Nieuw Nederlands ontwikkelingsprogramma

6

Suriname heeft de primeur van de start van een nieuw Nederlands ontwikkelingsprogramma. Voor het programma ‘Niche’ investeert het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken de komende vier jaar 150 miljoen in het hoger onderwijs in 22 landen, waaronder Suriname meldt Radio Nederland Wereldomroep.

In Suriname gaat geld besteed worden aan die instituten die volgens de ambassade en de overheid ondersteuning verdienen. Alle projecten worden op de website van de Nederlandse programmabeheerder Nuffic gepresenteerd. Via een openbare aanbesteding kunnen Nederlandse geïnteresseerden zich vervolgens melden. De projecten worden volledig in Suriname uitgevoerd.


6 REACTIES

 1. Ontwikkelingshulp, wordt niet gratis gegeven, je moet het terugbetalen inclusief de hoge rente.
  Dat is de truck van “ontwikkelingshulp” ofwel, blijf afhankelijk hulp. De “gever” wordt er rijk van en de ander wordt in de schulden gestoken!


  Maak melding

 2. meneer prik zulke mensen als jou hebben ze nodig in suriname,negativiteit tot en met weet jij wat de vorige ontwikkelingshulp inhield,jou mannetjes komen hopelijk in 2010 weer aan de macht.


  Maak melding

 3. Super plan!
  Suriname heeft deze ondersteuning hard nodig. Ook al vinden simmige nauwelijks of niet bestudeerde politici van niet.Hoger onderwijs in een land waar de economische groei tastbaar is, zal ons tzt van de vele domme politici af helpen.
  Zeker wanneer de pot financien voor “Niche” niet in de buurt van de politiek komt.
  De vorderingen van de projecten dienen een transparante vorm te hebben zodat de giften met de resultaten kunnen worden vergeleken.

  Hoe eerder we hiermee kunnen starten, hoe beter.

  Das


  Maak melding

 4. Als Suriname goede prijzen vraagt voor haar bodemschatten dan heeft Suriname geen “ontwikkelingshulp” ofwel ontwikkelings-LENING nodig!

  Het woord moet eigenlijk, ontwikkelings-LENING heten, en geen ontwikkelingshulp “geven”.
  Alles wat men terug MOET betalen is een lening!
  Er is een groot verschil tussen lenen en “geven”…


  Maak melding

 5. Het verschil met de “oude vorm”is dat de gever zelf bepaalt waar het geld naar toe gaat en dat de surinaamse overheid in deze niets of weinig te zeggen heeft.Op deze manier wordt tegen de Surinaamse Overheid gezegd “we vertrouwen u niet meer” met ons geld,maar willen wel in uw land investeren.Kan ze grotendeels geen ongelijk geven getuige de manier waarop er met donorgelden in het verleden is omgesprongen.Dat de Gever er iets voor terug verwacht vind ik niet meer dan Logisch,de vraag is alleen wat?Kortom Surinaamse instituten kunnen hiermee hun voordeel halen mits er gedegen huiswerk wordt gedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.