Geen hartoperatie vanwege verzekeringskwestie

23

De Surinamer Ricardo Badri (52) is de wanhoop nabij sinds hij begin deze maand in een Nederlands ziekenhuis belandde met hartklachten. Badri moet een dure bypassoperatie ondergaan, maar zijn Surinaamse verzekeringsmaatschappij ligt dwars en weigert een operatie te betalen schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens verzekeringsmaatschappij Self Reliance ligt de zaak eenvoudig: Badri heeft bij het afsluiten van de verzekering verzwegen dat hij hartpatiënt is en dat mag niet. Badri bestrijdt dat hij Self Reliance om de tuin heeft geleid. Bij het afsluiten van de verzekering is niet verteld dat hij zijn medische gegevens moest overleggen, zegt hij in de krant.

Nu wil geen enkel Nederlands ziekenhuis hem hebben vanwege die verzekeringskwestie. Terugvliegen naar Suriname en zich daar laten opereren, is geen optie. De man uit Paramaribo mag van zijn artsen in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel namelijk onder geen beding in een vliegtuig stappen.


23 REACTIES

 1. Zijn artsen…zeggen dat hij niet in het vliegtuig mag stappen en ze willen hem ook niet opereren.wat lief.Meneer Badri binnenkort knikkeren ze je gewoon uit het ziekenhuis want je kan ook niet eeuwig daar blijven liggen.


  Maak melding

 2. Zorg is erg duur geworden. Is het nodig vraag ik me af. Straks is het alleen maar betaalbaar voor de rijken want de ziekte premies zijn ook al bijna onbetaalbaar.

  De vraag is: moet een dokter een patient dood laten gaan omdat hij arm is of moet hij zijn leven redden?

  Als er 1 sector in de maatschappij gesubsidieerd moet worden dan vind ik dat dat de medische zorg is.


  Maak melding

 3. Wats dat nou voor flauwek.l? verzwegen of niet hij is nu hier en heeft nu waarschijnlijk klachten dus…. hij moet nu gewoon geopereerd worden punt uit.


  Maak melding

 4. Opname in het ziekenhuis wordt niet bepaald door de dokters en chirurgen, maar door de regels van ziekenhuisopname.De dokters kunnen adviseren en zo , maar het is de administratie die de toelating verschaft. Dus je papieren moeten inorde zijn.Dus verzekerd zijn etc etc.Ik weet niet hoe het is bij EHBO opname.Want je kunt toch niet iemand op straat dood laten bloeden of onbehandeld achterlaten. Misschien is er voor de heer Badri een boropassie mogelijk.

  Ik dacht dat erin Rotterdam een kliniek is speciaal voor de Hindoestanen met deze klachten en ze zullen wel raad mee weten.
  Succes.
  konieboi


  Maak melding

 5. ik dacht dat wij hier te doen hebben met een zeer gespeculeerde zaak.
  jammer dat de heer ricardo badri de dupe is geworden van de nalatigheid in suriname.
  al zou deze man in staat zijn om terug te gaan naar suriname dan toch is het niet zeker of de self reliance de kosten zal betalen.dus wat nu.
  het is in een woord gezegd rampzalig,men speel gewoon met het leed van deze man.

  wij surinamers in nederland mogen niet toestaan dat deze man op een dergelijke wijze om leven wordt gebracht.en samen de kosten moeten helpen delen.


  Maak melding

 6. Alex #5
  Er was vanmiddag toevallig op Apinti een interview met hr Badri en iemand van Reliance.
  Hr Badri vertelde dat ie ook in Nederland voor een of andere Christelijke bijeenkomst was heb ik begrepen.Zijn verblijf moest verlengd worden omdat ie opgenomen was in het ziekenhuis vanwege de pijnen.Ze hebben hem in het ziekenhuis van top tot teen onderzocht en toen geconstateerd dat ie op twee plaatsen een vernauwing had van circa 80 % bij zijn hart, aldus de heer Badri.Totale kosten volgens hem 30000 euro voor de operatie. Hij was vandaag ontslagen van het ziekenhuis, omdat het onderzoek afgelopen was.
  De heer Badri heeft een reisverzekering afgesloten, maar doordat hij langer moest blijven, moest zijn reisverzekering ook verlengd worden. Onduidelijk was of zijn zuster in Suriname zijn kwaal verzwegen heeft. Mij niet bekend of de heer Badri reeds opgenomen was of dat ie nog opgenomen moest worden tentijde van de verlenging van zijn reisverzekering door zijn zuster geregeld.
  Volgens Reliance is een reisverzekering geen ziektekostenverzekering. zij hebben in het verleden misbruik gemaakt van deze verzekering.
  Wat nu.Eigenlijk heeft de heer Badri geluk gehad dat dit zich in Nederland heeft afgespeeld, omdat men in Suriname geen By Pass operatie kan verrichten dacht ik.
  Nou hij hier is, zal zijn familie in de eerste plaats voor hem moeten zorgen en die 30000 Euro moeten ophoesten.
  Hij is Surinamer en de Nederlandse staat gaat niet bijspringen.De ziekenfondsen hier zullen ook niet bijspringen.
  Zoals ik al zij in Rotterdam is er een speciale kliniek voor Hindoestanen en misschien weten ze daar wel raad met mee.
  Hopelijk wordt hij spoedig geholpen.
  konieboi


  Maak melding

 7. Ik neem aan dat Dhr. Badri een Surinaams paspoort heeft. Bij elke visumaanvraag op de Nederlandse ambassade in Suriname dient de aanvrager een verzekering te sluiten juist om dit soort zaken te voorkomen. Als Dhr. Badri een verzekering bij Self-Reliance heeft afgesloten dan moeten zij dat betalen. Nu blijkt dat ze hun werk dan niet goed gedaan hebben. Ze willen wel je geld hebben maar geen risico lopen. Ik denk dat de man gewoon geholpen moet worden en dat men Self-Reliance de rekening moet aanbieden.


  Maak melding

 8. In het artikel staat dat er niet is gevraagd om medische gegevens te overleggen, dit is door de journalist verkeerd begrepen , er is een formulier ingevuld door zijn dochter, niet door mr Badri zelf, en zij heeft inderdaad niet vermeld dat hij hartpatient is simpelweg omdat hij dat ook niet was. 3 jaar geleden kreeg mr Badri pijn op de borst, heeft toen naar een verwijzing gevraagd vd de cardioloog, die heeft niets geconstateerd.Mr Badri heeft toen nooit meer een specialist bezocht totdat hij werd opgenomen i.h. ziekenhuis in nl.
  Self Reliance is er alleen op gebrand om winst te maken, het moment dat het erop aankomt om te betalen doen ze er alles aan om eronderuit te komen.Die mr van Self Reliance heeft grote lef om te verkondigen dat hij wordt opgelicht door mr Badri.
  Omgekeerd is hij zijn client aan het oplichten die al jaren verzekerd is en netjes zijn premie betaald.


  Maak melding

 9. Self Reliance zegt geen bestaande ziektes
  te dekken, alleen ongevallen en acute gevallen. Het feit dat de dokter v.h ijsselland ziekenhuis heeft geconstateerd dat hij niet mag vliegen maakt het geval acuut. Dat wil zeggen dat ze gewoon moeten dekken. Deze meneer is in geen jaren naar een specialist geweest, hoe zou hij dan moeten weten dat zijn kransslagaders zo zijn vernauwd dat hij met spoed geopereerd moet worden? Aangezien de verzekering op dit moment weigert, en mr Badri met spoed geopereerd moet worden vindt ik wel dat ze hem moeten helpen en het daarna uitvechten met de verzekering.Niemand vraagt erom ziek te worden, vooral niet aan zijn hart.
  Ook al zou hij niet eens verzekerd zijn, zou hij toch geholpen moeten worden.(verzekerd zijn is geen verplichting in suriname, desondanks is mr Badri wel verzekerd)
  Schandelijk om zo met iemand om te gaan.


  Maak melding

 10. Bij deze wordt nog een bevestigd dat het vandaag de dag om de keiharde PEGELS ( GELD) gaat en dat het niet om de zorg van een mens gaat.

  De medische wereld is er niet in de eerste plaats om de MENS te helpen, maar om GELD te verdienen blijkt weer eens.

  Specialisten/ziekenhuis or who else wil eerst weten wie de BILL gaat betalen.
  Als de persoon komt te overlijden dan is het verwijzen naar elkaar (Verzekeraar ziekenhuis
  medicus.

  Ik dacht dat het in eerste instantie de doelstelling was van de medici iemand te helpen of levens te redden. NIET DUS. Men wil de euro’s of dollars op de rekening zien en NIKS anders.

  De mens blijkt toch steeds WALGELIJKER te worden.

  De wereld stevent gewoon gestaag naar zijn eigen afgrond af door enkel het zo zoetjes aan vervloekte GELD, GELD en nog een GELD because the fact is nog THAT ONLY MONEY COUNTS.

  Laat men nu gewoon de heer BADRI helpen en dan steggelt men later wel. En te bedenken dat NL zich een beschaafd land noemt.

  Neem een voorbeeld aan Noorwegen.
  Zit jij er toevallig als toeristen overkomt iets, dan wordt je gewoon GRATIS behandeld. No matter what.

  Dat is MEDEMENSELIJKHEID.


  Maak melding

 11. Was meneer Badri bij het afsluiten van zijn verzekering bij Self Reliance wel al hartpatiënt? That’s the question. Als meneer Badri bij het invullen van de vragenlijst willens en wetens verzwegen heeft dat hij hartpatiënt was, ja, dan heeft hij een probleem. Niettemin, het blijft een trieste zaak.


  Maak melding

 12. Je hebt hier een Surinaamse ambassade.
  Laat die maar betalen. Je kunt namelijk
  van de gemeeschap hier niet verlangen
  dat zij de operaties van allerlei idioten gaan betalen die eigenlijk helemaal niet
  zo ver op reis zouden mogen gaan.


  Maak melding

 13. Dei man moet gwn geholpen worden en de verzekreraar dient die bill the betallen punt uit want dat is volgens mij de bedoeling van een verzekeraar.


  Maak melding

 14. Er zijn plannen om een poli te openen voor Hindostanen die aan een hartkwaal lijden, omdat de bloed- en hartvaten nauwer zijn dan bij anderen ‘rassen’
  (Trouwens dit probleem zou zich bij meer Aziaten voordoen).
  Of de poli al is geopend, weet ik niet.
  Maar een poli is nog geen ziekenhuis.


  Maak melding

 15. Als de medici te nl. vinden dat dhr. Badri ge-opereerd moet worden dan moet dat ook gebeuren vind ik. Self Reliance moet in eerste intanstie dokken en dan uitzoeken waar het fout is gegaan. SR wil wel de lusten, maar niet opdraaien voor de lasten.
  Is gewoon een boevenstreek van SR, altijd zo geweeest.Laat iemand van SR bekend maken hoe vaak ze (sinds de invoering van de verplichte reisverzekering) een hartoperatie hebben moeten vergoeden. Naar mijn weten is dat nog geen enkel keer gebeurd. Een verzekering is toch juist om risico’s af te dekken, of niet soms? Weet men bij SR niet wat het vak VERZEKEREN inhoudt.

  ik hoop dat dit voor beide partijen tot een goed einde komt.


  Maak melding

 16. a tori sari
  wat kan ik als mens doen ?
  ik woon ik holland en !
  maar alles lijkt erop dat geld meer waard is dan mensen leven.
  dus moet badri na zijn dood ingebalsemd worden….o nee dat deden de egyptenaren..
  wij hebben meer kennis in holland of niet …
  daar begin ik aan te twijvelen..
  wij zijn niet beter dan 5000 jaren geleden…
  dus darwin heeft geen gelijk.
  wij zijn niet van een insect ontstaan…


  Maak melding

 17. ik ben dhoek
  en als de hr. badri niet geholpen wordt wil ik op mij nemen om deze man te helpen.
  dus mensen als een van jullie geld over hebben geef het aan mij (jullie namen worden niet bekend gemaakt)dan zorg ik er voor dat er toch een sr geholpen is.
  dhoek is bekend bij waterkant .net
  jillie die geld geven hebben gelijk om te informeren waar je geld naar toe gaat.
  neem gerust contact op.
  maar ik hoop dat het niet zo ver komt.


  Maak melding

 18. self reliance heeft niets maar dan ook geen ene kopercent voor mijn vader zijn opname en overlijden hier in nederland betaald terwijl die wel was verzekerd en keer op keer lees je dat self reliande miljoenen winst maakt en dat doet pas echt pijn….!!!!
  Mijn vader bleek achteraf ook heel erg ziek te zijn maar de artsen in Surie hebben hem dat niet duidelijk genoeg gemaakt dat ie binnen enkele wkn/mnd zou komen te overlijden etc…!!! dus hij zelf wist er niets vanaf en wij nog minder van zijn ziekte/medische dossier. In NL heeft zijn ziekte zich verder openbaard en weg was die.
  Kosten ongeveer 25.000 euro’s zelf moeten betalen (gelukkig heeft de fam.vrienden ons hierbij gesteund!!!)Dus mensen laat je heel goed informeren self relaince jesse antari doet dat niet want die wilt iedereen nog meer miljoenen afhandig maken…voor zijn eigen privedoeleinden, die hork!!!


  Maak melding

 19. Hallo Ik lees hier de hele tijd over een reisverzekering. Ik mag aannemen, dat Dhr. Badri in Suriname een ziekenfondsverzekering heeft. Dus kan deze ook betalen. Zijn in Suriname geen bypassoperaties mogelijk, dan gaan ze daarvoor ws naar de VS. Dus kan zijn eigen ziekenfonds ook de operatie hier betalen.


  Maak melding

 20. self reliance betaald geen rekeningen. ze verkopen alleen een reisverzekering en mensen lezen de voorwaarden nooit. pas als het te laat is. advies: zoek een andere verzekeraar. Heb al heel wat ervaringen met mensen die uit su komen met een verzekering van self reliance.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.