Suriprofs sparren met Jong Oranje

8

Jong Oranje speelt in de aanloop naar het EK, dat van 10 tot en met 24 juni in Nederland wordt gehouden, een bijzonder oefenduel. Het keurkorps van bondscoach Foppe de Haan speelt op 26 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam tegen de Suriprofs. Het duel begint 20.45 uur en wordt live uitgezonden op Tien meldt Telesport.

De Suriprofs, een verzameling van in Nederland en elders in Europa actieve Surinaamse profvoetballers, spelen elk jaar een wedstrijd voor meerdere goede doelen in Suriname. Normaal gesproken is de kampioen van de Jupiler League de sparringpartner, maar nu deed zich de mogelijkheid voor om tegen de jeugdinternationals te voetballen. De KNVB zocht nog een tegenstander voor Jong Oranje en de Suriprofs speelden daar handig op in.


8 REACTIES

 1. Suriprofs vs Oranje(jong): Wanneer zal mijn droom uitkomen? Surinames deelname aan een WK! Zal ik dit nog meemaken of is dit een utopie! Wie kan mij vertellen wat de voornaamste reden is waarom nederlandse suri’s niet mogen uitkomen voor het surinaamselftal. Is dit discriminatie, heeft het te maken met de dubbele nationaliteit. Het is na 30 jaar nu wel duidelijke dat onze jongens in Suriname het niveau niet aankunnen. Het is een grote voetbal rommel ind suriname. Surinaamse voetballer zijn niet gedisciplineerd, hun voeding is slecht, fisiek zijn ze heel matig, een lichte schouderduw en ze liggen op de grond. Het surinaamse voetbalprobleem is een mentaliteits probleem. De trainers in Suriname hebben niet de inborst, om professioneel een team aan te pakken. Het geloof en de bezetenheid om internationaal door te breken, leeft niet bij de voetballers en trainers in Suriname. Qua samenspel en tactiek, hebben ze er ook geen Kaas van gegeten. Ik wil niet negatief overkomen, maar de vraag is of wij SURINEDS, hier iets aan kunnen doen??? Stanley Menzo, HELP ONS!!!!


  Maak melding

 2. De vraag van de vorige schrijver is een open deur. Wij, surineds, zijn slechts welkom in Suriname om vakantie te vieren. Maar daar twijfel ik ook aan. Alles op het gebied van deskundigheidsoverdracht of deelnemen aan de ontwikkeling van Sranang is niet aan ons gegund. Ik vind dat wij ons liever kunnen bezighouden met het investeren in ons zelf en vooral in onze kinderen in Nederland.


  Maak melding

 3. IK vind je wel een beetje negatief, Maikel
  jij praat zeker niet uit ervaring maar horen zeggen waarschijnlijk.
  Volgens mij draait het allemaal om geld, geen geld geen basis en of top voetbal, ik vind dat ze goed bezig zijn in Su. ook met behulp van de FIFA hebben ze een jeugdplan lees competitie.

  van: U 9 (jaar) tot U 20 is nu goed geoganiseerd, en spelen redelijk, ook hebben wij meer dan 60000 braziliaanse Suri s, hun kinderen worden Surinamers die met hun geboren tallent, het nivau een duw kunnen geven.
  kijk ff op http://WWW.SVB.SR

  Psssst Surinamers in Ned hebben op papier geen dubbel nationaliteit dus kunnen ze niet voor Su. uit komen.

  BANO: AMSTERDAM


  Maak melding

 4. Jammer, jammer. Vroeger werden de Suriprof wedstrijden op de maandagavond gespeeld.
  Vorig jaar , voor het eerst werd de wedstrijd op de zondagmiddag gespeeld. Wat een feest was het voor mijn zoontje en neefjes dat ze eindelijk mee konden en daarna nog volop van de zondag konden genieten en weer op tijd naar hun bed konden gaan.

  Gezien het late tijdstip zit het er dit jaar niet in. De volgende dag is het weliswaar zondag (1e pinksterdag notabene) maar ja.

  Het zullen wel weer de financiele belangen van dhr. de Mol zijn die gediend moeten worden.


  Maak melding

 5. Uhm meneer Bano, volgens mij hoef je volgens de regels van de Fifa geen dubbel paspoort te hebben om voor je moederland uit te komen, in dit geval dus Suriname.
  Als een speler een verleden heeft, een achtergrond ( ouders, familie afkomstig) met suriname mag hij hier voor uitkomen.
  Kijk maar naar Jamaica die haalde ook spelers uit Engeland die een jamaicaanse achtergrond hadden, om voor de nationale ploeg te spelen.

  De politiek in Sur is gewoon dom bezig, en moet zich hard maken hiervoor vind ik. Alleen al deelname zou enorm goed zijn voor het Land.

  M


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.