Doofpot topambtenaar declareert (te)veel alcohol

17

DEN HAAG – De hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie, secretaris-generaal Joris Demmink, heeft voor meer dan 13.000 euro gedeclareerd aan eten en drinken, in de afgelopen twee jaar. Ruim de helft van dit bedrag ging naar alcoholische dranken. Het eten en drinken geschiedde volgens het ministerie in de hoedanigheid van zijn functie en er zou niet ‘onrechtmatig’ zijn gedeclareerd.

Waarnemers vinden echter dat ‘good governance’ ook vraagt dat bestuurders de schijn van corruptie niet tegen zich hebben. Ze vinden ook dat publieke middelen niet in deze mate voor alcoholconsumptie zijn bedoeld. Demmink zijn declaraties schieten met kop en schouders uit boven die van zijn collega secretaris-generaals. Zo declareerde een secretaris-generaal van een ander ministerie over dezelfde periode 218 euro.

Demmink is overigens de man die als toenmalig topambtenaar bij het ministerie van Defensie de foute bemoeienissen van kolonel Valk, als hoofd van de Nederlandse Militaire Misie in Paramaribo, met de staatsgreep van Bouterse in 1980, in de doofpot heeft gestopt. Terwijl de rapportages vanuit de Nederlandse ambassade in Paramaribo erop wezen dat Valk zich had ingelaten met de staatsgreep en zich dus schuldig had gemaakt aan schending van de nationale soevereiniteit van de republiek Suriname, hield Demmink die belastende informatie weg bij de minister.

Deze informatie over de handelwijze van Demmink kwam enige tijd geleden naar buiten via het televisieprogramma Andere Tijden, waarin bleek dat Bouterse in feite zijn land had verraden door met hulp van een kolonel in dienst van een vreemde mogendheid de democratische rechtsorde in zijn land gewapend omver te werpen.


17 REACTIES

 1. @ het net werk , alias de jongeren.
  dus jou voorbeeld bouterse is in feite een grote landverrader een bedrieger, bouterse heeft zijn land verraden door met hulp van een kolonel in dienst van een vreemde mogendheid de domocratische rechtsorde in zijn land omver te werpen, surinamers open jou ogen want bouterse is een landverader en de mensen die hier de gedachtengoed van deze landverrader op na houden en verkondigen zijn net NSB-ers. na mi , pinto, de jongeren , het netwerk, autar noem ze allemaal maar op ze houden van hun zelf en niet van suriname .


  Maak melding

 2. (Maar dit is toch oud nieuws)

  beetje bij beetje komt de aap uit de mouw.
  Straks hoor je iets over een…………….en dan weer word er een link gelegd.

  unu lobi plei elle!!!!!


  Maak melding

 3. Kijk dit zijn die dingen toch: GIJ ZULT ZICH NIET IN ANDERSMANS LANDS ZAKEN BEMOEIEN.
  WAT ZIEN WIJ NU…men gaat koppelen….rede waarom….. als wij spelen laten wij eerlijk spelen


  Maak melding

 4. “waarin bleek dat Bouterse in feite zijn land had verraden door met hulp van een kolonel in dienst van een vreemde mogendheid de democratische rechtsorde in zijn land gewapend omver te werpen”.Het is allemaal hoe je iets opschrijft of formuleert. We weten allemaal drommels goed, dat een overgrote meerderheid van de Surinaamse bevolking, binnen en buiten Suriname toen, het eens was met de staatsgreep. Men zag/vond toen dat het als geroepen kwam, zijn de feiten. Dat de heer Valks fout zou zijn geweest mag tevens als een feit worden gezien. Bouterse en directe medestanders, waarvan een aantal jammer genoeg ook nadien het leven hebben moeten laten handelden toen vanuit Surinaams perspectief, als Surinamers. Niemand zou gebaat zijn door het veranderen c.q. vervalsen van een – in dit geval onze oftewel de Surinaamse historie, om welke reden dan ook. Objectiviteit is ten allen tijde geboden. Stay cool and be nice!


  Maak melding

 5. @T.R.Sleur
  Het is maar hoe je het opschrijft.

  De meerderheid van de bevolking stond nooit achter de staatsgreep. En zeker niet een staatsgreep van een stel opportunisten die uitsluitend uit waren op meer loon. (ondanks de grote vergoedingen die aan aantal uit NL kreeg).

  Nee de bevolking had geneog van de slechte politiek ( en heeft dat nog steeds, maar de NDP is daarbij zeker geen verbetering).
  De bevolking heeft de revolutie NA DE DAAD de gelegenheid gegeven ZICH TE BEWIJZEN en was daartoe bereid opgrond van de vele BELOFTEN DIE BEWIND GEDAAN HEEFT kort na de coupe. Wat de bevolking niet kon vermoeden was dat bewind uit een stel incompetente opportunisten bestond en verder gesteund werd door een stel onbekwame weverige salon socialisten of beter salon stalinisten.

  Maar dit al wordt uitgezocht door onze geschiedschrijvers zodra het proces achter de rug is. Laten we ons voorlopig concentreren op deze zaak waar iemand het presteerd om elke maand meerdere modale maandsalarissen te declareren. Hoe was het mogelijk dat hij dit 2 jaar kon doen zonder dat hij op de vingers getikt is. Lijkt mij dat het terecht is om nu zijn vingers af te hakken zodat hij nooit meer uit de pot kan graaien. Een eigenschap die hij gemeen heeft met zijn oude makkers van weleer.


  Maak melding

 6. Wanneer zal de ene holmaat-DU het niet eens zijn met nosofreng?

  No5 geeft een correcte beeld van wat er zich toen afspeelde,ja het overgrote deel van de Surinamers was het eens met de Staatsgreep.Hoe kan het dan dat de NDP 2x de verkiezingen heeft gewonnen?
  Du en Neus willen doen geloven dat het heel anders was,gelukkig zijn er nog Surinamers die hun zg waarheden met de grond gelijk maken.
  Bouterse is en was geen landverrader, hij deed het enige dat hem op dat moment uitkwam hulp aanpakken van de Nederlanders die zo als geen andere weten hoe een bewind aan de kant te zetten,Indonesie,Argentinie en de Zuid-Molukken zijn daar het voorbeeld van.

  Maar daar ging het artikel niet over,hoe kan nu in 2009 een buitenlander,Joris Demmink,zoveel declareren in Suriname nog erbij alcohol?Of zien DU en Neus dat niet?Mag dat allemaal van deze 2 misbaksels omdat het hun boeventuig en hun slavenmeesters betreft,zijn deze boeventuigen geen landverraders dan?

  Ai baja ik las net op een andere artikel dat EBU,aan DU-racel vroeg als hij niets anders ziet dat de naam Bouterse,inderdaad deze uilskuiken zit zo vol haat door zijn afgenomen rotzooi wat ie toen verkocht aan zijn eigen volk,dat hij het kaf echt niet van het koren kan scheiden op alle artiekelen ,ook als ze niet over Bouterse gaan heeft hij de euvele moed om Bouterse te noemen,ai baja Du-racel het is gedaan met je in 2010 zit je weg te kwijnen in een inrichting,de gehele dag Bouterse,Bouterse,Bouterse murmelen,en niet te vergeten neus de nagemaakte know how van wk.


  Maak melding

 7. We moeten met z’n allen die Du en bondgenoot(ten) gewoon negeren geen aandacht aan dat onbenul besteden, dan bloeden ze vanzelf dood ( Figuurlijk dan) echt niet meer reageren wat ze ook zeggen, schrijven, typen gewoon aan dovemans oren leggen.


  Maak melding

 8. @ nummer 11,
  er komt niets verstandig uit jou reaktie sterker nog jou manier van reageren doet mij denken aan iemand de leek te zijn verdwenen maar in andere gedaante is terug gekomen .
  ik ben het inderdaad eens met neus omdat hij een van de weinigen hier om dit forum is die dingens schrijft die hout snijd en dat kan ik van jou en velen die bouterse zijn revolutionaire idelogie op na houden niet zeggen,jij laat mij zien hoe dom je bent met jou reaktie op nummer 11 een duidelijke bevestiging kon niet krijgen,1 vertel mij waneer de ndp 2x de verkiezing in suriname heeft gewonnen in welk jaar, 2 vertel mij en de lezers waneer nederland een bewind in argetinie heeft afgezet en om welk bewind het gaat , 3 jij schrijft in jou reaktie dat bouterse het enige deed wat hem op dat moment uitkwam hulp aanpakken van nederland, om een democratisch gekozen regering naar huis te schieten een paar maanden voor de verkiezing. in nederland zegt men geeft het beesje maar een naam mooi geprobeerd, wat je ook doet of probeerd je komt er niet onderuit bouterse is en blijft een grote landverrader een redi musu, het is makelijk om achteraf te zeggen dat de een overgrote deel van de surinamers voorstanders van de coup waren, ik zelf denkt dat wij in suriname altijd een onschuldig en vredelievende volk zijn geweest let wel geweest en om die redenen dacht men het zijn onze jongens ze doen hun eigen volk geen kwaad dat bleek een grote vergissing te zijn toen was het telaat over de gevolgen praten wij nu nog steeds. suriname is nog steeds nog niet bekomen van al die ellenden boedvergieten moorden onderdrukking verneddering mensenrechten schending overtreding van onze wetten normen een waarden moraal, en toch willen sommige (surinamers) weer die shit en ellende terug ik moet er niet aan denken .ik zou zeggen gooi ze allemaal in groot gat en zand erover klaar basta.


  Maak melding

 9. Spreek voor jou zelf en zoek geen steun bij anderen niemand verpligt jou om mijn reaktie te lezen en daarop te reageren.
  ik doe niet mee aan kudde-denken en ik aanbid en adoreer geen landverrader en massamoordenaar laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 10. Hoe declaratiegedrag tot oorlog kan leiden.

  Waarschijnlijk is er geen controle op declaratiegedrag. De een declareert 218 Euro terwijl de ander 13.000 net genoeg vindt.
  Demmink houdt een bourgondische levenstijl op na waarbij veel Parbo bier hoort. Een dikke portie sate erbij en ook de kroepoek is declareerbaar.
  Onvoorstelbaar onverantwoord gedrag van iemand die in eerste instantie de corruptie moet bestrijden. Laat hem minstens de helft terugbetalen en dan opzouten!

  Dat deze meneer Demmink ook betrokken blijkt bij verdonkeremanen van feiten die in de Surinaamse geschiedenisboeken horen te staan,
  maakt het verblijf van deze meneer in Suriname onmogelijk. Na betaling van de helft van zijn declaratie dient hij het land uitgezet te worden om erger te voorkomen.

  Meneer Sleur (5) zal wel goed op de hoogte zijn vermoed ik, maar toch moet ik hem ergens op tegen spreken.
  Het merendeel van de Surinaamse bevolking wilde helemaal geen staatsgreep. Niet vooraf en ook niet achteraf! Niemand wist wat een staatsgreep met zich mee kon brengen dus die informatie is onjuist. U wist het misschien meneer Sleur, maar om te schrijven “we weten allemaal drommels goed, enz” neemt u een beslissing voor het Surinaamse volk. Daarmee wilt u zeggen dat we allemaal voor deze ondemocratische weg gekozen hebben? Hou op!
  En toch vindt ik uw schrijfstijl perfect. U moet alleen anderen voor zichzelf laten beslissen dan zal men u dankbaar zijn.

  Op dit forum heeft dit declaratiegedrag tot nog een ware papieren oorlog geleid tussen de voors en tegens van Bouta.
  Veel reacties behandelen slechts een gedeelte van het nieuws en dat is oorlog.


  Maak melding

 11. DU-racel,ga aub googlen,over die Videla-Junta,dan zal het je duidelijk zijn,wat ik bedoelde met regering opzij zetten,Nederland,Amerika en enkele Europese landen hebben deze smerige regiem door dik en dun gesteund,er waren geen embargo`s hun wederzijdse handel tierende welig.dus dat stupido.Kom me niet vertellen dat ik niets begrijp van wereld politiek jere,jij snapt er geen sikkepit van het enige wat je staande houdt zijn je haatgevoelens tov een bepaald persoon,terwijl je zo aanbeden Nederland en Amerika nog smerige klauwen hebben pfffffff, ik word moe van je Du-racel althans van je eenzijdige rommel wat je loopt te verkondigen pffffffff.


  Maak melding

 12. @ nummer16, ik zal jou eigen woorden gebruiken mss snap je het beter hij bouterse dus, deed het enige wat hem op dat moment uitkwam hulp aanpakken van de nederlanders die zo als geen andere weten hoe een bewind aan de kant te zetten denk aan, indonesie,agentinie en zuid-molukken zijn daar voorbeelden van, en op reaktie 16 hebt je het over wapen handel en door dik en dun steunen en geen wapen embargo.luister no mi boi ik weet niet wat jij onder het woord bewind omverwerpen verstaat maar in suriname ging het om een democratisch gekozen regering,jij hebt het verder over hulp aanpakken die bouterse uitkwam,over wat voor hulp heb jij het en hoe kwam het bouterse uit, vertel mij dat ik ben benieuwd naar jou antwoord, is brazilie ook verantwoordelijk voor de opverwerpen van een democratisch gekozen regering in suriname die hebben voor miljoenen aan wapens verkocht voor het moordadige regime in suriname die schuld zijn we nog steeds aan het afbetalen cuba struurde militairen en adviseurs naar suriname bishop van grenade heeft bouterse verteld hoe hij met zijn tegenstanders moet omgaan. laat jou niet leiden door emotie want dat is een slechte raadgever, kan je mij vertellen waar je dat afleid dat ik nederland en amerika aandid vertel mij dat met voorbeelden a.u.b.tot slot heb ik een mooi voorbeeld voor jou ik ben iemand die graag informatie tot zich neemt daarom wist ik dat het een ramp zou zijn met de millitaire coup in suriname er waren genoeg voorbeelden te zien in onze regio omgeving te zien midden amerika latijns en in afrikaanse landen noem ze allemaal maar op, dus bouterse en zijn meelopers waren en zijn een stelletje avonturies. ik heb het toen afgekeurd en ik doe het nu nog steeds militairen hebben nooit bewezen dat ze een land goed kunnen regeren kijk maar in de hele wereld zelf gaddafi is nu met bijde benen op de grond terecht gekomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.