‘Ruzie’ over ontbreken Surinaamse vlag in Antwerpen

33

Vier Surinaamse toeristen hebben gistermiddag gezorgd voor een hoogoplopende ruzie aan de voordeur van het Antwerpse stadhuis. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad pikten de Surinamers het niet dat hun Surinaamse vlag niet aan de gevel hing naast alle andere vlaggen van consulaten.

“We zullen onze groen-rood-witte vlag met ster opsturen, als dat te veel voor Antwerpen kost. Desnoods naaien we er zelf één”, klonk het boos volgens de krant.

Maar de uitleg van de stadhuisportier was duidelijk: “Hier wapperen alleen die vaandels van landen die een consulaat in Antwerpen hebben. Suriname heeft een consulaat in Oostende, maar niet in Antwerpen. Als jullie hier dus een consulaat openen, hangt jullie vlag hier ook.”


33 REACTIES

 1. Het duidelijk te merken dat Suriname niets betekend voor deze gasten,maar suriname woekert van Belgen,ze leven en vreten uitgebreid.

  De regering betekend niets voor ze,iedereen heeft vrijspel,dus waarom zou ik hun vlag hier laten wapperen.wandelen jullie dan in het licht maar naar Oostende,voor opa RURO.


  Maak melding

 2. En ze voelen zich weer een slachtoffer. Hou eens op. Ik word er zo moe van dat zogenaamde vaderlandsliefde? wat willen ze ermee bereiken. Schande Schande en nog eens schande.Ruzie over dit ruzie over dat ./..altijd is er weer wat met ze aan de hand ..HOUP OP NU !!!!


  Maak melding

 3. dit is dood gewoon een zuku trobi van de belgen.want als men een associatieovereenkomst hebt met nederland en suriname dan is dit meer dan verstandig om dit te promoten.in elk geval de band tussen deze drie landen mag niet zo zijn dat de ene zich meer als meerdere gaan gedragen.

  de bewustwording is op gang gezet en alleen op dit soort handeling vecht je voor een plaats in de wereld voor jou land.
  goed zo jongens.


  Maak melding

 4. @ Akuba

  ALs je niks heb te zeggen KLETS NIET.
  Vlaggen van andere landen die geen consulaat daar hebben wapperen er tog ook niet? Alleen Surinamers moeten weer belachlijk gaan doen.

  Dan wat als die Belgen in SU leven en vreten. Ze dragen bij aan het toerisme in Surinaamse. Ze kunnen ook hun euro’s ergens anders gaan besteden.


  Maak melding

 5. Terwijl dit zeker Surinamers zijn die voor Oranje waren en meededen met de Oranje gekte tijdens het EK maar ruzie gaan maken in Belgie over de Nederlandse vlag.


  Maak melding

 6. Niet zo slim hoor “Surinamers” hebben jullie de uitleg van de portier gelezen? In mij ogen zeer duidelijk geen consulaat, geen vlag. maak toch niet overal een probleem van.


  Maak melding

 7. Dit is echt genant, mang! Waarom die erkenning voor een vlag? Waarom al die kinderachtigheid?
  Waarom is dit nieuws? en waarom heeft de belgische politie deze mensen niet gerammeld?
  Wil je erkenning? Zorg dat je je onderscheidt als Suri en dwing daarmee respect af zonder dat je erom hoeft te vragen. Vragen om respect en erkenning is voor leeglopers, wakka mangs die van gekkigheid niet weten wat ze met hun tijd moeten doen. Heb ik in het zakenleven wat achting en respect opgebouwd bij belgen, dan komen deze clowns mn reputatie als trotse surinamer weer naar zn malle moer gooien. Doe iets mang, ga de wereld redden, ga naar Sudan om in een vluchtelingenkamp te werken, doe iets wat je leven zinvol maakt, stelletje loosers!


  Maak melding

 8. typisch “surinaams”……drama en dramatiseren !!!!
  we moeten leren ons zelf beter te profileren in het buitenland. Dit hoort de politiek te doen op een goede en correcte manier. maar tja als je de hele dag op je luie gat zit en niets anders doet dan te fantaseren hoe je je zelf kan verrijken, tja vul dan maar zelf in.
  Van de andere kant is het wel attent dat de “toeristen” het onder de aandacht hebben gebracht ipv de medewerkers van het consulaat (indien van toepassing).


  Maak melding

 9. en wat vindt men dan als de surinetsvoetballers met de vertoning van de surinaamse vlag een hele taki taki teweeg heeft gebracht in nederland.

  dan zijn nederlanders ook bezig te dramatiseren.
  die surinamers zijn altijd fout bezig.het is nooit goed.
  alleen die domme aanbidders weten het altijd beter.
  schoothondjes dat jullie zijn.


  Maak melding

 10. Als je NIKS heb te zeggen KLETS NIET

  Graman.

  je naam zegt al alles,Jij en derest stellen niets voor ja,toerisme,bevorderen??denk je dat? wegdragen ja Don NPS,ga orde opzakken stellen,op het consulaat.vandaar ze die kapiteins wat gesmeerd hebben om hier voor 2 weken te komen slenteren,en geen belangstelling hadden,en te zitten slapen in de tweede kamer Haaaaaaaaaaa!het is zeer duidelijk Suriname betekend niets voor de Belgen, waarom zou ik een vlag laten wapperen,hijs dan je hemd met de kleuren van Front dan ben je getroost,Haaaaaaaa,Whooooy
  Graman.


  Maak melding

 11. The case is loud and clear., geen vertegenwoordiging ter plekke geen vlag. Die van Ijsland ea. hangen ook niet daar. Ze maken zichzelf belacheijk die “gasten” en sleept Suriname ook mee in de s.th. Soso trobi ding sabi soekoe en foe notie ook toe.Doe toch 1 keer maar iets goeds in het leven dan alleen zitten te kraaien.


  Maak melding

 12. Misschien kunnen deze toeristen voortaan in een hemd of rok gemaakt uit de Surinaamse vlag gaan paraderen door elk land waar ze op op bezoek zijn.
  Zonder een woord te zeggen, dragen ze Suriname uit en is ruzie maken overbodig.


  Maak melding

 13. #8. Jij snapt het ook nog niet.
  Er is geen consulate in Antwerpen zo waarom moet die sur vlag daar zijn???

  en wat denken deze surinamers wel dat ze zijn, ze zijn gasten in iemands anders land dan ga je een hele drama createn. echte onbeschofte touristen.


  Maak melding

 14. Dit is erg moedig hoor van die Surinaamse toeristen in Antwerpen om zon’n trammelant te schoppen voor het prachtige stadhuis op de Grote Markt.Dit heeft tot gevolg dat dit Het NieuwsBlad bereikt heeft en gelijk ook wereldkundig gemaakt. Dit is prachtig om goedkoop en effectief reclame te maken voor ons SURINAME.Het is zeker niet op diplomatieke wijze maar het is ZEER GOED.
  De Surinaamse Ambassade in Brussel moet dit verder aankaarten bij de burgemeester van Antwerpen.Belgie is een zeer burokratisch land. Alles gaat volgens regels en voorschriften. Maar eenmaal wapperend op het bordes van het Stadhuis gaat een zeer patriotisch gevoel in je op dat niet meer stuk kan gaan.

  Truusje


  Maak melding

 15. ik word hier zo ziek van deze irritante surinamers die zicht altijd weer belachelijk maken, dan zijn bolletjes, dan weer zeuren over de slavernij en nu over een stomme lelijke vlag …get alive, jullie zijnecht niet de enigen op de wereld.Vanaf vandaag schaamik mij om een surinamer te noemen.

  Het geloof mij, het zijn echt niet de suri’s uit suriname , maar de zogenaamde suri’s hier die altijd eer zeuren.


  Maak melding

 16. de landloze hebben geen vlag nog minder een volkslied.
  je hebt een paar surinets met duitse bloed en dit is hun volkslied.

  klote verbeelding van een stelletje dwazen,mensen zonder geweten of gewetenloze allochtonen.
  gaan jullie terug in de rimboe man.


  Maak melding

 17. Prema, je hebt gelijk…dan doen ze toch. Ze maken ruzie over een stomme vlag…maar respekt voor het zelfde vlag hebben ze niet..want er worden van die lelijke kleuren…ik vraag mij af wie die kleuren ooit verzonnen heeft …euuwww
  Echt Genant ..ze kunnen ook nooit gedragen. Mimi , ik volg je …ben vanaf vandaag ook geen suri..allemaal maar rotzooi en gene krijg je van deze mensen.


  Maak melding

 18. Eén Belgische portier is slimmer dan vier Surinamers. En waar kwamen deze Surinamers dan wel vandaan? Even de grens overgewipt? Of echt met vakantie uit Suriname in Europa? Overigens is iedere reactie op dit belachelijke handelen van deze mensen er een te veel. Blijkbaar hebben deze gasten niets anders te doen dan op vlaggetjes letten. Ga werken. Dan heb je geen tijd voor deze onzin!


  Maak melding

 19. truusje , en akuba ,hang het vlag voor het rot paleis van mugabe , dan krijg hij misschien nog meer waardering , Prema en Rita , weten julie nog steeds niet, wie de de kleuren hadden verzonnen ????? dat waren toch arron en mugabe in 1975 . dat is toch gewoon mugabe kleur , alleen waren ze toen die zonnebril vergeten om derop te zetten , het zonnebril die mugabe om 1 uur middernacht aanheeft .


  Maak melding

 20. Ik snap de hele heisa om t “niet hangen” van een vlag. Suriname is de afgelopen weken niet positief in t niuews gekomen met alle drugskoeriers die zijn aangehouden op Schiphol, guess what , Belgen lezen, horen en zien dit soort berichten ook en er wonen ook Suri,s daar. Dat is negatief in beeld komen van land en volk, en nu stampei maken over de vlag. Wie de behoefte heeft aan een vlag zichtbaar te maken , die kan ook zelf een vlag aanschaffen , om zich heen draperen, en heeft altijd en vooral eigen vlag bij zich , die ook nog zichtbaar is. Nog meer negativiteit kunnen we collectief missen.Als je t land niet positief kunt of wil uitdragen , up to you, maar sleep anderen daar in niet mee.


  Maak melding

 21. Dit is 100% gebakken lucht.

  Deze mensen kunnen zich liever drukmaken om de day to day vraagstukken van- en in het land waar het hen om te doen is. SURINAME!


  Maak melding

 22. Mensen als Mala en anderen die inplaats van te reageren op het nieuwsbericht maar op medereactanten daag ik uit om door te discusseren op het forum zoals het hoort.
  Anders moet je je bek maar dichthouden.

  Truusje


  Maak melding

 23. Alweer vier domme en achterlijke Surinamers!!! Als jullie niets te doen hebben, ga dan maar in Oost Suriname herrie schoppen. Want daar heerst anarchie……


  Maak melding

 24. Wat een sukkels. Onderbuik en misplaatste sentimenten. Geld eveneens voor een aantal forum leden.

  SME gaat weer eens af dankzij dit soort domme figuren. Als ze zich belachelijk kunnen maken dat zullen ze het niet na laten.

  Beschaafde mensen hadden gewoon aan de portier gevraagd waarom de SME vlag er niet hangt en hadden genoegen genomen met de verklaring dat alle vlaggen met een diplomatieke vertegenwoordiging in Antwerpen op genomen zijn en dat SME daar niet bij hoort omdat het consulaat in Oostende staat.

  Gaan deze loosers nu heel de EU af om overal waar vlaggen hangen te controleren of de vlag van SME erbij hangt? Hebben ze niets beters te doen? Zonde van het geld de tijd en de moeite!!


  Maak melding

 25. http://seattlecentral.edu/international/mos/flag_Zimbabwe.gif

  Idd, Arron wilde “Afrikaanse kleuren” in de Surinaamse vlag hebben. Black Power, dat spookte alleen maar in die mannen hun brains. Suriname moest little africa worden op het zuid-amerikaans grondgebied. En waar heeft die black power suriname vandaag de dag gebracht? Heel ver heh. Ik merk het als ik kijk naar de “afrikaanse toestanden” die de multinationals hierzo hanteren.


  Maak melding

 26. Mala
  Als je zo graag op anderen wilt afgeven let alsjeblieft eerst op wat je schrijft.

  correctie: het vlag moet zijn de vlag
  het zonnebril moet zijn de
  de zonnebril.
  Sommige surinamers zeuren inderdaad te vaak om niets maar om de president van Sur. met die gestoorde Mugabe te vergelijken is mij vele bruggen te ver. Wees maar blij, dat Sur. op dit moment geen Mugabe als leider heeft.Vele surinamers w.o. jij Mala zouden het land niet meer kunnen betreden.


  Maak melding

 27. @ 28: gelukkig dat suriname geen prez kent als mugabe, ge hebt groot gelijk, anders zou deze heethoofd die raj heet, niet in leven zijn op dit moment, alsook vele andere surinamers die op mugabe lijken, en dan zou het niet meer leuk zijn voor heel suriname nietwaar.. gelukkig zeg.. gelukkig..


  Maak melding

 28. Mala,

  Heb het nergens gehad over de kleuren van de Surinaamse vlag, juist omdat ik de kleursamenstelling zo ontzettend lelijk vind. En dan die gele ster, die zogenaamd alle Surinamers met elkaar zou verenigen.
  Met die ster wordt niets anders bedoeld dat alleen een bepaald deel van de Surinaamse bevolking zich verenigt, de rest mag er maar bijhangen.
  Geef mij maar de oude Surinaamse vlag terug.
  Die vertegenwoordigde tenminste alle bevolkingsgroepen, die middels de cirkel aan elkaar waren verbonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.