maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandHennah Buyne volgt Ahmed Aboutaleb op

Hennah Buyne volgt Ahmed Aboutaleb op

-

Does Travel - naar Suriname

De PvdA in Amsterdam heeft een opvolger gevonden voor de functie van wethouder werk en inkomen, educatie, jeugd en diversiteit en grotestedenbeleid. De Surinaamse Hennah Buyne (55) volgt, als het aan de PvdA ligt, Ahmed Aboutaleb op, die staatssecretaris van Sociale Zaken in het nieuwe kabinet is geworden.

Buyne is geboren in Paramaribo. Ze kwam op haar negende naar Nederland en studeerde rechten. Ze is sinds 1993 lid van de PvdA en is lid van het presidium van de partij. Buyne is sinds dertig jaar werkzaam in de rechterlijke macht, onder meer als rechter in Groningen en Amsterdam. Momenteel is Buyne raadsheer bij het gerechtshof in Arnhem.

De Amsterdamse gemeenteraad spreekt woensdag over de kandidaat. Dat heeft de fractievoorzitter van de PvdA Manon van der Garde zondag laten weten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Sorry hoor harold maar ik denk niet dat dit goed nieuws is, integendeel:
  ik denk niet dat deze mevrouw het beleid in deze functie zal kunnen uitvoeren.
  Aboutalem heeft dat ook niet kunnen waarmaken.
  En bovendien moeten wij surinamers nog integreren.
  Ik ben benieuwd!

  a tang so


  Maak melding
 2. Ook van mijn kant een welgemeende felicitatie.
  Maar….. mevrouw Buyne pas op voor de tarantulas en figuren die een dubbele agenda op na houden. Gezien Uw CV en ervaring ben ik van overtuigd dat u raad weet met zulke kraboe’s.Go for it.


  Maak melding
 3. Tupatu worden we, om niet, aan de schandpaal genageld en toch we el.

  Het lijkt mij bovenmenselijk om onder deze druk te staan. Dit lief landskind zal ook meer dan binnenste buiten worden gekeerd en o wee je gebeente.


  Maak melding
 4. Hoezo nu al felicitaties aan mevrouw Buyne.
  Komende woensdag wordt er door de Amsterdamse Gemeenteraad gesproken over deze kandidate. Ze is dus nog geen opvolger van Aboutaleb.
  Ai baya, begrijpend lezen komt weer om de hoek kijken.


  Maak melding
 5. Mevrouw Buyne,
  geen felicitaties maar een welgemeend dankuwel dat u bereid bent een stap terug doet om deze zware klus te klaren. Voor zover ik weet bent u, na de heer Goncalves, de 2e Raadsheer van Surinaamse afkomst. Met uw kwaliteiten en achtergrond had een plaats in het kabinet u niet misstaan.


  Maak melding
 6. RECTIFICATIE!
  Dit is een rectificatie op reactie nr 5, waarin ik mevrouw Buyne, na de heer Goncalves, de 2e Raadsheer van Surinaamse afkomst noem. De heer Goncalves heeft namelijk bij het Gerechtshof te Den Haag gewerkt in de functie van Procureur Generaal en niet als Raadsheer. Als ik mij niet vergis is mevrouw Buyne dus de 1e Raadsheer van Surinaamse afkomst in Nederland. Daar moet iedereen die een beetje Surinaams bloed door zijn aderen voelt stromen, trots op zijn.


  Maak melding
 7. reactie van nummer 3: misschien is deze functie voor jou weggelegd, want volgens mij ben jij wel geintegreerd, meneer of mevrouw de Kolibrie.
  Jessica


  Maak melding
 8. Ik huiver altijd een beetje als een Surina(a)mer(se) voor een belangrijke politieke functie wordt gevraagd.Nog even de geloofsbrieven afwachten,zou ik zeggen,voordat mijn stemming in een hoera-tsoenamie uitbarst.Kent u de kwestie E.Rozenblad,T.Oedraisingh-Varma en Ph.Bijlhout nog?Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!Spannend.


  Maak melding
 9. mevr.Buyne; PVDA had jou met je kwaliteiten opleiding en ervaring tot staatsecretaris moeten maken i.p.v een v.d 2 As. wat ze nu doen is een doekje voor het bloeden om de domme surie,s toch als stemvolk te behouden,waarom mogen wij ook geen 2 paspoorten houden,komt door den Uyl die bang was dat suriname zou leeglopen,ik wil mijn sur. paspoort erbij en ik stem niet meer voor pvda,eerst een surinaamse minister op de lijst.


  Maak melding
 10. Is wel leuk om te horen dat een Surinamer iets te vertellen zal hebben alleen vind ik dat als Nederland mij zo hoog heeft zitten dat ik dan zeer zeker heel voor Suriname in Suriname zou kunnen betekenen.

  Ik was dan terug gegaan om er voor Suriname veel te kunnen betekenen,maar gefeliciteerd alvast.


  Maak melding
 11. Geachte mevrouw Buyne,

  Aan de reacties te zien op uw benoeming als wethouder, zijn zowel autochtonen als allochtonen positief gestemd. Maar in uw komende bestuurstermijn zal u moeten aanttonen, dat u méér dan alleen een troetelturk bent. Wij Amsterdammers van allochtone afkomst zijn kritisch, en wensen niet slechts te eten wat de nederlandse pot – ‘Ik bid nie vur brune bone’, zei Bartje al in lang vervlogen tijden – verschaft. Ik zie de zogenaamde multiculturele samenleving als een grote tafel waar merendeel autochtonen aan zitten. Het nationale gerecht van Suriname Pom wordt in het midden van de tafel gezet met de opmerking: bedien u zelf. De beste en grootste stukken Pom gaan naar de Nederlanders, en voor de allochtonen rest slechts ‘krab pattoe’. Allochtonen zien het als uw taak deze metafoor aan de Nederlanders uit te leggen.

  In de afgelopen tijd zijn een drietal ‘kunstwerken’ in Amsterdam onthuld, die, om het eufemistisch te stellen, niet de goedkeuring dragen van een grote groep Amsterdammers, namelijk de allochtonen. In de eerste plaats heb je in Amsterdam Zuidoost het beeld dat Anton de Kom dient voor te stellen, ‘de gegoten slaaf’. De Kom was een heldhaftige erudiete persoonlijkheid, en is ook niet als slaaf geboren. In Suriname is de Universiteit naar hem vernoemd. In de VS wordt dominee Martin Luther King met een nationale feestdag geeerd, en niet met een op ‘Uncle Tom’ of ‘Kunta Kinte’gelijkend beeld. Wat men met de beeldvorming van Anton de Kom in Zuidoost heeft gedaan, is hetzelfde als rechter Buyne met ontblote borsten in rietenrokje op de site van de PvdA als nieuwe wethouder voorstellen.

  Het kunstwerk de ‘vrijheid van belediging’ ter ere van Theo van Gogh. Astrid Essed heeft een uitstekend stuk hierover op Waterkant.net geplaatst, die hieronder als bijlage is weergegeven, en waar ik mij volledig bij aansluit. De leuteraar Theo van Gogh wordt tot nationale held opgewaardeerd en een hele groep medelanders wordt beledigd, omdat een van hen het gewaagd heeft, Theo van Gogh bij het grof vuil neer te zetten.

  Het laatste kunstwerk dat opschudding heeft veroorzaakt is het monument ter ere van Gerard Reve, die nu reeds vernield is. Die vernieling is slechts de uiting van het feit, dat de politieke elite de bewoners het ‘kunstwerk’ opgedrongen heeft. Het lelieblanke Amsterdam uit de Avonden van 1948, is getransformeerd tot het veelkleurige Amsterdam 2007. Die transformatie kon Gerard Reve niet accepteren, en gaf voeding aan zijn racistische uitingen. Hij ontvluchtte Amsterdam en vestigde zich in Vlaanderen. Toen uw partij-iconen Joop den Uyl en Jan Pronk uw voormalige moederland in het ongewisse avontuur van soevereiniteit stortte, en de stroom Surinamers richting Nederland op gang kwam, meende Gerard Reve het nederlandse volk in dichtvorm(bijlage 2) te moeten waarschuwen. Vindt u niet, dat ‘Voor eigen erf’ sterke overeenkomsten vertoont met Filip de Winters credo ‘Eigen volk eerst’, en dat een beeld voor de homosexuele racist niet past in een multicultureel Amsterdam?

  Wat is uw mening omtrent deze zogenaamde kunstwerken, die bij de allochtonen veel stof hebben doen opwaaien? In de komende tijd zal ik middels open brieven aan u op het ‘worldwideweb’, onderwerpen aansnijden, die uitermate gevoelig liggen bij zowel autoch- als allochtonen. Om te zorgen dat dit geen vrijblijvend karakter zal dragen, zal ik de aan u gerichte brieven tevens aanbieden aan allochtone sites als Waterkant. Het ligt aan u of deze exercities in kleur bekennen worden, omdat over het algemeen de Nederlanders de balk in eigen ogen niet wensen te onderkennen.

  Hoogachtend,
  Marco Raúl Yard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES