zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOndertoon in debat over zelfverdediging Surinamer

Ondertoon in debat over zelfverdediging Surinamer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – Het parlementair debat over het recht op zelfverdediging krijgt een gevaarlijke ondertoon. Hoewel minister Santokhi van Justitie & Politie dit recht te vuur en te zwaard verdedigt, wordt volgens coalitiegenoten maar één etnische groep bedacht. Andere groepen voelen zich zelfs bedreigd.

“Deze mensen maken zich daar zorgen over en het houdt de samenleving bezig”, zegt DNP-parlementariër Yvonne Raveles-Resida. Met name Marrons zouden zich niet lekker in hun vel voelen. Dit allemaal vanwege de wetswijziging die Santokhi wil doorvoeren. Burgers moeten in staat worden gesteld zich afdoend te verdedigen tegen inbrekers.

Coalitieparlementariër Otmar Rodgers zegt te begrijpen dat een “bepaald deel” van de bevolking over “excessief veel” vuurwapens beschikt. De wet zou misbruik in de hand kunnen werken. Overigens zouden ook veel Marrons in het binnenland over vuurwapens beschikken, maar dan voor de jacht. VHP-parlementariër en oud-minister van Justitie Jules Ajodhia vindt de etnische draai onnodig. “Het bedroeft mij wat nu gebeurt in ons parlement, dat we praten over bevolkingsgroepen. Waarmee zijn we in Gods naam bezig.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. De floraB-ianen willen ook een vuurwapen vergunning.
  Zo ook Pontbuiteniers en latourneers.Ze zijn ook burgers.
  daarover gaat het.niet over boslandcreool zijn. Het gaat erom dat alleen die rijken een vuurwapen vergunning hebben. De handelaren die veelal hindostaan zijn hebben een vergunning. De rest niet.
  Dat is waar het over gaat.De kleine man wilt zich ook kunnen verdedigen,maar tot nu toe krijgt die geen vergunning. Dus wat brengt die wet de kleine man?


  Maak melding
 2. Deels mee eens dat het belachelijk is om een maatschappelijk probleem als etnisch te bestempelen terwijl de feiten voor zich spreken. En feit is feit. Hindoestanen, chinezen en javanen zijn vaker doelwit van gewapende overvallen met dodelijke afloop of brute verkrachtingen veelal gepleegd door bosnegers of hoe je ze ook wilt noemen.
  Er moet inderdaad ook gekeken worden waarom deze groepen met name hiertoe overgaan en de rest van de samenleving beter beschermd kan worden. Alleen bescherming is mijnsinziens niet voldoende zonder de oorzaken te onderzoeken van de overvallen .


  Maak melding
 3. De hindoestanen en chinezen zijn de grootste slachtoffers van berovingen/verkrachtingen!!
  De Marrons zijn vnl. de daders!!
  Wie daaraan twijfelt bezoeke Santo-Boma maar!!
  Waarom voelen zij zich bedreigt??
  Omdat ze dan niet meer ongestoord hun gang kunnen gaan??
  In hun logica begrijpen ze niet dat ze niet in iemands huis kunnen roven/verkrachten??
  Als je niet onrechtmatig iemands huis/erf betreedt hoef jij je ook niet bedreigt te voelen!!!
  Met hun redenatie zien zij het als hun recht straffeloos mensen te traumatiseren!!!
  Als de hindoestanen werkelijk exessief veel over vuurwapens zouden beschikken, waarom heb ik dan nooit gelezen dat een van het gespuis is neergeschoten tijdens hun snode daad door de bewoner!!!
  Dit is werkelijk de omgekeerde wereld, maar daar hebben ze een handje van in Suriname!!
  Ik heb ook nog nooit gelezen dat een hindoestaan een Marron in zijn huis heeft berooft of verkracht!!
  Deze ellende hebben de hindoestanen aan de ex-kolonisators te danken die bij de dekolonisatie van Guyana en Suriname twee staten hadden moeten creeren met in elk land een bevolkingsgroep.
  In dat geval had ieder op zijn manier aan zijn eigen ontwikkeling kunnen werken in zijn eigen tempo.
  Ieder had zijn eigen groeten en rijst kunnen planten zonder dat de ander daarvoor moet opdraaien!!!
  Nu zijn er twee landen met bevolkingsgroepen die elkaar in de weg zitten, omdat ze niet dezelfde ontwikkelingsvisie hebben!!!
  De hindoestanen zijn veroordeelt om voor eeuwig de slachtofferrol te vervullen en patent te hebben op vice-presidentschap, terwijl Somo president wil worden!!!
  Maar, ja het spreekwoord zegt het al : Als er twee honden vechten om een been; gaat de derde ermee heen!!!


  Maak melding
 4. Beste Sranangmangs,

  Ik vind het geen goed wetsvoorstel van de minister Santhoki. Hij wil de poort voor het vermoorden van mn de Marrons legitimeren. Deze minister is niet voor alle Surinamers. Hij is gevaarlijk bezig, want de andere bevolkingsgroepen slaan zijn zieke geest gade. Ik weet dat de Marrons veelal zich schuldig maken aan straatroof en andere criminele activiteiten in Paramaribo. De vraag is, als het vermoorden een oplossing is. Ik ben geneigd naar sociaal, econonische, maatschappelijke en cultureel c.q. educatieve oplossingen te zoeken. De oplossingen van de minister is barbaars, racistisch en niet getuigend van een gezonde geest.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding
 5. De marrons (bosnegers) hebben boter op hun kop. De meeste criminelen komen uit hun etnische groep. Terecht dat mensen met harde hand hun bezittingen willen beschermen tegen deze groep. Ze zijn te lui om te werken en wachten tot lanti iets voor ze doet.


  Maak melding
 6. Het is sinds 1992 geen geheim, dat bepaalde gebieden, zoals Kwatta,Larecoweg en een deel van Saramacca,een grote wapendichtheid bezit.

  Laat de politie in Suriname onderzoek doen op deze percelen en zeker ook in de waterputten in deze gebieden.

  Ik heb meegemaakt – ik was toen nog deels actief bij LBB/Stinasu in Suriname- dat hindustaanse jongens van nog geen vijftien jaren oud, bij jachtcontrole in het bezit waren van officiele port d’ armes(vuurwapenvergunning)
  Let wel: Vuurwapenvergunningen voor verschillende type wapens.

  Ik ben niet tegen een of ander bevolkingsgroep van Suriname, maar het is altijd voor mij opvallend geweest dat de hindustaanse groep, makkelijk in het bezit kon komen van een wapen en wapenvergunning.

  Opjectief gesteld, zal men bij de Marrons en goudzoekers ook een onderzoek moeten instellen.

  Ik hoop alleen niet, dat er nu sprake zal zijn van een wapenwedloop onder de bevolkingsgroepen in Suriname.
  Srika


  Maak melding
 7. Waarom voelen de Marrons zich niet lekker in hun vel, bij dit wetsvoorstel.

  Als je de verhalen hoort van de berovingen, moord overvallen en verkrachtingen. Het zou je dochter maar zijn. Dan vind ik het logisch dat er zo’n wetsvoorstel komt.

  Elk burger moet zichzelf kunnen verdedigen, zeker op zijn eigen erf en in eigen huis.

  Ik ben ook voor een legale, geregistreerde, vrije wapenbezit voor elke burger net als in Amerika. Als de regering je veiligheid niet kan garanderen dan moet je je zelf kunnen verdedigen.


  Maak melding
 8. Surinamers moeten zich als een natie voelen en niet als diverse bevolkingsgroepen.

  Elk surinaamse burger heeft het recht om zich te verdedigen. Dus hebben alle surinamers deze recht.

  Marrons moeten zich niet aangevallen voelen, maar moeten beseffen dat het niet zo langer kan dat slechts een deel van de bevolking geroofd en verkracht worden.

  Kom liever op voor de zwakkeren dan voor de boeven!@!


  Maak melding
 9. dit is belachlijk. brunswijk en consorten zijn zich helemaal van bewust dat 95% van de geweldadige rovers van hun gelederen afkomstig is. toen ze roofden/moordden en verkrachtten was er niks aan de hand volgens hun, nooit deden ze hun mond open na de duizendmaligste roofpartij (wie zwijgt stemt toe). en nu hebben ze plotseling een probleem. een dief die openlijk schreeuwt dat hij vrij en blij de kans moet hebben om onschuldige mensen die niet tot hun ras behoren, te roven, daarna beestachtig te verkrachten, en op het end met plezier te vermoorden nadat hun buit binnen is.


  Maak melding
 10. ik wil sommige mensen die hier reageren een spiegel voor houden en kijk a.u.b goed in die spiegel . we zijn inderdaad allemaal surinamers met verschillende achtergronden,als een nederlander het zelfde zou zeggen over de surinamers dan had 99% hier hem of haar uitgemaakt voor discriminatie en nu hebben we het over onze eigen mensen ,maar deze probleem hebben te danken aan bouterse met zijn revolutie


  Maak melding
 11. Een ieder moet een vuurwapen…. winkel of geen winkel, huis of geen huis. Ieder burger in Su. heeft recht op een vuurpijp (fajapipa)…..je moet je zelve kunnen verdedigen…zelfs een zwever moet,(1) een kunnen krijgen: Rede hij heeft geen huis, maar hij/zij moet zich toch veilig kunnen voelen.


  Maak melding
 12. Ik vraag een vergunning aan, geven zij mij niet(jij weet wel wie, en wie dit soort spel op poten gezet heeft) Geven zij niet…mi-boi… takru juru…..dan kom ik met een punt .50 terug !!!!!!!!!!!!!!!!!.


  Maak melding
 13. Ikzelf heb een jachtgeweer,revolver en sniperrifle. Wie wil zal zn poot op mn erf trappen dan dow fier a skot.

  Het moet eens gedaan zijn met al die criminelen die maar normaal kunnen roven zonder enige vorm van tegenstand te verwachten.


  Maak melding
 14. Straks als ze in Nederland ook wapenvergunningen aan middenstanders gaan uitvaardigen zullen het ook de Surinamers en andere minderheden zijn die het slachtoffer zullen zijn.
  Trouwens, als je een legale wapen heb is de weg naar het legitimeren van een leugen dichterbij huis, ook vrouwen die bij hun man weg willen in Sranan zullen het slachtoffer worden.
  Roepen langs de kant vanuit Nederland is heel simpel, maar straks als je familielid zijn grond niet wil afstaan en hij krijgt een kogen, dan pas zullen ze weer gaan klagen.
  Dan maar liever een dictatuur, kijk maar naar Guyanna, wie zijn daar de slachtoffers.
  Ach un tak un san fu unu baya, na gron tapu un de, komt tijd komt raad.


  Maak melding
 15. We vragen allenmaar om problemen op deze wijze. En wat als die indringer a-priori om jouw vuurwapen vraagt met in zijn hand één van en nog zwaardere kaliber? Laten wij een start maken met het toegankelijker maken van het onderwijs voor ALLEN en het creeren van naschoolse activiteiten voor de opgroeiende jeugd.
  Iedereen bewapenen is onbegonnen werk, het is het paard achter de wagen spannen en zaluiteindelijk gewis uitmonden in een bloedbad.


  Maak melding
 16. Weet je hoeveel zeer respectabele landskinderen met uiteenlopende kennis van zaken door de jaren heen door de politiek zijn weggezet?
  Onze mentaliteit gaat mank.


  Maak melding
 17. Door het te stellen dat de Marrons zich bedreigd voelen, wordt in feite de indruk gewekt dat de Marrons de potentiële rovers zijn.


  Maak melding
 18. Zijn mensen zo onnozel of is het gewoon aanzet tot racisme door die Yvonne Raveles-Resida.
  Wat schiet ze er politiek nu eitenlijk mee op als etnische bevolkingsgroepen tegenover elkaar komen te staan. Hoopt ze op zo een slinkse achterbakse manier nog wat stemmen voor haar partij binnen te halen?
  Het voorstel gaat niet over wie hoeveel wapens mag bezitten of wie wapens in de openbare ruimte met zich mee mag dragen. Dat mogen alleen leden van de nationale gewapende macht zoals politie en leger.
  Het voorstel gaat over het recht om jezelf in eigen huis te mogen verdedigen.
  Er ontstaat op die manier, als het goed is geen enkel conflict hor, mevrouw de aanzetter tot racisme. Er komt namelijk niet zomaar iemand van wat voor etnische groep jou huis binnen, en gebeurt dat wel dan wil je zorgen dat die indringer zo snel mogelijk je huis verlaat of belet wordt om jou in je eigen huis af te slachten.
  Of wil mevrouw de racist misschien pleiten voor het recht om mensen in eigen huis te mogen mollesteren? Shame on you Yvonne Racist-Racist. Je besmeurt je naam.


  Maak melding
 19. Ma dang waarom zijn die djoeka’s bang???? Als er 1 bevolkingsgroep het volk angst aan boezoemt dan zijn het de djoeka’s. Voobeelden te over. Ja nu zullen ze het moeten doen door van elkaar te stelen / verkrachte / moorden, maar dat doen ze niet omdat ze niets hebben om te stelen, omdat de vrouwen niet uitnodogen om te verkrachten en vermoorden ho maar want deng mang fredé dat a jorka sa kong tekie a moordenaar.


  Maak melding
 20. Het lukt vrijwel geen ziel hier op aarde om 24-uren wakker te blijven. Wat doe je met jou slaperige kop als je plotseling in het holst van de nacht hoort in je woning, “mi a wani yu goni met zijn wapen in de aanslag?”.

  Scholen, scholen, scholen en nog maals scholen is de boodschap.

  Opeenvolgende regeringen hebben de binnenlandbewoners wijsgemaakt dat zij er ontwikkeling zullen brengen. Het is vrijwel onmogelijk om al die honderden dorpen te voorzien. De mensen moeten worden bijgebracht dat zij grotere leefgemeenschappen moeten gaan opzetten. Dan lonnt het wel ja om de voorzieningen te brengen. De kinderen zitten goeddeels in de korjaal/bus/truck van of naar school dan dat zij daadwerkelijk onderwijs genieten.

  Het was leuk om die binnenlandse oorlog te vergoelijken en sluiksgewijs te voeden. Nu zitten ze met de gebakken peren.


  Maak melding
 21. een boslandcreool is een moeilijk landgenoot
  maar aan de andere kant zijn zei ook weer aardige mensen.de groep van ex jungle commando ronny brunswijk is geen goed voorbeeld geweest voor de jongeren uit het binnenland van suriname.dit hebben wij te danken aan de genen die deze crimineel hebben mee geholpen om militairen bij het uitoefenen van hun beroep te overvallen en vermoorden.
  nu zit deze zelfde ronny met de regering venetiaan met de gevolgen in paramaribo van de jongeren.
  weerloze burgers worden beroofd en verkracht door deze idioten schiet die schijtlaarzen gewoon via hun bek dood man.
  ik ga alvast een kaliber 12 aan de verl.molenpad bij de heer parker kopen.om mij te verdedigen tegen deze wilde beesten.


  Maak melding
 22. “Als de regering je veiligheid niet kan garanderen dan moet je je zelf kunnen verdedigen”.

  En daar zit het venijn!

  De regering is niet in staat gebleken, de burgers optimaal te kunnen beschermen.
  En dat gebrek aam bescherming wil de regering nu goedmaken door het verlenen van een wapenvergunning aan met name Hindostanen die door vrijwel altijd door Marrons zijn overvallen.

  Zou Yvonne Raveles-Resida, ook zo hebben gereageerd als de Marrons zouden worden overvallen door bijv. Hindostanen?

  Zou er in het geval van een wetswijziging door bijv. een Afro-Surinaamse minister van J&P, ook zo gereageerd worden, als de Marrons zouden worden overvallen?

  Ik denk van niet! Die wetswijziging zou er in dat geval allang zijn.

  Maar ik vind dat dit probleem anders opgelost dient worden, anders ben ik bang dat Suriname zal gaan behoren tot het Wilde Westen.


  Maak melding
 23. Dit soort hebzucht heeft niks en ook niks te maken met veiligheid…maar is een onderdeel van dubbele-agenda.(weet dit)

  Als de politie de taken naar behoren zou uitvoeren….dan krijg jij dit soort dommigheid niet….dit is…. ook puur een beleidskwestie.

  Maar nee: elkaar met achterlijkheden bezig houden….en af en toe komt een blauw oog even langs om jouw te leren hoe effectief jij je lotgenoot/landgenoot moet kapot schieten.


  Maak melding
 24. Correctie, op mijn vorig uitspraak.

  Het verkoop van vuurwapens moet uiteraard alleen aan mensen die geen strafblad hebben en een bewijs van goed gedrag kunnen tonen.

  Logisch.


  Maak melding
 25. Mensen toch

  Zien jullie niet in dat het “werk” van een bepaalde groep die altyd NACHTDIENST heeft ingevaar komt. Na zo een nachtdienst gedraaid te hebben willen ze de garantie dat ze heel-huids thuis komen. Daarom voelen ze zich niet op hun gemak .


  Maak melding
 26. Hoezo is dit probleem de aan DD Bouterse te wijten? Toen Bouterse/Wijdenbosch aan de macht waren was het toch veilig en rustig of
  niet?maar neen ze werden door jullie zelf weggedreven met als gevolg dat vene een regering is gaan vormen met ROVERS,OPLICHTERS
  en BOEVEN een duidelijk voorbeeld en signaal aan een bepaalde groep dat “Misdaad LOONT”Daarnaast mag gezegd worden dat niet alleen hindoes, javas en chini’s geroofd maar ook anderen,ga maar na bij elke regering
  lipi zijn rovers benden zeer actief geweest.
  EN het klopt allemaal dat de sherrif zich vaak genoeg geuit heeft dat “mi no e gie no wan k..blakkamang wapenvergunning en effoe wan blakka skotoe soet wan koelie dan mie persoonlijk e regel nanga a skotoe dattie” het is toch bekend dat de meeste slachtoffer
  s,(ook zijn ze ongewapend) die vallen onder politie kogels alleen maar creolen zijn. Wie wil mag slapen, ik weet dit al zo’n drie jaar dat onderaards iets broeit in Suri. dus mag men het op de rovers gooien maar het zat er aan te komen al was Suri.rovers vrij.


  Maak melding
 27. 28-04-2008
  PARAMARIBO, Zelfverdediging tegen inbraak of roof in eigen woning is binnenkort niet meer vervolgbaar. Het Wetboek van Strafrecht wordt zodanig gewijzigd dat burgers inbrekers of rovers mogen uitschakelen in geval van nood. Het parlement is zo goed als eenstemmig over de wijziging.

  Ik wil deze wetswijziging nog scherper stellen, namelijk dat mensen (burgers) zonder een strafblad c.q. crimineel verleden, een verzoek kunnen indienen voor het verkrijgen van een wapen vergunning c.q. vuurwapen (geen vuistvuurwapen), om zo hun gezinsleden c.q. eigendommen te beschermen.

  Het is van de zotten dat je in je eigen huis niet veilig voelt. Het is een omgekeerde wereld; burgers zitten thuis achter tralies (dievenijzer), opgesloten. Het moeten de dieven zijn die bang zijn om zich onbevoegd op jou privé terrein (eigendom) te begeven. Het moet een keiharde lik op stuk beleid, zero tolerance worden. De wapenvergunning heeft alleen rechtsgeldigheid in en om het huis.

  Bij het verlaten van jou property verliest de wapenvergunning zijn (rechtsgeldigheid) rechtmatigheid. En wordt de wapenvergunning ingetrokken c.q. het vuurwapen in beslaggenomen en er is ook nog een gevangenisstraf aan verbonden. Daarnaast heeft de overheid ook de verantwoordelijkheid om werkgelegenheid te creëren, want potentiële criminelen hebben ook een gezin die ze moeten voeden. Armoede mag geen excuus zijn om het criminele pad op te gaan en andere mede burgers het stuipen op het lijf te jagen.

  Voorkomen is beter dan genezen. De dievenijzer moeten tot het verleden behoren. Slogan; dievenijzer wordt vervangen door dievenlood!!!

  Dieven horen achter de tralies te leven, niet de brave keihard werkende burgers, gevangen achter de tralies (dievenijzer), opgesloten in hun woning!!!

  Even een anekdote hieromtrent; Zelfs leden van de militairenpolitie zijn niet veilig in hun eigen huis.

  L. F is lid van de Militairepolitie eenheid (MP), zij heeft zes broers die ook een militaire achtergrond hebben. De broers zijn geïmmigreerd naar Nederland. De broers waren terug op vakantie in hun geboorte land (vaderland) Suriname, en waren na een avondje stappen met hun zusje even bij hun zusje binnen gestapt om gelijk weer te vertrekken. Zodoende was de ijzeren poort en dievenijzeren voordeur niet op slot. En dat was een excuus voor de twee pasante geboefte (toevalligerwijs Marrons)om zich zonder toestemming op het privéterrein ofwel woning te begeven met getrokken doorgeladen pistool, om hun brutale brute slag te slaan. Een van de geboefte is met een schotwond uit zijn eigen vuurwapen gewond geraakt. Maar die bewuste dag zullen de twee boeven nog lang van hun boeven jaren heugen, en zullen voortaan tweemaal bedenken voor ze een privéterrein ofwel woning onbevoegd binnendringen. De boeven wisten niet dat ze een perceel van een lid van de lange arm van de wet (Militaire Politie) waren binnen gedrongen. De boeven werden door de (MP) politie hardhandig met schotwond en al in de boeien geslagen en afgevoerd.

  Ps. Ik ben jongsleden met mijn gezin in Suriname op vakantie geweest. Mijn kinderen begrepen er niets van dat we dag en nacht opgesloten zaten achter dieven ijzer. Het is ze ook opgevallen dat het letterlijk dieven ijzer waren. Alle deuren en ramen waren voorzien van dievenijzer, grote zware ijzeren garage deur, grote hoge muren, dievenijzer over het hele huis en perceel. Mijn mondige kinderen met hun Nederlandse mentaliteit vonden dat ze (we) net vogels in een volière waren.

  Mijn kinderen waren op de eerste indruk onder de indruk van de luxe Villa, daarna werd de enthousiasme overschaduwd door de aandacht voor de dievenijzer (‘mensen volière’).

  Ik moet wel toegeven dat je veilig, letterlijk. achter (dievenijzer)slot en grendel zit. Maar het is een zware psychische belasting. In Nederland bijvoorbeeld hebben zij alle vormen van snufjes ter preventie verzonnen (ontwikkeld) om inbraken in woningen te verkomen. Tegen inbraak preventie bijvoorbeeld zijn er lampjes/ schakelaars ontwikkeld die onregelmatig aan en uit gaan,om potentiële criminelen te misleiden dat de bewoners in het huis aanwezig zijn. In Suriname is het frustrerend dat bewoners juist bang moeten zijn voor inbraak als criminelen merken ofwel weten dat de bewoners thuis zijn. Het is een grote deuk op je geestesgesteldheid, om je niet veilig te kunnen voelen in je eigen huis. De dievenijzers zijn trouwens geen garantie dat je veilig bent in jouw eigenwoning, die worden gewoon
  doorgezaagd (of bewerkt met een brander)waar jij en je familie bij staat, en tegelijk wordt afgesnauwd door de boeven dat het niet lang meer duurt voor ze je woning onrechtmatig binnentreden. Met de mededeling als je hun de moeite bespaar om niet door te hoeven zagen aan de dievenijzer je wat milder behandeld zal worden als je de deuren zou ontgrendelen.

  Zoals ik al eerder aangaf dat ik met mijn gezin op vakantie in Suriname in een zeer beveiligde woning zat , had ik daarnaast ook nog de nodige voorzorgsmaatregelen tot mijn beschikking om mijn gezinsleden en mijzelf te beschermen tegen potentieel (gevaar)geboefte.
  Patriot!


  Maak melding
 28. @23:L
  dus wachten. De leden van het NL en politie mogen allee maar wapens hebben terwijl zijzelf bijdragen aan de criminaliteit en corruptie en dan heb ik het nog niet over de drugshandel ?Ik denk dat ik bevoegder ben om een wapen te dragen dan deze ongeschoolde criminelen met een badge. Ik wil niet zeggen dat alle politieagenten en militairen boeven zijn want ikheb talloze vrienden in het leger en de politie. Die zijn integer en doen hun job naar behoren toe.

  De Bosland creoolse gemeenschap hoeft niet te vrezen want ik knal alleen maar criminelen en cocaine dealers af die hun grens overschrijden door op mn erf komen. En ik denk niet dat dat alleen maar boslandcreoolen zijn.

  En die vergunning kan de pot op.Ik ga niet 8-10 jaar wachten totdat ze eens klaar zijn met het uitvogelen ervan terwijl mijn gezin gevaar loopt door al dat tuig dat rondloopt.En als iemand in het binnenland wel een jachtgeweer


  Maak melding
 29. Allen hopen wij ooit eens een ruststoel te beërven, On nthe good old day’s. Eroplosschieten is één. Het per ongeluk het graf injagen van een naaste lijkt mij geen prettig gevoel. Er kan zoveel misgaan, waardoor je als verdachte kan worden aangemerkt. De staat moet gewoon beter haar werk doen, dan heeft niemand wapentuig nodig.


  Maak melding
 30. “Zou Yvonne Raveles-Resida, ook zo hebben gereageerd als de Marrons zouden worden overvallen door bijv. Hindostanen?

  Zou er in het geval van een wetswijziging door bijv. een Afro-Surinaamse minister van J&P, ook zo gereageerd worden, als de Marrons zouden worden overvallen?”

  Mooie Vraag~!

  En het antwoord weten we zelf al: NEE!!

  Want we blijven minderwaardige Hindus.. ? hallo? Koelies~! in hun ogen.


  Maak melding
 31. raj,

  Onthou 1 ding goed, je bent een mens en geen enkel mens is minderwaardig t.o.v. wie dan ook.

  En wat Yvonne Raveles-Resida betreft, dat mens denkt niet nationaal, terwijl ze deel uitmaakt van DNP.

  Ze denkt etnisch en zaait daarmee zelf 2-dracht onder de Surinaamse bevolking.

  Waar was ze toen het uitschot onder de Marrons Hindostanen en anderen overvielen, beroofden, zelfs verkrachtten en vermoordden.

  Toen hoorde je de Marron-gemeenschap niet, toen hoorde je Yvonne Raveles-Resida ook niet.

  Ze kwam niet op voor de veiligheid van de beroofden. Het gaat deze mevrouw enkel en alleen om de veiligheid van 1 bepaalde afkomst die in Suriname woont.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES