donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKonmakandra Stichting voor Surinaamse Genealogie

Konmakandra Stichting voor Surinaamse Genealogie

-

Does Travel - naar Suriname

De Stichting voor Surinaamse Genealogie geeft jaarlijks een Konmakandra (bijeenkomst) voor haar leden en niet leden. Ieder jaar wordt deze Konmakandra in een andere stad gehouden. Dit jaar is de bijeenkomst in Den Haag op 18 april a.s.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur – Inloop
10.30 uur – Welkomstwoord door de voorzitter van de SSG, Pieter Bol
10.40 uur – Overzicht van de activiteiten van de afgelopen periode en een blik op de toekomst door de secretaris, Henk Dijs
10.50 uur – Mevr. dr. Ellen Klinkers studeerde culturele antropologie in Utrecht. Voor haar proefschrift schreef ze: Op hoop van vrijheid: Van slavensamenleving naar Creoolse gemeenschap in Suriname, 1830-1880 Suriname in beweging tijdens en na de periode van het staatstoezicht (1863-1873)
11.30 uur – Mevr. mr. Anneke Chin-a-Lin is werkzaam als kandidaat-notaris bij notariskantoor Sebök & Lalmohamed te Den Haag. Het kantoor houdt zich naast alle notariële specialiteiten in Nederland ook bezig met transacties in Suriname, waaronder boedelkwesties (boedels uit nalatenschappen en door echtscheiding) Boedels in Suriname
12.15 uur – Lunch met volop gelegenheid tot onderling netwerken, de heerlijke surinaamse broodjes en hapjes worden verzorgd door John Lo-A-Njoe
13.15 uur – Dhr. drs. Dirk J. Tang studeerde zeegeschiedenis in Leiden. Werkte als gastconservator bij het Scheepvaartmuseum. Werkt momenteel aan verschillende projecten bij de Koninklijke Bibliotheek, waaronder Sailing Letters. Publiceerde boeken over de slavenhandel en slavernij in Suriname. Sailing Letters, gekaapte brieven tijdens reizen van en naar Suriname
14.00 uur – Mevr. drs. Mattie Boom conservator fotografie van het Rijksmuseum
De oudste Surinaamse foto’s en hun geschiedenis
14.30 uur – Pauze
14.45 uur – WORKSHOP: praktisch aan de slag met de wijkregisters van Paramaribo
16.00 uur – Einde van de bijeenkomst

Locatie: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES