woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMeer privileges voor Surinaamse Nederlanders

Meer privileges voor Surinaamse Nederlanders

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Politie en Justitie, Chandrikapersad Santokhi, wil aan Surinaamse Nederlanders meer rechten toekennen dan aan andere buitenlanders. De rechten van de Surinaamse Nederlanders staan beschreven in de Toescheidingsovereenkomst. Paramaribo wil de overeenkomst volgend jaar beëindigen, maar dan moet Den Haag ook instemmen meldt Radio Nederland Wereldomroep.

Voor de uitwerking van het nieuwe vreemdelingenbeleid is een gemengde commissie samengesteld. Er zal onderscheid worden gemaakt tussen ‘vreemdelingen van Surinaamse origine’ en andere vreemdelingen. De eerste groep zal bepaalde privileges krijgen, maar zal niet dezelfde rechten krijgen als een Surinamer met de Surinaamse nationaliteit.

Een van die privileges zal zijn dat Surinaamse Nederlanders snel de Surinaamse nationaliteit terug kunnen krijgen, aldus de Wereldomroep.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. A man e leg e leg uit ma vertrouw a man…nono never. no wan yuru fu na oloisi,never, mi nooit !!!

  Verkwanselaars en onbetrouwebare partners…nooit in iets van hen geloven.

  Hij weet donders goed wat de Surned toebehoord maar deze liegers en bedriegers vertellen wat zij willen of wat zij gaan doen maar de “regels staan ruim 32 jaar vol op papier” maar de bedriegers blijven volhouden de Surned niet te onderdrukken.


  Maak melding
 2. Ik ben het een paar keer niet eens geweest met deze man maar hiermee ben ik het volkomen met hem eens en sta ik achter hem.
  Het is goed dat Surinaamse Nederlanders de Surinaamse nationaliteit snel gaan terug krijgen aangezien Suriname een groei van de bevolking wil. Dan kunnen ze liever Surinamers van Surinaamse afkomst sneller aan hun Surinaamse paspoort helpen dan anderen die met negatieve bedoelingen het land in willen want dat is toch rotzooi en daar heeft Suriname niks aan.Wat heeft men anno 2007 nog aan een Nederlandse paspoort en al helemaal als je in Suriname bent.De euro’s kan je niet vergelijken met gezond en verse vis, groenten, fruit, vrijheid, rust, ruimte, geaccepteerd worden, ontspanning, natuur, het weer en ga zo maar door.

  Hij moet Den Haag onder druk zetten want de afgelopen jaren hebben de Surinaamse ministers, dus ook Santhoki denk ik op alle voorstellen van Nederland, dus ook Den Haag ja geknikt en anders moet die net als bv de Antillen ook gewoon keihard zijn tegen hun als zij graag iets willen van Suriname.

  Ik denk dat veel mensen dit goed zal vinden als het hem lukt. Dat ie eraan denkt is al positief.


  Maak melding
 3. WAT???? geeeeeeen reactie??????

  ik ben echt verbaasd. Nou ik ben in ieder geval zeer benieuwd wat voor privileges wij als Surinaamse Nederlanders dan krijgen. Hopelijk pakt het goed uit. Vooralsnog ben ik positief


  Maak melding
 4. Leuk te vernemen,maar men gaat dus kijken naar de achtergrond van herkomst? Ik denk niet dat er veel SURINEDS hun NL paspoort zullen willen omruilen voor een SME paspoort zolang in elk geval het reizen met een SME paspoort zo’n pain in the ass inhoudt.

  Daarnaast komen die lui die zo’n SME paspoort kiezen NL dus heel moeilijk binnen terwijl zij mogelijk hun pensioen en AOW misschien hebben lopen.

  Maar wij zijn benieuwd wat de andere zaken zijn die het soepeler maken voor de SURINEDS? Hebben zij dan ook dezelfde kansen een vergunning te krijgen zo snel als het bij de Chinezen en Brazilianen eraan toegaat?

  Er staan genoeg te trappelen om iets in het land van herkomst te ondernemen, maar mensen van SME origine (uit SME of NL) weten hoe lang het kan duren voordat voor hen een vergunning in orde komt. Zij de IDB of een ander orgaan niet meer dan 600 dagen? terwijl het voro de Chinezen en brazilianen zo gepiept is because tjoekoe counts maybe?

  Future will tell. Mr. Santoki keep on doing your good job.

  Werkten er maar meer bewindslieden zo planmatig zoals U de zaken wenst aan te pakken. U bent één van de weinigen die volgensmij met een vbepaalde vise werkt (en mr. Hildenberg).

  De rest hoopt enkel 5 jaar te zitten en te vangen onder “leiding/lijding” van een
  besluiteloze “leider/lijder”.

  Misschien tijd dat U een training aan uw collega bewindslieden verzorgt.


  Maak melding
 5. Wie vertrouwe wie…a man disi mi no!
  Luister: staat al langer dan 32 jaar op papier dus niet lopen bedotten.

  Do what you have to do….ma tiki waka yu faya.


  Maak melding
 6. Vnoshine o thin yu e puru na stekker…Front faya alla zee……All-side mi boi.
  Luku a man Santaki…..a din kon nanga wan SMOKOPATU.

  >>>>>>>>>>>>UNU LUKU BUN>>>>>>>>>>>>>.


  Maak melding
 7. Dit is puur omdat men ons hier in ned meer dan zat is.
  we zijn redelijk ontwikkeld, kennen ons verleden, hopen en wensen aanspraak te maken op bepaalde rechten en willen als mens en NIET als BSN (vroeger: sofi)nr behandeld worden, en zijn door dit alles behoorlijk gefrustreerd.
  Komt nog bij dat Europa en dus ook Ned. ver-RECHTS.zogenaamd nationalisme, puur racisme, uitsluiting en discriminatie.
  en wij zien dat, praten en klagen erover maar haast niemand die luistert, hoeven ze ook niet, want de centrale vraag is altijd:Wat is in wiens belang.
  Komt nog bij dat wij het euro-leven hier ook meer dan zat zijn. dus je zou bijna kunnen zeggen: 2 vliegen in 1 klap, wan ogrie en tjar’ wan boen.

  Ik weet niet voor u maar als ze mij nu(ben nog geen 45) een handvol geld willen geven of maandelijks net zolang ik leef een minimale uitkering van ver beneden de 1000 euro ben ik zo weg.
  Dan heb ik mijn 2 vliegen ineen klap, mi e go zoekoe wan gron , enkele meters boven de zeespeigel dan ben ik veilig voor de komende 30 jaren, als ik nog leef.
  Weg van de ellende hier desnoods een andere ellende tegemoet.
  Want nergens is het veilig en goed toeven meer.
  je moet het nemen met wat er is.Take it or leave it.
  Alles behalve vernedering, onderwaardering, uitbuiting door meedogenloos kapitalisme, weg van onderdaan te zijn, enz. enz.

  Mi nanga somen´ trawan e gowe. Al moet ik boer worden doe ik dat nog liever in Su.
  me zoek’wan gon(pipa) te moeilijkheid, foefoerman, e kon mi kan handel.
  Tav aanstaande rechtzaak van de eeuw voor Suriname:
  denk eraan, een verstandige rechter kijkt bij een veroordeling naar: wettig overtuigend en verkregen bewijs, de redelijkheid, de rechtvaardigheid en de billijkheid, de omstandigheden tijdens de daad, enig causaal verband, en nog wat meer.

  Dus is het verstandig een uitspraak te doen waarmee de vrede wordt bewaard, gemiddeld rechtsgevoel van iedere man in acht wordt gelaten, niemand gezichtsverlies lijdt, de rechterlijke macht geen blamage treft, enz.

  Ook ik hoop niet dat een uitspraak zal leiden tot welke vorm van ellende of chaos dan ook.
  want stel dat in Ned de bom daardoor barst , wat dan. Wie heeft daarop geanticipeerd.

  Het zijn toch allemaal smeerlappen bij elkaar.
  Daarom: Gi mi mi gron mek mie kwekie en pranie wat en leef ik gelukkig verder, no wan djoegoe djoegoe.
  Gegroet.


  Maak melding
 8. Minister Santohki,

  Een heel belangrijk privilege dat ook ingevoerd moet worden is dat Surinamers met een Nederlands paspoort zelfstandig een stukje grond of een huis zouden moeten kunnen kopen in Suriname. Momenteel kampen ze met een heleboel juridische beperkingen mbt grond- of huizen aankoop.Een ander belangrijk privilege zou ook moeten zijn de afschaffing van de visumplicht.


  Maak melding
 9. Meneer Santokhi zou eens het vonnis van het Surinaamse hof van justitie van 3-8-2007 moeten nalezen. Want hij verdraaid de hele boel of is verkeerd voorgelicht. Hij zou wel deze nieuwe regeling naast de bestaande TO-rechten kunnen invoeren voor de groep die buiten het TO-verdrag valt.


  Maak melding
 10. Probeer je nu stemmen te winnen door onzekerheid en de mensen met een kluitje in het riet te sturen.
  Als het dan erop aankomt ben je geen minister meer, dus losseflodders.


  Maak melding
 11. santokí; je hersens zijn aangetast, sorry maar je bent daarmee te laat mee, 10.000 surneds zullen nooit meer naar suriname huiswaarts terugkeren, omdat je medewerkers op de grote combe weg stelselmatig surneds heeft geboycot om hun behandeling serieus te nemen..ook mijn dossier ingediend sept 2004, is nooit in behandeling genomen.,


  Maak melding
 12. Het verbaast mij dat Suriname”in tegenstelling tot vele derde wereld landen” haar ex-burgers op deze manier behandeld.Is het nog niet tot de regering door gedrongen dat de Surneds een wezelijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Suriname?Maar mischien is het niet de bedoeling gebruik te maken van de hier aanwezige intellect en kapitaal, het zou kunnen leiden tot het ontmantelen van de populistische regering die alleen maar aan zelfverrijking en bedriegerij doen.Als dat het geval is dan begrijp ik het helemaal.
  Maar Meneer Venetiaan en consorten, uw ondergang bepaald u zelf en niet anderen.


  Maak melding
 13. Ja JA ik vraag mij af of de zogenaamde surineds echt Surinamers willen worden of omdat ze hier in dit land mislukt zijn.
  Hebben ze echt hart voor Suriname dan hadden ze hun pasport ingeleverd en terug gegaan naar Suriname maar niet van 2 walletjes proberen te eten. Wat heeft jankie gedaan met het geld van de Nob als hij het zo meende met het land. Ik dacht dat hij het zou verdelen onder de armen in suriname, nee in zijn zak gestopt. Je bent surinamer of je bent het niet en niet de zelfde rechten willen hebben in 2 landen. Wij moeten op houden ons geliefd Suriamame kapot te maken.
  als ik de Surinaamse overheid was had ik al lang een wet geslagen met de omschrijving van Surinamers er in en eenzijdig die hele overeenkomst opgeheven. foei foei waneer er geen geld meer gemaakt kan worden in nederland keren jullie terug naar de bron waarin jullie jaren lang op gespuugd hebben.
  erg foei foei foei


  Maak melding
 14. Het is ook nooit goed met jullie. Doet Suriname niets voor de Euro-Surinamer, is het niet goed. Nu kondigt de minister IETS aan, is het ook niet goed! Wie meent het nou echt met Suriname en wie niet?!


  Maak melding
 15. Omdat de meeste van de mensen hier, hun stem wil laten gelden, ongeacht waar het overgaat. en aangezien het mislukkelingen zijn, of NDP adepten zullen ze altijd negatief reageren. Maar ze vergeten een ding. Terwijl ze zo bezig zijn, gaat Suriname rustig verder met haar ontwikkeling. Het is geen kattepis van een onderontwikkeld land dat door een zogenaamde revolutie, 25 jaar terug gezet in in haar ontwikkeling een succes te maken. Vergeleken met heel veel andere landen doet sranan het niet slecht. Als het volk maar de handen uit de mouwen wilt steken. met zitten en klagen kom je er niet. ook al heb je de beste regering van de wereld. Onder NDP en DNP was er grote armoede en geld ontwaarding in het land. DE hele schatkist was leegeroofd. Ongedekt geld werd a la dol gedrukt en Suriname was de paria van de wereld. Dat is gelukkig verleden tijd. Maar dat willen sommige mensen niet zien. Het lukt hen maar niet die doffe paase waas vor hun ogen weg te halen. In geen enkle land heeft persoonsverheerlijking (bouta) voorspoed gebracht. Alleen maar Ellende. STALIN, MAO, MOBUTU, PINOCHET, HITLER, BOUTERSE, TAYLOR zo kan ik er nog heel wat noemen.


  Maak melding
 16. grond kan je altijd op je eigen naam kopen, eigendomgrond, al ben je nederlander, heb zelf al 2 gekocht, geen probleem.
  domemein grond kan je niet kopen, of krijgen,maar al je een stichting open kan dat wel.


  Maak melding
 17. Mensen oppassen met deze volksverrader,

  In plaats van dat hij zich met veiligheid bemoeit maakt die man zich druk om anders minder belangrijke aspecten in het land.

  Nederlandse surinamers zitten niet te wachten om genaturaliseerd te worden.

  Deze man wil straks surineds in kaart brengen bij zijn hollandse maatjes.


  Maak melding
 18. Iedereen kan eigendoms grond kopen. Een stichting openen voor elke keer als je een stuk huurgrond koopt is ook niet echt slim. Straks heb je duizenden nutteloze stichtingen, wat eigenlijk alleen maar als dekmantel dient. Suriname met zijn half miljoen inwoners heeft de meeste slapende stichtingen van de wereld. Komt deels ook door de bureaucratie en discriminatie van ex-Surinamers…..


  Maak melding
 19. Geef alle geboren ned-surinamers indien ze dat willen de suriaamse nationaliteit erbij.Kunnen we gratis grond krijgen,stemmen en na 10 jaar in suriname wonen aov.dat zou pas leuk zijn.


  Maak melding
 20. Het zal heel triest zijn als Suriname niet op een adequate manier kan anticiperen op de hernieuwde Brain-Drain van Surinamers uit nederland.
  Ze willen toch uiteindelijk voor hun land kiezen.
  Er moet rekening worden gehouden dat door een hoop shit omstandigheden in de afgelopen periode sinds de onafhankelijkheid van Suriname, Suriname niet op een nette manier tot vooruitgang is kunnen komen.
  In de tijd van nood hebben de vele Surinamers met hun pakketten en geld al hun broeders en sisas die niet konden redden, geholpen.
  Soms liep de hulp zelf op tot 400miljoen Ned/gulden per jaar.
  Heeft de Surinaamse regering nog enig respect voor deze rechtgeaarde surinamers.
  Als ze eindelijk een keertje nu weer naar huis willen keren wil de regering hun “huizen”verbranden.
  Ik hoop dat Santhoki en ook Venetiaan eindelijk een keertje gaat erkennen en bekkennen dat de surinamers in nederland in tijd van nood heel veel heeft betekend.

  Men moet niet met de sentimenten van de heer Janki hanteren, want die wil gewoon zijn gram halen.
  Wij kleine en rechtgeaarde surinamers willen gewoon dat er recht wordt gedaan op een nette manier.
  We eisen geen miljoenen van de Surinaamse regering omdat ze het tot nu toe niet hebben gedaan.
  We vragen aan de Surinaamse regering om de potentie van de surinamers niet te onderschatten en op een nette manier dit af te handelen zodat we zo veel mogelijk mensen huiswaarts krijgen die heel veel betekenen voor ons geliefd Suriname.

  Ik zou een ieder die een bijdrage hieraan kan leveren om het te bewerkstelligen vragen dat a.u.b. te doen.

  Geen pennestreek om Surinamers hun geliefd suriname af te nemen.

  Barca


  Maak melding
 21. Samengevat, de NEDsuris willen dezelfde rechten als de Suris, maar als de AOW zwaar belast wordt (overigens is het maar de vraag of dat echt zo is, je moet een heel goed pensioen hebben om 36% belasting te betalen) beginnen ze te klagen, omdat dat in Nederland opgebouwd is. Ze zeggen wel eens dat je alleen over slechte wegen mag klagen als je er aan mee betaald hebt. Daarnaast is een stuk grond kopen niet iets wat de economie bevorderd, het belemmert alleen de ontwikkeling van het land omdat veel Surinamers de dure grond niet meer kunnen betalen. Dezelfde rechten als de Surinamers , dan ook dezelfde plichten.


  Maak melding
 22. CP, je bent een optimist maar geen realist.
  Wat jij zegt is niet van deze tijd. Als je in Nederland woont kijk dan ook naar de Turken en Marokkanen die hier wonen. Ze hebben een dubbele paspoort.

  Ze mogen grond kopen wanneer ze willen in hun land zonder enige belemering. Hun regeringen zijn blij want dat betekent meer vreemde valuta voor het land als ze weer daar gaan wonen. Ik heb een turkse collega. Hij heeft laatst 3 hectare grond gekocht in turkije.

  Hij vind de Surinaamse regering maar raar. Hij zegt er zijn zo weinig Surinamers (in Suriname en Nederland) zijn, en Suriname is minimaal vier en een half maal groter dan Nederland. Ze moeten eigenlijk grond verdelen. Hij vind het heel raar.

  En wij Nedsur willen ervoor betalen.Wordt er nog moeilijk over gedaan.

  CP begrijp je waarom ze ons soms niet begrijpen???

  CP mijn koembate is daar begraven.
  Denk daar maar over na,

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 23. Djamoe, ik steun je volledig…

  Suriname is inderdaad een vreemde eend in de bijt met haar omgang met Surinamers in den vreemde…
  Totaal de omgekeerde wereld als je dat vergelijkt met Turken en Marokanen, Spanjaarden, Joegoslaven, Amerikanen etc, etc.
  Stuk voor stuk landen, die hun onderdanen niet laten gaan en hun dichtbij wil houden…

  Er zijn tenslotte alleen maar voordelen te halen bij Surinamers in den vreemde een dubbel paspoort te verlenen, daar zij geld, kennis investeren, nieuwe ideeen binnen brengen en deuren kunnen openen als bakaman zodat buitenlandse investeerders binnen kunnen komen voor een ontwikkelingsland in opbouw dat elke steun keihard kan gebruiken…

  Er kan maar 1 echte reden zijn waarom Suriname hardnekkig blijft weigeren, Surinamers in den vreemde een dubbbel paspoort te verlenen…

  De Surinaamse politiek is gewoon bang voor haar broeders en zusters in het buitenland daar zij de macht van de NPS-VHP, het huidige esthablisment kunnen breken bij verkiezingen…niets meer, niets minder…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES