vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidZiekenhuis: bankgarantie voor operatie Surinamer

Ziekenhuis: bankgarantie voor operatie Surinamer

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse hartpatiënt Ricardo Badri (52) heeft afgelopen weekend noodgedwongen zijn ziekenhuisbed verruild voor de zolderkamer van zijn familie in Nederland. Nederlandse ziekenhuizen willen Badri pas opereren als hij een bankgarantie kan overleggen van 50.000 euro meldt het Algemeen Dagblad.

“Zoveel geld heeft hij niet en wij ook niet”, aldus Joop Dumee, die is getrouwd met de zus van Badri. Badri is er zo slecht aan toe dat hij pas kan terugvliegen naar Suriname als zijn hart is ‘gebypasst’ schrijft de krant.

Enkele lezers van het Algemeen Dagblad opperden eergisteren om geld op te halen zodat Badri toch kan worden geopereerd. Ook Surinaamse media hebben inmiddels aandacht besteed aan de zaak. “Hartverwarmend”, zegt zwager Dumee tegen de krant, “maar voorlopig zitten wij opgescheept met een héél, héél groot probleem.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Het is ook een zeer groot bedrag. Wie kan dat nou betalen. Mensen geven tegenwoordig meer geld uit om te doden dan om te laten leven.

  Jammer dat het zo moet terwijl er voor duizenden miljarden euro’s aan wapens worden uitgegeven.


  Maak melding
 2. nederland moet zich schamen dat er zo iets hier plaatst vindt,als zo iets in een ander land gebeurt dan hebben ze zoveel over te kletsen ,dan zegt ned dat ze gast vry zijn ,en nog er bij een surinamer waar ze heel veel hebben geproviteert van sur foeiiiiiiii ned schande. alida.


  Maak melding
 3. wat doen de mensen hier die als echte surinamers voordoen en die altijd weten hoe het moet waarom niet met zo een voorstel gekomen nee aan de kant staan met kritiek daar zijn ze sterk in die zelfde hollanders die ze hier voor alles en nog wat uitmaken die zelfde mensen zijn nu bezig toch wat voor deze man te doen maar onze suri gemeenschap ho maar, als iedere surinamer 5 euro geeft dan komt het goed met deze man ik ben benieuwd.


  Maak melding
 4. Waarom kan het ministerie van Ontwikkelingsamenwerking niet de garantie geven en/of betalen voor deze ernstige zieke patient, dan alleen de zakken van de “politieke leiders” in Suriname vullen?????????????.
  Deze man heeft toch ook recht op een stukje ontwikkelingshulp want hij was toch ook een nederlander voor de onafhankelijkheid.


  Maak melding
 5. Op welk rekeningnummer kan de vrijwillige bijdrage gestort worden.
  Want het kon een ieder gebeuren, dat ineens een onverzekerde familielid (met welke reden dan ook) uit Suriname bij jouw in huis beland.
  Ik hoor het graag.


  Maak melding
 6. Nederland hoeft zich niks te schamen. Het ziekenhuis is geen filantropische instelling. Suriname moet zich garant stellen, niet meer en niet minder. Als je in Su op vakantie bent en je hebt de pech dat je medische hulp nodig hebt dan vragen ze daar ook eerst contant geld (in valuta), anders wordt je niet geholpen. Ze geven ze je een fiks (opgevoerde) nota omdat ze ervan uitgaan de jou verzekering uit nederland dat betaald. Zo werkt het niet hoor. Het leven is geven en nemen en niet alleen NEMEN.


  Maak melding
 7. Beste Baldew je heb groot gelijk. Bij de onafhankelijkheid is een clausule opgenomen dat als er iemand uit suriname naar nederland komt en deze ziek wordt dat nederland de zorg opzich neemt. Blijkbaar weten niet veel mensen hierover. Het hoort bij de ontwikkelingsverdrag.
  IBO


  Maak melding
 8. goh onvoorstelbaar hoe zwaar klote suriname achteruit is gegaan. Mensen vergeet 1 ding niet in suriname krijgen de bosnegers in het diaconessenhuis gratisssssssss medische zorg.

  Dit is de verdienst van venetiaan voor zijn soortgenoten.

  Denk goed na voordat je reageert?


  Maak melding
 9. Het is een vervelende en lastige zaak aan het worden. Er lopen veel ethnische mensen zowel in Suriname als in Nederland met een hartziekte. Sommige moeten direct geholpen worden en sommige minder acuut, maar ze hebben een hartkwaal.Hoe je wend of keert.
  Het is onverantwoord zowel persoonlijk als
  voor de staat om niks aan te doen.
  Mensen kom nou.
  Hebben we aan de staat gevraagd om geboren te worden.Ja,de staat stimuleert dit wel.Hoe meer volk hoe meer belastingen. Mensen, het leven is geen loterij om te speculeren met de gezondheid dat het niet ernstig is en dat het wel mee zal vallen.Het lichaam geeft signalen, wanneer het mis gaat.
  De gezondheidszorg zou gratis moeten zijn. Dan had men dit soort dingen dat 30000 Euro betaald worden of een bankgarantie van 50000 Euro niet of wel..

  Hank


  Maak melding
 10. Is deze familie werkelijk zo klein dat niet ad-hoc alle koppen bij elkaar kunnen worden gestoken om dit schrijnend geval vlot te trekken?

  Ik zou zo mijn bijdrage willen leveren als er een verzamel-actie op touw wordt gezet.

  In nood leer jij je vrienden kennen?


  Maak melding
 11. Self Reliance, publiceer het formulier die de aanvrager(ster) moet invullen als hij of zij een reisverzekering wil afsluiten. Dan weet de lezer in elk geval waar de schoen wringt.


  Maak melding
 12. suriname moet eerder een vriend worden van Cuba en Venezuela, want zij boden dan gratis operaties en dokters aan. terwijl de amerikanen maar 1 keer een ziekenboot brengt en daarna gelijk weer vandoor gaan en zeggen dat Suriname een vriend moet worden van de V.S


  Maak melding
 13. Er zijn heel wat rijke kondremans van badri hier en in suriname, waarom nemen ze het niet voor hem op in de vorm van betaling voor die operatie?


  Maak melding
 14. Triest!!!!!

  Hopelijk kan er een rekening worden geopend zodat de gewilligen kunnen doneren.
  Deze man heeft toch ook recht op het leven?

  Ik doe mee!


  Maak melding
 15. Heel erg dat een mensenleven niet meer teld.
  Maar er zijn ook reisverzekeringen die deze ingrepen dekken.
  Zo kunnen wij leren wat het belang is van een reisverzekering.
  Afgesloten in land van herkomst of door famillie in land van aankomst.
  In deze tijd kunnen wij niet meer zonder verzekeringen.


  Maak melding
 16. ik zou ook graag willen weten wat voor stappen men hier in nederland heeft ondernomen in het bijzonder de maatschappelijk werkers bij het hospitaal.dit mogen wij niet uit oog verliezen.zei zijn de schakel tussen patiënten en bepaalde instanties.deze zijn niet zomaar in het leven geroepen om patiënten te begeleiden.
  dan lees je of via de tv hoor je hoe slordig de specialisten omgaan met hartpatiënten waardoor er meer doden vallen
  zelf de prins van vollenhoven heeft aan de bel getrokken.
  in elk geval de seconden tikken weg en kunnen niet wachten tot betere tijden.


  Maak melding
 17. Als Suriname nu begint met het investeren in gezondheidzorg en onderwijs heb je dit soort issue niet.

  je moet als land niet afhankelijk zijn en blijven van dit soort issue`s.

  Nu investeren dan weet je dat je op langer termijn dit soort problemen zelf kan oplossen.


  Maak melding
 18. reactie op nr. 19:
  Suriname heeft reeda geinvesteersin de gezondheidszorg, maar “ALLEEN”voor de assembleeleden en ministers en oud-ministers, die zonder verder iets te doen levenland van hun “HOGE” pensioenen genieten en van het ziekenfonds kunnen gebruik maken.
  Neem nou als de ËLLENDELING” Arron die de veroorzaker is van “ALLE” ellende om de onafhankelijkheid uit te roepen en wier standbeeld nu is geplaatst. Toen deze man hartklachten had werd hij per onmiddelijk naar de VS gestuurd voor behandeling op staats kosten. Maar de heer Badri is een heel eenvoudige man om wie de regering van Suri niet bekommerd.


  Maak melding
 19. self reliance is een boef, al die reizigers moeten altijd zoveel betalen maar worden nooit op de hoogte gebracht van hoe of wat.
  Waarvoor je verzekerd bent en stel dat je ziek bent wat voor soort verzekering je nodig heb, maar nee niets van dat
  het zijn zakkenvullers, die jaarlijks miljoenen dollars winst maken van al die reizigers, wij moeten met z’n allen uitwijken naar een betere verzekeringsmaatschappij dan zal de administratie medewerker jessy antari hopelijk het ook een keertje voelen. zij eigen mede mens wilt helpen hierin maar wel steeds ontvangen….boycotten die klootzak.


  Maak melding
 20. kritie leveren is geen kunst.
  Waarom zou een ander om moeten draaien
  voor iemand die gekosen heeft om een ongezonde levenstyl op na te houden
  ( eigen schuld ….. dikke buld


  Maak melding
 21. 15 kondreman.

  Ik ben het volkomen met je eens als alle rijke kondremans van dhr Badri 1500 € storten op een rekening, is dhr Badri zo geholpen. Het is toch voor een goed doel.


  Maak melding
 22. Prachtig al die reacties over stortingen.Kunnen wij als surinamers het geld niet beter aan de arme en zieke kinderen van suriname besteden? Tenslotte hebben ze nog een heel leven voor zich en niemand die aan de kinderen denkt.Zijn zij niet de toekomst? Als volwassen mens ben je verantwoordelijk voor je gezondheid. en dat houdt in een goede reisverzekering afsluiten!We moeten eindelijkeens afleren om alsmaar met het vingertje te wijzen en de handen in eigen boezem steken.


  Maak melding
 23. Kondreman en kolibrie, jullie hebben geen waardering voor de mensen…
  Een ondoordachte domme opmerking … Zo dom als het achtereind van een varken
  zo dom, als een kudde ezel…


  Maak melding
 24. Sham en Shir,

  Ben heel erg benieuwd als jullie reageren als jullie je in een dergelijke situatie bevinden.
  Ook al zou dhr Badri geen verantwoordelijkheid hebben genomen wat betreft zijn gezondheid, hij heeft hulp nodig, daar gaat het om.
  Het zou je vader zijn, dan geef je wel een
  andere mening.

  Zijn al die mensen die met overtollige kilo’s rondlopen, omdat hun ogen nog groter zijn dan hun magen, wel verantwoordelijk bezig als het om hun gezondheid gaat.
  Moeten die mensen als ze ook medische verzorging nodig hebben, verwaarloosd worden?
  Nu kunnen niet alle mensen met overgewicht er iets aan, het kan ook door ziekte komen.

  Zal ik ook maar zo lomp reageren en van die zieke kinderen zeggen dat hun ouders niet verantwoordelijk zijn geweest voor hun gezondheid?

  Niemand vraagt om ziek te worden en ouders willen altijd dat hun kinderen gezond zijn!

  Zijn jullie nou echt zo dom dat elke hartpatiënt het aan zichzelf heeft te danken dat hij ziek is aan zijn hart?


  Maak melding
 25. Ben heel erg benieuwd als jullie reageren als jullie je in een dergelijke situatie bevinden moet zijn

  Ben heel erg benieuwd hoe jullie zullen reageren als jullie je in een dergelijke situatie bevinden.


  Maak melding
 26. Ja, deze man moet geholpen worden.Dat staat boven kijf. Maar wie gaat het gelag betalen.
  Was hij niet zo onverschillig geweest en zijn zwager de zaak niet zo opgeblazen voor de media, dan was het anders geweest. Nu blijkt dat deze man frauduleus gehandeld heeft.
  Wie gaat het betalen.In eerste instantie zijn familie door hun kostbaarheden en bezittingen als onderpand aan de bank te geven voor de 50000 en zijn kerkelijke gemeenschap kan een collecte houden.Dan is het zo geregeld.
  Wat denk je wat gaat gebeuren wanneer deze man voor niks hier geholpen wordt??
  Tientallen ethnischen die niet of onderverzekerd zijn die geholpen willen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES