maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSouth Dakota serieus over zusterrelatie Suriname

South Dakota serieus over zusterrelatie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 nov – De Amerikaanse staat South Dakota heeft niets liever dan zo gauw mogelijk een zusterrelatie aanknopen met Suriname. Volgens Tracy Settle, directeur van het South Dakota-Suriname State Partnership Programma valt er veel te halen.

Suriname zou deze kans niet mogen laten liggen. Behalve op het gebied van handel, kan ook op sociaal, cultureel en technologisch voordeel worden gehaald. “Dus moet zo gauw mogelijk gewerkt worden aan formalisering”, zegt Settle. De mogelijkheden op het gebied van kennisuitwisseling zijn legio. South Dakota is meer dan bereid de kennis van universiteiten en wetenschappelijke centra beschikbaar te stellen.

Voor Suriname is het een kwestie van beslissen. De Surinaams-Amerikaanse Kamer van Koophandel, AmCham, ambieert snelle uitbreiding van de relaties. Als liaison wordt getracht zoveel mogelijk voordeel naar Suriname te halen. Volgens Andy Rusland, voorzitter van AmCham, moet vooral de Amerikaanse voorsprong op technologisch gebied worden benut. Landbouw, bedreven aan beide kanten, biedt ook perspectieven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. “Volgens Tracy Settle, directeur van het South Dakota-Suriname State Partnership Programma valt er veel te halen.”

  Voor wie valt er “veel te halen?”
  Suriname moet zich niet gek laten maken, want haastige spoed is zeldend goed.

  Surinamers, zijn tegenwoordig even goed ontwikkeld als wie dan ook in de westerse samenlevingen. Laat dat dus ook MERKEN in je beslissigen, trap niet in de val door de ‘mooie’ praatjes!
  Voor niks gaat de ZON op.


  Maak melding
 2. weer die klagers niets is goed in jullie ogen ik vraag mij af wat jullie doen voor suriname langs de lijn staan klagen en ouwehoeren alle samen werking die voor suriname een voordeel kan zijn moet aangaan .


  Maak melding
 3. Laat Surinaamse deskundigen kijken wat de voor en nadelen zijn voor Suriname. Indien de nadelen groter zijn dan de voordelen, dan kunnen ze ophoepelen, want voor niks gaat alleen de zon op. Suriname laat niemand meer over haar heen lopen en laat zich door niemand meer uitbuiten. Iedereen wil het beste voor zijn land, zo ook Suriname.

  De tijd van onderdanigheid is voorbij en zal nooit meer terugkeren, PUNT!

  Zaken zijn ZAKEN, ook in Suriname!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES