woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidEerste netvliesoperaties in Suriname succesvol

Eerste netvliesoperaties in Suriname succesvol

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 okt – De eerste glasvocht- en netvliesoperaties ooit in Suriname uitgevoerd, zijn succesvol verlopen. Dit meldt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Er zijn in enkele dagen tijd elf operaties verricht. Assistentie is verleend door collega’s van het Oogziekenhuis Rotterdam.

Voor het AZP komt het ideaal van het kunnen aanbieden van topklinische zorg steeds dichterbij. “Het is een enorme stap vooruit. Als oogarts zag je de problemen, maar vaak was je machteloos, zegt dr. Jerrel Pawiroredjo. Hij is voorlopig de enige specialist die de operaties lokaal kan uitvoeren. Dure medische trips naar het buitenland hoeven niet meer voor patiënten met netvliesaandoeningen.

Om het hulpaanbod te verbeteren wil het AZP het huidige oogartsenbestand opvoeren van vijf naar tien. Ook moet binnen enkele jaren een oogziekenhuis worden opgezet. Jaarlijks kunnen steeds meer oogoperaties worden uitgevoerd. Het groeiende aanbod komt bovenop de hulp via het Milagrosproject van Cuba en Venezuela. De afgelopen jaren zijn duizenden geholpen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Zulke zaken zien en horen we graag! Vooruitgang in de medische sector in Suriname verdient de prioriteit. Initiatieven als deze brengen het land meer vooruit dan het uit de grond stampen van casino’s of het kappen van regenwoud in ruil voor asfalt.


  Maak melding
 2. Weer een stap in de goede richting voor ons mooi Switi Sranan.

  Zie je wel Surinamers kunnen ook wat andere kunnen. Met een beetje hulp en steun komen ze er wel als de wil er maar is want dom zijn ze zeer zeker niet.

  Op naar de volgende stap!

  Gefeliciteerd Sranan!


  Maak melding
 3. Geweldig nieuws: man …nog vele malen meer goed nieuws en vorderingen nogmaals profiat.

  Maar jammer, maar toch helaas ik zie door mijn brilglazen dat Front op alle fronten faalt man.


  Maak melding
 4. Mogen meeredere Surinaamse zonen en dochters het voorbeeld van dr. Jerrel Pawiroredjo volgen.

  Een Surinaamse zoon die niet na zijn specialisatie gekozen heeft voor het grotere geld elders, maar de noden van zijn land en volk laat prefeleren en zich dienstbaar maakt voor ZIJN land.

  Hulde aan Jerrel and keep on doing your good job. Je bent een voorbeeld voor VELEN.
  Waka nanga koni.

  Heel veel succes met het omhoog brengen van de medische wetenschap in SME.


  Maak melding
 5. @toet ik maak geen woorden meer vuil aan jou , want de pot verwijt de ketel jij noem mij een ezel een ezel is iemand die weet dat iets fout is en toch het probeer goed te praten dan ben je echt een ezel omdat wat ik zeg gewoon de waarheid is kijk maar zelf hoeveel reaktie hier zijn en kijk maar als het over bouterse gaat hoeveel reaktie er zijn . en nu gaat over vooruigang van landgenoot die meehelp aan de vooruitgang van zijn land dan lees je maar 9 reaktie , maar gaat het om andere die de het land achteruit hebben gebracht dan aanbidden jullie die mensen en als ik dat aangeef ben ik een ezel. mooi verhaal


  Maak melding
 6. Het is hoogst opmerkzaam dat nu pas de beleidsmakers ernst betonen met de verbetering van allerlei zaken de arbeidsklasse rakende.

  Zeer vreemd. Ik denk dat het komt dat deze beleidsmakers weer op de stoel willen zitten in 2010, of het al niet eerder zal zijn.

  Nu alle subsidie’s opgedroogd zijn benut men anderssoortige worstjes om het Volk dom te houden en weer op hen te laten stemmen.

  Vriendelijke Groet,…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES