donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePlan kernenergie in Suriname gebaat bij VN-rapport

Plan kernenergie in Suriname gebaat bij VN-rapport

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mei – Het recente klimaatrapport van de Verenigde Naties speelt het plan voor de opzet een kerncentrale in Suriname in de kaart. Dit zegt investeerder Chanderbosch Bisram. Als het rapport kernenergie noemt als mogelijkheid om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, is dat een extra argument om tot uitvoering over te gaan.

De centrale moet komen te staan te Groot-Chatillion, in het district Para, om een aluminiumsmelterij te voeden. Als voordelen zijn genoemd de honderden banen en extra staatsinkomsten die gerealiseerd zullen worden. “Ik vind het geweldig dat zoiets is besloten. Waarom zou de Surinaamse economie achter moeten blijven”, zegt Bisram tegenover de Ware Tijd.

Voor Greenpeace is vooral de afvalverwerking zorgpunt. Suriname zou liever kunnen investeren in schone energie. “Het klimaatrapport is absoluut geen vrijbrief om de plannen door te zetten”, zegt Joris den Blanken van Greenpeace. Bisram wil daar niets van weten: “Greenpeace moet zich neerleggen bij het rapport, of zelf komen met alternatieven, of de armere landen helpen die alternatieven te financieren.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Suriname kan nauwelijks haar diesel gestookte EBS centrale beheren c.q. onderhouden, maar heeft ambitie’s voor een kerncentrale.
  Maar goed, ‘na san koni koni lobie, na datie o redie ing tifie’.


  Maak melding
 2. Ik heb eigenlijk geen zin om weer te reageren op het absurde plan van die heer Chanderbosh Biram. Maar, het lijkt mij wel goed om hier even duidelijk te maken dat waarschijnlijk Bisram, maar ook de journalist, het rapport van de VN niet hebben gelezen. In dat rapport staat namelijk niet dat kernenergie DE oplossing voor het klimaatprobleem is. Ook wordt weer duidelijk dat er nog geen goede oplossing is voor het kernafval…en zolang Suriname (de overheid dus) niet eens een goed afvalbeleid heeft….pfffffff…
  Meer weten of lezen over kernenergie en de ongeloofwaardige Bisram-plannen, blader eens door mijn speciale website waarop ik dagelijks bericht over milieu- en afvalbeleid in Suriname:
  http://sranan-news.blogspot.com
  Het is overigens ook kwalijk dat het NIMOS niet helder afstand neemt van kernenergie….en dit is een ”MILIEU-instituut”…


  Maak melding
 3. Mooi idee…. maar bouw dat ding in een van de twee betwist gebieden lijkt mij dan zeer verstandig.
  V.N. >>>>> O.A.S >>>> Betwist gebied.


  Maak melding
 4. Kernenegie in Suriname@#$%^^&
  Zijn julie now gek geworden?
  weten julie wel wat dat allemaal gaat kosten?
  Wie gaat er voor het onderhoud betalen?
  Wat gaan we doen met het radio actief afval?
  We kunnen niet eens goed omgaan met het gewoon huisvuil laatstaan Radio actief aval.
  En dan nog de vraag welke verzekerings maatschappij bereidt zal worden gevonden om dit project te verzekeren.

  Waarom wordt er niet gesproken over zonne en Wind energie . Dat Blijkt Goed te werken in europa en in delen van de vs.

  Men moet eens goed gaan nadenken waaraan men wil beginnen.


  Maak melding
 5. Geweldig nieuws voor het arme volk in Suriname.

  Met veel goedkope energie kan de economie geweldig groeien en kan men zich van de ketenen van het Neo-Kolonialisme bevrijden.

  Suriname zal het voorbeeld worden voor de arme landen hoe men zich van uitbuiting kan bevrijden.

  Een moedig initiatief dat ondersteunt moet worden.

  De meest geavanceerde nucleaire technologie van SIEMENS (Generation IV) in Suriname realiseren zal een geweldige economische ontwikkeling voor de Derde Wereld realiseren.

  Voor diegene die Greenpeace als richtlijn en afscherming van hun eigen onkunde gebruiken hieronder een statement van de oprichter van Greenpeace.

  Het gaat hier om schone (Greenpeace) energie voor Africa.

  A surprise ending makes the clear case that environmentalism is genocide. In a visit to an African clinic, just a few miles outside the plush meeting halls of the UN’s Nairobi conference on climate change, we see the real meaning of the solar power myth. In a building with only a solar panel to supply its electricity, health workers must decide whether to turn on the lights, or the tiny refrigerator used to store vaccines and medicines.

  The documentary’s closing words come from ecologist Dr. Patrick Moore, a co-founder of Greenpeace, who left that movement in disgust: “The environmental movement has evolved into the strongest force there is
  for preventing development in the developing
  countries…. I think it’s legitimate for me to call them ‘anti-human.’

  Suriname is dus gewaarschuwd voor milieuvrienden met dubbele agenda’s. Ik ben bestuurslid van een Stichting ter bescherming van het Milieu.

  Suriname moet er wel op letten dat deskundigen ter zake kernenergie de discussie op een heldere en rationele basis voeren met de belangengroepen in Suriname.
  Het gaat om werkgelegenheid voor duizenden in Suriname.


  Maak melding
 6. Geweldig! Een Kerncentrale in een land wat niet eens begrip heeft wat de functie van een swamp is en daardoor tot aan de nek ik het water staat! Waarschijnlijk is de keuze voor een kerncentrale de snellere weg naar de ondergang van een mooi en indrukwekkend (gezond) stukje aarde. Nieuwe arbeidsplaatsen en geld kunnen dit nooit goedmaken.


  Maak melding
 7. Chanderbosch Bisram als je denkt dat je gelijkt hebt moet je het doen. Weet je nog toen ze aardolie voor het eerst vonden in Suriname. In Nederland zeiden ze het is ijzeroxyde. Was het niet Eddy Jahrap dat het met Suriname nu beter gaat. Was het niet Wijdenbosch dat Staatsolie wou verkopen aan die buitenlanders. Dus weg met al die buitenlandse bedrijven. Over uitstoot van broeikasgassen moet VN zijn mond houden, is het niet Europa en Amerika die de wereld vervuilt. Chanderbosch Bisram ik wens je veel geluk!


  Maak melding
 8. deze regering denk alleen maar naar geld, zodat ze meer geld in hun zakken kunnen stoppen, ze denken niet naar de veiligheid van de mensen, ze hebben geen iedee waamee ze bezig zijn. ja de meeste hebben een lage opleiding.


  Maak melding
 9. Hallo?? Half de wereld probeert zoveel mogelijk alternatieve energie te promoten en Suriname niet? Ik weet niet hoeveel zonuren zij daar hebben, maar toch veel meer als hier in Belgie en Nederland. Dat de regering geen investeerders zoekt voor deze technologieën! Hier bij ons spreken ze over een terugverdientijd van 10-12 jaar als ik me niet vergis! In Suriname moet dat veel sneller zijn gezien er veel meer zonuren zijn dan bij ons.


  Maak melding
 10. Suriname en Kernenergie ? is dat serieus ?
  Er branden in sommige wijken is Su geen eens licht om bepaalde tijden.. en dan n kerncentrale beheren? .. ben benieuwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES