Surinaamse ex-parlementariër Kisoensingh overleden

7

PARAMARIBO/NICKERIE, 28 apr – Oud-parlementariër Harry Kisoensingh is overleden. Kisoensingh heeft zich gedurende zijn politieke carrière laten kennen als felle voorstander van agrarische sector. Vooral de rijstboeren in Nickerie hadden in hem een fervent medestander.

Harry Kisoensingh heeft zijn politieke loopbaan teleurgesteld moeten afsluiten. Na sinds 1987 steeds herkozen te worden in het parlement, moest hij in 2000 plaats ruimen. “De kiezers hebben weer niet gekozen voor kwaliteit en fatsoen, maar voor leugens en sukkels. Ze hebben me ontslagen van de verplichting me nog verder uit te sloven. Je kan niet gedurende twee achtereenvolgende verkiezingen niet worden gekozen, dus voor mij houdt het op”, zei hij in 2005 tegenover de Ware Tijd.

Vrijwel zijn gehele carrière is doorgebracht op de oppositionele bank. In 1996 sloot zijn Hervormde Progressieve Partij, HPP, zich aan bij een coalitie onder leiding van Desi Bouterse’s NDP. Nauwelijks een jaar later trok de HPP zich terug en was het als van ouds oppositie voeren. Kisoensingh heeft zich consequent verzet tegen wat hij steeds noemde het “vernietigende” beleid naar rijstboeren toe.


7 REACTIES

 1. Suriname verliest met het heengaan van Harry een een oprechte en een strijbare makker die opkomt voor de belangen van de armen. Je hebt je strijd gestreden mijn beste vriend en mag nu van de Heer bij hem zijn. Aan de familie veel sterkte toegewenst.


  Maak melding

 2. Rest in Peace,
  En bovenal, best regards to the family.

  Oprechte condoleances aan nabestaanden met dit verlies.
  Ook voor de achterblijvende padieboeren, die zijn adviezen zullen ontberen.

  Vriendelijke Groeten,……..


  Maak melding

 3. De heer Harry heeft gelijk surinamers maken zelf de keuze om op de verkeerde te testemmen.nog erger dan dat gezegde met de ezel R.I.P HARRY

  R.S Badal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.