dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentNick en Simon veroveren Suriname

Nick en Simon veroveren Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Volendamse hit-duo Nick en Simon zijn bezig Suriname te veroveren. Het duo scoorde er al een nummer 1-hit met Steeds Weer en vrijdag gaven ze in Paramaribo een uitverkocht optreden voor 1.000 mensen.

Het duo zit al vanaf woensdag in Suriname.”Je weet niet wat je ziet, we worden hier praktisch belaagd”, aldus Nick Schilder. De twee zijn op de landelijke radio geweest en zelfs het journaal berichtte over het zangduo.

Komende week reizen Nick en Simon door naar Curucao om daar ook een optreden te geven. Ze scoorden in Nederland hits met De Soldaat, Vaarwel Verleden en Steeds Weer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Ik ken ze niet, zijn het paling-boeren..visser’s of zo.

  Hier in holland geen muziek van Suri’s in uit verkochte zalen raar of niet.
  De Radio of T.V. in Hol. laten niks horen of tonen niks…. minachting….. of niet.

  Moet gezegd worden.


  Maak melding
 2. Zo,zo en hier als ze een Surinamer in Volendam zien kijken ze misschien raar om.

  Inderdaad kijk&luister (nr 1) je hebt helemaal gelijk wanneer hoor je iets over een Surinaamse artiest op de radio of zie je er iets van ze op de tv in Nederland?? Alleen negatieve dingen misschien.

  Ik ken die Nick & Simon ook niet en ik wil ze ook niet kennen omdat ik niet van Nederlandse liederen hou.

  Het lijkt wel dat ze in Suriname de aandacht krijgen waar ze zoveel moeite voor doen in Nederland maar het niet krijgen.

  Dus die landen zijn dus nu opeens niet alleen geinterreseerd in drugs,criminaliteit enz maar de mensen hebben dus ook oren om naar muziek te luisteren van een ander afkomst.
  Surinamers en Antilianen zijn toch ook de mensen die overlast zorgen en in achterstandswijken wonen in Nederland, daar zou nooit een optreden georganiseerd worden,ze gaan die buurten zo snel mogelijk en met een grote omweg voorbij en dan gaan ze zelfs naar hun land.


  Maak melding
 3. Kijk & Luister heeft groot gelijk!!!
  Zo gaan Hollanders met andere volken om.

  Het zijn palingboeren, geloof ik. Laat ze gauw vertrekken uit dat land, hun muziek kunnen ze in hun eigen Nederland zelf niet aan de straatstenen kwijt. Ik heb hier nog nooit van ze gehoord. Of denken jullie surinamers dat je in Nederland zo gstvrij wordt ontvangen? Vergeet ’t maar; tenzij ze wat van je moeten hebben (op korte of lange termijn) of je ergens voor hun karretje kunnen spannen als een boerikie.

  Sranangmans, opo oeng ai!!!

  Roy


  Maak melding
 4. Nick en Simon zijn twee bekende zangers uit Volendam. Geheel niet mijn muziek. Echter wel respect voor mensen die muziek maken in het algemeen. Fijn voor de mensen in Suriname dat ze meerdere muzieksoorten hebben om naar te luisteren. Gezien het uitverkochte concert bestaat er toch een soort van basis behoefte aan deze muziek. Jammer dat er zgn Kondremans zijn die zelfs het maken van muziek betrekken bij hun bekrompen denken.


  Maak melding
 5. Tanni (nr.7),

  Je heb wel gelijk wat je zegt alleen vind ik dat je het zou moeten omdraaien.
  Surinamers worden meestal voor drugsmensen , criminelen, oplichters, steuntrekkers enz gezien.In Suriname wordt niet elke Nederlander gezien als XTC-dealer,joint roker,wiet teelt enz. Waarom kunnen ze in Suriname wel normaal mensen mensen van buiten af waarderen om wat ze doen zonder van te voren een oordeel klaar hebben liggen.

  Ok er zijn Surinamers die die boel verziekt hebben maar dat wil nog niet zeggen dat alle Surinamers zo zijn. Wat natuurlijk ook geldt voor de Nederlanders, niet allemaal eten ze paling snap je.

  Draai de boel eens om en zie hoeveel aandacht er wordt besteedt aan Surinaamse artiesten,muzikanten enz die Nederland een bezoekje brengen.
  Als het negatief is is het nieuws want dan is er nog misschien nog wat te verdienen.

  Er zijn genoeg Surinaamse muzikanten die het goed doen en hun liederen zouden zo in de Nederlandse hitlijsten kunnen.Zie jij ze TV??Hoor je er iets over op de radio??Lees je er iets over in de kranten??

  Als die Nick & Simon de surinamers en antilianen zo geweldig vinden dan ben ik benieuwd wanneer ze een optreden geven in Nederland in de wijken waar deze mensen het meeste wonen.

  Ze zijn in Suriname om populariteit te halen en geld te verdienen en niet voor de mensen.Van mij mogen ze naar Verweggistan en daar blijven.


  Maak melding
 6. Sommige Suri’s zeuren teveel. Je had toch ook Trafasie en Doble RR op de nederlandse radio en tv. Dat zijn ook Surinamers en antilianen.

  GOED NADENKEN EN KIJKEN VOORDAT JULLIE ONZIN KRAAIEN!!!!!!


  Maak melding
 7. nr. 9. sapakara… een eeuw geleden….dit is toch geen vergelijk, slaap jij nog in de jaren ’80.

  Jaren 70 gingen Twinkle-Stars en The Cats haast gelijk op..maar die zijn nu allemaal Opa’s >>> kan jij nog of niet aan de jeugd denken smeerlap >>> begrijp jij de wereld anno 2007 nog. soso dong..jammer jammer.


  Maak melding
 8. Mensen,wat is dat nou????
  Nederlandse artiesten hebben het altijd goed gedaan bij de Surinamers in Suriname
  bv:The Cats,George Baker Selection,Sandra Reemer,Willeke Alberti,Rob De Nijs, en heel veel anderen,o ja Anneke Grunlo niet te vergeten,mijn moeder heeft nog al hun platen,en is ook naar hun concerten geweest in Suriname.
  Aiiiii bajaaaaaaaa eeuwig oen eh klage,maar weh tang njang ding bakra sukrusani.


  Maak melding
 9. Sapakara (nr.9),

  Ja, die bandjes waren inderdaad op de radio en tv, alleen is het verschil dat die muzikanten in Nederland woonden in die tijd dan kan je er bij wijze van spreken er niet omheen,dus dat is een andere verhaal.

  Het gaat om muzikanten die in Suriname en / of op de Antillen wonen en die Nederland een bezoekje brengen voor een optreden, snap je??

  Toet (nr.11),

  Je hebt gelijk en ik geloof je ook,alleen was dat een andere tijd,dat was de tijd dat mensen nog nieuwsgierig naar andere culturen waren nu anno 2007 heeft iedereen een vooroordeel over de ander klaar liggen.dat geldt ook voor Surinamers naar Nederlanders toe alleen waarderen Surinamers de muziek van een andere nog en andersom willen ze niet eens naar Surinaams muziek luisteren omdat van te voren al wordt gedacht dat is een bolletjesslikker,snap je wat ik bedoel??
  En dat is jammer!

  En ik weet niet of je het door hebt maar de tijd heeft niet stil gestaan, de Nederlanders denken de laatste jaren zowel positief als negatief hard op over buitenlanders,dus.


  Maak melding
 10. Wat maakt het nu toch uit of ze die muziek leuk vinden of niet? Iedereen voelt toch zelf aan ij of zij leuk vind of niet? Over smaak kan je nu eenmaal niet twisten.

  Je kan toch ook niet verwachten dat iemand alle voedsel even lekker vind als jij? Stel je voor in wat vooer wereld we zouden leven als iedereen alles even lekker en leuk zou vinden.Wat een saaie weereld zou dat zijnç!!


  Maak melding
 11. Het gaat niet om de muziek het gaat erom dat Surinamers anders omgaan met in dit geval Nederlanders, ze ontvangen ze warm,ze accepteren ze om wie ze zijn, ze maken onderscheidt tussen de goeie en de slechte, ze hebben geen vooroordeel van te voren liggen die mensen worden gewoon in hun waarde gelaten en gewaardeerd, het probleem is andersom gebeurd dat niet en in de tijd waarin er nu in Europa geleefd wordt zal het ook niet meer gebeuren ook.

  Biertje (nr.13) heeft gelijk, iedereen houdt van wat anders en je kan mensen niet dwingen om van iets te houden terwijl ze dat niet doen van hun zelf.

  Daarom zei ik IK HOU NIET VAN DIE MUZIEK,ik heb niet gezegd dat hun muziek rommel is want een andere vindt het wel mooi en wat hun troep vindt vind ik misschien weer mooi.


  Maak melding
 12. nr 14. Su. 100% tot duizenden maal, toe gelijk i gham a-tie..jij liegt niet..maar de meesten zijn gewoon blind.(of iets anders)mi no sabie san e pa-sa nanga din.


  Maak melding
 13. Tsja, en steekt er een keer een Surinaamse artiest de oceaan over, blijkt hij cocaine verstopt te hebben in z’n schoenen, hahaha. Sorry hoor maar ik word een beetje melig van dat flauwe, verzuurde, verongelijkte commentaar (nrs 1, 3 en 5). Als ik me zo gediscrimineerd zou voelen als sommige Suri’s in Nederland, zou ik gewoon terug gaan en mijn eigen land opbouwen!
  Er zijn trouwens best Surinaamse bands die succes hebben in Nederland. Een simpele reden waarom het moeilijker is voor hedendaagse Surinaamse artiesten om door te breken in Nederland dan andersom, is dat de Surinamers nog steeds goed Nederlands spreken en verstaan, maar andersom is er vrijwel geen witte Nederlander die Sranang Tongo verstaat. En aangezien de meeste Surinaamse artiesten van nu in het Sranang zingen, zullen ze niet zo snel doorbreken in NL. Er is dus een simpele taal barriere. Niet aan gedacht zeker? Want het moest wel aan discriminatie liggen…
  Als die taal barriere er niet was, dan was bijv. Faya Wowia hier in NL misschien wel net zo populair als Nick en Simon in Suriname ! Ik vind dat persoonlijk een erg leuke band (Faya Wowia), ze hebben nog het enthousiasme van de eerste punkbands in de jaren zeventig (zo springen ze er ook bij!) en de reggae-sound klinkt net zo lekker als Doe Maar destijds. Laten we Faya Wowia gaan pluggen in Hilversum, misschien worden ze wel nummer één in NL ! en niet zo zeiken a.u.b.


  Maak melding
 14. sorry hoor,ik begrijp sommige mensen niet meer.te tegenstrijdig,vooral een bepaalde groep surineds die hier wonen,volgens mij hebben wij nog steeds een hele sterke band met nederland,waarom zou het dan niet mogen,willen jullie dan chinezen en b razilianen die we helemaal niet verstaan?
  phileine


  Maak melding
 15. 2 su

  Ik snap wat je bedoelt,maar hoe dan ook ,maakt niet uit welke tijd,maar Surinamers in Suriname hebben altijd een band met Nederlandse muziek ook nu.Voorbeeld,met de dood van Andre Hazes was ik met vakantie in Suriname er werd heel veel muziek van Hazes gedraaid op de radio,zijn afscheid in de Arena werd ook live uitgezonden,mijn nichtjes en hun vriendinnen hebben zitten huilen als kindertjes,nou vraag ik je…..
  Ik zeg niet dat Surinamers van alle Nederlandse muziek houden,maar toch .
  Wat ik niet snap en nooit zal snappen,is waarom zg Surineds(niet allemaal)zo stom reageren op Nick en Simon,waar bemoeien ze zich mee,ze zitten toch in Nederland?Laat de Surinamers in hun waarden,als ze naar Simon en Nick willen gaan en ga ze niet afzeiken hiero.Eerlijk gezegd ik had nooit van dit duo gehoord hahahahahahah mijn collega hielp me uit de droom en vertelde dat het vrienden van Jan smit waren/zijn door hem zijn ze de muziek ingegaan.Dus dat.

  Hierbij:I Rest My Case.


  Maak melding
 16. Fijn om te lezen dat een aantal van jullie surinamers zo gastvrij en open-minded zijn. Het lijkt wel of jullie hier niets anders doen dan klagen. Ik ben ook geen fan van nick en simon… verreweg niet. Maar smaken verschillen en om je hier nou druk over te maken… vind ik beetje zonde van je tijd…


  Maak melding
 17. Het is niet klagen, het is de dingen zien zoals ze zijn en gebeuren.

  Het gaat niet over hoe de muziek klinkt want de 1 vind het leuk de ander niet.

  Het gaat om het hele gebeuren er omheen.
  Het gaat ook niet om Surinaamse bandjes die in Nederland wonen.
  Het gaat om hoe er wordt omgegaan met Nederlanders die naar Suriname gaan en om Surinamers die naar Nederland gaan voor bijvoorbeeld in dit geval optredens.

  Surinamers laten hun in hun waarden en accepteren hun.
  Andersom niet, er wordt met een grote boog om ze heen gelopen alsof de Surinamers marsmannetjes zijn.

  Er worden lelijke opmerkingen gemaakt en rare geintjes, van te voren denken ze al dat het bolletjes slikkers zijn enz.


  Maak melding
 18. Hoe zal die 100% controle bij hun zijn als ze terug keren??
  Ze komen van de 2 risicolanden,het zijn 2 jongeren dus.

  Of zullen ze in ruil voor handtekeningen binnen 2 seconden door de controle zijn.

  Ik hoop dat het de laatste keer is dat ze Switie Sranang bezoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES