dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse regering haalt verkiezingsjaar sowieso

Surinaamse regering haalt verkiezingsjaar sowieso

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mei – De regering zal de rit zonder meer uitzitten. Dit zegt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram. Weliswaar zijn er onderlinge geschillen binnen de coalitie en werpt de internationale voedsel- en brandstofcrisis een schaduw over het beleid. Maar er is voldoende stootkracht.

De interne wrijvingen zijn niet het unieke lot van de huidige regeerders. Tijdens vorige regeringen van het Nieuw Front zijn er vaker aanvaringen geweest. “Geen enkele regering heeft niet te kampen gehad met rimpels en plooien, maar die werden gladgestreken via dialoog en consensus. Ik zie de regering haar termijn tot 2010 wel uitzitten”, zegt Mangal-Mansaram tegenover de Ware Tijd.

Nu moet het Nieuw Front met andere partners het regeerbeleid rond zien te krijgen. Dat is niet altijd even makkelijk en er ontstaan vaker wrijvingen. “Met deze incidenten moeten we op een behoorlijke manier omgaan, zodat ze zich niet meer voordoen”, aldus Mangal-Mansaram. Dergelijke incidenten zouden nu eerder opvallen, vanwege het toegenomen aantal media in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. kamla
  is weer bezig zand in onze ogen te strooien.the big talk van ronny tegenover de regering venetiaan is niet uit de duim gezogen.meid je ben bezig jou eigen lijf te beschermen.in plaats de belangen van het volk te behartigen.
  zeker ben jij ook lid uit de vijfde kaste steeds maar blijven rommelen met met woorden.
  bevredigt geen fluitje.


  Maak melding
 2. euh uitzitten je bedoelt uitzingen dame.

  jullie zijn een land aan het leegplunderen en niet aan het opbouwen.

  maarja deze plaat blijft ook hangen.
  dame jij kan en mag echt niet serieus genomen worden want je bent een gevaar voor de bevolking met je luchtige praatjes.

  lees:
  Geen enkele regering heeft niet te kampen gehad met rimpels en plooien, maar die werden gladgestreken via dialoog en consensus.

  bedoel je hiermee jij wast mijn rug en ik de jouwe en we vergeven je wat jij van het volk gestolen hebt en doe jij dat bij ons!


  Maak melding
 3. Brunswijk die door iedereen als dom wordt bestempeld,ziet nu hoe zijn regering laks is en geen enkele binding met het het volk heeft”daarom me lobi Bosje toch”,heeft ie pas geleden nog gezegd.
  Mangal is nu bezig het volk zand in de ogen te strooien ,tuurlijk ze wil graag blijven zitten lekker toch met niets doen geld verdienen en nog stelen ook.

  Ach wanneer,ach wanneer wordt het Surinaamse volk eindlijk wijs?


  Maak melding
 4. Brunswijk die door iedereen als dom wordt bestempeld,ziet nu hoe zijn regering laks is en geen enkele binding met het het volk heeft”daarom me lobi Bosje toch”,heeft ie pas geleden nog gezegd.
  Mangal is nu bezig het volk zand in de ogen te strooien ,tuurlijk ze wil graag blijven zitten lekker toch met niets doen geld verdienen en nog stelen ook.

  Nou ja zeg administrator,wordt mijn betoog niet geplaatst,zo neen waarom niet?

  Ach wanneer,ach wanneer wordt het Surinaamse volk eindlijk wijs?


  Maak melding
 5. een heel dom strategie! want als de NPS?VHP de lef hadden om somo en co en brunswijk uit de coalitie te trappen dan zou suriname hun een stuk serieuser nemen dan nu en dat zal resulteren in een hoger zetel aantal.. nu is de npd de lachende derde…


  Maak melding
 6. bosje de lamme zou de blinde bouta leiden uiteindelijk was het vechten over straat met adviseur van staat ! of zijn wij dit vergeten en nu willen ze elkaar weer leiden voor de volgende verkiezing.arm volk .


  Maak melding
 7. Hierom moet een mens met een beetje behoorlijk verstand huilen…lachen..om schurken & domoren streken.

  Met wortel en tak uitroeien….maar wat zien wij nu met Opa RuRo Vnobody gebeuren….soso lafo fu wan hebzuchtige domkop nu wordt hij met Huid en Haar opgevreten. Zij wrijven ook maderwis in zijn gezicht…..ruik noh, eet noh…..NIET ZO HEBZUCHTIG ZIJN NOH….


  Maak melding
 8. Uitzitten zullen ze altijd omdat ze niet het lef hebben om af te treden wanneer ze in de fout zijn gegaan.Totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel.


  Maak melding
 9. Dat deze coalitie het tot 2010 uithoudt is voor mij totaal niet te begrijpen. Vanwege het ontbreken van de eenheid.

  Het verbaast me erg dat na zoveel geopenbaarde corruptie en schandalen alles in een doofpot komt te zitten en doen alsof er niets is gebeurt. Er word naar mijn idee zelfs te weinig aktie hiertegen ondernomen. Waarschijnlijk hebben sommige leden zoveel macht, dat andere politici bang zijn hun mond open te doen.

  Als er er binnen een coalitie maar 1 partij is die het voor het zeggen heeft en waar de andere partijen maar naar moeten luisteren dan zou ik zeggen, probeer een ander samenstelling te zoeken waarbij de ideeen zoveel mogelijk overeenkomen en weinig tot geen geschillen voor wat betreft wetswijzigingen en besluitvorming.

  Er zijn naar mijn mening nog veel dingen die veranderd moeten worden, maar nog bewust tegengehouden worden die het volk en economie ten goede zal komen.


  Maak melding
 10. Deze wijf hoort ergens anders thuis.Om haar eigen tijd uit te zitten,maakt haar niet uit of de plunderaars het land leeg plunderen of niet.Politieke ethiek is bij haar zoek.Belangrijk bij haar is dat ze het uitzingt tot 2010 en lekker haar dingens kan doen.


  Maak melding
 11. die sharmila mangal heeft altijd van die praatjes ze leeft in een droom ze kunnen allemaal naar home sweet home en dit is geen reactie van een vijftiger want alleen die gasten van die leeftijd zijn weg van ze jammer…


  Maak melding
 12. papagaai mangal je weet tog napraten 1e klas ben jij soms een meid van bruinsie blijkbaar.2010 is een symdroom voor jullie front piekie piekie plei. dat oeng sabie.pope kast time wel tel, wordt vervog.

  afz. Rico


  Maak melding
 13. Volgens mij stond deze sma met een lingerie te zwaaien in de nationale assemblee. De vraag die ik mezelf stel is: Is deze sma wel geschikt om weer gekozen te worden om het volk te dien?

  Heeft ze zichzelf niet verlaagd tot het laagste niveau? Ik denk persoonlijk dat er sommigen die enigszins in een politieke partij zijn aangesloten in principe geen geschikte figuren zijn die op dat niveau hun bijdragen hoeven te leveren. Deze sma is een jurist en heeft zich enorm misdragen. De hele wereld kijkt in welke mate politiek gevoerd wordt in Suriname.

  Ik denk dat de kiezers nu eindelijk moeten beseffen dat deze partijen die nu eenmaal deelnemen aan de verkiezingen gewoon nietsnutters zijn.

  Binnenkort richten wij een partij op.
  Er wordt hard aan gewerkt om een bepaald strategie te kiezen waarmee het volk informatie verstrekt kan worden. Wat de doelstellingen zullen zijn die jaarlijks gerealiseerd zullen worden etc. Een partij die een transparant beleidprogramma heeft.

  Het Surinaamse volk zal eindelijk de kans krijgen om voor een partij te kiezen die geleid zullen worden door mensen met kennis,ervaring en die internationaal georienteerd zijn.

  Mis de kans niet.
  De corruptie die hard zal worden aangepakt.
  Dus die gasten die nu het land aan het beroven zijn zullen straks gestraft worden door het volk. Beslagleggingen zullen niet worden uitgesloten . Verantwoording over inkomsten en inboedels zullen deeluitmaken hiervan. Alles wat niet verantwoord kan worden zullen in beslag genomen worden en aan het volk worden toegekend.
  Die zijn de eigenaren van de middelen.

  Dus 2010 zal spannend worden.
  Geen samenwerking met geen enkel politieke partij,al moeten ze maar deelnemen in de oppositie. Eeen partij met alleen nieuwe mensen. Economen,artsen,ingieurs etc.
  De right man on the right place!
  Keep watching!

  groeten snekie-tere


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES