dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse minister vindt excuus arts genoeg

Surinaamse minister vindt excuus arts genoeg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Het openbaar excuus van dokter Anil Mansaram voor onregelmatigheden bij het overschrijven van verzekerden, is op zich voldoende straf. Dit stelt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Strafvervolging wegens fraude of uitsluiting bij het Staatsziekenfonds, SZF, is onnodig. De zaak is voldoende afgehandeld.

Mansaram, broer van coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram, heeft immers in het openbaar moeten toegeven verkeerd te hebben gehandeld. Hij mag SZF-dienstverlener blijven. “De persoon heeeft de durf gehad om publiekelijk aan te geven dat hij fout is geweest. Ik denk dat het een zeer zware straf is en dan kan je een generaal pardon geven”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd.

De zaak wordt dan ook als afgehandeld aangemerkt. Mansaram heeft volgens het SZF op eigen houtje cliënten overgeschreven naar zijn bestand. De bedoeling was kennelijk het dienstencontract veilig te stellen. De arts werd gedwongen het contract op te heffen. Zus Sharmila sprak van een hetze, die niet meer was dan een reactie op een corruptieonderzoek dat ze begonnen was bij het fonds.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Ja ja en zo worden de grote boeven altijd de hand boven het hoofd gehouden.
  Gelukkig gaat niet de minister over vervolging maar Jusititie. Dus OM doe je werk en laat de rechter een uitspraak doen.


  Maak melding
 2. ha ha ha, ding mang die tja neng yere! het is toch niet te geloven dat de minister deze mening is toegedaan. Het is in suriname hossanna of kruisig hem. De vele mogelijkheden die zich binnen deze 2 uitersten bevinden worden gewoon onbenut gelaten. Nogmaals ha ha ha ha gna gna gna gna


  Maak melding
 3. Vriendjespolitiek en elkaars hand boven het hoofd houden is natuurlijk normaal.

  Zal wel vriend van sandoppie zijn dus,
  ben benieuwd wat gadjet zal doen?


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  Merkwaardig vindt ik deze opstelling van minister Waterberg wel. En niet omdat ik van mening ben dat de heer Mansaram gestraft moet worden. Maar wanneer het zou gaan om een Afrikan-Sranaman, dan merk je hoe sommigen zich neigen te gedragen als tezijn de ‘medogenloze God’ zelf.

  En vooral begrijpt niemand de commotie rond deze zaak nog minder, daar waar eerder een parlementarier, de zus van deze arts, een totaal andere mening of houding op na hield inzake deze kwestie.

  Deze zaak lijkt mij totaal geen verse koffie.

  En hoe staat het met die zaak omtrent die voormalige minister van ‘Openbare Werken, die betrapt werd op op grootschalige corruptie.

  Hoe staat het met die ‘witwas zaak’ omtrent die voormalige minister van Justitie.

  Is hier allemaal sprake van ‘klasse Justitie’ of wat men noemt, enige ‘scheiding der machten’?

  Terwijl die jonge minister van Telecommunicatie, wel direct het veld moest ruimen vanwege haar verjaardag feestje met ’s Landsmiddelen, zonder dat een parlementair onderzoekscommissie haar zegje had gedaan.

  Nogmaals, is hier sprake van ‘klasse justitie’, terwijl de voormalige minister Alibux van Natuurlijk Hulpbronnen, hoe dan ook, wel het gevang in moest, ziek of niet.

  EN HET RARE VAN AL DIE ZAKEN IS DAT GEEN ENKELE VERDACHTE TERUGBETAALD AAN DE STAAT.
  GEEN BOETE, SOMMIGEN GEEN STRAF, GEEN BESLAGLEGGING OP GESTOLEN GELDEN OF GOEDEREN, DUS GEEN TERUGSTORTING VAN WAT GESTOLEN IS VAN DE STAAT, NIET, NIETS, NIETS.

  HET LIJKT WEL EEN ‘VROLIJKE SCHIETTENT’ OP DE STAATSKAS, DE INKOMSTEN VAN DE REPUBLIEK SURINAME, MET ZIJN HOEVEELHEID OLIE-, GOUD- EN BAUXIETDOLLARS.

  Ik bedoel, neem bijvoorbeeld die voormalige minister van Openbare Werken. Die man besteelt de staat als een vuile rat via zijn ministerie en loopt notabene nog vrij rond. Maar bovenal; de partij waar die man vandaan komt, de VHP, doet heel gewoon alsof zij daar niet wakker van liggen. Meer van: “Hij heeft gedaan wat wij als VHP-er van hem verwachtten te doen t.a.v. de partijkas en nu indekken die zaak en sluiten”.

  En die andere van ‘het witwassen’, loopt ook nog vrij rond en wordt benoemd tot beleidsadviseur. Weer een andere wordt veroordeeld wegens aanranding en wordt vervolgens gekozen tot Parlementsvoorzitter, ‘De Voorzitter van het Zootje’ dus.

  En een president van de Republiek, die met zijn door haat verzwaarde emoties, achter een NDP- Voorzitter aanholt, om hem hoe dan ook berecht te krijgen, terwijl jan, piet en allemaal, als dood normaal maar blijven grijpen naar wat er maar te grijpen valt uit staatsfinanciele-reserves. En niet een enkele ziet het regenwater komen, elk jaar weer.

  En dit is wat je krijgt wanneer je politici belast met een land, die zij op 25 november 1975 liever NIET onafhankelijk hadden gezien.

  En morgen zijn het deze zelfde ‘vreemdelingen’ die zullen roepen van: “zie je wel, nu krijgen wij als tegenstanders van de onafhankelijkheid van Suriname, toch eens eindelijk ons gelijk, “Suriname had niet onafhankelijk moeten worden, zie je wel’.

  Maar wij als volk zeggen: Desire, voor mij part, pak je de boel weer terug!!!


  Maak melding
 5. Hahahaha dit is Suriname ten voeten uit!!!!!!
  De minister die op de plaats van de rechter gaat zitten om te bepalen of iemand al dan niet genoegzaam is gestraft en of die straf zwaar genoeg is………Het wordt alsmaar erger in Su….De broer van een parlementarier eiste ook (zonder tussenkomst van de rechter)van een chinezewinkelier geldelijke vergoeding voor het neerschieten van een familielid.Een bekende mini-ster is ook in opspraak geraakt voor het “helpen” van zijn neefje…. ALL-IN-THE-FAMILY


  Maak melding
 6. Denk aan 25 feb.80.dan was het: You can run but you can’t hide.

  Met grote dank aan de bevolking…dus zo zal alles uit de schurken woning gehaald worden..van fourwheel tot bankstel.

  Schurken moeten zwaar gestraft worden, men moet genadeloos tegenover deze mensen zijn.

  Dit omdat: zij de vooruitgang(ontwikkeling) van de bevolking beperken of zelf vernietigen.(het wordt ontnomen)


  Maak melding
 7. Mensen jullie hebben het heel goed gezien!!!
  Sarmila is bij der stiefvader op de schoot gaan zitten en heeft heel lief gevraagd om deze zaak te regelen voor haar broertje “Aniel de dief”
  En dat heeft papa wel even geregeld .En zo zal hij nog veel moeten regelen zolang hij wil zitten op een stoel in een coalitie want anders gaat hij het niet kunnen net als de rest van deze “front”


  Maak melding
 8. Zo zie je he…..
  Jullie surinamers hebben dit zelf gewild.
  Ik bedoel zij die op die ouwe troep hebben gestemd.En nu kunnen jullie alleen maar klagen en staan kijken hoe de staatskas daadwerkelijk wordt leeggehaald.Een mini-ster van justitie die nu zijn gore bek moet opendoen,zegt helemaal niets.Een lelijke president die een ieder laat grabbelen en uit verveling straks alles wil verhalen op 08 december.
  Zijn we blind geworden in Su.?
  Laten we straat op gaan en dit zootje naar huis sturen.Als deze grappenmakers aan blijven zitten,zijn wij straks allemaal de lul.Mensen oeng drai anoe pari a boto.
  Gooi het roer om.

  Na mie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES