heer Schwarzman ziet zich zelf niet als inversteerder in Suriname.

  Dus blijft wederom de enige potentie, de potentie van de Surinaamse man zelf, en daar is geen gebrek aan. 🙂


  Maak melding
 11. Scharzman heeft ook behoorlijk potentie hij maakt gebruik van BLACKSTONE.

  Scharzman staat voor Blakaman.
  Blackstone voor blakaston.
  Ik zeg niks meer, maar moesje let op uw dochters.


  Maak melding
 12. Geloven jullie het zelf of zijn jullie dom.
  Je hoort die goede man in zijn betoog al twijfelen.Hij durf met zijn miljarden niet in Suriname te investeren maar wil wel als OFFICIEUSE AMBASADEUR Suriname promoton.

  We hebben hem niet nodig want wij als Surinamers zijn al ambassadeurs van onze eigen land.
  Opzouten met die oplichter.
  Alfa.


  Maak melding
 13. repect dwing je niet af dat verdien je, het is best interesant om te lezen dat sommige hier wel refereren naar de een toespraak van een voormalige amerikaanse ambassadeur omdat het ze nu goed uitkomt, maar waneer het niet in hun straatje past dan mag amerika zich niet bemoeien met suriname vooral als gaat om de samenwerking tussen amerika en een regering die geleid word door een zeer beruchte partij voorzitter in suriname.het gaat goed met het land we worden door een integere president vertegenwoordigd in binnen en buitenland laten we hopen dat de volgende president ook van een onbesproken gedrag is en integer. in de jaren 80 kwamen alleen maar rare typetjes naar suriname op uitnodiging van die rare partij voorzitter .


  Maak melding
 14. Suriname, neem de tijd!
  Voor Surinamers kan de komst van een vreemde investeerder een zegen zijn. De vraag is alleen hoe moet het geld van een investeerder in de Surinaamse structuren ondergebracht worden. Wat is het aantal banen dat gecreëerd gaat worden en in welke sectoren. Er is een wereldwijde jacht begonnen op grondstoffen. Dit komt voor een belangrijk deel door het feit dat geld zonder een onderpand niet rendeert. Let op grondstoffen in de bodem van Suriname zijn belangrijke potentiële activa, en wel eigendom van het land Suriname. In het grote buitenland is al langer een strijd om grondstoffen aan de gang. Neem de Congo, die is het voornaamste winningsgebied van kobalt en daarom voor de Duitse industrie van buitengewone betekenis. Duitsland gaat heel ver om haar belangen veilig te stellen. Om zich tegenover de internationale concurrentie op de grondstoffenmarkten door te zetten, zo vat German Foreign Policy samen (op zijn website), “nemen Duitse strategen uitdrukkelijk ook een oorlog (Mittel des Krieges) of subversie in risicogebieden in aanmerking”. Er zijn velen, vooral ook in Noord Amerika die vermoeden dat de twee grote oorlogen die de VS thans voert een grondstoffenoorlog is. Islam is alleen het geloof van de mensen in de landen waar er oorlog is, meer niet. Via oorlog probeert men de toevoer te verzekeren van “voldoende, goede en betaalbare grondstoffen”. Dit is geostrategisch politiek. Grondstoffen zijn in sommige gebieden geconcentreerd. Het Midden-Oosten heeft vooral olie, Kazakstan, de tweede wereldproducent van chroom, en de Congo, is s’werelds eerste kobaltproducent. Een stap verder. In Afrikaans Equatoriaal Guinee hebben groepen van buiten geprobeerd het gekozen bestuur omver te werpen. Tijdens het proces dat volgde toen de coup was mislukt zij een Brits huurling dat hij de opdracht had de oude elite opzij te schuiven en nieuwe groepen binnen zijn invloedssfeer te brengen. Zoiets kan heel gevaarlijk zijn. In Afrika wordt verder gezocht naar winbare olie in Nigeria, Angola en Libië en in de aluminiumsector in Zimbabwe en Zuid-Afrika wordt gezocht naar nieuwe bauxietvelden. De Canadese aluminiumreus MagEnergy gaat overigens in Congo-Brazzaville aluminium smelten met goedkope stroom die uit Congo-Kinshasa zal worden geïmporteerd. Welke grondstoffenprogramma de Surinaamse regering in petto heeft mag niet lang op zich laten wachten. Wel moet het gunstig gaan uitpakken voor Suriname en de bevolking van Suriname. Varma R


  Maak melding
 15. Die man Blakaman maakt grappen Su. heeft potentie…maar dan zegt hij duidelijk de Suri’s niet.
  Want in 40/50 jaar tijd is de bevolking aantal nauwelijks gestegen, dus daarom vind ik dat hij liegt…ai-jaja.

  Tjubelub


  Maak melding
 16. Wel moet het gunstig gaan uitpakken voor Suriname en de bevolking van Suriname. Varma R…JIJ HEBT MOOI PRATEN……..Die man is ook een soort SINTERKLAAS en op zoek naar PIETERBAZEN einde van de rit KATIBO.


  Maak melding
 17. moet Blackstone dat nu pas zeggen.
  al die jaren sinds voor de 2e wereldoorlog heeft suriname bijgedragen aan de noden van de hele wereld.
  en het is nog niet bekend bij black-stone.
  waar is al onze bauxiet en aluminium gebleven.

  we hebben alleen wat potten en pannen van overgehouden en kraters met gif in de surinaamse grond.

  komt hij over bodemschatten praten.

  laat hij een keer in die stinkgaten boren , dan kan hij zien wat achtergelaten is in de oude minnen.

  een shit van de grootste categorie.

  Papo


  Maak melding
 18. Het netwerk en de jongeren die de idealen van de NDp een warm hart toedragen,vinden het juist een zeer prettig idee dat er officieuse geinteresseerden zijn voor het mede helpen ontwikkelen van switie sranan.

  Voorop staat wel, dat je niets hebt aan LOYALISTEN die eigen belang dienen.

  HET MET ELKAAR DELEN TIJDPERK IS MET DE BEWUSTTE NDP KADER REEDS INGANG GEZET!
  Als Suriname nu van voren,van achteren en van opzij bekeken wordt, weten het netwerk en de jongeren die de NDP steunen niet hoe Suriname eruitziet,nationaal en internationaal.

  Front overheid worden geconfronteerd met zoveel negativiteit en handelen niet,terwijl we met een geest van bewustheid Blackstone kunnen dwingen,als zijn investeringsgeest door Suriname wordt omarmd, mee te werken aan goede arbeids voorwaarden in alle sectoren,WAAR ZIJN INVESTERINGSGEEST VERLIEFD OP WORDT.

  En het volk moet op de hoogte gesteld worden wat SINTERKLAAS in de verlichte tijd in Suriname komt doen.

  Het is toch de normaalste zaak van de wereld om negatieve zaken eerst te gaan onderzoeken.


  Maak melding
 19. Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen willen en vinden het NU tijd, om samen situaties te creeren,waarop de wereld op Suriname terug moet kunnen vallen.


  Maak melding
 20. Op zich heb ik geen enkele moeite tegen investeringen in Suriname, ergo zo hoort het en is dus een goede zaak.

  Alleen hebben de huidige bestuurders nooit leren onderhandelen dat kunnen ze niet, het zijn gewoon beroepspolitici die nooit bijv. een managementfunctie in het bedrijfsleven hebben bekleed. Vene bijv. was onderwijzer of minister of president.

  Kijk maar naar de onderhandelingen met Iamgold, Billiton, Suralco, of over Bruynzeel, SML, Pattamaca, asfalttering etc. etc.

  Niets en nogmaals niets is tot een goed einde en voordeling onderhandeld.

  Suriname betaald momenteel per meter asfaltering het driedubelle wat Bosje toen betaald heeft terwijl de chinezen nergens meer heen kunnen met al hun apparatuur en werknemers die zich daar al bevinden komt nog bij dat ze ook andere werkzaamheden mogen verrichten en zelf aan steenslag doen.

  Wie nog geloof heeft in deze front spaarders is rijp voor een check up.


  Maak melding
 21. @varma

  Volgens mij gat je analyse volkomen de mist in. Ook is het grote omissie dat je geen bron vermeldt. Daarom via google o.a. op de volgende sites gekeken:
  http://www.deutsche-aussenpolitik.de/
  http://www.fas.org/sgp/crs/row/RL34199.pdf
  http://www.ip-global.org/ip/search_cse/

  Je meldt dat “nemen Duitse strategen uitdrukkelijk ook een oorlog (Mittel des Krieges) of subversie in risicogebieden in aanmerking” Maar vermoedelijk en daarin gesterkt door wat ik vond moet die zin als volgt gelezen worden “Bij investeringsbeslissingen speelt het feit dat ergens een oorlog gaande is ook een rol” Lijkt mij volkomen logisch.

  Vervolgens kom je met een verhaal over Noord Amerika alsof 9/11 nooit gebeurt is en Afganistan opeens een schat aan grondstoffen bezit.
  Daarnaast gaat het verhaal volkomen voorbij aan de enorme kosten die de USA op zich heeft genomen met die oorlogen. Zowel direct (de defensie kosten) als indirect (de vele Amerikanen die in de bloei van hun leven sterven en daardoor niet meeer bijdragen aan de economie) is het heel onwaarschijnlijk de de USA de kosten ooit terugverdiend. Ja er zijn wat incidenten met contracten ed. maar dat zijn peanuts op het totaal bedrag.

  En tot slot. Canada en de USA hebben echt niets met elkaar te maken.

  Kortom een onzin verhaal.


  Maak melding
 22. Beste Neus, ik vind het heel knap van jou dat je de artikelen hebt nagespoord. Hier hebt U mijn kant van de argumentatie.

  Krieg um Rohstoffe
  von http://www.german-foreign-policy.com

  Der Kongo sei das wichtigste Fördergebiet für Kobalt und damit für die deutsche Industrie von herausragender Bedeutung, erklärte der Präsident der “Wirtschaftsvereinigung Metalle”, Karl Heinz Dörner, Ende März auf einer hochkarätig besetzten Konferenz in Berlin. Dörner leitet die Präsidialgruppe “Internationale Rohstofffragen” des Bundesverbandes der Deutschen Industrie (BDI), die bis März 2007 eine rohstoffwirtschaftliche Gesamtstrategie erarbeiten will und dabei eng mit militärpolitischen Institutionen der Bundesregierung kooperiert. Um sich gegenüber der internationalen Konkurrenz auf den Weltrohstoffmärkten durchzusetzen, ziehen die deutschen Strategen ausdrücklich auch Mittel des Krieges und der Subversion in “Risikogebieten” in Betracht.

  Richard Herzinger, In Germany, “national interest” is no longer a taboo reason
  for involvement in military engagements abroad. This gives the debate
  around humanitarian interventions a new logic. Germany—and the United
  States too—would do well to think twice about the responsibilities and resources that their interventions abroad ultimately entail. Hand-in-hand with economic and diplomatic engagement, the European powers are developing an increased military presence on the African continent.

  Over die twee Amerikaanse oorlogen wil ik wat korter zijn.
  Obama on Iraq:’ Because of a war in Iraq that should never have been authorized and should never have been waged, we are now less safe than we were before 9/11.’
  AFGHANISTAN AND PAKISTAN: COMPARATIVE ANALYSIS OF GEO-STRATEGIC AND GEO-POLITICAL SIGNIFICANCE
  By Dr. Subhash Kapila , South Asia Analysis Group, er zitten, Afghaanse, Pakistaanse en Indiase overheids- analisten in die groep.
  ‘If Afghanistan was not geo-strategically and geo-politically significant, then the United States would have not have executed two military interventions in Afghanistan in a span of 20 years’.
  (Varma R)


  Maak melding
 23. laten wij elkaar niet voor de gek houden er zal niemand in de wereld te vinden zijn die met bouterse of een regering onder zijn leiding wil samen werken.


  Maak melding
 24. Win-win situatie.

  Elke oorlog kent alleen maar nadelen. Jonge doden, oude doden, verminkten, vernielde woningen, ziekenhuizen, kapotte rijkdommen,
  kinderloze ouders, ouderloze kinderen, jonge kinderen met wapens, gespleten gezinnen, enz. enz.
  Wie er voordelen bij ziet zijn alleen degene die de oorlog starten. Die neemt ook het risico tot al het hierboven genoemd leed.
  Er is dus helemaal geen sprake van een win-win situatie; integendeel! Alleen ellende!

  Oorlog is niet van vadaag, dat weten we. Maar logisch terugkijkend en de geschiedenis raadplegen kunnen we de toekomst voorspellen.
  Een oorlog met Iran. Ja, die kernwapens.
  Dan begint het verhaal van voren en het eindigt met verloren ledematen en jonge doden, platgebombardeerde steden, enz. enz.

