zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandMaceo Rigters schiet Jong Oranje naar Peking

Maceo Rigters schiet Jong Oranje naar Peking

-

Does Travel - naar Suriname

Jong Oranje heeft zich gisteravond geplaatst voor de Olympische Spelen in Peking volgend jaar. De voetballers van Foppe de Haan wonnen in Groningen ook hun tweede groepsduel op het Europees kampioenschap onder 21. Man of the match was de Surinaamse(*) voetballer Maceo Rigters.

Portugal werd in de Euroborg met 2-1 verslagen. Ryan Babel scoorde in de eerste helft uit een strafschop die Rigters versierde. De 2-0 kwam na de pauze van Maceo Rigters zelf.

Afgelopen zondag won Nederland het eerste duel tegen Israël met 1-0. Met nog een groepswedstrijd te gaan tegen België, is Jong Oranje nu al zeker van een plek in de halve finales, tevens de kwalificatie-eis voor de Spelen.

Nederland nam in 1952 voor het laatst met een voetbalelftal deel aan de Olympische Spelen. Dankzij het huidig team, dat voornamelijk uit allochtone jongeren bestaat, kan Nederland weer meedoen aan de Spelen.

(*) Redactie: Rigters is geboren en getogen in Nederland maar blijft voor ons een Surinaamse voetballer.

opening
Fernandes Express
BODO Party

25 REACTIES
 1. Ook nu blijkt wel weer dat Nederland niet zonder Surinamers kan.Op bijna elk sportgebied tonen ze hun klasse. Laat dit maar weer eens goed bij de coache’s doordringen


  Maak melding
 2. De prestaties van Jong Oranje zijn inderdaad een felicitatie waard.Dit is bijzonder gezien het feit dat de meerderheid van het team uit allochtone jongeren bestaat, schrijft de redactie terecht in haar artikel.
  In het ochtendjournaal zag ik bondscoach van Basten van het oudere Oranje stoicijns kijken naar de verrichtingen van jong Oranje.
  Misschien dat over 4 jaar op de WK de meerderheid van de bondsselectie uit alloch…..???
  Op de WK in Parijs toen Frankrijk de wereldbeker veroverde, was te zien dat de gehele Franse ploeg op keeper Barthez na uit allochtone spelers bestond.
  Misschien dat we in Nederland ook dat voorbeeld zouden kunnen volgen, gezien de prestaties van jong Oranje….


  Maak melding
 3. Kondremang,

  Het was prachtig om te zien, dat wederom 80% van de spelers een surinaamse achtergrond hebben.

  Ik wens met name die jongens veel succes en mijn hart gaat uit naar ze.

  Odi
  Bruce


  Maak melding
 4. ”Dankzij het huidig team, dat voornamelijk uit “allochtone” jongeren bestaat, kan Nederland weer meedoen aan de Spelen”.

  Welke allochtone jongeren, noem de mensen bij de naam, wees trots!!!

  Dankzij Surinamers, Dankzij Surinamers, Dankzij Surinamers!!!

  Inderdaad dankzij de Surinamers in Jong Oranje, van de keepers tot de spitsen…

  Toch waarschuw ik ons Surinamers niet te denken en in de waan te blijven, dat deze mooie situatie altijd blijft voortbestaan, dat is ijdele hoop…
  Dit is leuk voor ons Suri’s maar niet meer dan dat, tenslotte strijkt Nederland dankzij ons bloed, zweet en tranen weer met de eer…

  Begin met het organiseren van een eigen serieuze voetbalelftal SVB!!!!
  Selecteer jongens uit Nederland en niet als bescheiden Surinamers de 2de of 3de garnituur maar alleen de beste!!!
  Toon je land in de wereld en laat zien dat wij ook aardig kunnen ballen…

  STA OP en ONTWAAK SURINAME!!!


  Maak melding
 5. Hoe gek kan het leven zijn. In nederland worden deze jongends doorgaans als allochtonen beschouwd en in suriname als surneds. Maar o wee als ze succes hebben dan zijn ze voor de nederlanders gewoon nederlanders en voor de surinamers opeens gewoon surinamers.
  Succes heeft vele vaders.
  Anyway, marco van barsten kan hieraan een puntje zuigen en ook zijn bilbesteiger johan cruyff.


  Maak melding
 6. Je hebt sommige domme achterlijke surinamers die onderscheid maken tussen euro-surinamers en surinamers.Voor mij zijn we allemaal 1 of nu in Amerika in Nederland of elders in de wereld.Het gevoel zit in je hart en Surinamers zijn we allemaal.We zijn een sterk en slim volk dat blijkt ieder keer weer.Over 10 jaar is Suriname de rijkste land in de Caraibische gebied,..read my lips!!!We zijn bezig onze achter stand en hebies op te ruimen.Eerst Bouta maar berechten en dan ze we vrij, want dit zet de rem op de ontwikkeling.Hij hoeft geen zware straf te krijgen.Een taakstraf voor 10 jaar is ook mogelijk.Hij is ook een kind van het land, en ook hij maakt fouten.


  Maak melding
 7. Righter moet een visum aanvragen als hij naar Suriname wil en moet aantonen hoe hij zichzelf in Suriname gaat verzorgen en wie garant voor hem staat en wanneer hij weer opdondert. Rigters is een Nederlander met surinaamse voorouders. En niet een Surinaamse voetballer.
  Wat voor droomwereld leeft de redactie?
  Of kunnen wij dan doorgaan en zeggen dat hij een Afrikaanse voetballer is?


  Maak melding
 8. Maakt niet uit,hoe zo ook betiteld worden ze zijn en blijven Surinamers.Dus geen so called Surineds of Nederlanders.BTW, Surineds hebben de Surinamers in Nederland uitgevonden,ze noemen zich zelf zo tjssssssss.Als je in Suriname op vakantie bent zal niemand aan je uiterlijk zien dat je uit blanda komt,dussss,hahahhahahaahah ze zetten graag een gloeiend hete aardappel in hun mond en vragen steevast bij het afrekenen hoeveel euro`s hahahahahahha.

  Any how,gelukkig doet Nederland na jaren weer mee met de Olympische spelen.
  En Go For It Boys,promoot jullie titel SUCCES.


  Maak melding
 9. mensen wanneer gaan we t leren. ze zijn geen Surinamers. in Suriname wordt er niet met 2 nationaliteiten gewerkt. T is of nederlander/ anders of surinamer.


  Maak melding
 10. Laat duidelijk zijn dat het gaat om Nederlanders van surinaamse, turkse, marokaanse enz.enz. afkomst. Deze jongens hebben een top prestatie geleverd. Van Basten zat er stilletjes bij. Hij genoot van de akties van uitblinker Drenthe. Het zal mij niet verwonderen als deze speler binnenkort voor het grote Oranje uitgenodigd wordt.
  Het leuke van deze selectie is dat niet eens alle “toppers” meedoen. Aissati, Emanuelson, Sno, Koenders, Affelai, Elia, Lens hebben om uiteenlopende reden niet mee kunnen doen. Het gaat weliswaar om Nederland, maar binnen niet al te lange tijd zullen de oer echte Hollanders in dit elftal ontbreken. Ook het echte Oranje zal deze ontwikkeling ondergaan. Het is niets anders dan de kei harde realiteit.


  Maak melding
 11. Vraag aan opa el vene hoe hij die jongens van het elftal wil betitelen..

  Heeft hij de moet en durf om deze jongens van suri. ouders te feliciteren en in welke hoedanigheid..Kan ook zijn dat ze nog familie leden zijn van el vene..


  Maak melding
 12. Hee wil gewoon (als nederlander) ff kwijt dat allochtoon maar een woord is. (en een definitie ergens in de wet)

  Volgens mij vinden de meeste mensen hier iemand allochtoon wanneer die persoon zich helemaal niet wil mengen met de nederlandse bevolking. Als je gewoon lekker mee doet ben je geen allochtoon voor het volk. Ik hoorde pas dat je derde generatie moet zijn voor je officieel geen allochtoon meer bent. Echt achterlijk.

  Anyway. Wees trots op suriname. Hier in nederland is alleen maar stress (en kou). En we kunnen in Nederland al amper de goede spelers houden en ik denk dat dat voor het surinanaamse voetbal nog erger is (kwa salaris). Tis gewoon jammer van het voetbal maar de mensen met het meeste geld kunnen de beste spelers kopen.

  En ja dat gedoe over die visa slaat nergens op. Maar dat geld ook voor die 100% controle als je terug komt uit suriname en je bent maar 1 week geweest. ben je meteen verdacht ook als blanke nederlander. (en het duurt erg lang)

  Anyway mijn boodschap is, ik ben verlieft op jullie land en volgens mij zouden jullie in Suriname er best wat trotser op mogen zijn. Het is een heel mooi land met voor de toekomst enorm veel mogelijkheden, als iemand (uit suriname) er tenminste iets mee doet.

  Oh ja Jong Oranje heeft gewonnen 🙂 joepie!

  Groeten

  Hans


  Maak melding
 13. ps,

  Gelijk heb je hoor REDACTIE,ook ik ben geboren en getogen in Nederland,maar voel me Op en TOP Surinaamse.

  Ik blijf er bij dat,als je niet kenbaar maakt,in Suriname,niemand aan je uiterlijk(huidskleur)kan zien dat je uit Nederland komt,dus de stellingen van sommigen hiero,gaat echt niet op.Als je in Suriname een Hollander gaat spelen,ja dan krijg je het VOL van de Surinamers al daar,tuurlijk word je dan uitgemaakt voor BLAKA BAKRA hahahahaahahahahahahahahaa zlefs met hahahahahahahah winter laarzen gaan ze daar(Suriname)rondlopen.Hahahahahhahaahhaha op het vliegveld heb ik gezien in de zinderende hitte hahahahahahahaha dat ze met hahahahahhaah winterjassen liepen hahahhahahaah aiii boii wat wil je met dit soort kleding dong negres denk ik dan.
  Zelf heb ik de halve wereld rondgereisd en heb nog nooittttttttt zulk koeterwals meegemaakt,als wat de Allochtoonse Surinamers presteren in hun eigen land en met hun eigen volk.
  Al met al :Wie Zijn Geschiedenis Ontkent,Ontkent Zijn Identiteit.


  Maak melding
 14. Ik heb zelf kids die hier in Nederland geboren zijn, maar volgens mij zijn nog meer Surinamer dan ik.In hun kamers hangt de Surinaamse vlag in volle glorie.Als je hun vraagt wat ze zijn zeggen ze gewoon surinamer.Ik neem hun niet kwalijk, omdat hun gevoel en hart ligt in Suriname ondanks ze hier geboren en getogen zijn.En ik weet zeker dat alle jongens die in jong-oranje spelen het zelfde gevoel hebben.Het is jammer dat ze geen dubbel nationaliteit hebben, want dan was de keuze gauw gemaakt.Boga ik hoop dat je plannen gaan lukken met Suriname naar de WK!


  Maak melding
 15. VOETBALTALENTEN.
  Hoe komt het dat er zoveel voetbaltalenten in Su rondlopen en niet verder kunnen ontplooien?en niet verder komen dan tot de s’Landgrenzen?? Ai boy denk’s goed na..!Meneer Winston wil deze jongens een mogelijkheid bieden om hun voetbaltalenten te laten ontwikkelen/scholen en zodoende op de wereldranglijst te plaatsen.Nederland…heeft dze bijdrage geleverd en zodoende staat Orange zesde op de wereldranglijst!Talent zonder professionaliteit blijft straat voetbal.Trouwens straat voetballen is mooi,maar houdt het daarbij op.


  Maak melding
 16. Als Boga met Suriname het WK wil halen, moet hij eerst maar eens serieus aan het werk gaan als trainer en bijv. een tweede divisie club gaan trainen. En dan bij gebleken succes steeds een stapje verder totdat hij aanspraak kan maken op de functie van bondscoach van het Surinaams elftal.
  Vooralsnog zijn er veel betere kandidaten hiervoor: Henk ten Cate, Frank Rijkaard, etc.

  Laat de SVB het idee wel serieus oppakken, een Surinaams Elftal versterkt met enkele in het buitenland spelende jongens van Surinaamse afkomst zou best succes kunnen hebben. Maar zoiets vergt een lange termijn aanpak, want deze in het buitenland jongens zullen dan moeten afzien van een carriere in het Nederlands elftal, en dat is natuurlijk een hele opoffering. Wel een testcase voor het ware nationalisme… Leg ze maar de keuze voor, dan weten we ook wat al die praatjes van we voelen ons Surinamer in ons hart, waard zijn!


  Maak melding
 17. Ha ha ..mensen mensen

  Hij is geen sr.Hij is nl !!!!!
  ONS SURINAAMSE VOETBALLER.(think smart)
  REDATIE=Allochtoon van surinaamse afkomst=???? namaak surinaamse?????

  Sranang boy


  Maak melding
 18. Jullie zijn een stelletje koebeesten.
  Deze jongens zijn Nederlanders en geen surinamers. Jongens die in Nederland zijn geboren en getogen en opgeleid.
  Als deze jongens surinaamse jongens zouden zijn zouden ze ooit op een mondiaal niveau kunnen spelen. We noh we lul. Kijk maar naar niveau van het surinaamse voetbal kijk maar naar het landskampioen inter moengoberoof tapoe schandelijke vertoning. De mensen die hier in Nederland zeuren van ik voel me surinamer hier weh lul pak het vliegtuig en ga richting internationale luchthaven johan adolf pengel.
  Condoleza rice, Oprah Winfrey, Serena williams enz.. zijn geen afrikanen toch?
  Ik kan me makkelijk aanpassen overal ter wereld. Ik ben blij dat deze jongens voor het Nederlands elftal uitkomen. Jongen van harte proficiat en ga zo door. Heel veel succes.


  Maak melding
 19. Zelf jong -oranje kan niet zonder onze kondre mangs, zijn ze nu geen bolletjesslikkers enz dan??

  Jong Oranje bestaat uit een mooie team, mooi gekleurd en niet door de zon.

  Wij Sranan Mangs kunnen trots zijn op de surinaamse jongens dat ze zich ontplooien in de sport wereld, het zijn de voetballers van de toekomst.


  Maak melding
 20. we zijn allemaal surinamerss of je nou hier geboren bent of niet zolang je ouders van surinaamse afkomst is dan ben je der vanzelf sprekend eenn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES