Martinair stopt met vluchten naar Suriname

28

Martinair stopt per 1 september met vluchten naar Paramaribo. Binnen de nieuwe strategie van de airline passen alleen nog nonstop lijndiensten die minimaal vier keer per week worden gevlogen. Dat meldt woordvoerder Erik van Doeselaar tegenover vakblad Reisrevue.

De maatschappij begon eind oktober 2006 met vluchten tussen Amsterdam en Paramaribo met een Boeing 767. Paramaribo wordt slechts twee keer per week vanuit Amsterdam aangevlogen. Meer perspectief zit daar niet in, omdat de bezetting van de vluchten wisselend is. De ene keer overvol, dan weer half leeg.

De capaciteit die vrij komt wordt gebruikt om te kunnen voldoen aan de voorgenomen vluchtuitbreiding naar Havana van vier naar vijf keer per week, meldt Zakenreisnieuws.nl.


28 REACTIES

 1. En zo zijn we weer terug bij af. Monopolie ligt weer bij KLM/Air France en SLM op de transatlantische route. SLM zit al in de problemen, dus de consequentie van dit alles is: de ticketprijzen gaan drastisch omhoog. En wie vult de opengevallen frequentie aan? Misschien dat we over een paar jaar de boot weer moeten pakken… Of met z’n allen naar Cuba verhuizen…


  Maak melding

 2. Ach,

  Martinair dacht even een graantje mee te pikken, maar werd al gauw ontluisterd. 3 lijndiensten vanuit A’dam naar SME en welk potentieel aan passagiers?

  Dacht men echt goedkoper aan te kunnen bieden dan de KLM of SLM?

  Dat was sowieso niet de bedoeling en straks 100% van KLM dus hoezo concurreren op de lijn?

  Anyhow, een ervaring rijker voor Marinair maar dit was te voorzien en briljant hoef jij daar niet voor te zijn. Nog een mislukt avontuur.

  De passant


  Maak melding

 3. En nog geen twee weken geleden, bezwoor Martin Air dat zij zeker nog zouden blijven vliegen op Suriname. De route bood perspectief etc. etc., terwijl de beslissing reeds was genomen. Waarom niet duidelijk er voor uitkomen dat de route niet de vetpot is waarop werd gerekend. Arke Fly heeft toch ook eerlijk gezegd dat de route niet zou renderen en zijn aanvraag ingetrokken. Nu opeens klopt het verhaal van een fluctuerende route wel. Als er wel degelijk goedkoop gevlogen kon worden voor 500 Euro zoals eerder werd aangegeven, waarom dan niet de frequentie verhogen naar 4 vluchten per week zoals jullie nu opeens willen en de concurrentie aangaan met SLM en KLM. Nee de sprookjes die eerder werden verteld komen dus niet uit en de passagier is de dupe, want als jullie toestemming hadden gekregen van de Surinaamse regering om alleen in het hoogseizoen te vliegen hadden jullie je niet teruggetrokken.


  Maak melding

 4. Dit begint eentonig te worden. Het is so vaak geschreven en gezegd, de dure tickets belemmeren een 1oo% stoelbezetting en een regelmatige vliegfrequentie(lijndienst).
  Maar neen hoor, de azema’s in suriname die er goes garen bij spinnen creeren een kind met een waterhoofd van het traject AMS-PBM.


  Maak melding

 5. dat ding van hoog en laag seizoen moet men gewoon afschaven.en het gemiddelde berekenen op een vlucht ticket.want op deze manier doorgaan betekend dat vele bedrijven ten onder zullen gaan.

  om minder brandsof te gebruiken zou men die kist niet op eigen kracht laten taxiën.en de piloten moeten ook als ’t weer het toelaat zuinig met energie leren omgaan.


  Maak melding

 6. Paramaribo wordt slechts twee keer per week vanuit Amsterdam aangevlogen.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
  Goedkoper is het echt niet, en goedkoper worden…..never.
  Daarom echt geen nieuws…din man kon fu miki and fu buit..uit


  Maak melding

 7. @alex, alex
  Wat weet je er tch bitter weinig van. Ik hoop voor jouw dat je nooit in zaken gaat want dat wordt niets.

  In het hoogseizoen willen er veel reizen en door die vraag is het mogelijk de prijs op te schroeven en met volle kisten en hoge prijzen te vliegen.
  De winst uit die periode wordt gebruikt om de verliezen uit het laag seizoen te dekken. In het laagseizoen geld de redenering dat er toe gevlogen moet worden dus veel van de kosten zijn al vast. De oplossing om toch zoveel mogelijk geld binnen te halen ligt er dan in om de stoelen goedkoper te verkopen. Liever 200 * 500 Euro dan 100 * 800 Euro is dan de gedachte.

  Voor het berekenen van de optimale prijzen voor de verschillende stoelen moet je gebruik maken van hogere wiskunde. Vroeger deed een econometrist het nu hebben ze programma’s die met behulp van bezettings historie etc. de beste prijzen berekend.


  Maak melding

 8. En als passagier die na 1 sept geboekt en betaald sta moet ik via het internet vernemen dat die vluchten niet doorgaan.
  Alweer zo’n rot streek van bakra’s.


  Maak melding

 9. Pfffffft,.. wat heeft de gemiddelde reiziger nu aan hogere wiskunde? Altijd komt er weer eentje interessant spelen,…
  Waarom kan er wel naar NY gevlogen worden voor de helft van de tarieven die voor Su gelden…. straight-up bull met de bezettingsgraad berekenen enz.enz….
  Aan de andere kant weten we ook dat de su regering een dikke vinger in de pap heeft. Dus begin eerst je eigen piepeltjes aan te spreken op hun uitzuigend gedrag… Aleer je de mensen aanspreekt bij wie dit in de schoot geworpen wordt,…. Want geef toe,.. kom mij niet zeggen dat er verlies gedraaid wordt. De reis naar Su is 1 van de duurste vliegreizen die je maar kan boeken. En zal het ook blijven ook zolang de reiziger geen vuist maakt en met diezelfde vuist keihard op tafel gaat slaan. En daar heeft niemand hogere wiskiunde bij nodig. Als de tarieven op een acceptabel niveau zouden komen zou er van “verlies” geen sprake zijn, en zou men het woord inrendabel nooit in de mond nemen.
  Laat men 1 van die toko’s maar een heftige boycot geven, voor het hele hoogseizoen… kijken wie er dan zal inbinden…. Maar tsja,de verdeel en heerspolitiek is bij uitstek uitgevonden voor mijn kondremangs lijkt het,.. want alles slikken ze als zoete koek,.. en zullen ze ook blijven doen tot aan het eind der tijden… No tang na baka,… mek a sensus waka 😉
  Greetzzz,…


  Maak melding

 10. Ik baal er flink van, ga normaal altijd met KLM maar dit jaar een keer met Martinair…en onze terugvlucht stond op 6 september…. ben erg benieuwd hoe dit nu gaat aflopen.


  Maak melding

 11. Ik heb weer eens gelijk! Ik zag dit al gebeuren toen ik met een zogenaamde expert van de klm sprak , een surinamer.
  Die beweerde dat het een goede zaak was.
  Nou ik kan je een ding zeggen : wat heeft suriname te bieden? GEEN MOER! echt GEEN MOER!
  De mensen die daar profiteren zijn de blanke hollanders die daar met opene armen worden ontvangen.
  1; tickets zijn duur
  2; surinamers gaan op vakantie voor minimaal 3 weken en dat alleen in de grote vakantie.
  3; sinds de invoering van de srd is suriname even duur als europa.
  De mensen die vanuit su terug komen huilen met handen op hun hoofd dat ze een dure vakantie hebben gehad.
  In 2 weken hebbben ze alleen maar goedestraten en huizen van su gezien terwijl suriname naar de klote wordt geholpen .De klm heeft al moeite met de vluchten, dan gaat martinair op su vliegen .
  Mensen zolang die idioten van dze regering het voor het zegen hebben zal su nooit vooruit komen.
  ik ben benieuwd.
  a tang so


  Maak melding

 12. die vluchten naar suriname zijn veels te duur dus maakt niets uit of martin air vliegt of niet.het is de enigste land vanuit nederland naar een andere land in het caraibisch gebied dat zo duur is.


  Maak melding

 13. Martinair=KLM KLM=Air France.

  Binnenkort zal ook Air France op Paramaribo landen.

  Uit betrouwbare bron weet ik dat Arkefly binnekort ook op Paramribo zal gaan landen.

  Iedereen denkt dat Paramaribo een wereldbestemming is zoals NY of Thailand waar iedereen uit de wereld op vakantie wil gaan.

  Daarom zal hert NOOIT een open sky worden. daar is geen rede voor (wat heeft bijvoorbeeld Iberia, Lufthansa,Alialia, ennzzz in Paramaribo te zoeken???


  Maak melding

 14. Ik denk dat de Nederlanders van surinaamse komaf er zo langzamerhand genoeg van hebben om eerst in een lange rij te gaan wachten op een visum en dan nog gen..ukt te worden door de vliegmaatschappijen.
  Ze hebben nu door dat er veel leukere bestemmingen in de wereld zijn voor veel minder geld.
  Ik neem mijn familie voor een cruise door het Carabisch gebied. suriname staat gelukkig niet op het schema.


  Maak melding

 15. Henry, stoppen met dat racistische geouwehoer. Stel dat SLM had besloten de transatlantische route te schrappen, had je dan hetzelfde gezegd over neger-streken? En bovendien krijgt iedere reiziger die geboekt heeft voor een reis na 1 september gewoon zijn geld terug.


  Maak melding

 16. Zjohnwa,,,, ik weet niet waar jij vandaan komt en of jij weet wat hogere wiskunde is???

  De vraag is groot en het aanbod is heel klein, dat is de reden waarom de Su tickets zo duur zijn in vergelijking met b.v. NY tickets (NY, daar land zowat heel de wereld)
  en JAAAA, natuurlijk heeft dit met de Su regering te maken, maar ja wat doe je eraan.

  Als De Su tickets de duurtse zijn van de wereld zoals jij zegt, dan moet er toch een oorzaak zijn??? als je die hebt gevonden dan moet je actie proberen te ondernemen, maar dat is in dit geval best lastig (met de Su regering).

  Ik speel hier niet interessant, maar je hoeft ook niet super slim te zijn om zulke dingen te concluderen.


  Maak melding

 17. Ai bajaaaaa Surinamers zijn dom hoor.
  de route A’dam-Par’bo en omgekeerd,is geen A’dam-New York,A’dam-Istanbul,A’dam-Barcelona/Madrid enz.enz. dit zijn miljoenen lijnen per week,dit zal de route A’dam-Par’bo nooit halen.Deze route is er beter af met 2 maatschappijen.Het is niet rendabel voor andere maatschappijen,ano nanga watra ding eh free.
  Vooral die stomme Surinamers die in Nederland wonen hebben in hun zelf gebrouwde fantasie dat Suriname te vergelijken is met Nederland ,en leven met:ala sang japie(bakra)eh doe mie moes doe toe.Deze nagemaakte bakra’s vergeten dat ze in deze rotzooi zijn opgegroeid,als ze uit Nederland met vakantie in Suriname zijn deugt er niets in Suriname,nou dan heb ik liever echte blanke bakra’s die in Suriname met vakantie komen en zij die hier stage lopen,je hoort die mensen nooit fitten op Suriname ze vinden het juist een belevenis om hier te zijn,ik kan het weten want ik ben een stagiere van Surinaamse komaf,die in Nederland woont.


  Maak melding

 18. Oke, nr 20, dit slaat echt nergens op. Ik ben 1 van “die stomme Surinamers die in Nederland wonen”, nou ik zal je zeggen dat jou redenering wal nog kant raakt. Als je al commentaar hebt, hou je dan wel aan de feiten en ga niet als een gek om je heen slaan. Suriname is voor mij echt niet alleen een vakantieland, maar voor mij is het thuiskomen, en inderdaad is het een schandaal dat het voor mij en die andere “stomme Surinamers” behoorlijk veel kost om naar je thuisland te gaan. Dit zal ook niet veranderen.


  Maak melding

 19. Beste mensen,

  Enige reden wat matinair niet rendabel is in laag seizoen dat ze eerder een grote vliegtuig kiezen, een boeing 747 van klm en slm is sneller dan die 2 motorige vliegtuig van martinair, die doet er langer over en veel turbulentie, waarom zetten ze niet een boeing!!
  boeing 747


  Maak melding

 20. als je even google`t`

  Martinair – WikipediaSinds 1968 zijn 50% van de Martinair aandelen in het bezit van de KLM. In 1998 probeert KLM de overige 50% van de aandelen over te kopen van Nedlloyd. …
  nl.wikipedia.org/wiki/Martinair – 37k – In cache – Gelijkwaardige pagina’s

  Dus de SLM heeft alleen maar te maken met 1 concurrent namelijk KLM -AIR FRANCE- en Martin air

  De strategie wordt door 1 management bepaald.

  oplossing andere zuid amerikaanse carriers toelaten.


  Maak melding

 21. Ja ja Kareena, met miljoenenlijn bedoelde ik miljoenenpassagiers per week.
  En nog wat Surinamers willen alles voor noppes hebben, toen met de gulden waren de tickets duurder vergeleken met nu.voor 630 euro zit je reeds in Suriname voor 4 weken,wat willen jullie nog meer?
  Dat gekissebis moet 1x afgelopen zijn, niemand wordt bestolen,de vliegmaatschappijen vliegen niet met water of lucht.Indonesie is duurder, voor 4 weken gewoon zonder hotel kost een ticket 1288 euro bij de KLM, en dat is een meer productieve lijn dan Suriname.Dus het geklets over dat Suriname die duurste tickets kent hebben die doomerds uit het luchtledige, ding kong leer free nanga vliegmachine ,nu denken ze dat ze alles over vliegvakanties weten.Na Mi Kareena Takiee


  Maak melding

 22. Beste mensen,het is toch echt jammer dat een maatschappij die een kans heeft gehad om te concureren met andere maatschappijen er nooit iets van heeft kunnen profiteren en dit geldt zeker voor de passagiers.Wij moeten maar hopen dat er ooit een tijd aanbreekt dat je echt goedkoop naar Paramaribo kunt vliegen,want Suriname is een bezoek meer dan waard.


  Maak melding

 23. Nr 20. Kareema,

  De stagaires vinden het een belevenis om in suriname stage te lopen. Maar dat is een andere zaak als ze daar werkelijk zouden wonen. Dan gaan ze ook klagen hoooooooor. Over de stroomuitval. Tjoekoe moeten betalen. Weken op een document wachten.

  Kareema denk daar maar over na.

  Ik Rust

  Djamoe


  Maak melding

 24. intussen heeft de klm reeds bekend gemaakt dat zei niet langzaam zullen gaan vliegen.
  de energie crises kunnen gewoon terug gedraaid worden.maar de maatschappijen kiezen voor het gemak en snelste oplossing.en dit is de tarieven voor een ticket verhogen.
  ook heb ik het gevoel dat er een idioot(neus)op deze site aanwezig is om de multinational in bescherming te nemen.met zijn ondoordachte mentaliteit of zo je wil slechte inborst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.