zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandSP ontvangt Surinamers in Tweede Kamer

SP ontvangt Surinamers in Tweede Kamer

-

Does Travel - naar Suriname

Deze week ontving SP-Kamerlid Harry van Bommel een groep van 45 Surinaamse Nederlanders in de Tweede Kamer. Het bezoek was georganiseerd door de Stichting Stimulering en Advisering Migranten uit Amsterdam. Emile Esajas, bestuurslid van de stichting begeleidde de groep van wie velen voor het eerst in het Nederlandse parlement een kijkje konden nemen.

Tijdens de rondleiding door het gebouw konden de gasten ook de publieke tribune van de Tweede Kamer bezoeken en vanaf die plaats het parlement in actie zien tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Kamerlid Van Bommel ontving zijn gasten in een aparte vergaderzaal met koffie en thee en stelde enkele politieke kwesties aan de orde. Hij besprak onder meer het AOW-gat en de dure vliegtickets op de verbinding Amsterdam-Paramaribo. Van Bommel is onlangs in Suriname geweest en maakt zich al langer sterk voor verbeteringen voor Surinamers. Hij zegde zijn gasten toe door te blijven strijden tot het AOW-gat is gedicht.
Surinamers bij de SP
De SP ontvangt vaker groepsbezoeken in de Tweede Kamer. Van Bommel: “Dit is voor ons een belangrijke manier om met de mensen in contact te blijven. Bovendien is het voor veel bezoekers de eerste keer dat ze in het parlement komen. Ik draag graag een steentje bij aan het toegankelijker maken van de politiek.” Van Bommel beloofde de bezoekers dat hij na de zomer een tegenbezoek zal brengen aan de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam-Zuid Oost.

opening
Fernandes Express
BODO Party

32 REACTIES
 1. Harry van Bommel zit op rozen, allemaal Surinamers hier die hem steunen en hij hoeft ze niets te bieden. wat een comfi positie van Onze Harry, zich bemoeien met de mensen populistische uitspraken doen, en ondertussen zijn de Surinamers op geen enkele prominente plek in de SP vertegenwoordigd. Zo blijven ze een witte partij die veel steun haalt uit de arme blanke lagere klassen zonder dat die gaan morren dat de partij zwart wordt…goedzo Harry….je hebt gelijk…. Alontji kwam weer dansen


  Maak melding
 2. Kamerlid Van Bommel ontving zijn gasten in een aparte vergaderzaal met koffie en thee.

  Sorry, maar als de heer V. Bommel dit een aparte vergaderzaal noemt!! (zie foto) dan wil ik een normale vergaderzaal in V. Bommel’s ogen wel willen zien. Het is gewoon een of ander gang waar er en paar stoeltjes en tafels zijn neergezet. Overigens vindt ik het wel een mooi gebaar maar kom me niet vertellen dat dit een vergarderzaal is. I KNOW THE PLACE.


  Maak melding
 3. #4,
  Ik weet niet wat er zo negatiefs aan is als ik zeg!Overigens vindt ik het wel een mooi gebaar,op die vergaderzaal na. Want jij praat in het meervoud over #2 postings dus voel ik mij aangesproken.(goed lezen hé).


  Maak melding
 4. Natalia,

  Bij de SP gaat het salaris in de kas van de partij. Dat vinden wij en andere alochtonen niet best. Men wil alles vangen. Kan jij je die marokkaan en die andere zak nog herinneren?


  Maak melding
 5. Wat mij vaak opvalt, is dat je zelden tot nooit een gezelschap zult zien dat echt de Surinaamse bevolking uitdraagt.
  Het zijn altijd mensen die een bepaald deel van de Surinaamse bevolking vertegenwoordigen.

  Elk deel van de Surinaamse bevolking doet zijn eigen dingen.

  De Indianen apart, de Marrons apart, de Afro’s apart, de Hindostanen apart, de Javanen apart, de Marrons apart, de Chinezen apart, enz.
  Lijkt wel de Surinaamse apartheid.


  Maak melding
 6. Harry van Bommel ik had je pas serieus genomen als je een delegatie met daarin alle Surinamers vertegenwoordigd, had uitgenodigd voor dit “uitstapje”.


  Maak melding
 7. prema,
  het heeft wel een tijdje geduurd voordat je klaarwakker bent geworden.

  de apartheid onder de surinamers in nederland is een studie waart.de surinaamse kolonie in nederland is echt gesplitst en hebben geen respect voor elkaar.
  heel goeie opmerking


  Maak melding
 8. Aan Allen,
  Ik wilde niet reageren op de reacties. Maar het moet een keer gezegd worden aan de mensen met een negatieve instelling. Dit bezoek is een initiatief van de stichting SAM te Amsterdam Zuidoost. Een van onze acticiteiten is elk jaar onze senioren een gezellige dag te bezorgen. Dat wij zijn ontvangen door SP iis een prettige bijkomstigheid. We zijn SP dankbaar voor. We hebben alle politieke partijen aangeschreven over dit bezoek. En alleen de SP was bereidt ons te ontvangen. En tegen Malli wil ik dit zeggen ik zal nooit accepteren dat onze senioren en andere Nederlanders die in Suriname zijn geboren een andere behandeling krijgen dan de normale die gangbaar zijn in de tweede kamer. Die garantie kan ik u geven. Wij zijnontvangen in een keurige vergaderzaal van de tweede kamer. Ik doe middels deze reactie op een ieder om positief te reageren op activiteiten die, door wie dan ook zal worden ondernomen tbv de positie van Nederlanders die in Suriname zijn geboren. Er zullen meer van deze activiteieten volgen.De stichting is bereikbaar onder mobiel 06-20883287. Wij verwachten positieve reacties te ontvangen.

  Stg. SAM


  Maak melding
 9. Geen slechte woorden over Bommie! Hij doet meer dan onze eigenlandgenoten in de 2e kamer die lid zijn van de traditionele partijen zoals de PVDA en CDA en VVD…

  Go Bommie!


  Maak melding
 10. Voor de zoveelste keer blijkt dat lezen voor velen moeilijk is, zoals voor Laatste Rit maar ook voor de stichting SAM in de persoon van Emile Esajas.

  Alleen Alex heeft het begrepen.
  Alex ik ben al heel lang wakker, heb het alleen nu kenbaar gemaakt.

  Hoop voor Harry van Bommel dat bij hem de bedoeling van mijn boodschap ook duidelijk is.


  Maak melding
 11. Prema,

  Waar jij over klaagt, vind haar oorsprong in het verleden van Suriname en Nederland. Juist nu willen we daarvan afstappen (en dat al vanaf 1980), dat hokjes gedoe. Vergeet niet dat de traditionele partijen in Nederland keihard aan deze misstand hebben meegewerkt… via de partijen als de NPS en VHP in Suriname.

  Verdeel en heers tactiek hoort niet thuis bij het Socialisme… Daar delen we het volk niet op… maar proberen we juist een ieder te verenigen met elkaar…

  Wat zie ik volgens jou dan verkeerd? Wat doet de SP verkeerd maar meer dan dat nog… Wat doet Van Bommel verkeerd?


  Maak melding
 12. Laatste Rit,

  Ga mijn posting nog een keer goed lezen.
  Ik ga juist ervoor dat alle bevolkingsgroepen tesamen Suriname horen uit te dragen. En niet de ene keer de Hindostanen, de andere keer de Afro’s, enz.

  In mijn optiek had Harry van Bommel pas gescoord door te zorgen dat hij een gemengd gezelschap Surinamers had uitgenodigd en niet maar 1 Surinaamse bevolkingsgroep.
  Ik krijg zowel bij de Afro-Surinamers als bij Harry van Bommel het gevoel, dat ze maar 1 bevolkingsgroep zien als de Surinamers.

  Het hokjes-gedoe zal altijd aanwezig blijven onder de Surinamers.
  En daar zijn vooral de Surinamers zowel in Suriname als in Nederland zelf schuldig aan.


