zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP ontkent vluchtplan Surinaamse ex-legerleider

NDP ontkent vluchtplan Surinaamse ex-legerleider

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 dec – Desi Bouterse is niet van plan Suriname te ontvluchten. Dit zegt Gilly van Holt van de Nationale Democratische Partij, NDP. Geruchten over een vluchtplan naar Venezuela vanwege het proces rond de Decembermoorden, raken kant noch wal.

“Leugens en verdachtmakingen. Deze tijd ga je van alles horen. Het is een totaal verzonnen verhaal. Bouterse gaat niet uitwijken, voor niets en niemand”, zegt Van Holt tegenover de Ware Tijd. De Venezolaanse ambassade weet van niets, zeker niet van politiek asiel dat zou zijn toegezegd door president Hugo Chavez. “Niets is waar”, zegt ambassadeur Francisco Simancas.

Alles rond het proces wordt gezien als een puur binnenlandse aangelegenheid. Volgens Van Holt heeft Bouterse geen enkele reden aan vluchten te denken. Als hij niet verschijnt voor de krijgsraad gebeurt dit in opdracht van de partij. “Je hoort justitie steeds zeggen over veiligheid, maar ze praten niet over veiligheid van de verdachten Ik zie geen vonnis voor Bouterse komen, want de bewijzen moeten nog geleverd worden. Bouterse is geen bangerik.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. Tja, ze proberen nu de NDP te verdelen en gaan dan stemming maken dat Dhr.Bouterse, wil vluchten.
  Niets is minder waar, dat zouden ze willen om dan een deal met Venezuela te makenom hem aan Nederland uit te leveren.
  NO WAY, DESI NO FREDE EN TAN PE JU DE, JEPI SA KON FU LETI A FAJA.


  Maak melding
 2. de ndp lijkt boven de wet te staan als zij bepalen dat bouterse niet voor de krijgsraad moet verschijnen. in wat voor land leven wij. recht voor een ieder. toen hij die vijftien meisen liet vermoorden dacht hij niet na over hun veiligheid. gewoon een pure lafaard die gast. Hoesein is uiteindelijk ook opgepakt. time will tell. en laat ze meneer van holt ook meteen opsluiten wegens obstuctie van het hof.


  Maak melding
 3. Een waarheidscommissie zou beter op zijn plaats zijn. Dit is geld en tijd verspilling.
  En Suriname blijft nog steeds onotwikkeld.
  Besteed het geld van dit process nuttiger door een vangnet voor de armen van Suriname te creeeren.


  Maak melding
 4. Baas Bouta heeft gelijk om niet voor de krigsraad te verschijnen punt 1 zijn veilighijd is niet gegarandeerd 2 de kreigsraad is elegaal en 3 vrede mang ede ne e broko dus baas tang pe joe de


  Maak melding
 5. Voorheen Fidel nu Hugo. Zijn ze in Front nog een beetje wijs of gek.

  Gewoon gebrek aan know-how om nog wat voor land en volk te kunnen betekenen.

  Dan maar gaan lopen liegen naar het buitenland over eigen landgenoten.


  Maak melding
 6. AI mang VAN HOLT dat na tori.voor wie moet desi bang zijn voor die kuiken.hij is nu een haantje geworden staks gaat in de pan. da kaba djing want sherif dink a traga. de uur van de waarheid kom nog.sherif killing bouta is a weest but a oder rasta thake his place.thank a bout it….AFZ: RICO.


  Maak melding
 7. milosevic,nicolae ceausescu, idi amin,papa doc. pinochet allemaal dictators die hun volk op beestachtige manier hebben onderdrukt en niet te vergeten delano bouterse jou dagen zijn geteld en vergeet jou aanhang hier niet neem ze ook mee .daal. behr rambocus hoost kamperveen oerawsingh leckie slagveer concalves sohansingh riedewald rahman helden van suriname het recht zal zegevieren .


  Maak melding
 8. Weervan die verhalen,we krijgen straks ook te horen dat hij de hand aanzichtzelf wil slaan.dat verlangd men,jammer zo gek verklaar ik Bouterse niet,hij zei: nog noooo!! mie flexie ete,.zijn Hart is aan Suriname verpand,un wan fa gwe,fu un kan fufuru,hij is de man die ogen van het volk geopend heeft vanaf de jaren ,80,met welke bandieten wij te doen hebben.dus un kor un krapjasy.
  zij dat willen,wel ,wel,wel, hij gaat nergens hij blijft lekker in Suriname.jullie die dat willen lijden langzaam aan Schizofreen.

  ody,ody apukujessy

  Akuba


  Maak melding
 9. De helderziend rechters zitten allemaal in nederland, waarom komen jullie dan niet terug om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van land en volk. Het niksen vraagt soms aandacht.
  Er zijn vrije tickets beschikbaar gesteld door een plaatselijk bedrijf in nederland, voor de genen die als getuige willen dienen in suriname tegen de ex legerleiding en de ex militairen. Meld je aan en snel.
  Wachten jullie niet langer want straks gaat wilde wilders jullie inblikken en naar suriname terug sturen.
  Waarom heeft men toen rita verdonk niet verantwoordelijk gesteld voor de doden op schiphol en voor het gerecht gesleept, ik heb echt niet een reactie van de huidige schreeuwers gelezen.waar waren deze toen.
  Maar als het over landgenoten gaat, dan zijn de lippen direct los, zie hier de blanke vrees. Na so wo tan. Men zit gewoon met de autochtonen hun eigen mensen kapot te maken. Respect koop je niet in zelfbediening maar keihard afdwingen.
  Iedereen zijn schuldig, tenzij de schuld is bewezen.


  Maak melding
 10. Waarom moet Bouterse op de vlucht? Voor wie? Die rechtzaak loopt uit op vrijspraak. Trouwens die man heeft een heerlijk buiten met alles erop en eraan, hij beweegt zich vrij in het land, wie durft hem wat te doen?

  Soso scenario fu kuiken! Die man is een grote bal zenuwen. Laat hij zichzelf beginnen te berechten nanga ala den ogri sa a du, daarvan zijn er wel 100% bewijzen.


  Maak melding
 11. Frnt maakt zichzelf belachelijk met dit soort verhaaltjes.
  De domste reactie is nummer 3, Front maakt zelf wat rook en zegt dan zelf dat er ook vuur moet zijn.


  Maak melding
 12. Krassi,

  Fawaka ben je nog journalist voor radio tamara, ha.ha.ha, SPA geeft geen sponsoring geld meer Romeo.Hoost, alias Krassi.
  Prefuru fu go na sranan dan ju na wan man, of i mati fini ju bille keba, de groeten in Almere, dungru unu lobi fu shi ju, na dungr ju sa tan, luku bun waka bun, libi bun, no kari atibron kon na ju sey.
  Weg met de etter en slavenhouders gespuis, wij gaan die troep zeer gauw ontmaskeren en dan kijken waar jij blijft, die ene was ook journalist, i sabi toch.
  Allen jammer dat hij Gilds en Sardjoe in vertrouwen nam, rest in peace reporter,i sabi suma mi e taki HOOST?


  Maak melding
 13. Jongoe als hij wilt vluchten laat hem vluchten,…..dan hebben ze reden om hem kapot schieten.
  Rambocus,Bram Behr,Kamperveen,Daal etc…..werden ook zogenaamd op de vlucht dood geschoten.
  Horb had zich zogenaamd opgehangen aan touwtje naaigaren,..leugen op leugen op leugen,…..nu komt boontje voor zijn loontje.


  Maak melding
 14. D.D.Bouterse, gaat nergens naartoe, in Suriname hebben ze hem nodig, vertel liever dat Santohie en Venetiaan, zich hadden verscholen in de Amerikaanse ambassade en daar nu een schuil ruimte hebben, vertel ook dat Pulto 16 December terug is in Suriname, of mi stoor a tori, ai baja mi boskopu na trutru boskopu.
  Eens een militair altijd een militair, net als die gewraakte rechter, go fasi a man dan ju sa shi suma e kenapu na in sey.
  Die rechter is een VHP man die alles van de VHP grote bazen weet, ze dealen al sinds de jaren zeventig met die grote todos om mensen bang te maken terwijl na soso fufuru en deal droga.
  Na mi taki, Santokhie ju kiri mi neef a narcotica inspekteur Michael Grune.
  En dan lullen dat die jongen zelfmoord heeft gepleegd, fa dan, hij kon weg maar was eerlijk.
  Ju sisa sutu in huishoudster kiri in aruba, i sabi toch a columbiaans vrouw.
  Boy no tori kon na doro ju ede sa sutu en ju ai sa tan opo.
  No fas mi pipel , no fas mi brada nanga mi sisa, luku bun sa ju e piri.
  No tron trawan sa e piri bille.


  Maak melding
 15. vind je t gek dat hij niet vlucht.
  niemand pakt hem op stelletje onnozele figuren daar.

  en voor de onwetenden die hier weer s beweren dat hij niks heeft gedaan en neit bang hoeft te zijn.

  in zijn dossier zijn beelden toegevoegd waarin hij heeft verteld behalve als politieke leider ook als militair heeft gehandelt en heeft geschoten.

  worden de suries weer boos als suriname een bananenrepubliek word genoemd.
  proces ie begonnen, bouterse de moordenaar heeft toegegeven schuldig te zijn, terroriseerd mensen, wil aanslagen plegen op minister van jusititie en anderen, een terrorist dus en hij loopt vrij rond.

  ik kan nog maar 1 ding zeggen het volk krijgt wie zij verdient.
  stelletje idioten daar stemmen op een moordenaar en drugsdealer.

  oppooo kondremangggg laat hij t land maar nog meer verkwanselen, dan wat hij tot nu toe heeft gedaan.

  de mensen die zijn vermoord hadden het beste voor met het land, en waren intelligente mensen, als zij nog zouden leven was suri nu veel verder geweest en zouden mensen nu niet zo pienaren daar en al die suries hier zitten.

  dan gaan ze nog op bouta stemmen, waar zitten jullie hersenen in jullie achterste zeker?
  de man straalt 1 an al onbetrouwbaarheid uit.
  probeert mensen in te pakken met mooie verhaaltjes.

  hoop dat hij aan zn ballen word opgehangen.
  ik wil t ook wel voor ze doen.

  gr


  Maak melding
 16. Du je hebt een lokale iq van een bosaap.

  Dankzij Bouterse heb je nog kans dat je Surinamer blijft. In Nederland ben je een allochtoon en in suriname straks ook.

  Het is niet BOuterse als persoonlijkheid die wint, maar Bouterse zijn mening is die wint.


  Maak melding
 17. milosevic,nicolae ceausescu,idiamin
  papa doc,pinochet allemaal dictators die
  het volk op beesachtige manier hebben vermoord.
  du
  ik vergelijk jouw, je lijers die nu het arme
  volk van Suriname uitmoord van pinaarie en
  honger.dus Bouterse kun je niet met deze diediedbrie,s vergelijken ik verlijk jouw met ze .anders kan ik je niet uitmaken.

  Akuba


  Maak melding
 18. Wroko de vo doe wie denkt dat baas zal vlugten heef het glad mis dang wroko de vo doe inie sranang baas zal ze leren fa de njang broodje kaas DU met zijn dode helden
  wat versta je onder helden wat hebben ze betekend voor jouw du vertel loser top punt van van domheid is doe en krasie
  missie akuba a revo e go nanga langa nekste te makend nanga ding droomers we zullen ze wel ontvangen met soso lobie ding sika majoro
  groetjes
  edemang Apoekoejesie AIVB


  Maak melding
 19. Vergeet niet:Een Kat In Het Nauw Maakt Rare Sprongen(FrONT).
  Deze prentenkabinet trekt alles uit de kast om het volk roet in de ogen te strooien,whawhawhaaaa ze weten bliksemsgoed dat deze generatie niet zo in de zeik genomen wil worden als hun ouders en grootouders,met een kaartej voor de bedeling en batjaw.
  De Surinaamse politica`s willen de VS na doen,om alles wat zg fout gaat op Fidel en Chavez te schuiven,waarom niet Gadaffie?Hij was 1 der eersten die de Rvo in Suriname steunden.Hugo Chavez was toen niet in de picture,nu daar Gadafie buiten beeld is,is Chavez de schuldige,ook een strijder tegen het KWAAD(VS).Maar tja zij met een balk voor ogen hebben niets door,ze hangen maar aan die oude rotten(VHP NPS).
  whawhawhaaaa hebben die Sankokkie en zijn bende niet door dat DDB,voor niets en niemand bang is?Als ie had gewild was hij reeds lang gevlucht,als die 2 gevluchte moordenaars dat kunnen(Guman en Nieboer of zo)was dit toch een piece of cake voor DDB.
  Dus DOMBO=DU,die namen wat je daar noemt joe dommie joe,dan geef je zelf aan dat DDB een heilige is,zoals de nengre zegt DDB no kong nah ding bakafoetoe wat hun gedaan hebben,dan zijn die 15 niets vergeleken wat er allemaal in die landen gebeurd moet zijn joe dommie joe.


  Maak melding
 20. Bouterse zal nooit vluchten !!! Dat laat hij voor enkele fronters.Toen men hem veeeel geld bood om Suriname te verlaten heeft hij het niet gedaan dus waarom zou hij het nu doen want er is niets veranderd.Over vluchten gesproken :waar is Santokkie???
  Sharmilaatje moet haar mondje niet veel meer opendoen want er komt de laatste tijd heel veel ONZIN uit.Laat ze maar gaan onderzoeken hoe het aan het licht gekomen is dat haar broer steelt.
  Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen!!! 1980!!!


  Maak melding
 21. duidelijke taal toet en kabila laat het ze weten wat ze allemaal verricht hebben,du is ook een van die coupeplegers samen met rambocus en derest.die krassi ik heb hem geen leven geven,maar je kunt mij begrijpen wat hij verdient.

  Akuba


  Maak melding
 22. Geachte redactie,

  Als die ‘Redimusus’ van de VHP/NPS intelligentia, zo zeker zijn van hun door het buitenland (Nederland) geregiseerd proces, waarom al die stemmingmakerij van hun zijde.

  Wel lijkt het ons voor hun belangrijk teweten, dat de Republiek Suriname geen Irak is. Ook dat de uitkomst omtrent de Romeinse situatie inzake het zogenaamd proces jegens Jezus toendertijd (zijn kruiziging), niet identiek hoeft te zijn met dat van het Suriname van nu inzake dit zogenaamd proces jegens Desire Delano Bouterse geboren te Domburg/Suriname.

  Identiek is wel de achtergrond liggende gedachte bij de berechting van Jezus van Nazareth en Desire Bouterse, namelijk proberen te moorden van hun bewegingen of hun organisatie.

  Ook de tijdgeest tentijde de verbanning van Anton de Kom uit Suriname in opdracht van de Nederlandse overheid in 1933, is een totaal andere in vergelijking met nu.

  Om een lang verhaal kort temaken; als helder mocht gaan blijken, dat men d.m.v. dit zogenaamd proces, uit is op het letterlijk vermoorden van Desire Delano Bouterse, wat nu reeds op begint telijken, dan zal men vooraf moeten beseffen, dat het beslist niet zo eenvoudig zal gaan zoals tentijde de Romeinen deden, inzake de moord op Jezus van Nazareth.

  Zoals Papa Touwtjie dat zei:

  DA NA KUGRU FU KUGRU, BRUDU FU BRUDU!!


  Maak melding
 23. Er is geen enkel mens in de wereld die wreedheden kan begaan tegen de mensheid zonder ongestraft verder te kunnen leven. Zoals Bouterse een gelukkig gezinnetje heeft met kinderen zo hadden de slachtoffers van hem dit ook. Ik geloof in GOD en ik denk dat de straf in de hel veel erger is dan die van een gevangenis.


  Maak melding
 24. ik maak zelf uit waar ik wil wonen suriname of in nederland is mij keuze en dat gaat niemand geen ene moer aan en als ik moet kiezen leven in een land waar wilders de president is of waar bouterse de president is dan kies ik voor wilders en waarom doe ik dat omdat er hier wetten en regels waar iedereen zich aan moet houden onthoud dat goed dommies er zijn mensen hier op deze site die echt niet weten hoe de wereld vandaag aan de dag in elkaar steek ze leven in hun eigen wereld ze gaan voorbij aan de realiteit van nu gadhafi is al lang tot inkeer gekomen jullie slapen en chaves is laats terug gewezen door zijn volk. die mensen hier die anderen voor dom uitmaken die zetten elke dag de zelfde cd op schelden en nog eens schelden geen verstandige weerwoord . de een vraag mij wat ik versta onder helden jullie noemen bouterse jullie held niet ik hij is toch jullie leider en als ik een tegen reaktie geef dan word de aanhang boos reageren ze net een stier die een rode lap ziet maling aan, een moordenaar kan nooit mijn held zijn en ook niet mijn leider .


  Maak melding
 25. Natuurlijk zullen wij Surinamers,geloven dat Bouterse niet gaat vluchten.Wie en welk mens dat ook mag zij,zal niet vrezen voor niemand als hij/zij goed heeft/had gehandeld.Handelt hij/zij naar de maatstaven van het kwade,dan zal hij/zij bang/vrees/wroeging hebben en dat kan niemand ontkennen.Zelf de leugenaar kan dat niet ontkennen.


  Maak melding
 26. Brada nanga sisa,

  Jullie worden uitgelokt om via uitlatingen inde gaten gehouden te worden door inlichtingendiensten.
  Het bewijs ben ik die op het matje moest komen op het werk en door drie heren ben gehoord.
  Dit alles is in opdracht van Suriname!!!!
  Wees voorzichtig en denk aan wat ze Anton de Kom hebben aangedaan, eerst zijn eigen geboorteland en later Nederland die nu hypocriet een standbeeld neerzet en vandaar dat ze alles zullen doen om dat beeld in Zuid Oost te behouden.


  Maak melding
 27. Kabila no mekie spotoe ik wil die kerels wel zien wie zijn dat laat ze maar komen de horie ons in de gaten denkje dat ze gaten in hun hoof hebben als dat zo was dat wist ik het al broeder want snake ai weet wat zijn werk is no mekie grap nanga snake ai na wezen ai srapoe moro scheermes a gratie moro sopo en mie na sapahtia na mie e mekie fremoesoe e broko dee
  en bouta ne free en a ne pre
  hij denkt aan een goede tamara voor vrij suriname suriname voorwaarts
  mie apoekoejesie takie.
  edemang AIVB.
  EN GODO NA MIE VESIE MANG HERIE LIBIE TE NA DEDE MIE SA FETIE GIE SRANANG.


  Maak melding
 28. Zolang je maar voor de Republiek-Suriname bent en niet zo zeer tegen toevallige mensen, kan jou niets gebeuren. Mensen heb je nodig om dit land daadwerkelijk naar grotere hoogten te tillen, so why should you hate them.


  Maak melding
 29. nummer 32 laat je naakijken, gestoorde aap. het zijn zieke gasten als jij die achter bouta aanlopen. en laat god naam uit je mond. want in zijn ogen is moord een grote zonde.


  Maak melding
 30. Buitenman, een beetje teleurgesteld in uw betoog. Normaliter getuigt u van een redelijk inzicht, ditmaal slaat uw argument kant nog wal. Bouterse wordt verdacht van moord. Moord is met voorbedachte rade iem, om het leven brengen. Zijn politieke verdiensten staan in deze zaak buiten kijf. Zelfs indien de heersende partijen dit proces regiseren, dan nog staat Desi B terecht voor moord. Moord kan constitutioneel worden vervolgd, zij het niet in Su dan Internationaal. Het siert dhr. B het recht zijn beloop te laten gaan en aan ons te tonen dat hij de democratie en de samenhangende trias politica respecteert. De soep wordt heus niet zo heet gegeten. Desi Delano B heeft een goede verdediging en hij kan zich altijd verschuilen achter de chaotische elementen van die tijd die nu netjes zijn opgeruimd. Plus het feit dat de poll van de bevolking in meerderheid achter een gratie staat. Ik ben wel teleurgesteld in u en dhr B. dat u beiden zo anti democratisch te werk gaat.


  Maak melding
 31. deel 2:
  De berechting van Jezus van N. is totaal van een andere orde. Daarin wordt de culturele heersende norm overtreden (de godgelijkheids- identiteit–>dus blasfemie) aan de kaak gesteld, door het religieuze bestuur (saduceen). Deze lieden brengen de zaak aan bij het lokale bestuur (Herodes). Aangezien voor die actie geen wetsovertreding bestond ging men in beroep bij het slandsbestuur (Pontius P). Deze heeft het vonnis democratisch bij toen heersende referendum laten uitspreken. Vonnis luide: kruisig hem!
  Jezus van N, heeft het vonnis opgezocht om zich als een lam naar de slachtbank te laten leiden. Desi Delano B. niet. Elk vergelijk tussen deze twee individuen gaat manko.
  Ik zou die vergelijking niet trekken als ik u was.


  Maak melding
 32. Ik ben geen NDP-er , nog een aanhanger van Bouterse , maar een harde feit is wel dat Suriname tijdens de regeer periode van deze party de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt , en dat deze oude politiek met dit proces, eens en voor altijd wil afrekenen met een stroming die de Surinamers heeft waker geschud en bewust heeft gemaakt.

  Ik denk dat er ook ellementen hier op de site zijn die flink geindoctrineerd zijn door westerse politieke strategieen en pers(zeer bekrompen ,zielig en jammer).

  Ik begrijp ook niet waarom men denk dat bouterse gaat vluchten ,geloof mij , die heeft nog genoeg kaarten.

  En de mensen die denken dat bouterse maar wat uitkraaid , ha , ha .Deze man had volgens de wereld militaire analisten van toen ,tijdens zijn regime een van de beste geheime diensten van de wereld. dus………


  Maak melding
 33. Ik ben blij met Chaves , omdat ik jaren geleden door Venezuela gereisd ben en mijn ogen niet kon geloven (my haty beng cree) …… het resultaat van imperialisme/kapitalisme was dat er in een super rijk land als Venezuela mensen waaronder ook kinderen in kartonnen dozen leefden ,….. dus ” leven het socialisme in Venezuela”


  Maak melding
 34. Ik zal je vertellen Johannes, “deze DDB is voor niemand bang”. Wanneer hij er niet meer zal zijn zullen met name de crosfajas tot het besef komen dat zij in de grille-oven zijn beland. Ik ben de dagen van 11- en 120382 echt niet vergeten.


  Maak melding
 35. Geachte Parbo (reactie no. 36),

  U stelt dat een vergelijking tussen het ‘proces Jezus van Nazareth’ en Desire Delano Bouterse hier niet opgaat.

  Laten wij u dit vertellen dat die vergelijking juist wel opgaat, omdat de Romeinse machthebbers van toen, zeer zeker te vergelijken zijn met die van nu, wanneer je kijkt naar het beginstadium omtrent ‘de jacht op Jezus’, de razias op alle pasgeboren babys in die tijd en de zwarte Holocaust, de slavennij later. Allen van het zelfde laken een pak.

  Vandaar dat de biologische moeder (Maria) en vader van Jezus (Jozef), halsoverkop moesten vluchten naar Bethlehem, alwaar Jezus tenslotte geboren werd.

  Zijn berechting later op 30 jarige leeftijd, was een regelrechte aanfluiting. Jezus was tenonrechte beschuldigs en vermoord geworden door een regime wiens reputatie beslist niet over naar huis teschrijven was.

  Als u dat een ‘eerlijk of redelijk goedproces’ noemt, dan heeft u uw bijbel kennelijk niet goed doorgenomen, laatstaan begrepen.

  Vandaag de dag is de situatie in de wereld beslist niet anders, integendeel. Rijke machtige landen waaronder Nederland, doen maar wat hun goed uitkomt uit puur eigenbelang, om vervolgens met hun ‘media macht’, zand in de ogen van de gemeenschap te strooien. En vervolgens nadat zij hun kwaad aangericht hebben, teroepen dat het misschien anders had gemoeten.

  In februari 1980 hebben de Surinaamse militairen terecht en met hulp van het buitenland (Nederland), de coruptie in Suriname een halt toegeroepen.

  In 1982 hebben zij zich vervolgens terecht verdedigd tegen buitenlandse inmenging van binnenuit, waarbij er diverse doden vielen (De december gebeurtenissen).

  Ook die inmengimg werd geregiseerd en gedirigeerd door het buitenland zelf met hulp van Surinamers zoals Daal en Hoost, onder leiding van het zelfde land die de militairen in 1980 volle ondersteuning gaf (Nederland), om de democratisch gekozen regering Arron omver te werpen.

  In vergelijking met Jezus van Nazareth, heeft deze Jezus zich infeite gemoedelijk laten kruiziging, zelfs verraden door zijn eigen broeders, mede door een regime die hem beslist niet welgevallen was, waarbij hij tenslotte de dood vond.

  En nogmaals, wanneer je een fanatieke volgeling van Jezus bent en je je alszodanig gedraagt zoals hij dat in zijn tijd deed t.a.v. zijn zogenaamd proces, wat vervolgens tot zijn moord geleid heeft, dan kunnen wij het best begrijpen dat sommigen onder ons, dezelfde houding van Desire Delano Bouterse verwachten, vooral daar zij vanuit gaan dat ook hij een christen is.

  Maar besef wel, dat Desi Bouterse een realistische christen is en niet de slaaf van geloofsovertuiging die erop uit is zwarten cultureel en geestelijk letterlijk dood te maken, vanwege de grote minachting die sommigen hebben voor hun Afrikaanse geloof- en culturele overtuiging. Geminacht, om hen vervolgens een christelijke geloofsovertuiging opteleggen, dat slechts gebasseeerd is op ‘lijden’ inplaats van ‘leven’, op ‘lijden’ inplaats van ‘vrijheid’, op ‘lijden’ inplaats van ‘strijden’ voor een menswaardigbestaan.

  Denk daar eens goed over na, want ook wij hebben de geschiedenis van de Bijbel en de totstandkoming ervan bestudeerd, er daar valt heel veel over te vertellen.

  Maar belangrijk is teweten, dat wij ‘niemands slaaf zijn’ en niemand is onze meester.

  What about you.

  Tan bun, waka bun.


  Maak melding
 36. Kondremang,

  JEZUS is niet DOOD. Hij leeft.De wederopstanding ja Hij leeft.
  Hij is aan de rechter hand van GOD. Sterker nog Hij is de zoon van GOD.
  …en in
  Johannes 10:30:
  “Ik en de Vader zijn één”


  Maak melding
 37. Over zonde gesproken : moord of kruimeldiefstal , bij god krijg je altijd vergiffenis , jezus vergaf ook aan het kruis die ene naast hem ….en degene die zonde vrij zijn mogen de eerste steen werpen ,….zielig sommige van jullie , echt zielig !


  Maak melding
 38. Geachte E. Buiteman,

  Met dank aan uw waardige discussie wil ik u attent maken op het feit dat Herodes de Grote, de man van de babymoorden een ander persoon is dan de joodse vorst waar Jezus moest verschijnen. En zelfs deze joodse vertegenwoordiger kon geen vonnis vellen. De Romeinse machthebbers staan buiten dit conflict en hebben enkel hun mandaat gegeven voor het vonnis als rechtsorgaan. De romeinen hadden al wetgeving en Jezus heeft geen romeinse wet overtreden. Dit gaat puur tussen de Sanhedrin en toenmalige joodse geloofsleer en het evangelie van J.C. dat het Koningkrijk Gods nabij is en dat Hij die vertegenwoordigt. Daar verkoos Jezus voor te sterven. Onze hoofdrolspeler de heer B is een hele sympatieke man, ik heb hem een paar keer ontmoet. Desondanks beoordeel ik de man op zijn handel en wandel m.n. is hij een voorbeeld voor mij als Christen. Kan ik ook in de voetsporen treden van de heer B. en God welgevallig zijn? Wat denkt u??

  Uw relaas van voor 80 beaam ik, de inmenging en de strijd om de macht in Suriname als op Geopolitiek niveau zult u mij als medestander aantreffen. Wij staan aan de zelfde kant. Maar zoals wij hoeders van onze Surinaamse normen van zelfrespect en rechtvaardigheid wil ik u er nogmaals op wijzen uw standpunt te herzien. Recht is recht en krom is krom.
  Niet omdat de bakraman ons probeert te verdrukken, moeten wij onze deugden overboord gooien en 15 man de kogel geven omdat hun mening ons niet aanstaat. Wij zijn niemand s slaaf, doch: gij zult niet doden.
  Ik zeg niet dat de heer B. een moordenaar is . Mischien is hij dat niet, maar dat zal in de verdediging van de rechtsgang wel blijken.
  Jezus zei: geef de keizer wat des keizers is en gode wat van god is. m.a.w. de staat gebied een proces. Des te meer moet onze vriend zich als ambtsdrager (lid van Assemblee wet keurend orgaan)en als politiek leider zich onderwerpen aan wat de overheid van hem vraagt. Te meer indien de heer B. nog onverhoopt de baas van het land wordt, vind hij het ook billijk dat u en ik die su. wetgeving eerbiedigen. Waar of niet??
  Niemand heeft het recht ons te minachten.
  Laten wij niemands slaaf zijn doch wel Gods wetten eerbiedigen en de waarheid verkondigen. vwb onze positie t.o.v. de blanke gemeenschap. Ik geloof in survival of the fittest. Beat them at their own game. Zijn zij slim, wees slimmer. Laat zien dat je wat in je mars heb (ned.mars)en don’t play the victim role but be the victor.

  a bun mie matie later….


  Maak melding
 39. Met dit alles wat ik gelezen hebtover DDB,hou toch eens op met al dat geklets in de kranten en ga toch maar normaal je werk verder doen er zijn betere zaken die we moeten aanpakken dan het geklets over DDB laat er nu iets in Suriname gebeuren dan ga je zien wie het land gaat uitvluchten”.

  Totzo


  Maak melding
 40. Mensen , hoeveel betaald Bouterse jullie om achter hem aan te lopen, om die praatjes te verspreiden over die goede tijd noh ! Laten we zien hoe jullie piepen als hij van het toneel verdwenen is !


  Maak melding
 41. Eert door alle tijden heen de overheden, want die er zijn, zijn hoe dan ook door God ingesteld(Romeinen:13). Zij voeren overigens niet tevergeefs het zwaart.
  If yu weerede yu o njang aay.


  Maak melding
 42. Yep dat langdradige van godsdienstboeken ken ik van binnen en van buiten, maar er staat van alles in de Bijbel, maar nergens staat er de tekst “Geloof niet alles wat je lees”.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES