Viering Hindoestaanse immigratie op kwakoe

17

De allround muziekformatie Sabroso heeft zondag jl. een spetterend debuut gemaakt op het Kwakoe Festival in het Bijlmerpark. Het is voor het eerst dat deze band een podium kreeg op het grootste multiculturele festival van Nederland.

Sabroso was ingehuurd door de stichting HCC Vikaash, die zondag 135 jaar hindoestaanse immigratie vierde op het kwakoe festival. De band verzorgde de afsluitingsacts van de hindoestaanse dag die reeds vanaf 12 u was begonnen.

Sabroso is een allround formatie die alle genres muziek ten gehore brengt en staat onder leiding van de beste nederlandse trompetist van Surinaamse afkomst, Setish Bindraban. Hits als Witti Visie, Tainy Winy en andere meezingers behoorden tot het repertoire zondag op Kwakoe. De organisatie van Kwakoe is zeer verrast door de goede muziek kwaliteit van Sabroso en overweegt dit 13 man sterke orkest te programmeren voor de afsluiting van het festival op 10 augustus op het open podium.


17 REACTIES

 1. soms is het goed de dingen te zeggen dat dreigt te worden vergeten.
  als srananman moeten wij ons niet laten splitsen door een of ander haat.maar als een natie op te trekken.
  srananman soso lobi


  Maak melding

 2. @ alex nr 1,
  Als ik niet toevallig een reactie van je in een andere topic had gelezen dan zou ik denken dat jij het beste voorhad met de hindoestanen en alle surinamers i.h. algemeen . Maar gelet op onderstaande reactie (laatste zin i.h. byzonder) denk ik dat je gewoonweg een huichelaar bent.

  Dit is de betreffende reactie van jouw:
  “ik weet echt niet of de chinezen op de loer zijn,maar tot dus ver hebben deze zich al de jaren netjes gedragen.daarom heb ik de neiging te zeggen geef mij maar de chinezen.WANT DE HINDOESTANEN KUNNEN JOU VERMOORDEN OM EEN CENT VERSCHIL”.

  alex


  Maak melding

 3. raj,
  ik ben echt blij dat jij mij nu pas hebt kunnen begrijpen.liever laat dan nooit.

  eerder heb ik mij laten meeslepen met de discrimineerde uitspraken van anderen.
  waaronder jij een van ze zijn.racisme of discriminatie doe ik hieraan niet graag mee.maar als het moet dan doe ik dit.

  ik kan als mens niet toezien dat de ene mens zich als een volwaardig ras wilt gaan profileren boven de andere.
  dan gaat men mij op hun dak krijgen ja.men moet niet vergeten dat dit ons is aangeleerd.


  Maak melding

 4. @ alex ik wil je wat ter overdenking geven!
  Uitspraken lijken op racisme, maar er bestaat ook nog zoiets als de realiteit!!
  India is een land en Afrika een werelddeel!!
  India heeft 1100 miljoen inwoners en Afrika 600 miljoen!!
  India is pas 60 jaar onafhankelijk en heeft al bereikt, dat geen enkele blanke ooit nog daar de baas komt spelen!!
  Ze hebben al hun eigen kernwapens en Afrika heeft nieteens behoorlijk drinkwater!!
  Het enige nieuws uit Afrika op tv is als er weer om geld gebedeld wordt voor eten, schoon drinkwater, gezondheidszorg of als ze weer tekeer gaan in Zuid-Afrika tegen mensen die op hun lijken en vergeet onze vriend Mugabe niet die van elke inwoner van Zimbawe een miljardair heeft gemaakt!!
  Het enige dat jullie rest is jullie als surrogaat blanken te gedragen!!
  Dat proces is al gaande als ik naar de tv kijk!!!
  Dit is letterlijk denkend aan Franz Fanon
  Zwarte huid , blanke maskers!!!


  Maak melding

 5. ik begrijpe de vraag van posting nummer 8 helemaal, ik wil ook graag reageren op posting nummer 7 over drinkwater luister zeg de dingens wel hoe ze zijn ik kan ook zeggen dat india wel geld heeft voor kernwapens en niet om zijn eigen bevolking een menswaardig bestaan te geven nu draai ik jou stelling om en over de blanken dat zij geen baas in india komt spelen hou nou op a.u.b weet je wat goed zou zijn om de kaste systeem af te schaffen waartegen mahatma gandi op blote voeten tegen heeft gestreden ik kan ook als voorbeeld geven landen als srilanka bangladesh pakistan dus jogo niet zo hatelijk zijn a.u.b want al deze landen wat ik nu op noem hebben sommige mensen het 1000x slechter als onze geliefde suriname jij heb het over surrogaat blanken breek mij de bek niet open ,ik ben een surinamer en daar kom overal voor uit als je begrijp wat ik bedoel ik doe mij nooit voor als een afrikaan denk maar goed na wat ik bedoel.


  Maak melding

 6. in elk geval een van de partijen moet een begin maken.dan hoop ik dat dit zal lukken.

  djogo,
  je brengt mij helemaal in india en afrika.dit wordt een eindeloze vergelijking.want als ik ook andere landen moet gaan vergelijken met india dan zijn wij even ver


  Maak melding

 7. Al die immigraties zijn beslist het vieren waard. Kijk maar hoe het de mensen vergaat in onze respectieve landen van origine. Het grootste probleem is wel dat wij Surinamers zijn blijven steken in China, India, Afrika, Indonesia en waar dies meer zij, waardoor blijkbaar nooit een eenheid kan worden gesmeed.

  Wij leven hier keihard naast- en niet met elkaar.


  Maak melding

 8. @6: ik heb je allang door hoor, spang je niet. je praat a in topic x en b in topic y. daarom zeg ik het nogmaals ik hoop dat je het van harte meent.


  Maak melding

 9. @9 du Nederlands lezen en begrijpen zijn twee dingen!!!
  Als Afrika met 600 miljoen inwoners nieteens een menswaardig bestaan kan realiseren wat verwacht je dan van een een land met 1100 miljoen inwoners??!!
  Het nu als verwerpelijk te noemen kastesysteem zal wel een reden hebben gehad!
  De blanken hadden hetzelfde systeem en ze noemden deze mensen Horigen!
  Niettegenstaande het kastesysteen rukken ze daar elkaar hun hart niet uit het lijf om op te eten, zoals in Liberia, Sierra-Leone, Burundi, en Rwanda!!
  Dat surinamers het 1000x beter hebben dan de mensen in door jou genoemde landen is geen verdienste van de afro-surinamers, want als ze in Suriname op hun moesten wachten voor een bordje rijst dan liepen alle surinamers met een opgezwollen buik van de honger!!


  Maak melding

 10. @10 alex De vergelijking is dichterbij dan je denkt, omdat de twee groepen die elkaar in Suriname in de weg zitten qua ontwikkelingsvisie allebei hun oorsprong in genoemde gebieden vinden!!


  Maak melding

 11. @djogo ik vraag mij af als jij jou zelf wel begrijpt voor de rest laat ik voor wat het is ik ben een trotse surinamer blij dat de ik helft van mij leven heb mogen doormaken en ik hou van mij land en ik schaam mij niet om surinamer te zijn ik kom er vooruit ook en als jij anders wil voordoen dat jij ben heb jij een probleem ik niet mijn roots liggen in suriname afrika en india is ver van mij bed .het gaat jou goed jongen


  Maak melding

 12. Suriname heeft geen nationalisme.
  Het zijn alleen maar valse natiolisten
  en lafbekken. Zie bv de daders van de decembermoorden. Ze zijnnnnn bbbbang voor de rechter die alleen met een pen in haar/zuhb hand zit.Bij die rechter ga je de waarheid en niets anders dan de waarheid moeten vertellen. So go to hell met je waarhsidscommissie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.