  Maak melding
 13. Prema,

  Volgens mij ben jij degene die niet goed leest.

  “Het bezoek was georganiseerd door de Stichting Stimulering en Advisering Migranten uit Amsterdam.”

  Een ieder kan zich aanmelden voor een bezoek bij de SP fractie. Zij sturen geen uitnodigingen.


  Maak melding
 14. @Allen, ik denk dat jullie de zaken niet goed begrijpen, onschuldige bezoekjes aan de Tweede Kamer, de activiteiten van de heer Esajas, (ga zo door), het gaat daar niet om. Je kunt bellen voor een rondleiding bij de TW, daar heb je geen partij voor nodig. Het gaat erom dat van Bommel de Surinamers gebruikt om voorkeurstemmen te winnen,en verder niets. Hebben Surinamers veel invloed in de Nederlandse politiek? Zijn ze goed vertegenwoordigd in de Kamer en op gemeentelijk niveau, welke partijen hebben Surinamers in de top? En denken jullie dat bij de volgende regering er een Surinamer in de regering zal zitten? Kan iemand daar wat op zeggen? Politieke partijen zijn geen welzijnsorganisaties, die mensen op individuele basis moeten ontvangen en zaken regelen, zoiets heet clientelisme. En Van Bommel doet niets anders. Van Bommel speelt goed in op wat vertrouwd is, ‘regelen’, mensen zogenaamd dingen beloven die opgelost zullen worden. Surinaamse stijl politiek voering dus. Mij maakt het niet veel uit, omdat ik niet afhankelijk ben maar ik vind wel dat een ander soort lobby de Surinamers beter zou helpen. Ik begrijp wel dat je dan stuit op de onmogelijkheid dat de Surinamers als collectief voor hun belang zullen vechten.


  Maak melding
 15. Harry van Bommel neem ik ook niet serieus.
  Die man is inderdaad zieltjes aan het winnen.
  Dus als hij een aanvraag krijgt van Surinamers voor een rondleiding in de Tweede Kamer, zal hij dat ook aangrijpen.
  Zijn excuses aanbieden voor het slavernij-verleden in Suriname heb ik daarom ook met een grote korrel zout genomen.
  Puur populistisch gedrag van Harry van Bommel.

  Laatste Rit, als jij niet wilt begrijpen waar het mij omgaat, dan begrijp je het maar niet.
  Ik ga het niet meer uitleggen.


  Maak melding
 16. #18 Natalia,

  K’ben het volkomen met je eens, dit kunnen velen niet inzien, of begrijpen.

  En ik wil de heer Esajas #10, vragen wat hij mij te zeggen heeft want ik kan niets en dan ook niets uit zijn posting halen. komop, zeg me, hor!!


  Maak melding
 17. ik bemoei mij niet in dit soort van debat,maar prima zou het beter aan Laatste Rit moeten hebben gevraagd of de Stichting Stimulering en Advisering Migranten uit Amsterdam.” alleen maar uit een bevolkingsgroep bestaat.

  want ik ken ook vele andere mensen uit de verschillende bevolkingsgroepen in amsterdam,dat geboren zijn in suriname.

  die aangeleerde hebi is ons werkelijk door de kolonisator aangeleerd.maar dit moeten wij nu met onze bewustwording proberen achterwege te laten.
  wi alamala na srananman
  A’no so dan.
  Soso lobi


  Maak melding
 18. Beste mensen.

  Ik vind het triest hier te constateren dat er mensen zijn die nog steeds in hun zelf gekeerd zijn. Zonder dat ze van de politieke ontwikkelingen op de hoogte zijn, vormen ze een mening die anderen zouden moeten delen.

  Aan die mensen wil ik meegeven om bij zicht zelve te rade te gaan om te achterhalen wie de laatste jaren het meest voor de groep Surinaamse Nederlanders in de politieke arena betekent heeft. Denk daarbij aan de issues als;
  – Liberalisatie van de route Ams-Par,
  – De 100% controle;
  – Het AOW-gat,
  – De Toescheidingsovereenkomst,
  – De AWBZ rechten bij remigratie,
  – Verlaging van de belastingheffing op de AOW in Suriname,
  – Excuses voor het slavernij verleden van Nederland enz.

  Wij hebben in de Kamer ook mensen zitten die op ons lijken en met ons steun daar zijn terechtgekomen. Is het enigszins niet hun verantwoording om i.p.v. Harry, dat zij dit hadden moeten oppakken.

  En ja, ik ben ook één van de weinigen die OOK de issues bij Harry aankaart. Onze mensen (die op ons lijken) werken je liever tegen dan mee. Dit spreek ik uit ervaring. Zij hebben het altijd o zo druk, dat ze jou niet kunnen ontvangen. Ik denk eerder dat ze jouw problemen niet op hun bord willen.

  Wat voor nut heeft het om mensen die op ons lijken op hoge posities te krijgen die daarna niets voor ons kunnen betekenen. Want hou er rekening mee, dat ze de betreffende issues in hun portefeuille kunnen hebben en niet bereid zijn of vanwege vrees voor hun collega’s jou liever buiten de deur houden.

  Als slot wil ik jullie meegeven om het maximale rendement eruit proberen te halen en niet afdwalen door te stellen dat ie niet op mij lijkt.

  Mensen op hoge positie in de SP binnen krijgen hoeft niet zo’n kunst te zijn. Maar wat als wij met onze missie falen doordat ze dan ons op afstand houden? Er zijn al een aantal geweest die op ons leken. Wij wilden ze daar hebben. En wat hebben we eraan gehad? Enkel schande. Blijkbaar zijn er mensen die hardleers zijn en enkel naar de posities en kleur concentreren. Zonder eerst bij zicht te rade te gaan of ze misschien niet zelf racistisch bezig zijn, beschuldigen ze anderen daarvan. Laat dit los, ga voor je winst. Als jouw winst inhoudt dat je de positie zelf wilt hebben, ga ervoor, maar niet ten kosten van anderen die al bewezen hebben met ons te menen.

  Ik heb hier bewust situaties van tegenwerking en namen van politici die op ons lijken vermeden. Tot slot verzoek ik jullie respect voor Harry op te brengen, daar hij dit echt verdiend heeft.


  Maak melding
 19. Aan de mensen die Stg. SAM bekritiseren.

  In Den Haag hebben we ook een Hindoe Ouderen Bond. Als i.p.v. Stg. SAM de Haagsche Hindoe Ouderen Bond gevraagd en ontvangen was, zou u ook zo reageren? Hou met je antwoord rekening mee dat de organisatie het doel heeft om de belangen van haar leden te behartigen.


  Maak melding
 20. Meneer Mohan, ras en afkomst brengt u in dit debat, en niet de mensen die het BEZOEK aan de TK aan de orde stellen en de handelswijze van de SP. U moet voordat u een dergelijke posting stuurt, goed de vorige reacties lezen en gewoon ON TOPIC reageren. Ik wens u veel succes met uw acties maar ik kan niets met ras en afkomst en zo……..dat intereseert my niet zo. HET GAAT OM THE BIG PICTURE, en niet om de kleine dingen waar u zich druk om maakt.


  Maak melding
 21. Mogen mensen ook hun eigen mening hebben over de SP en Harry van Bommel?

  Dankbaar zijn aan Harry van Bommel, waarom?
  Is het niet de taak van elke regering, zowel coalitie als oppositie goed te zorgen voor iedere burger van het land?

  Als men politicus wilt zijn, dan hoort men dat te doen uit piëteit voor de burgers en niet om dankbaarheid te oogsten.
  Je wordt immers door de burgers gekozen.

  Mogen mensen ook voor hun mening uitkomen dat Suriname uitgedragen hoort te worden door alle Surinamers?

  Het ligt aan de Surinamers zelf, dat er geen eenheid is.
  Er wordt teveel in hokjes gedacht en gehandeld.

  Als mijn groep maar van alle voordelen kan genieten, de rest mag er gewoon bijhangen.

  Worden er door de Surinamers gezamenlijke activiteiten ontplooit?


  Maak melding
 22. “Tot slot verzoek ik jullie respect voor Harry op te brengen, daar hij dit echt verdiend heeft”.

  Chan Mohan, jouw verzoek aan mensen om respect te hebben voor Harry van Bommel is nog erger dan dat jij beweert dat er mensen zijn die willen dat anderen hun mening
  zouden moeten delen.
  Blijkbaar heeft het kolonialisme nog steeds invloed op je.

  Als ik vind dat Harry van Bommel mijn respect verdiend, dan zal hij dat zeker krijgen. Tot nu toe heb ik weinig respect voor de SP, inclusief Harry van Bommel.

  We leven in een democratie dus laat een ieder zijn mening geven. Degenen die het willen delen, die zullen dat doen.
  Degenen die dat niet willen, zullen daarop hun mening geven. Alleen gaat dat hier heel vaak gepaard met gescheld en voor het dom uitmaken van elkaar.


  Maak melding
 23. @ ro-avent
  Als ik spreek over wij, dan heeft dat betrekking op de gehele Sur gemeenschap.

  @ Natalia
  kennelijk heb je mijn postings niet goed gelezen.

  De organisatie Stg. SAM is vreemd voor mij. Vreemd in die zin, dat ik nooit met hun te maken heb gehad. Ook ken ik het besstuur niet.

  Ik heb wel waardering voor ze, dat ze ten minste iets voor ONZE mensen ondernemen. Zij zitten niet aan de zijlijn op een ieder af te zeiken.

  Ook ben ik niet geheel bekend met de organisatie “ Hindoe Bond Ouderen in Den Haag. Daar ik ook in het zelfde gebouw wekelijks activiteiten heb, weet ik van hun bestaan. Verder heb ik niets met hun te doen gehad.

  @ro-avent
  Afhankelijk van de doelstellingen van de organisaties, ben je vrij om je opa overal te plaatsen.

  Het probleem van de internet helden en heldinnen hier is, dat ze met het hokjes denken in hun hoofd, alles in hokjes proberen te plaatsen. Terwijl ik dat pertinent bestrijd.


  Maak melding
 24. @Prema
  Natuurlijk mag je je eigen mening hebben. Maar dat geeft jou niet het recht om Harry en de SP voor racisme uit te maken. Daarmee ben je over de grenzen heen gegaan. Als ik jou postings leest, kom je niet verder dan het etnische (hokjes) politiek.

  In andere partijen hebben wij inderdaad mensen die op ons lijken op hoge plaatsen binnen gekregen. Som jij maar een lijst op, wat hun voor ons betekend hebben. Hopelijk kom dan snel achter dat hun prestaties bij elkaar in het niets verdwijnen in vergelijking met die van Harry. Hebben ze dan ook niet de verantwoordelijkheid voor hun burgers op zich genomen?

  Het ligt niet aan de Surinaamse burgers, maar aan jou zelf dat je in hokjes denkt. Je gaat op spokenjacht, waar er geen spoken zijn.


  Maak melding
 25. Chan Mohan, je gaat heel erg ver mij ervan te beschuldigen dat ik de SP en Harry van Bommel racisme in de schoenen schuif.
  Ben je nu niet zelf op spokenjacht?
  Tegenwoordig mag je niets meer zeggen, bijna alles wordt als racisme gezien.

  Jij bent zeker verbolgen dat ik de SP en dus ook Harry van Bommel niet hoog heb zitten.
  Lukt het van Bommel, om maar 1 punt van al die punten die jij hebt genoemd in het belang van de Surinamers voor elkaar te krijgen, dan zal ik de eerste zijn die hem daarvoor zal bedanken, maar vooralsnog zie ik het niet gebeuren. Dat is mijn goed recht als mening kenbaar te maken.

  En voor degenen die op ons lijken en die in de politiek zitten, maar niets doen voor hun achterban, heb ik geen greintje respect.Ze zitten daar maar om ja en amen te knikken.
  Ben Tara niet vergeten.
  Heb respect voor de Marokkanen en de Turken, die laten tenminste hun stem luid en duidelijk horen en nemen geen genoegen door ja en amen te zeggen.

  Als je mijn reacties goed lees, dan zul je begrijpen dat ik niet in hokjes denk, maar juist wil dat alle Surinamers gezamenlijk activiteiten gaan ondernemen.

  Je verwijt anderen dat ze niet goed lezen, maar hoe goed lees jij zelf?
  Kun jij wel met kritiek omgaan?

  Omdat er zoveel wordt gescholden en beschuldigd, had ik afstand genomen van wkn.
  Ik neem maar weer afstand, om mensen zoals jij Chan Mohan.


  Maak melding
 26. Pema schreef
  “Chan Mohan, je gaat heel erg ver mij ervan te beschuldigen dat ik de SP en Harry van Bommel racisme in de schoenen schuif.”

  Chan Schrijft: Mijn welgemeende excuses
  dat ik dat naar je hoofd geslingerd heb. Ik had n.l. een posting van Natalia ook als jouw posting gezien.

  Prema schreef
  “Lukt het van Bommel, om maar 1 punt van al die punten die jij hebt genoemd in het belang van de Surinamers voor elkaar te krijgen, dan zal ik de eerste zijn die hem daarvoor zal bedanken, maar vooralsnog zie ik het niet gebeuren. Dat is mijn goed recht als mening kenbaar te maken.”

  Ik hoop dat je dan je woord houdt.
  Op politiek niveau is Harry degene geweest die er voor gezorgd heeft, dat het monopolie van KLM/SLM doorbroken is.

  Het AOW-gat, was aanvankelijk voor de (ex)rijksgenoten bedoeld. Toen dit in versnelling kwam, hebben ze andere groepen bijgehaald. Het AOW-gat voor de Surinamers was op het lijstje van Harry al voor de verkiezingen. Later heeft Leeuwin (Groen Links) het ook opgepakt, maar dan ook naar andere groepen uitgebreid. Ook heeft de SP na de verkiezing meer zetels gehaald. Harry heeft dan de portefeuille moeten afstaan aan een collega. Die heeft dan ook de Marokkanen en m.n. Turken (de gast arbeiders die hierna toe gehaald waren) er bij betrokken. Bij het Kamerdebat van 17 januari 2008 is toen voor de (ex)rijksgenoten) niets extra gedaan. Er is toen een motie ingediend door Groen links voor de groep (oud)rijksgenoten. Het CDA, PvdA en CU hebben dit niet gesteund. Maar het is nog niet opgegeven, wordt vervolgd!!.

  De AWBZ-rechten bij remigratie naar Sur is per 1 jan 2006 met invoering van de nieuwe Zorgstelsel geschrapt. Geen haan die naar kraait.

  Harry heeft dit op de agenda voor het Algemeen Overleg op 30 januari 2008 van de vaste Kamercommissie voor BuZa en Ontwikkelingssamenwerking m.b.t. Suriname gezet. Minister van BuZa, Maxim Verhagen heeft daar beloofd om dit bij zijn collega die daarover gaat, voor te leggen. Idem met de hoge belastingheffing over de AOW in Suriname (de heffing verleggen naar Nederland).

  Zo kan ik een dikke boek over schrijven. Maar ik hoop dat je nu een beetje de indruk hebt gekregen, waarom Harry zo belangrijk is voor de genen die in het veld actief zijn.


  Maak melding
 27. ik lees dit allemaal en dan van de laatste rit, misschien een suggestie van mijn kant laat alle nederlandse /Surinamers dus alle Surinamers die naar nederland gevlucht zijn ook op een Surinaamse partij stemmen als dat zou mogen, dan zou bouterse misschien geen president zijn geworden,of krijg je dan ook toestanden zoals met turken in nederland met ja en nee stemmers ik hoop van niet,dat is mijn mening


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES