Nederlandse hulp bij Mexicaanse griep in Suriname

20

Een chirurg en drie intensive care-verpleegkundigen van het Nederlandse St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg verlenen hulp bij een uitbraak van Nieuwe Influenza A (H1N1) in Suriname. De Tilburgse arts en de verpleegkundigen verlenen hulp bij het behandelen van de tien Surinaamse grieppatiënten. Vijf van hen worden beademd op de intensive care.

In het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo greep de Mexicaanse griep vorige week snel om zich heen. Vandaar dat een voormalig intensivist van het St. Elisabeth Ziekenhuis een beroep deed op oud-collega’s. Een dag later zaten chirurg/intensivist Desirée Burger en intensive care-verpleegkundigen Willem Willemsen, Norbert Colenbrander en Maria van de List in het vliegtuig naar Suriname.

De Elisabeth medewerkers geven hun Surinaamse collega’s ook instructies over de beademingsapparatuur meldt BrabantZorg.net.

20 REACTIES

 1. En de sme regering is zo bang,dat de suri/neds deze vakaturis zullen innemen..

  Daarom worden de suri/neds die goed opgeleidt zijn en een behoorlijk bijdrage kunnen leveren aan alle soorten functies op afstand gehouden..


  Maak melding

 2. Goed dat dit kan.
  Deze samenwerking is nu nog mogelijk en daar moeten we gebruik van maken. Schroom niet om hulp te vragen want die hebben we hard nodig.
  Proficiat!


  Maak melding

 3. De Surineds,willen geen hulp bieden,ze hebben een hoop voorwaardens,maar de bakra gaat voor echte hulp bieden,ze willen niets in return.Daarom worden de SurNeds buiten gesloten en met recht.Hulp bieden zit in je bloed en niet in je portomonee, althans een hulpverlener.
  ZIJN MAAR WEER DIE HOLLANDERS.

  Prachtig vind ik dat de Hollanders wederom een helpende hand bieden.
  DANK U NAMENS HET SURINAAMSE VOLK.


  Maak melding

 4. Whahahahahaha als dit een mop is, is het echt een goede want die witte mannen kunnen in Nederland niet eens hulp bieden, sowieso bezuinigen ze op medicijnen, niet iedereen krijgt het, ja toch het kost geld!

  Voor die witte mannen moet dit een les zijn want hun gaapen, niezen, hoesten enz gewoon in het openbaar zonder hun hand ofzo voor hun kabisa te houden. Dat is echt vies en nog gevaarlijk ook.

  Laat ze eerst hun eigen mensen gaan proberen te helpen want in Suriname willen ze alleen eer halen en wie weet willen ze er iets voor terug aangezien ze het moeilijk hebben door de euro en crisis.


  Maak melding

 5. @4 Autar
  Man wat kun je echt dom kletsen. Zo dom dat je m.i. niet eens begrijpt wat je hebt neergezet. Om je nu nog wat bij te brengen is nooit te laat maar de vraag is of je kersepit die informatie zal absorberen en opslaan in de weinige actieve grijze massa.


  Maak melding

 6. Maakt niet uit waar de hulp vandaan komt. Als het geboden wordt moet je de kans pakken.
  Ik wed dat als de epidemie goed uitbreekt in Suriname er echt stront aan de knikker is.

  Er is in ieder geval 1 belachelijke achterlijke reactie. De persoon is totaal verkeerd ingelicht en weet niet waarover hij/zij praat.


  Maak melding

 7. Om welke kwestie ’t ook gaat,’goed of kwaad schik’s,’ blijkt eens-te-meer dat wij etnisch een sterke en onbuigzaam verdeeldheid met onze genen mee-dragen.”Nuchterheid kan jou horizon ver-breden en kleuren doen vervagen”.Wij surinamers moeten een expeditie volk worden om de wereld en ons zelf(karakter)te verrijken.


  Maak melding

 8. KLASSE TOP! We zijn mensen op deze wereld.

  Zwart, wit , bruin, geel je noemt het maar op. we hebben elkaar nodig. Niet in hokjes blijven denken…en een ander steeds de schuld geven.

  Na de dood bestaat er geen zwart, wit, bruin of geel meer, dan zijn we allemaal transparant!


  Maak melding

 9. Het zijn weer de hollanders die de Suri’s een helpende hand toesteken. Wat doet Vene? Buitenlandse reizen maken op kosten van de staat. In SU kan niet eens onderzoek gedaan worden of iemand besmet is. Bloedmonsters moeten naar het buitenland. Wat een blunder. In plaats dat ze investeren in kennis vergaren en aparaten kopen voor dit onderzoek?? Neen hoor, alleen maar zakkenvullen en vechten voor de presidentschap.


  Maak melding

 10. In veel gevallen vraagt Suriname niet eens om hulp maar komen die witmangs vanzelf omdat dat dan weer geroepen wordt, eer toch!

  Dan gaan ze weer de geschiedenis boeken in van Nederland was er, Nederland heeft geholpen, Nederland dit, Nederland dat.

  Als ze zo graag willen helpen dan korten ze hun ex-landgenoten Surinamers niet op hun AOW, dan maken ze wel een deal met Suriname dat re-migranten niet in de hoogste belastingstelsel terecht komen en er daardoor veel meer Surinamers terug zullen keren naar huis.

  Waarom bieden ze hulp?? Om er stage plaatsen er voor terug willen?? Voor niks gaat de zon op,toch? Voor wat hoort wat.


  Maak melding

 11. hahahahahahaa Tamanwa,kan je niet tegen de WAARHEID?Zeker voel je je aangesproken hé,het is nu 1x zo,de Surneds,uitzonderingen daar gelaten,doen echt niets voor niets.Je kan me uitmaken voor wat je uitkomt,i dont give a damnzzz,ik weet wel dat het absoluut zo is.HET ZIJN MAAR WEER DIE HOLLANDERS.

  Het enige wat sommige Surneds kunnen is kritiek leveren,zelfs uit hun luie stoel komen en aktie ondernemen om hun “o zo geliefde”Suriname de helpende hand toe te steken HO MAAR.
  Zolang Vene en zijn bende regeren zullen ze voor de meest elementaire behoeftes voor het arme volk afhankelijk zijn van de gaarne hulp biedende HOLLANDERS.


  Maak melding

 12. Xenofobie? Wat is dat? Dat gelul van: we kunnen het zelf wel. Niets, neks, nada, niente, wees blij met deze hulp. Maar nee hoor, weer die negatieve houding van die xenofoben. Jullie krijgen je trekken thuis!!


  Maak melding

 13. Wat een gedoe alleen maar om hulp/samenwerking die geboden wordt.
  Dat is weer niet goed, want dat zal weer in geschiedenis boeken vermeld worden etc. etc.
  en nog meer van die flauwekul in andere reacties. Zielig, gefrusteerd, en een verschrikkelijk minderwaardigheidcomplex met zich meedragend!!!!


  Maak melding

 14. Soms is trots, dom!
  In Suriname kom je veel domme trots tegen.
  Met de brede kant van je mond zeggen “we kunnen het zelf”, maar het tegelijkertijd verprutsen. Dit is al zo vaak voorgevallen in ons landje en toch leren we er niet van.
  Ieder land heeft soms hulp nodig. Alleen zijn er van die domme, trotse Surinamers die liever dood gaan dan om hulp vragen.
  Dan is trots, erg dom.

  Met grote Dank aan de medische ploeg die maar 24 uur nodig had om ja te zeggen, in te pakken, visa te vragen, afscheid van geliefden te nemen en te vliegen om Suriname te helpen.
  Grang tangie!


  Maak melding

 15. DU wat voor commentaar heb jij?niets en dan ook niets,kom op met je mening,ik stoor me niet aan het gebral van no.4,die bewijst alleen maar mijn gelijk,
  A tang zo:HET ZIJN MAAR WEER DIE HOLLANDERS.


  Maak melding

 16. als suriname ballen heeft naast hun grote bek dan zeggen ze tegen de hollanders “we hebben jullie hulp niet nodig” Maar dat doen ze niet want hoe meer je je laat helpen, hoe minder je zelf moet uitgeve en hoe meer er overblijft voor corruptie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.