Nederlandse pinpas nu ook geldig in Suriname

40

Pinnen in Suriname met een Nederlandse pinpas is nu de normaalste zaak van de wereld. Bij meer dan 20 geldautomaten, verspreidt over het hele land, kan de vakantieganger uit Nederland gedurende 24 uur per dag Euro’s of US dollars uit de muur halen.

Deze dienstverlening van de RBTT bank is uniek voor Suriname en zorgt voor gemak tijdens het verblijf aldaar. De heeft haar service officieel in Nederland geproclameerd tijdens de onlangs gehouden Brasa Fair 2007 in de Amsterdam Rai. Hiervoor is deze Caribische bank naar Europa afgereisd met een delegatie van experts.

Mevrouw van Ommeren, marketing manager van de bank in Suriname: “de RBTT bank richt zich op de toekomst en wil met deze service een concrete bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf van de toerist in Suriname. Ook het direct overmaken van vreemde valuta naar Suriname behoort nu ook tot onze dienstverlening”. Tijdens de beurs is er in het algemeen heel positief door het publiek gereageerd op deze dienstverlening.

40 REACTIES

 1. Nu lees ik geen reacties van Jullie wonen niet in Su. dus bemoei je niet met zaken hier. Nu willen die Euro’s hebben toch. Door een grote mond die sommigen daar hebben dacht dat ze niet zaten te wachten op die Euro’s van die SuriNeds.


  Maak melding

 2. Waarom NU pas?? Maar goed, liever te laat dan nooit!

  Over de kosten wordt geen wordt gerept, maar mijn vermoeden is dat dit de duurste dienst ter wereld zal zijn!!!


  Maak melding

 3. Wat ze niet vertellen is dat je per 50 euro ongeveer 4,75 aan pin kosten betaald!

  Voor de mensen die op de centjes letten zou ik zeggen zoek een cambio met de mogelijkheid om te pinnen..dit kost je 2/3 euro per 50 euro.


  Maak melding

 4. tuurlijk zijn er kosten aan verbonden, dat is toch overal ter wereld als je in het buitenland moet pinnen. de kosten zijn naar mijn weten niet hoog. Het bied wel meer veiligheid je kan dan met een gerust hart op pad en hoef je geen zorgen te maken dat ze met de buit er vandoor gaan.


  Maak melding

 5. Ik was in 2005 in SU en ik heb vrij altijd bij RBTT gepind.Maar wel moet men erbij vertellen met welke pinpas men kan pinnen.
  Ga naar jouw bank hier in Nederland en vraag met welke pinpas jij kunt pinnen in een andere land.Ik zelf heb ABN/AMRO masterpas en met deze pas kan ik overal pinnen.WAND GA JE OP RIJS EN JIJ HEBT NIETS GEREGELD ZAL JIJ ZONDER GELD KOMEN TE ZITTEN,WEES DUS VERSTANDIG EN REGEL ALLES HIER.
  Dit was mijn ervering naar u toe leuke vakantie tang bun brada nanda sisa.

  brada T.


  Maak melding

 6. dit is ten eerste echt geen nieuws want ik pin al anderhalf jaar in su bij de RBTT banken. de kosten vallen mee maar de koers is lager dus je kan beter gewoon met je contant geld komen en bij een cambio wisselen.

  oud nieuws dus waterkant dus @ Kenny zo up to date is waterkant niet. Overigens zaten bij die stand bij Brasafair twee jonge mensen die geen van mijn vragen konden beantwoorden dus ook dat viel allemaal wel erg mee hoor dat het zo goed werd ontvangen. Die hele beurs was trouwens een aanfluiting


  Maak melding

 7. Dit had allang moeten gebeuren.
  Maar ik kan je wel een ding zeker zeggen dat alles wat je pint in suriname, je daarover kosten moet betalen.
  Dus mensen juich niet tevroeg en oh ja nog een advies: controleer altijd je afschriften.

  A tang so.


  Maak melding

 8. Het zou handig zijn als de kosten voor het pinnen in su ook gemeld werd. Ga er maar gerust van uit dat het niet gratis zal zijn en minimaal €10 per opgenomen €100 zal zijn.
  Overigens is het meer dan normaal dat je in su kan pinnen.


  Maak melding

 9. Euroisering van het surinaams geldverkeer. Wat een vertrouwen in de Srd zeg. Waar zijn de bewakers van het surinaams goed gebleven. Ik bedoel de namaak-nationalisten die afgeven op nederland.


  Maak melding

 10. Goede zaak, maakt het inderdaad makkelijker tijdens vakanties. het betekent ook een positieve ontwikkeling voor de dienstverlening en toerisme in suriname. Alleen de koers wordt niet vermeld. Maar het gemak zal maken dat het toch vele vakantiegangers een worst zal wezen, je hebt toch je geld nodig.


  Maak melding

 11. Wat een beleid van domoren…. nergens ter wereld dan geld uit het eigen land uit de flap-pen tap-per….maar Front..ai-boi dommer dan stront. Oom Ro slaapt grrrrrrrrrrt


  Maak melding

 12. Ìk vraag mij af wanneer de Surinaamse Bank begint met een aantal filialen in Nederland.

  Die bank lijkt nog niet van doordrongen te zijn van dat belang. Marokkaanse en Turkse banken zijn er wel in Nederland.

  Is Suriname dan zo achterlijk, blijkbaar wel.


  Maak melding

 13. Dit is oud nieuws. ik heb al in oktober 2006 gepint in suriname. en het schijnt dat de surneds echt achterlopen in suriname; kontant euro,s hoef je niet meer mee te nemen, want de dieven blijven weg, als je met 1000-den cash bij je hebt..


  Maak melding

 14. Nummer 19 is zeker een surined die altijd droomt om terug te keren naar suriname. hahaha. Blijf lekker wegrotten in Nederland mi boi en blijft net als santhoki een schoothondje van nederland.


  Maak melding

 15. @ vliet

  ik jaloers?? laat me niet lachen. Iedereen weet dat als je iets organiseert voor caraibische mensen dat je dan 3 dingen zeker geregeld moet hebben.
  1: eten
  2: drinken
  3: goede muziek

  en die drie dingen ontbraken allemaal ernstig bij de brasafair. Vraag alle standhouders of ze volgend jaar nog deelnemen. Ik denk het echt niet.

  Dat is het met blaka mangs je mag nooit ergens kritiek op leveren want dan ben je zogenaamd jaloers.
  Voor die niet goed geregelde fair moesten de mensen ook nog eens € 12,50 entree betalen. Belachelijk.


  Maak melding

 16. Nou ik was vorig week in suriname in het binnenland, daar vroeg ik aan de bosbewoonster weet u waar een pinautomaat is?
  Nou kennelijk begreep ze mij niet helemaal ze begon spontaan te bukken en ze zei iets heeel vaags zonder pincode dacht ik.


  Maak melding

 17. Kon vorig jaar augustus al gewoon pinnen. Snap dus de nieuwswaarde niet helemaal..

  Kan waterkant niet met korting een cursus Nederlands inkopen?? Ik erger mij dood aan de dyslectische reacties hier…


  Maak melding

 18. IK maak al 3 jaar gebruik van mijn Ned. pinpas in Sur.
  de bank…. RBTT. De kosten vallen mee, maar het zou fijner zijn als re geen extra kosten
  aanverbonden waren.


  Maak melding

 19. meneer blakkarosoe mijn verontschuldigingen

  ik dacht dat die brasafair over de carib levenswijze ging. het was blijkbaar voor caribische mensen.

  ik heb het net als u ook maar over horen zeggen. ik hoorde dat er genoeg eten was, genoeg drinken (wel niet van alle soorten) en dat err heel goede muziek was van veel internationale artiesten


  Maak melding

 20. @ vliet

  het is MEVROUW Blaka Rosoe. en ik heb niks van horen zeggen ik was erbij. En er was helaas te weinig te zien of merken van de caraibische levenswijze. een gemiste kans dus.


  Maak melding

 21. Wat moet ik met euro of dollarbiljetten in Suriname? Gewoon SRD uit de automaat halen kan toch ook? Doe ik al enkele jaren.
  Of is dat niet chique genoeg?


  Maak melding

 22. het pinnen in sur. bevalt me heel goed en ook mijn familie in sur.ik ben trots op mijn land.surinamers stoppen jullie met die negatieve invloeden ik denk dat het tijd is om positieve te denken over suriname,zo komen we temiste vooruit.(suriname voortwaarst)


  Maak melding

 23. ik ga er heen en vertrekt op 12 feb 2008 ik neem gewoon contant mee zoals altijd als ik het ergens inwisseld weet ik wel dat ik meer krijg dan de bank maar mijn pinpas is voor extreme gevallen. en als ik wissel is het hooguit 100 euro’s per week soms 2 weken en red me prima.


  Maak melding

 24. Zoals het artikel al zegt; kan er Eurie en USD’s worden gepind met de NLD-pinpas. (Men heeft het hier niet over SRD’s uit de automaten, want dit kon al sinds 2005 en wellicht eerder. De kosten per transactie waren 1 euro en nog een beetje ongeacht het bedrag. Tegenwoordig zijn deze kosten €1,80. De pinkoers schommelt hier dan tussen de 4,1 en 4.2 SRD per Euro.)
  In november 2007 ben ik in Su geweest en kon ik toen al gebruik maken van het Eurie pinnen bij Surpost. Dit was natuurlijk feest, want de transactiekosten waren maar 3% van het gepinde bedrag. (voorbeeld: 100 euro pinnen brengt 3 euro aan kosten met zich mee. Ik ben dit natuurlijk meteen gaan controleren en er werd keurig 103 euro afgeschreven.)
  Naarmate de tijd verstreek, kon er op meerdere plaatsen Eurie gepind worden, zoals bij RBTT, Western Union en andere geldverstrekkende instanties.
  Echter, door een vage storing kon sinds 3 weken geleden bij geen enkele instantie meer Eurie worden gepind. Ze zeggen dat het een algemeen probleem is en dat de oorsprong zich in Nederland voordoet. Als techneut gespecialiseerd in informatie technologie kan ik mij moeilijk voorstellen dat dit aan Nederland ligt. Weet iemand wat meer? Komplot? Wel erg verdacht nu de Euro erg sterk is.
  Daarnaast vind ik het nog steeds jammer om te zien dat de autochtone Surinamers de naar het buitenland migrerende medesurinamers en met name Nederland afkafferen. Hoe kan Suriname zich ooit ontwikkelen als er onderling nooit rust is.Zet de zogenaamde Surinaamse trots opzij, want het land Suriname is van oorsprong nooit van ons geweest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.