vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandSurinamers demonstreren voor wethouderspost

Surinamers demonstreren voor wethouderspost

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep van bijna honderd Surinamers en Antillianen heeft donderdag in het stadhuis van Amsterdam gedemonstreerd. De actievoerders eisen dat de opvolger van de zondag afgetreden wethouder Hennah Buyne uit deze gemeenschap komt meldt RTV Noord-Holland.

Dat zou moeten gebeuren’op grond van het Amsterdamse afspiegelingsbeleid’, aldus een woordvoerder. Verder uitten de actievoerders hun ongenoegen over het aftreden van Buyne. Zij zou tijdens haar termijn door haar omgeving zijn tegengewerkt. Er zou sprake zijn geweest van’smerige politiek’.

Om de boodschap kracht bij te zetten, overhandigden de demonstranten een petitie aan burgemeester Job Cohen, wethouder Lodewijk Asscher (financiën) en de voorzitter van de Amsterdamse PvdA, Manon van der Garde.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. de ex koloniale kleinkinderen mogen niet meer stil zitten,maar gewoon door vechten voor hun rechten.zoals de joden dit doen.recht voor een recht voor allen,zo simpel is dit.


  Maak melding
 2. Ik hoop dat ze gehoor geven , dat men voorniets gedemonstreerd heeft,ze doen toch wat ze willen niets deert deze mensen,ze denken het is mijn land,ik kies voor wie ik wil,waar hij van dan komen mag.


  Maak melding
 3. Raar….
  Antillianen en Surinamers hebben niet het alleenrecht in Amsterdam, omdat sommigen een te grote mond hebben of braveurig zijn.
  Waar halen zij het lef vandaan, this ain’t Suriname. Blijf met je handen van het gekerstende bestel af. Help het juist op te bouwen ipv af te breken brada’s en swa’s. Dit is nou je reinste kolder.
  Waarom niet een Portugees of een Pakistaan, Pool, of een andere allochtoon, zoals een Fillepijn of een Afrikaan.
  Amsterdam (Damsko) na so mi tang….


  Maak melding
 4. wat een grote onzin deze demonstratie ,straks komen de moslims omdat zij een van grooste bevolkingsgroep zijn moet de president ook een moslim zijn gelukkig gaat dat niet zo in dit land je word keurig voorgedragen dat is democratie en geen bakba winkel,het zou beter dat deze mensen hun energie gebruiken voor betere zaken dat deze onzin,


  Maak melding
 5. Man begrijp jij er iets van ????: Het ging erom dat een of ander Wilde zich gekrenkt voelde….en wat doet Pvda: jawel een zwarte schoppen.(pier you bille tapu Schiphol systeem noh)

  U kunt begrijpen den Uyl is reeds lang dood.

  Wat moeten de zwarten met Pvda !!!!!!

  Ga a.u.b. jouw/onze eigen land opbouwen (er lopen daar in Su. verschikkelijke domoren/liegers en bedriegers daar rond)

  Maar hier in Ned hebben wij niks meer te zoeken.

  Trouwens behoorlijk dom en achterlijk van Pvda…behoren zij ook tot de club liegers en bedriegers.(Pvda demagogie)


  Maak melding
 6. Eerst was het minderheden dan medelanders dan allochtoon .inburgeren verplicht
  eist nu onze plek op kom laten wij bundel
  moet er nog gestreden worden nee toch gewoon opeisen waar wij recht ophebben.
  of moet dat altijd met geweld nee toch


  Maak melding
 7. Godverdomme, wat een heisa …
  Pvda betekend partij van de allochtonen…. …
  Veel allochtonen in de Bijlmer zijn arbeidsschuw, derhalve een contradictie.
  De PvdA heeft multiraciaal Nederland wel een dienst bewezen met dit soort minkukels.
  Als je geld op is moet je wel bij de PvdA zijn Mokkels…
  Wie nu nog PvdA stemt is knettergek!

  Links boevennest hoor ik iemand zeggen.


  Maak melding
 8. Geachte redactie,

  Nauwelijks was zij afgetreden, nauwelijks hadden wij onze gemeenschap de tijd gegund te begrijpen wat er gaande was, en niet eens hadden wij enige moeite voor onszelf genomen om ons te verdiepen in datgene wat zij ons op de valreep probeerde te uit te leggen, of de gieren begonnen reeds in de rondte te zweven, alsof het gebeuren toch maar als tot de ‘cyclus van de natuur’ behoort te worden gezien,”de een zijn dood is de anders brood”.

  Schaamteloos en zonder besef voor enige zelfrespect, doch noemde de witte verslaggever het bewust naïef; “een laatste eerbewijzen”, wetende dat vanwege de mentale slavernij, het beestje mentaal eenvoudig op een dwaalspoor gezet kan worden, opdat de boodschapper en haar boodschap, nog dieper het bos ingestuurd kan worden, inclusief haar gehoor. En dit maal dubbel op, opdat op die manier, het bewustwordingsproces een stevige mep toegebracht kon worden, doordat het geheel nimmer begrepen hoeft te worden.

  Wethouder Asscher lacht in zijn duimpje, de lacht op zijn gezicht spreekt boekdelen, de slag is dubbel gewonnen, de kruimels liggen voor het rapen, voor wie wat wils.

  Bij de doden daarentegen, gunnen wij die het respect door dezen te eren, vanaf de eerste dag, ayti-day (achtdagen), siksi-wiki (zes weken), tot zelfs wel eens een jaarlang na diens dood, totdat de dag van puru-blaka aanbreekt (einde van de rouwperiode).

  Maar in tegenstelling tot de ‘politiek’, schijnt het alsof in de beleving van het universum door sommigen onder ons, de doden veel heiliger en waardevoller schijnen te zijn dan de levenden onder ons.

  DERHALVE IS HET BEWUSTZIJNSPROCES UIT ERVARING, NIET ALTIJD EEN EENVOUDIG TE VOLGEN PROCES GEWEEST, NIMMER.

  Het kan je vreselijk doen schamen op het moment dat je wakker wordt, je voor schut zetten wanneer je denkt dat je wakker bent geweest, en je gauw doen vergeten wat of wie je wakker gemaakt heeft. Doch wat telt is dat het datgene DOET, wat het volgens haar principes behoorde te doen, en dat is de ‘boodschap van verlichting’ overbrengen.

  Tenslotte ligt het aan de ‘ontvanger’ om te bepalen hoe adequaat en/of efficiënt met die boodschap wilt omgaan, evenredig aan de kennis waar die betreffende ontvanger op dat moment over beschikt.

  En zoals een Surinaams spreekwoord zegt: Te Konfo de na dungru, klere-klere e tron birbiri: Je zal eerst moeten ‘geloven’, om het te kunnen ‘zien’, oftewel:

  “Eerst geloven, dan zien”.


  Maak melding
 9. Voor al die mensen die er nog steeds niets van willen begrijpen: En vooral voor nummer 3 en nr. 6 hierboven. Bananerepubliek daat eten wij allemaal goed van. Suriname moet nu weer opgebouwd worden omdat het vroeger en noeg steeds wordt geplunderd door bepaalde mensen. nederland is mede groot geworden door suriname. Dus moet je deze mensen ook erkennen en ze ook eens dezelde kansen geven als alle andere mensen net zoals elk ander volk daar ook recht op heeft. Weten jullie hoeveel nederlanders er in suriname zitten en wonen en daar hun recht opeisen???? dat mogen de surinamers dus hier ook net zo goed hebben. Elk volk hoort vertegenwoordigt te worden in de politiek dan zijn we met zijn allen pas echt goed eerlijk. En krijgt elk mens waar hij recht op heeft. Een wijze les voor de onwetende en de niet wllen wetende. Denk maar eens goed na over hoe eerlijk iedereen behandelt hoort te worden. Succes.


  Maak melding
 10. Het is toch schandalig dat surinaamse mensen en andere volkeren nog steeds niet erkend worden. Al jaren lang worden ze uitgescholden uitgejouwd en gediscrimineerd.
  We moeten ons diep gaan schamen dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ze het allenrecht hebben. En dan heb ik het deze keer over de kleur wit. Wie zijn deze mensen dat ze kunnen denken dat hun alleen alles kunnen. wie eigent zich het recht toe om alles naar een kant te trekken en ander soorten mensen maar te blijven wegdrukken steeds. We hebben allemaal dezelfde rechten, dus laat ze dan ook meedoen en meepraten en beslissen. Samen maakt een groot gewldig en tevreden volk. Sla de handen ineen.


  Maak melding
 11. Reactie nummer 11. Moet zijn geschiedenis eerst eens goed gaan leren voor dat hij mee kan praten. Gewoon iets in het wilde weg zeggen is dom en onrealistisch. Ga je schamen. Als je uitgeleerd bent en echt goed kan meepraten mag je terugkomen en ook meedoen.


  Maak melding
 12. Het is laat ‘savonds en ik lees de reacties. Het lijkt wel alsof sommige mensen alleen negatief kunnen reageren. Het zijn mensen die behagen scheppen in het pijnigen van anderen. Maar als hen pijn wordt aangedaan, dan moet je hen horen. Gelukkig zijn er anderen die steeds positief reageren. Ze zien in alles wat er gebeurt vaak een lichtpunt. Wat kunnen we daaruit leren? Hoe kunnen we onmacht veranderen in kracht? Ik ga met die groep mee en laat mij niet omringen door allerlei negativisme. Wat ik met die groep positieve mensen wil is elkaar stimuleren om positief te blijven. Wat wij heden ten dage zien is dat je scoort als je de ander beledigd, niet respekteerd, trapt. We doen met elkaar wat we anderen verwijten.
  Het is niet vreemd dat men vraagt om op die vrijgekomen plek door een andere zwarte wethouder wordt ingenomen. Iemand die de politiek kent en die bereid is de mouwen op te stropen. Is er, volgens enkelen onder ons, teveel gevraagd? Is er volgens jullie sprake van diversiteit in de raad ( van de stad)Wij zullen met elkaar de mouwen moeten opstropen en binnen onze gemeenschap krities naar ons zelf moeten kijken, ( ons hand in eigen boezem steken, Geloof hebben/krijgen in wat we kunnen/willen ( we hebben voldoende deskundigen)en elkaar ondersteunen en stimuleren en regelmatig een aai over de bol geven. Lobi mi de wiensünu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES