Surinaamse moraalridder Doekhie tegen het licht

36

PARAMARIBO, 23 mrt – Dief: houd de dief! Dat schiet onwillekeurig te binnen bij het nieuws rond het naar boven gedreven grondbezit van oppositieparlementariër Rashied Doekhie. De man die zich de laatste jaren ontpopte als moraalridder als het gaat om het grondbeleid van de coalitie, lijkt ook niet bescheiden gezegend.

Rashied Doekhie heeft op verscheidene momenten lappen grond gekregen van de overheid. Bij elkaar heeft hij ruim duizend hectare bijeen geschraapt. Toch wel veel voor iemand die anderen beticht van “hebzucht en tomeloze honger naar grond.” Nu beweert Doekhie dat wat hij gekregen heeft, procedureel prima in elkaar steekt. Dat kan hij niet zeggen van de huidige regeerders.

Die zouden zichzelf en de eigen kring wel bedenken. “Miljonairs krijgen snel lappen grond en arme mensen mogen jaren wachten”, aldus Doekhie. Zijn verontwaardiging leidde ooit tot een fysiek treffen met parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Met minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer staat Somohardjo centraal in Doekhie’s queeste naar de achilleshiel van de coalitie.

36 REACTIES

 1. NIet RECHTMATIG VERKREGEN? Kaalplukken.Wel eerst onderzoeken. Aan de bevolking voorleggen daad en strafmaat.Ook al is het een NDP maatje recht voor een recht voor allen. Hoe meneer DOEKHIE daarna in het leven staat is bepalend voor zijn eigen zelfrespekt. NDP is niet bang zijn appels te screnen. Dus help wanorde naar boven halen zonder haat, bevooroordeeldheid en meldt het gewoon. U hoeft niet aan DELANO DESIRE BOUTERSE mistanden door te geven, mag ook aan MEVROUW JENNY SIMMONS en nog veel meer andere NDPers. Nu hoeft BOUTERSe Geluukkig niet alleen naar het hoger gerechtshof, NEDERLAND wordt ook gedreigd inzake revolutie voor het hoger gerechtshof te worden gesleept door de schrijver meneer PARA.


  Maak melding

 2. De regering bestaat gewoon uit 1 pot natte corruptelingen.

  Criminelen, kinderverkrachters, straatvechters, gronddieven, oplichters, leugenaars, massamoordenaars, speculanten, drugsdealers enz enz enz.

  Noemt het maar op, je kunt het allemaal vinden in de regering. Maarja, het is het volk die kiest wie daar komt te zitten. Geef hun dus niet de schuld ervan, maar kijk eerst naar jezelf, waardoor hun daar terecht zijn gekomen.

  Het wordt tijd voor verjonging en vernieuwing. Weg met die oude zakkenvullers. Suriname heeft gewoon eerlijke, deskundige, wetenschappers, geleerden, nodig, om het land te besturen. Maarja deze geleerden vluchten allemaal weg naar het buitenland vanwege het wanbeleid van de zittende criminelen.


  Maak melding

 3. Omdat alle procedureel goed is, is het dus legitiem om zulke grote stukken grond te verkrijgen. Hoe zit het dan met de arme surinamers die reeds jaren wachten op een stuk grond? Waarom loopt het procedureel daar niet goed?.
  Is er niet zo iets als een moreel gevoel dat een ieder recht heeft op een stuk grond en dat degene die nog niets hebben dan maar eerst op een goede procedurele manier een stuk grond krijgen.
  Shame on alle groot grond bezitters die ten koste van de de arme surinamers steeds meer en meer willen hebben.
  Wie komt op voor de arme surinamers!!


  Maak melding

 4. Dit is gewoon belachelijk domheid van FRONT…De bevolking voor houden wij werken voor u…wij waken voor u …u krijgt van ons een toekomst maar never nooit ..”NEE” dus.

  Wij gaan: nemen, stelen, bedriegen, belazeren net als altijd of als het vroeger is.

  Daarom kan er nergens beleid komen nergens goed bestuur want men wil en moet als in het verleden door blijven gaan.

  Dit is een van de vele domheden van FRONT…nergens hoort men vanuit de coalitie stop corruptie nee nergens omdat men de bevolking zit te bedonderen als IDIOTEN.

  Wat men te veel heeft moet een ieder terug geven incl.SOMO.
  Come Up……laat je ballen zien.
  Dan ziet de bevoilking dat de ballen muur vast zitten door hongerige domheid en achterlijke hebzucht…….. van FRONT.


  Maak melding

 5. ze hebben allemaal een grote smoel maar die grote balk in hun eigen ogen zien ze niet. die arme bevolking van suriname is altijd de dupe.een zogenaamde leider die blijk een landverrader te zijn. doekhie de moraalridder blijk nu een grote leugenaar te zijn bosje ook ai mi gado. benieuwd hoe de aanhang dit gaat verdedigen ?????


  Maak melding

 6. ja, ja toen kruisland commentaar had bleek zijn broer ook 600 ha te hebben gehad, daarna was hij stil.

  Doekhie heeft inmiddels ontkend dus laat ons met feiten zien dat hij al het grond heeft gehad, of is dit de zoveelste poging om een criticus de mond te snoeren.

  Jij hebt gestolen, wij stelen dus ook, de volgende gaat ook stelen want al zijn voorgangers hebben gestolen, wat een logica wat een land wat een mensen.

  Dit verhaal geeft duidelijk aan dat de fronters niet deugen.


  Maak melding

 7. U komt voor de rechter…. meneer(verdachte) waarom bent u gaan roven.
  Rechter ik weet dat Ron Bruinwerker ook heeft lopen roven Moengo Albina en aan de Franse zijde.(dat zie ik als toekomst)

  Rechter wat wil u hiermee zeggen….Roven en Stelen is goed voor de toekomst van Suriname.

  Dan ben jij een man met ballen en dan kan je klappen uitdelen in het Parlement.

  Oh ja !!! riep de rechter…maar ik jaag jouw voor 12 jaar zonder aftrek de bak in domoor.

  Maar ja helaas verdachte komt niet lang daarna vrij en wordt direct veiligheids man van Opa Ruro….sorry mensen uit alle respect, maar een voorbeeld vandaag aan de dag.

  Rotzooien is ons voorbeeld vandaag aan de dag…..maar waar belanden wij met Ronald aan het stuur.
  Ronald houdt van domme grappen.(FRONT)onze toekomst….Mi Gado man.


  Maak melding

 8. Nu ben ik benieuwd als Doekhie zijn 1000 ha heeft verkaveld en doorverkocht aan de kleine man voor veels te hoge bedragen of dat die 1000ha is ontwikkeld zeg maar voor rijstbouw of wat dan ook.

  Als Front is opgestapt zullen we waarschijnlijk horen hoeveel duizenden ha zijn vergeven.

  Enne waarom nu niet gewoon open kaart spelen en alles op tafel leggen zoals is gevraagd door NDP.


  Maak melding

 9. @ Pinaboi(exNPS’er)

  Als je niet weet waar het over gaat, kun je beter jouw mond houden. Doekhie is niet van het FRONT maar van de NDP.

  Eerst begrijpen, dan pas roepen!!!!


  Maak melding

 10. Zonder aanziens des persoons zou ook deze Doekhie moeten hangen als hij tenminste langs onrechtmatige weg aan grond is gekomen.

  Sommigen hebben altijd een ostilbare honger, zien we maar weer.

  Het geluk is niet met de armen.

  Wat doet een simpel mens nou met 1000 ha grond. Meenemen het graf in???????????

  Als je het aan mij vraagt is dit pure hebzucht!!


  Maak melding

 11. Dagblad Suriname geeft de zaken anders weer!
  Doekhie heeft met zijn broers nooit die 1000 ha gekregen.
  Dat hij heeft gekregen. Ja! Net zoals veel andere politieke toppers van welke partij dan ook.
  Het is nergens verboden dat als je 100 ha hebt niet opnieuw een aanvraag voor 500 ha elders mag indienen.

  Het verschil: Doekhie heeft niet gestolen van anderen zoals front dat wel doet.

  Somo zwaaide met losse flodders!


  Maak melding

 12. als rashied doekhie weet,dat hij niet heeft gezondigd.dan is er geen vuiltje aan de lucht.

  wie de grond goed kan benutten om valuta binnen te halen is niks anders dan een oprechte surinamer.mensen met doorzettingsvermogen mag je geen millimeter in de weg staan.

  dit moet een waarschuwing zijn voor hen die willen investeren.de huidige politiek voering maakt dit land kapot.


  Maak melding

 13. Wat dit betreft jullie allemaal hebben gelijk. Er is altijd coruptie geweest en het blijft ook altijd. Wie moet nu wie gaan corrigeren ze zijn allemaal een pot nat. Ik lees nergens dat iemand met een oplossing is gekomen voor zulke praktijken en gewoon een voorbeeld te noemen. Kom laten we deze mensen gewoon hun land afpakken en aan de arme volk het verdelen of we schieten deze mensen gewoon dood waardoor een ieder die zich met politiek wil gaan bemoeien die is dan weer gewaarschuwd. Maak van SURINAME een communistisch land dus recht voor een recht voor allen en niemand gaat dan stelen of roven en noem maar op. Dan zullen ze het lekker maar uitzoeken en misschien zal dan de sterkste overleven of ook niet.

  THINK ABOUT THIS

  TANG BOENG.


  Maak melding

 14. @ Na Mi,
  Doekhi heeft niet ontkend , maar toe gegeven dat het waar is . Alleen zegt hij dat het volgens de normale procedure is gegaan.
  Dus even goed lezen.


  Maak melding

 15. Waar maken wij ons druk om?

  Het zijn allemaal aardse goederen, die vroeg of laat even als die zuchtigen om te hebben, onder- water dan wel de groene zoden zullen verdwijnen.

  In hun voortvarendheid hebben zij dat niet eens door.

  De natuur zuivert alles! Sooner or late.


  Maak melding

 16. Ooit wel eens af gevraagd waarom de grote investeerders buiten de boot blijven?
  Als je je eigen volk kan belazeren,who the fuck zijn zij!
  Dus sranangmangs gaan jullie lekker bundelen en ga een stuk land okuperen,want su is ook van jullie,gewoon schijt aan die gasten hebben.


  Maak melding

 17. Het is andermaal bewezen dat de NDP een verzameling is van een stelletje ordinaire MOORDENAARS, BOEVEN, CRIMINELEN, HUICHELAARS en ga zo maar door!!!! Deze mensen moeten NOOIT aan de macht komen!!!!


  Maak melding

 18. “Het is andermaal bewezen dat de NDP een verzameling is van een stelletje ordinaire MOORDENAARS, BOEVEN, CRIMINELEN, HUICHELAARS en ga zo maar door!!!! Deze mensen moeten NOOIT aan de macht komen!!!!

  Krepie”

  Hetzelfde geldt voor de coalitie.
  Welke politikus/politica heeft echt schone vingers?
  Misschien een enkeling, de rest is van hetzelfde laken een pak.

  Zo langzamerhand zal er nog meer boven water komen drijven.


  Maak melding

 19. “Het is andermaal bewezen dat de NDP een verzameling is van een stelletje ordinaire MOORDENAARS, BOEVEN, CRIMINELEN, HUICHELAARS en ga zo maar door!!!! Deze mensen moeten NOOIT aan de macht komen!!!!”

  Domme infantiele front reactie hierboven, en weer pakt front zijn domme achterban.

  Met dit soort berichten blijft het vrij spel voor somo en ton tjien fa om grond door te stelen en te verkopen, want Doekhie heeft ook veel grond.


  Maak melding

 20. Als ik in de wijde omtrek om mij henen kijk moet ik heel hard wegrennen!

  Niemand is goed, ook niet 1.

  Wie zonder zonden is , werpe de eerste steen.


  Maak melding

 21. Eerst had de NDP aanhang een grote bek nu mag het op eens en moeten we ons niet druk maken want het zijn slechts aardse goederen.

  Nou ik maak mij wel druk. SME moet tot ontwikkeling gebracht worden en dat gebeurt niet door de grond aan speculanten van welke partij dan ook te geven.
  De enigste reden om grond onder de vrije markt prijs weg te geven is als hiermee de economie gestimuleerd wordt op een wanier waardoor de overheid via bv inkomstenbelasting etc ruim voldoende gecompenseerd wordt. Elke ander uitgifte van grond is feitelijk gewoon subsidie als het om een charitatieve instelling gaat en IN ALLE ANDERE GEVALLEN PUUR DIEFSTAL VAN DE GEMEENSCHAP.

  Dus naast een ernstig vermoeden van diefstal door JTF en Somo kunnen we spreken van een aangetoond en georkestreerde diefstal door figuren als Doekhie en Bosje.


  Maak melding

 22. Krepie,
  Loekoeboeng yu no trong wang Krepie- noso wang tapoe uku yorka.

  Jullie zijn niet bij machte om dit relatief klein land in je uppie teontwikkelen. Everybody is needed.

  Het primaat over dit land berust niet die jouwelingen alleen.


  Maak melding

 23. m.a.w
  waar er gewerkt wordt,worden er fouten gemaakt.

  kijkt maar naar de bonussen van de bankdirecteuren.en de spook/zwartwerkers

  wakatyopu is ook vorm van diefstal.


  Maak melding

 24. Het is een oude gewoonte mensen te helpen en hun grond op je naam te zetten, hoevelen wonen in Nederland en hebben een tweede huis omdat belasting ini petata e loeroe.
  Er zijn zelfs mensen die hunb bedrijf op hun arme tante haar naam hebben, dus er is niets aan de hand.
  Hoevelen in de coalitie hebben zelfs ook een tweede huis in Nederland als vluchtoord wanneer payback time komt, niet dat ik daar een voorstander van ben, maar…..


  Maak melding

 25. Baby met domeingrond voor eigen voedsel(landbouw) en dak boven het hoofd.
  ALLEEN IN SU. KAN EN MAG EEN BABY ZELFSTANDIG WONEN LEVEN EN WERKEN….ai mi boi.

  Import Chinees(mensenhandel) met domeingrond……zijn mijn leiders van het land(SU) op dit moment ……zo dom als ezels… ECHT DOM ACHTERLIJK & ZO DOM ALS EZELS MET VARKENS GEDRAG KAN TOCH NIET MENSEN WIE NEEMT DAN WIE IN DE MALING….OF IS DE BEVOLKING INCL. PRES ZO DOM.


  Maak melding

 26. Mischien is het handig dat sommige van jullie een centrale positie gaan in nemen en het van uit dat oog punt bekijken,dus even uit dat gat van je politieke lijder komen.
  Dan kom jullie mischien tot wonderbaarlijke conclusies.
  Whats wrong and whats right.


  Maak melding

 27. @Neus – maart 24th, 2009 at 7:49 pm

  Diefstal?
  Doekhie heeft niks gestolen. Het zijn Somo en TJF en hun aanhangers.

  Voorbeeld: jij vraagt een stuk grond aan in Coronie langs de Oost-West route.
  Je krijgt een brief met stempel en betaald.
  Somo komt erachter dat het stukje grond best leuk is en dient een aanvraag in op naam van zijn familie of hij laat een stroman dat doen.
  Jouw papieren worden ingetrokken of ongeldig verklaard en Somo heeft zijn stukje grond in Coronie erbij.

  Dat is wat er aan de hand is: dat Doekhie gronden heeft, wat maakt dat uit. Hij heeft niet gestolen!

  Een optelsom zal uitwijzen dat fronters meer gronden van de staat hebben gekregen dan NDPers. Want vhp/nps was al vanaf de jaren 1970 hiermee bezig.

  Maar daar gaat het niet om: iedereen mag hebben en aan de hoeveelheid is er geen beperking.
  Wat je niet mag doen: STELEN!

  En, dat is dus waar Doekhie tegen vecht.


  Maak melding

 28. AAN de aanhang van sekte leider bouterse .
  maken jullie je borst maar nat er zal nog meer naar buiten komen van deze stelletje laffe honden van de ndp . vind je het gek dat ze nu steun zoeken aan elkaar ze weten dat het heet gaat worden onder hun poten daarom kruipen ze allemaal naar elkaar toe.


  Maak melding

 29. Het is onbegrijpelijk dat de staat 1000 hectare land weg geeft aan een persoon die wij helemaal niet hoeven te vragen wat hij er mee gaat doen.Hij gaat het zeker verkopen of het onderling verdelen in zijn familie.Dit is toch de man die zich uit geeft als beschermer van de kleine man, gezegd de redder van het land hura hura.Deze regeringen die Suriname in de loops des tijd gehad heeft, hebben de kleine man op de straat helemaal vergeten deze die met zeer goede intentie`s op hun gestemd hebben voelen zich zeer bedrogen door al deze schurken die het land regeert hebben.Hoe kan je de burgers voor de politiek interesseren als er geen eerlijk politiek ge voert wordt en alleen eigen interesses.


  Maak melding

 30. de mofinas zijn gemaakt, die bestonden niet.
  als die niet zijn, wie gaat de podium van de partijen bezetten.
  surinamers worden als honden behandeld door hun eigen mensen.

  schande voor de toppers van alle politieke partijen.

  als ze maar zelf snel en binnen een regeerperiode rijk kunnen worden is alle buit binnen.
  de arme man wacht nog steeds.
  en zo zitten ze weer bij een andere partij op de podium om iets gedaan te krijgen terwijl ze er recht op hebben.
  ik vraag me af tot wiens vader ons geleifd suriname behoort.
  waaroom denken politici dat ze iets kunnen doen voor hun keizers.

  er moet een keer een einde aan komen.
  want ze zijn verplicht om een beleid uit te voeren die alle surinamers ten goede komt en niet alleen eigen keizers.

  dat is pas kiezersbedrog.

  doe een keer voor alle surinamers wat in plaats van eigen zakken te vullen.

  je hoort toch vaak,
  een bekende heeft het aardse verlaten.
  wat neemt men dan mee??????????

  Papo


  Maak melding

 31. @Zazou
  In de rechtsrpraak wordt het algemene princiepe gehanteerd daat iemand die misbruik maakt van zijn positie om zich iets “legaal”toe te eigenen een misdaad begaat die ERGER IS DAN SIMPELE DIEFSTAL. Het ondergraaft nml elk rechtsgevoel dat er maar is.

  ELKE UITGIFTE VAN GROND AAN POLITICIE EN AAN HEN GELIEERDEN MOET ALTIJD OP VOORHAND VERMEDEN WORDEN.

  Slechts in heel bijzondere gevallen kan het voorkomen. In alle andere gevallen is het diefstal.

  En daarnaast is schandalig dat deelfde idioten die Doekhie met zijn lege CD de hemel in prezen nu het onmiskenbare misbruik van Doekhie en Bosje proberen goed te praten.

  Bosje heeft de staat gewoon opgelicht voor 1.200.000 $ En de acte is weliswaar voor 800.000 $ gepasseerd maar boeken onderzoek zal eenvoudig kunnen aantonen dat er ondertafel veel meer geschoven is.

  Sommige schoften zijn zo inhalig dat ze denken het volk de meest stompzinnige vehalen op de mouw te kunnen spelden. Sommige schoften hebben zo weinig respect voor het land en haar bevolking.

  SCAHNDALIG EN DAT GELD OOK VOOR DE RECHTPRATERS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.