Ex-president Suriname: geen diplomaat als buurman

23

PARAMARIBO, 24 mrt – Ex-president Jules Wijdenbosch heeft zijn grond aan de rand van Paramaribo verkocht, omdat hij niet tegenover de Nederlandse ambassadeur wilde wonen. Het is het enige argument geweest om afstand te doen van het stuk domeingrond. Van speculatie zou geen sprake zijn.

“Absoluut niet. Ik wil het niet zeggen, maar zeg het toch. Het was tegenover de woning van de Nederlandse ambassadeur”, zegt Wijdenbosch. De grond is daarom doorverkocht aan een stichting. Volgens de coalitie is er een slordige achthonderd duizend dollar voor neergeteld. Domeingrond kost doorgaans niet meer dan een paar duizend Surinaamse dollar per bouwperceel.

Het is volgens de coalitie niet gepast steeds het grondbeleid onder vuur te nemen. Wijdenbosch spreekt van een rookgordijn. “Ze moeten niet verdoezelen wat ze gedaan hebben. Als men politieke compensatie zoekt voor minister Jong Tjien Fa (van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, red.), moet dat niet ten koste gaan van mijn correctheid.”


23 REACTIES

 1. Natuurlijk heeft iedereen het recht te wonen naast of tegenover wie hij wil. Echter vind ik het argument van Wijdenbosch om zijn woning en perceel te verkopen nogal kinderachtig. Normaal gesproken verhuist iemand omdat hij (over)last of hinder kan ondervinden van zijn buren. In het geval van de Nederlandse ambassadeur zou het haast ondenkbaar zijn dat de diplomaat enige (over)last of hinder zou kunnen veroorzaken voor ex-buurman Wijdenbosch. De werkelijke motieven zijn daarom naar mijns inziens politiek van aard.


  Maak melding

 2. de argument van de heer wijdenbosch vind ik heel zwak en onbegrijpelijk.

  Maar wat daar staat op het perceel is echt geen woning voor de kleine man.dus zou best kunnen dat het bedrag dat hier wordt genoemd vrij redelijk kan zijn.

  Dan wil ik geen vergelijking maken met de stapel woningen dat aan de kleine man wordt gebracht in nederland veel goedkoper zijn.


  Maak melding

 3. bosje hou jou sopie smoel dicht als het over politieke correctheid gaat. grotere laffe honden heb ik niet mee gemaakt. vergeten zeker hoe jij en bouterse het volk van mijn geliefde land hebben bestolen en opgelicht . bouterse en bosje zijn twee landverraders die alles doen om aan de macht te komen de één met behulp van buitenland, de andere steekt zijn kop in de kont van bouterse om weer in het machtcentrum te komen graien .


  Maak melding

 4. Kom nou bosje…dit argument is te goedkoop!!! Jij bent gewoon een ordinaire grondspeculant!!! Een boef, een corrupte ex-president. Je vriend Alibux was toch minister van Natuurlijke hulpbronnen??? Het was een kwestie van aanvragen, krijgen om daarna voor HEEL VEEL geld te verkopen!!! JIJ bent gewoon een SPECULANT!!!! En dit geboefte wil weer president worden??? Fu…you!!!!


  Maak melding

 5. Tegenover de Nederlandse Ambassadeur wonen is gelijk aan je binnenlandse aangelegenheden als een hap in de mond geven.
  En Wijdenbosch, mag drinken zolang hij maar zijn werk doet en het land een stapje hoger kan brengen.


  Maak melding

 6. hij heeft toch bewezen hoe hoog hij suriname heeft gebracht zamen met zijn hol maatje bouterse.geloof jij maar lekker in jou sprookje de realiteit is heel anders mi boi. kijk wat deze mensen met onze economie hebben gedaan met ons land, naar de sodemiter geholpen, bouterse heeft bewezen hoe hij werkt voor zijn kiezers geld ontvangen en geen moer doen. blijf jij maar lekker in jou mythe geloven. de wereld draaid lekker door


  Maak melding

 7. Terechte beslissing Bosje, als President van Suriname mag je nooit en te nimmer zo dicht bij een Braziliaanse, Nederlandse of Amerikaanse ambassade wonen eigenlijk geen enkele buitenlandse ambassade, je zal geen privacy hebben, je wordt geschaduwd en afgeluisterd, not done.

  De fronters begrijpen dit natuurlijk niet, ze zouden nog liever in de tuin van de chinese ambassade wonen, die zielige figuren.


  Maak melding

 8. ZO is dat RMD dus du shut up je zeurt.
  bij die andere is geen kopen maar roven
  van gronden van arme surinamers en toch nog
  lopen met een emmer vol gaten


  Maak melding

 9. Als er onroerend goed wordt verkocht is het een kwestie van vraag en aanbod.Zijn partijen het eens over de prijs dan gaat men over tot de verkoop.Wat de koper ontvangt gaat naar mijn bescheiden mening niets en niemand wat aan.

  In het geval van de heer Wijdenbosch dient echter opgemerkt te worden,dat zijn argument mij bevreemd.

  Ik zou echter ook willen opmerken dat diegenen die een dergelijk bericht naar buiten brengen een bepaald doel dienen.
  Het is hetzelfde oude liedje voor de verkiezingen.

  Men moet het volk van Suriname met meer eerbied tegemoet treden dan nu het geval is.

  Volk van Suriname laat u niet langer als stemvee gebruiken.Stem op het partijprogram
  waarvan U denkt dat het beter is voor land en volk.


  Maak melding

 10. Toen hij de grond verwierf toe woonde was de situatie volkomen identiek. Dus hij had het gewoon nooit moeten aannemen.

  Bosje denk je nu werkelijk dat wij zo onnozel zijn en jouw smeosen van het niveau van een 5 jarige niet doorzien? Man als je zo weinig respect voor ons hebt en zo schaamteloos uit je nek durft te kletsen dan ben je werkelijk volkomen geschift.


  Maak melding

 11. Wie gelooft Wijdenbosch,hij verteld toch fabels.In een ander democratische staat zou hij ter recht staan voor fraude en zeker de bak in. Ik vind dat men deze schurken een verbod moet opleggen zich niet in de politiek te bemoeien.


  Maak melding

 12. Volgens mij woonde de ambassadeur er al toen Wijdenbosch besloot het terrein te accepteren en daarna te bouwen.
  En nog een keer mijn vraag: Kan een president van Suriname wel zo’n hoge hypotheek krijgen bij de bank? De foto laat wel een zeer duur huis zien, dus Bosje waar heb je het geld vandaan? Conclussie: omzetting van contante steekpenningen in wit geld? Dus verkopen voor een lagere waarde? Dat is normaal bij het witwassen van geld.
  Dus:
  1. Argument om huis te verkopen vanwege de buurman is slap. Dat wist je al voordat je het terrein accepteerde.
  2. 8 Ton US is misschien een goede waarde, maar hoe komt Bosje aan het geld en indien van een bank dan betekent het een flinke aflossing…moet je ook per maand betalen.

  Maar dit betoog geldt voor vele politici die doen alsof ze integer zijn.
  Dus wel leuk zo’n verkiezingsperiode. Laat ze de verhalen maar naar buiten brengen!


  Maak melding

 13. Ik verkoop wanneer ik wil…maar roof niet van anderen ik bedonder ook niet…wat ik gehad heb…daarmee mag men doen en laten wat men wil.
  Maar baby’s met huis….dan ben jij geen gek en dom als dief.
  Wat moet een Chinees van 6mnd in Su met domeingrond…zien deze mannen niet dat zij gewoon te dom zijn.
  Probeer dit in China dan slaan ze jouw binnen enkele seconden kapot.

  ALTIJD HEBBEN WIJ SURI’S Z’N PECH SOMO HAD NOOIT VAN ZIJN LEVEN DAAR IN HET PARLEMENT MOGEN KOMEN DIE MAN IS EEN GEBOREN SCHURK DIEF ZEER GEMENE OPLICHTER.


  Maak melding

 14. Was het niet de bedoeling van deze regering om na het zoveelste falen van minister Fasjong, alle gronduitgiftes te publiceren? Waarom is het nodig dat de overheid op deze manier vorige bewindslieden in het nauw brengt? Ik keur het af wat bosje en zijn maatjes hebben gedaan,maar ik ben ook benieuwd of de overheid nu kan aantonen wat zij aan structurele maatregelen heeft getroffen om misbruik van overheidsmiddelen (lees: van alle surinamers) te voorkomen. Overigens: Is het niet vreemd dat een stichting betrokken is bij de grondtransactie van Bosje? Wie zitten in het bestuur van de stichting? En waarom een stichting? Kan de pers in suriname geen grondige research doen??


  Maak melding

 15. zo kan je zien hoe dom en achterlijk de aanhang van bouterse zijn .voorbeeld bosje mag daar niet wonen volgen deze zekte leden ,maar hun leider mag wel met behulp van deze zelfde nederlanders een democratische gekozen regering naar huis schieten hoe rijm je dat ?? hij geeft het zelf toe dat zonder hulp van die bewuste persoon die coup nooit was geslukt ,en vervolgens hits hij deze achterlijke aanhangers op tegen de zelfde mensen die hem in het zadel hebben geholpen. en sterker nog ze geloven de ndp nog steeds. deze partij staat bol van landverraders het word tijd dat surinamers hun ogen open gaan .nummer 5, 7 ,8 jullie zijn in mijn ogen zielige figuren iedereen kan zien dat dit oplichting is toch proberen jullie het goed te praten schandalig.


  Maak melding

 16. Wat valt er te zeggen??; ff hard op denken!
  Zou erg blij zijn om te zien dat het land goed geregeerd word door wie dan ook; I do not care and do not mind. Heb nooit van politiek gehouden, het is en blijft het werk v/d witte criminelen.
  Have a nice day “Brothers and Sisters”
  Greetings
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 17. Meneer Wijdenbosch, Ik hoop echt dat u dit leest. Het argument dat u aanhaalt is toch een argument uit de schoolbanken van de kleuterschool. Ik zit niet naast hem omdat hij mijn knikkers heeft gejat. Kom nou toch man. ten eerste laat je je in je eigen land verjagen van je EIGEN grond en

  ten tweede: Neem het volk dat jouw gekozen heeft niet in de maling en toon je respect aan hen.

  Je wordt behandeld zo als je anderen behandeld.


  Maak melding

 18. Die misleiding van Front heeft dus gewerkt, nu zijn we allemaal weer afgeleid en zijn bezig met Bosje, what about de huidige diefstal van gronden nu , gronden die al zijn uitgegeven die gewoon worden gestolen.

  What about die omkoping van front door China, dit is het ergste landverraad, en zo hebben de fronters de Surinamers altijd misleid.


  Maak melding

 19. RMD leider schreef: Tegenover de Nederlandse Ambassadeur wonen is gelijk aan je binnenlandse aangelegenheden als een hap in de mond geven.

  Is dat zo?
  Ligt dat nu aan de Nederlandse ambassadeur of aan Jules?
  Geeft wel te denken moet ik zeggen.
  En jouw argument RMD lijder is een dikwalificatie van Jules.


  Maak melding

 20. # 12 a-so-a-de schreef: Volgens mij woonde de ambassadeur er al toen Wijdenbosch besloot het terrein te accepteren en daarna te bouwen.

  Is dit werkelijk zo wat jij schrijft dat Jules dat stukje grond kocht terwijl de Nederlandse ambassadeur daar al woonde?

  Wie kan daar een antwoord op geven?

  We moeten natuurlijk wel met feiten komen en niet met veronderstellingen, want dat zou iemand onnodig in een verkeerd daglicht stellen.


  Maak melding

 21. het heeft geen zin om met domme mensen in discussie tegaan , ze begrijpen het toch niet ze doen hun best maar .inderdaad het gaat om suriname en niet om één persoon . als het overduidelijk blijkt dat een aantal mensen een grote puinhoop van hebben gemaakt die ik in mijn hele leven nooit hebt megemaakt in suriname.dan ben jij als mens en surinamer echt dom ongeschoold om te geloven dat deze zelfde mensen suriname vooruit gaan brengen. maar ja bouterse is de leider van ongeschoolden en de domme massa , dan verwacht ik geen andere reaktie van deze mensen. de één heeft over china als het waar is vind ik het een kwalijke zaak. maar deze zelfde man vergeet dat zijn partij de eerste ambasadeur in china heeft benoemd, hij vergeet dat zijn groter (leider)nu het blijkt met behulp van het buitenland onze mooie land naar de klote heeft geholpen. als tegen omkoping van china ben waar is jou oprechte mening over die landverader bouterse, die nsber die redi musu .landverraad is waneer jij met behulp van het buitenland jou volk naar de armoede en afgrond leid, jou volk onderdrukt vermoord dat is veraad . jullie van de ndp zijn meester in het verdraien van de feiten, maar jammer voor jullie de realiteit haald die leugens van jullie altijd in . een aantal van deze mensen hebben patent op het leugen verspreiden. volgens mijn worden ze door de ndp betaald om die dogma te verspreiden, wat niet zal lukken gelukkig heb je surinamers met verstand die deze onzin ontkrachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.