  Wie er ook verliest, de mensheid wint nooit.
  Wel wordt er door de starter van de oorlog getracht om de eigen strategische en/of financiele belangen te verbeteren. Landwinst
  is niet altijd de inzet, maar macht is de grote drijfveer achter elke oorlogstarter.

  In het geval van Afghanistan en Pakistan zijn de Papavers van de stamhoofden de inzet geworden om de grote vijand Alqaida te verdrijven. De opbrengst van dit goed kan op velerlei manieren worden ingezet. Zo heeft de Nederlandse opiumfabriek tijdens de eerste wereldoorlog de uit Peru gestolen Coca
  ingezet in de oorlogsvelden. Vele miljoenen Tonnen zijn er verdiend om soldaten in een bepaalde roes te krijgen die nodig was tussen de loopgraven. Een oorlog later heeft deze zelfde fabriek van coca halucinerende medicijnen gemaakt en aan de Duitse bezetter verkocht voor de winst. Wat een ellende!
  In het geval van Irak kan ik kort zijn: olie!
  Alleen heeft men er niet op gerekend dat het zo lang zou duren en zo veel tegenstand had men nou ook niet verwacht.

  Neus en Varma,
  Ik heb jullie oorlog
  Op dit forum gevolgd
  En geanaliseerd
  Jullie zijn heel goed
  En goed geinformeerd
  Maar de toekomst is wat
  De geschiedenis ons leert.

  Als ik aan mijn kinderen vertel hoeveel keer de CIA getracht heeft om Fidel Castro in opdracht van de Amerikaanse regering te vermoorden dan zeggen ze: 638 keer? Zoveel?
  Wat de CIA verder nu in heel de wereld uitspookt wordt gedreven door macht en geld.


  Maak melding
 25. @varma
  Met mijn vorig posting heb ik al aangetoond dat jij niet competent bent om dergelijke stuken te begrijpen en als gevolg daarvan onzin postingsplaatst.

  Gezien de korte tijd tussen beide postings is geen enkele redn om aan te nemen dat je laatste posting van beter kwaliteit is.

  De posting kan bij voorbaat als onzin die het lezen niet waard is gezien het buitengewoon lage niveau van de poster afgedaan worden.

  Ik heb NIET de moeite genomen je onzin te lezen.


  Maak melding
 26. Terrorist

  Het idee om lijnvliegtuigen te gebruiken voor moord en doodslag is een ontdekking van de VS. Onschuldige passagiers het leven ontnemen is de meest terroristische daad die er bestaat. Vandaag zijn de VS op jacht naar terroristen in heel de wereld. Met welk recht?
  In de strategische strijd tegen de Russen hebben zes VS presidenten in totaal 638 keer de opdracht gegeven om Fidel Castro te doden.
  Ijsenhower, Kennedy, Bush, Clinton, Nixon, Reagan, nog een Bush. Is dit dan belangrijk om te weten? JA! Zeker voor de geschiedenis.
  Het is ze gelukkig geen van allen gelukt.
  Maar Che, arme Che Guevarra hebben ze wel koelbloedig gedood. In opdracht van de VS.

  Tot twee keer toe heeft de VS opdracht gegeven een lijnvliegtuig van Cuba te sabboteren met het doel Fidel te doden.
  Resultaat: 176 burger slachtoffers en de niets vermoedende bemanning. En Fidel leeft nog steeds.
  De sabboteurs van deze vliegtuigen noemen we terroristen. Deze wonen tot vandaag aan de dag in keurige, nette wijken in de VS en worden als helden beschouwd die er zelfs ook mee lopen te paraderen van trots.
  Amerika hoeft niet de hele wereld rond te zoeken naar terroristen, die hebben ze zelf.

  Che oh Che
  fu san ede yu gowe
  a stree no kaba ete

  Che oh Che
  yu fesi tap mi bosroko
  yepi Fidel nanga eng wroko

  Che oh Che
  sondro yu a passi fara
  ma if no tide, dan tamarra

  Che oh Che
  yu dede a no fu soso
  bikasi Cuba ori eng egi oso

  Che oh Che
  yu opo furu soema dem ai
  fu sjie om sang a libi e drai

  Che oh Che
  yu dede meki wie sabie
  pe na tru vejanti e kibri

  Het droogleggen van de Cubaanse economie door de VS heeft voor veel ellende gezorgd.
  De leden van de Buena Vista Social Club hadden heel rijk kunnen sterven. Nu zijn ze allemaal heengegaan, maar met trots!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES