dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil Jetinvestment in onderhandelingsteam

Suriname wil Jetinvestment in onderhandelingsteam

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – Het in Londen gevestigde investeringsadviesbureau Jetinvestments is gevraagd om Suriname bij te staan in de onderhandelingen over bauxietexploitatie in West-Suriname. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Jetinvestment heeft al ingestemd omwille van Suriname’s toekomst.

Die zal voor een belangrijk deel bepaald worden door de uitkomst van de onderhandelingen. Jetinvestment dat geleid wordt door Surinamers is voorstander van duurzaam resultaat. “Onze mening gaat niet veranderen. We moeten als Staat participeren in de deal en daarnaast moet ook een complete reset komen van ons hele businessmodel”, zegt Chandi Jethu van Jetinvestment tegenover de Ware Tijd.

Het enthousiasme zit er des te meer in daar Rusland reeds bewezen heeft het over een andere boeg te willen gooien. “Ik denk wel dat we voor het eerst een minister hebben die niet bereid is als een slaaf de multinationals te volgen. En dit moeten we toejuichen. Wij van Jetinvestment hebben een hele tijd hierover gesproken en nu ik gevraagd wordt een bijdrage te leveren, kan ik geen nee zeggen, zeker niet tegen deze minister,” aldus Chandi Jethu.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Prachtig resultaat. Hulde aan Rusland om Surinamers met het hart op de juiste plek er bij te halen. Natuurlijk zullen er enkelen zijn die dit initiatief niet toejuichen, maar daaraan moeten de positieve krachten in de Surinaamse Regering zich niet aan storen…..


  Maak melding
 2. Dit geeft een goed gevoel.De inzet van s’lands kinderen die zich bewezen hebben en waarvan ik overtuigd ben dat zij (de gebroeders Jethu) zich maximaal zullen nspannen om het maximale voor hun geboorteland eruit te halen.

  Hopelijk zijn er geen politieke gasten die zich er zodanig mee wensen te bemoeien om weer eens voor eigen zak voor elkaar te krijgen.Dus meneer Rusland vaar uw eigen goede koers en laat U niet beinvloeden door types á la Somohardjo en Brunswijk (Cairo issue)die niet in landsbelang naar eigen belang handelen.

  Hoe bvaak huurt SME geen buitenlandse expertise in (vreemde deals) terwijl er zat capabele landskinderen in SME en daarbuiten rond lopen die niet besmet zijn door de SME politiek en ECHT ZAKELIJK kunnen/willen handelen.

  Heren Jehu en hr Rusland. . heel veel succes om nu een seen fatsoenlijke deal voro het land af te sluiten en niet de deals á la Rosebel en weet ik al niet meer.

  God bless SME


  Maak melding
 3. Dat vind ik ook prima.
  eigen zaken doen en niet maar steeds naar hollanders omkijken of amerikanen.
  zij hebben met hun zgn wijsheid en koppigheid zoveel ellende veroorzaakt dat je als blinde zelfs dat kan meemaken en “ontdekken”.
  je wordt steeds belazerd en dat lijkt het credo van de huidige economie te zijn. letterlijk de een zn dood de ander zn brood, en dan wil men je lett. en fig. dood
  interesseerd die gasten geen ruk.
  Go for it Guys, ik kom binnenkort naar Su om mn bijdrage te leveren en laat alles(warm water, zgn vrijheid, zgn verzorgingsstaat, zgn democratie en ook racisme , vriendjespolitiek, belazerij, manipulatie, achterhouden van de ontwikkleing van allochtonen, heel makkleijk blij achter me. als andere surineds het daar niet met me eens zijn zit ik ook niet mee.
  Wiens brood men eet……..
  vul maar in.
  ook komen sommige van het platteland en hebbn pas hier enkele”moderne ” dingen gezien. maar ik ken Su al vanaf de 60er en 70er jaren en het was great, laat mij dat maar zeggen.
  Suri was een soort Zwitserland van de Caraiben en ZD Amerika. onze medicijnen kwamen uit europa, m,aar je als je kolonie bent gaat dat ook niet anders.
  alleen heeft ptata weinig tastbaar achtergelaten(infra enz). maar ja we moesten leveren.
  er is zelfs geld opgehaald voor watersnoodslachtoffers uit de jaren 58. en namens de RK kerk.
  Nu moeten we onze eigen boontjes doppen. Mensen begrijp nu een sdat Su pas nu onafhankelijk is.
  Monie keba, paisa na hai.
  Soema no wroko ;long langaten gwe na ptata(credo jaren 70+).
  en zo gaat dat,
  It comes and goes, eens een held daarna een speld.
  en trouwens” everyhing that goes up has some day come down”.
  Mensen have fun en met peace.
  ommoe


  Maak melding
 4. Wat ben ik blij dit te horen,
  eindelijk wordt er wardering gegeven aan de Surinamers buiten Suriname die het goed menen met het land.
  Ik hoop niet dat Jethoe een visum nodig heeft om suriname binnen te komen.
  Wanneer volgd de wardering voor alle surinamers in het buitenland, om tegen hun te zeggen dat jullie geen visum nodig hebben om Suriname binnen te komen.
  Pas dan is het juist.

  Ik heb al een hele tijd zitten schreeuwen, geen uitverkoop.
  50-50 in alles.

  Barca


  Maak melding
 5. Ik ben realistisch! De deal zal misschien beter worden geregeld, maar ik wil erom wedden dat het niet veel beter zal zijn.
  Jet Investment zal ook aardig wat kosten.
  Ik weet hoe het is toegegaan om de Delfstoffen Overeenkomst (Mineral Agreement) van Golden Star en Cambior tot stand te brengen.


  Maak melding
 6. Eidelijk een verstandige keus van deze regering Om ook wat Internationale kundigheid van Surinaamse afkomst te gebruiken. Die jongens zijn zeer bedreven in economische prospects.
  Hopelijk doet Su nu ook een beroep op andere Sabimangs in engineering, wetenschap, landbouw en veeteelt. Je krijgt meer kwalitiet, betrokkenheid en het is ook nog een stuk goedkoper, dunkt mij!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES