vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandKamer bijna akkoord over aanpak AOW-gat

Kamer bijna akkoord over aanpak AOW-gat

-

Does Travel - naar Suriname

De FNV, ouderenbonden en organisaties van Nederlanders van Surinaamse, Turkse en Marokkaanse afkomst lijken succes te hebben met hun pleidooi om inwoners van Nederland, die niet veertig jaar in dit land hebben gewoond, een aparte uitkering te gunnen om hun AOW aan te vullen.

De Kamer debatteerde gisteren met staatssecretaris Aboutaleb om dit zogenoemde AOW-gat. Er is massale belangstelling voor het debat. In de Kamer hebben zich vele ‘slachtoffers’ verzameld om direct te kunnen vernemen hoe de Kamer denkt over hun probleem schrijft Dagblad Trouw.

Om voor een volledige AOW-uitkering in aanmerking te komen moet iemand veertig jaar in Nederland gewoond hebben. Met name de eerste generatie gastarbeiders en de Surinamers, die in de jaren zeventig naar Nederland kwamen hebben daar last van. Onder hen komen onvolledige AOW-uitkeringen veel voor. En nu velen de 65 jarige leeftijd naderen, dreigt de groep snel te groeien.

De coalitiepartijen voelen nu wel voor een aparte uitkering voor mensen met een AOW-gat, uit te voeren door de Sociale Verzekeringsbank, de bank die ook over de AOW gaat. De Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties willen dat de Kamer zolang er geen aparte regeling is voor AOW-ers dat het bijstandsregime voor hun verzacht wordt. Ook daarvoor zijn sommige fracties te porren meldt de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. 30 juni/ 1 juli comite proficiat!!!

  Na alle inspanningen van een ieder in de afgelopen jaren lijkt een oplossing van het probleem er te komen. Dit onderwerp is door het comite samen met het FNV via een massa bijeenkomst in de Mosis en Aaronkerk op de politieke agenda gezet.

  Ook dit issue heeft nu alle aandacht.


  Maak melding
 2. Zouden wij, Surinamers in Nederland, eindelijk gehoor krijgen bij dit probleem. Ook ik heb enkele jaren geleden kontakt gezocht met een lid van de Tweede Kamer, die mij vervolgens beloofde alles “te onderzoeken”. Heb nooit iets gehoord.
  Brieven en emails naar SVB hadden geen resultaat. Logisch, de SVB voert alleen maar uit. Al wat ik wilde bereiken was het uiten van ongenoegen over het m.i. onrechtvaardige beleid. Ik ben dan ook benieuwd hoe en wanneer dit werkelijk aangepakt wordt.


  Maak melding
 3. onze ouders die ons in de jaren zeventig ons hier brachten, zijn het slachtoffer van dit dilemma, wij moeten voor ze in opstand komen, want de blanken blijken nu achteraf met 2 MATEN te meten….


  Maak melding
 4. In het verleden kregen m.n.,naar Suriname uitgezonden Nederlandsche Rijsambtenaren zoals militairen,een z.g.n “tropentoelage” maar Surinamers die hier kwamen hebben nooit een “wintertoelage” gehad.Ik heb in de jaren ’60/’70 bij de Surinaamse politie gediend maar kreeg bij navraag over een eventueel Surinaams-pensioen te horen dat ik in aanmerking kan komen voor een onderstand-uitkering van “slechts” omgerekend 20 euro per maand= plusminus 60SRD.


  Maak melding
 5. Het duurt nog effe voordat ik aan de beurt ben voor aow. Tegen die tijd zal het wel helemaal geregeld zijn hoop ik. Ik volg de ontwikkelingen uiteraard op de voet.


  Maak melding
 6. Volgens de Staats-Secretaris kan er geen uitzondering gemaakt worden,om e zg AOW gat te dichten.De Surinaamse regering is verweten op de tekortkomingen in deze.Het is jurisch ook niet haalbaar,en erg lastig.,en dat geld ook voor de blanke nederlanders die in het buitenland hebben gewoond. (bron:RADIO NEDERLAND)Dat dit probleem door dames Rambocus/Ferrier ook in de praktijk moet worden ondersteund,en niet alleen de 82 kwestie,ben ik volkomen eens.Anders bekeken:Of SME voor de onafhankelijkheid deze en nog vele zaken zoals de grenskwestie met Guyana niet op bord van Nederland zou moeten worden gediend.,want nu zitten wij met een blok graniet in onze maag,terwijl toen de grenskwestie speelde defentie in Nederlandse handen was.


  Maak melding
 7. Zijn Turkije en Marokko misschien ook kolonie geweest van Nederland dat zij ook dezelfde rechten onlenen als de Surinamers door hun AOW gat te vullen. Dit word een beetje te gortig dat turken en marokkanen vergeleken worden met Surinamers en dezelfede rechten krijgen als wij Surinamers die al eeuwen gebukt zijn geweest onder de Nederlandse juk.
  Dit is te gek voor woorden. Alles draait tegenwoordig om turken en marokanen in Nederland. Wat er eigenlijk gebeurd vind ik onterecht.

  ramsesV


  Maak melding
 8. Haahahaha, nu kun je eindelijk de herkomst van de mensen zien die alleen maar op Suriname lopen te schelden. Lossen jullie je eigen AOW problemen op, dan lossen wij onze problemen hier wel op. Hahahha


  Maak melding
 9. de oude Surinamers verdienen het. Velen hebben nooit kunnen kiezen voor de onafhankelijkheid en moesten toen naar Nederland verhuizen. geef ze een voledige AOW.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES