vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNood wet HIV-besmetting ook in Suriname voelbaar

Nood wet HIV-besmetting ook in Suriname voelbaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jan – De behoefte aan wetgeving tegen opzettelijk besmetting met HIV is ook in Suriname merkbaar. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Berichten over opzettelijke besmetting nopen tot serieuzer nadenken over de invoering van speciale wetgeving. Onlangs is de behoefte weer eens aangedikt.

In de media is een bericht gelanceerd over een jonge vrouw die bij haar overlijden een lijst heeft nagelaten. Op lijst komen de namen voor van mannen die zij hebben besmet. De zaak trok vooral de aandacht vanwege het hoge aantal namen die volgens de media op de lijst voorkwamen: ruim honderd. Tot de besmette personen zouden ook politici behoren. Volgens een zus van de vrouw is er wel een lijst.

Maar die bevat veel minder namen, slechts vijftien. Hoe dan ook, Waterberg vindt het onderwerp actueler dan ooit. De overheid heeft het zijne te doen, waaronder voor wetgeving zorgen. Aan de andere kant zal de burger zelf meer verantwoordelijkheid op zich moeten nemen. Dit gebeurt nog te weinig, de bij tijd en wijle intensieve voorlichting ten spijt. Inzet voor gepaste wetgeving blijft onverminderd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. hiervoor moet je echt de pik hebben aan de mannen.wat ze gedaan hebbebn weet ik niet ,maar alle mannen zijn niet het zelfde.Echt een hart van staal


  Maak melding
 2. Het moet een les zijn voor alle surinamers, de mannen vooral die het zonodig en gewelding vinden om hun lullen achterna te lopen.Het is nergens voor nodig sex buiten huis te hebben thuis kan je alles krijgen als je getrouwd en ook samen woont.Vlees in vlees zoals jullie mannen dat zeggen en met condoom is niet lekker dat is allemaal gelul.Ik hoop dat jullie en les leren niemand is meer te vertrouwen op de aardbodem alleen je zelf moet je vertrouwen in het leven.


  Maak melding
 3. Strafrechtelijke vervolging HIV besmetters

  Moet mogelijk gemaakt worden door de wet. Maar in het geval van de vrouw en haar lijstje, is strafrechtelijke vervolging niet meer mogelijk omdat ze het heden al met het verleden heeft omgeruild. Een HIV besmetter aanpakken vraagt snelheid van Justitie, immers de kans dat de ziekte de besmetter inhaalt in levensgroot aanwezig. Een HIV besmetter leeft zeer waarschinlijk ook niet lang. Wellicht is het verstandig om bij ontdekking gelijk de doodstraf uit te voren middels een spuitje. Onthoofding of electrocutie is af te raden, gezien het risico dat de besmetter alsnog meer slacvhtoffers maakt.


  Maak melding
 4. Strafrechtelijke vervolging HIV besmetters

  Moet mogelijk gemaakt worden door de wet. Maar in het geval van de vrouw en haar lijstje, is strafrechtelijke vervolging niet meer mogelijk omdat ze het heden al met het verleden heeft omgeruild. Een HIV besmetter aanpakken vraagt snelheid van Justitie, immers de kans dat de ziekte de besmetter inhaalt is levensgroot aanwezig.

  Een HIV besmetter leeft zeer waarschijnlijk ook niet lang. Wellicht is het verstandig om bij ontdekking gelijk de doodstraf uit te voren middels een spuitje. Onthoofding of electrocutie is af te raden, gezien het risico dat de besmetter alsnog door onachtzaamheid van de beul, meer slachtoffers kan maken.


  Maak melding
 5. Zal tijd worden, Maar of dit zal helpen betwijfel ik.
  De wereld gaat gebukt onder deze ziekte, en mensen die willens en wetens anderen besmetten.Deels uit rancune .
  Deze laten geen brief na. Maar efin
  nu er politici,s erbij horen, gaat men aktie ondernemen.
  De stiekeme besmetters, gaan rustig door.
  Je voelt je zo verdrietig en machteloos door
  door deze ziekte, die mensen treft op een gebied waar het lijkt alsof de sterksten
  gaan overleven,.
  Want je kan blijven roepen mens beschermd je, maar wat blijkt .Op het moma suprem blijkt het vlees en de mens zwak.
  Jammer voor ons kleine gemeenschap .


  Maak melding
 6. i and i say greetings in the name of the most high Jesus christ.
  Prophecy it a reveal babylon shall fall
  and when you hear babylon you think we mean evil nations
  babylon is everywhere even in a ones so blessed suriname.Just a week ago i man saw a movie on youtube named kaboela where a 14 year old child is mis behaving and its positivily clear babylon is burning and falling so pray everyday that you may be part of our Lord and saviour jezus christ his kingdom

  God guide and protect us in these troubled times
  Bless!
  cause he is coming very soon


  Maak melding
 7. Ik denk dat het heel moeilijk zal zijn om HIV patienten die opzettelijk anderen besmet met het virus te vervolgen. er moeten duidelijk bewijzen zijn om mensen gerechterlijkte kunnen vervolgen men moet duidelijk kunnen aantonen dat de bewuste persoon de ander besmet heeft. De mensen neuken elkaar als beesten, sommige hebben tientallen partners hoe zou men dat kunnen bewijzen dat de één de ander besmet heeft.

  N0 7
  Het is werkelijk schandalig wat op youtube te zien is van dat 14 jarig meisje. Ik vraag me af of dat meisje geen ouders heeft. Ik vind dat de muziekanten ook schuldig zijn. Ik maak ook muziek. Uit respect voor mijn talenten zou ik op dat moment stoppen en niet verder spelen. Ze hebben sex op het podium bedreven. A ptjieng dat moes wiepie.


  Maak melding
 8. Ik praat het niet goed,maar de man zeg,ik heb het van een vrouw gekregen,dus mi o gi wang vrouw baka.En de vrouw vindt dat zij door een man is besmet,en draai je maar in circeltjes rond.Die “smaatje” die op de schoot van Somo zat,ing moesoe watch,want Pae ziet er ook zo belaberd uit.


  Maak melding
 9. ik heb geen medelijden met die mannen die besmet zijn, mannen lopen toch hun pik achterna , hebben niet genoeg aan een vrouw , dit is het prijskaartje van hun neukgedrag, het is toch al jaren zo , het is trouwens ook een vent geweest die , die vrouw heeft besmet.,15 mannen besmet , die hebben het zeker weer verder verspreidt, ga zo maar door , trouwens zeker de helft van sur is besmet , er wordt maar op los geneukt.er moet een wet komen dat een ieder verplicht is zich te testen op hiv , zal maar zien dat er maar een handje vol is , die niet is besmet ,de baby , zijn ook niet veilig , want die gore kerels douwen hun in pik overal in dus mensen laten wij elkaar niet voor de gek houden , er zijn heel veel mensen besmet in sur met hiv


  Maak melding
 10. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande brief.(dame) het is niet te geloven het klopt als een bus.
  Maar die dame heeft willens en weten anderen besmet en dat is erg wreed vind ik en dan een lijst op nahouden ook. Bewust!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES