Teugels strakker voor steuntrekkers in Suriname

16

PARAMARIBO, 27 jun – Personen die op een of andere manier sociale steun genieten van de overheid, kunnen rekenen op strengere controle. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Met de onoverzichtelijkheid van diensten vanuit verscheidene ministeries wordt afgerekend. Effectiviteit en efficiëntie worden meer dan ooit de leidende principes.

De kosten moeten zoveel mogelijk gedrukt worden. Dat bereiken is decennialang de achilleshiel gebleken van de sociale zorg. Niet langer, zegt Setrowidjojo. Er komt een one-stop window, een centraal bureau van waaruit de benutting in het oog gehouden zal worden. “Als steun gegeven wordt voor een kind, dat op gegeven moment de school niet meer bezoekt, kan die steun ingetrokken worden.”

Dat geldt evenzeer het bustransport voor scholieren, dat gesubsidieerd wordt door het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Sozavo saneert momenteel het bestand On- en Minvermogenden, de tienduizenden burgers die op kosten van de staat verzekerd zijn tegen ziektekosten. De sanering moet ook de invoering van een algemene ziektekostenregeling vergemakkelijken.


16 REACTIES

 1. goed zo minister setrowidjojo,maar kijk eerst naar die duistere ambtenaren van jouw departement.nederlanders (surined) die in loondienst zijn bij de sociale zaken,ambtenaren die thuis blijven maar wel salaris krijgen.dus beste minister maak maar eerst schoonschip in eigen huis,

  para,,


  Maak melding

 2. Eindelijk ontwaakt uit je winterslaap, meneer Setrowidjojo? Jarenlang heb je niets van je laten horen, PL-pion, en nu ga je maatregelen aankondigen tegen de meest kwestbare groep in onze samenleving? De meest onzichtbare en minst intellectuele minister van het hele kabinet? Schaam je. Kijk eerst eens naar de onbenulligheid en ongekunde binnen je eigen kabinet. Er liggen sinds drie jaar al vijf verzoeken omtrent sociale projecten van mij op je kabinet en daar is nog niets aan gedaan! Sukkel!


  Maak melding

 3. Weet jij hoeveel het bedrag is. ????
  Als jij het hoort of te weten komt, krijg jij direct tranen in de ogen.

  Dus deze man begint Ned. na te doen.(jap-japi grap van Min.)

  Geef niemand geld men moet het maar bekijken.

  Toch een behoorlijk domme Min.

  Draagzorg min. dat jij je zaken eerst behoorlijk op rij hebt…en dan met grappen komen.


  Maak melding

 4. Wacht even hor oeng pieng mi even?

  Is dit geen lachertje dan? En om hoeveel steun gaat het per maand Die paar duiten Meki Minister grati Nu pas wil men met harde maatregelen komen Begin eerst een vangnet te maken en mogelijkheden te creeren voordat je met harde maatregelen komt Suriname is niet te vergeleiken met AMerika en Nederland hor Doe eerst een goeie research voordat je met je drastische maatregelen komt

  We hebben al nauwelijks te (vr)eten in dit land


  Maak melding

 5. Minister wat een schande,met je gestrak die lawsie 3srd per kind,wat bezielt deze mannen 30srd per huishouden per maand.Begin bij jouw landgenoten en de ongeletterden die achter een bureau plaatst hebben genomen en niets eens weten hoe ze een pen moeten vast houden,Lastan het nerderlands die e fon deng ,Sosavo lijkt wel een klein kromodimedjo alleen maar kronjongdjarankepan hoor je.begin die mensen op te ruimen die tijdens de verkiezing belofte hebben gehad om op kantoor
  te zitten,Somo kan je het beter vertellen hoeveel zijn opgenomen in het bestand.met gestrak gezicht,van al die jaren je zak te hebben gevuld, merkt jezelf
  dat jij je stem even moet laten horen dat je nog leeft!!!!!!Belachelijk,Ie sa ghie den ston fu njan,met het ondraagelijk leven in Suriname.


  Maak melding

 6. beginnen jullie eerst aan te pakken de vele spookambtenaren die in nederland en vs wonen en de vele gepensioneerden die maandelijks nog steeds het volledig salaris ontvangen


  Maak melding

 7. Minister begin al die “SPOOK AMBENAREN”
  en wel die een “VETTE” salaris ontvangen en thuis blijven en “ÖOK NOG” een tweede baan hebben in het bedrijfsleven van de lijst te schrappen.”DE AMBTENAREN DIE Z.G NIET IN HET STRAATJE VAN JULLIE PARTIJ PASSEN.


  Maak melding

 8. Belachelijk, gewoon. Laat deze man eerst de malafide praktijken van zijn partij onderzoeken en alle onrechtmatig ontvangen gelden terugbetalen aan de staat. Dan mag hij het belachelijk bedrag dat de steuntrekkers ontvangen terughalen.

  Konijn


  Maak melding

 9. ha ha hi hi gaat om 75 SR per maand per gezin. in ned mag je geen koop woning( eigen huis hebben anders stop je uit kering gaat men dat ook doen in sur.


  Maak melding

 10. Akuba rustig…rustig meisje….denk aan je gezondheid.
  Als jij problemen krijgt….kijkuit hoor..!!! want jij krijgt dan zeker geen lantie-karta van meneer minister Min.
  Want dan rest jouw dan maar een din stali m.k-m.k.


  Maak melding

 11. er zijn door dez minster meer dan 100 spook amtenaren bij gekomen, en heel veel ongeschoold, of met een lage opleiding zijn indienst genomen, en alleen maar fam, en vrienden, hij moet gewoon onslag nemen en oprotten.


  Maak melding

 12. Beste Minister van sociale zaken,

  Wij hebben al moeilijk , en wij leven van bananen en cassave . En je gunt ons niet om een keer een (Moergie)kip door het pan te roeren.
  Dus laat even uw hersenen werken over ons.

  Met de vriendelijke groet,

  Loui.


  Maak melding

 13. “Teugels strakker voor steuntrekkers in Suriname”

  Steuntrekker: tje poti, aan het eind van mijn geld heb ik nog 100% van de maand over
  (de inflatie niet bij berekend).

  Minister Setrowidjojo: maar je kan nog altijd je eigen huis opeten.

  Viva la Republica !


  Maak melding

 14. Torie sjorie ik heb die lantiekarta niet nodig,ik neem het op voor minderbedeelden,en al had ik het nodig mie bo sor a japaneesie tak mie haby lety fu lieby.en eerst de zakenvullers op te ruimen die daarop socialezaken
  zitten, anderen die in het bezit zijn van een de Nederlandsenationaliteit denk je dat ze jong zijn neeeeeeen hoor!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.