zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAangehouden Surinaamse politieagenten vrijgelaten

Aangehouden Surinaamse politieagenten vrijgelaten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 mrt – De vijf politieagenten die verdacht worden van mishandeling van arrestanten, zijn in vrijheid gesteld. Dit meldt de Surinaamse Politiebond, SPB. Weliswaar wordt het strafrechtelijk onderzoek voortgezet, maar de rechter zal zich gedwongen de vijf heen te zenden. Er zijn tegenstrijdige verklaringen afgelegd door de arrestanten.

Het zou niet duidelijk genoeg zijn of er werkelijk sprake was van mishandeling. De vijf zijn buiten functie gesteld. De vakbond is opgelucht. “Het gedrag van de agenten wordt niet goedgekeurd, omdat buiten proportioneel is gehandeld, maar het is gebeurd uit veiligheidsoverwegingen”, zegt SPB-voorzitter John Telgt. De vijf traden op na vernomen te hebben dat arrestanten een uitbraak beraamden.

De arrestanten, ondergebracht op het politiebureau Geyersvlijt, zouden ook van plan zijn een vuurwapen te gebruiken. Uiteindelijk werden drie messen gevonden, maar geen vuurwapen. Enkele arrestanten werden aan de tand gevoeld. Minister Santokhi van Justitie & Politie had het optreden afgekeurd, omdat geweld hooguit gebruikt mag worden bij aanhouding als dat nodig is.

Volgens de SPB moeten de autoriteiten omzichtiger te werk gaan. Onder meer moet rekening worden gehouden met de werkdruk. Bovendien krijgt een politieman een maatschappelijke last te torsen als hij opgesloten is geweest met criminelen om die dan weer te moeten tegenkomen als hij in ere is hersteld. ”Het is begrijpelijk dat het gezag en werk van zo een agent beïnvloed worden”, aldus Telgt.

opening
Fernandes Express
BODO Party

13 REACTIES
 1. En what about de agent die na de dodelijke aanrijding van Dundlee Muskiet een valse verklaring had opgemaakt alleen om het neefje van de buurtmanager van Paramaribo te vrijwaren van schuld. Is deze agent reeds aangehouden of ontslagen, of mocht hij uit ‘veiligheidsoverweging’ deze valse verklaring opmaken ?
  Of die politie inspecteur van buro Keizerstraat die expliciet opdracht gaf om Chinese bestuurders van voertuigen (met of zonder rijbewijs) die in de fout gingen niet te bekeuren !

  Venetiaan is gewoon een ordinaire despoot, die z’n mannetjes en zetbaasjes de vrije hand geeft om te doen wat men wil.


  Maak melding
 2. SPARRO ik vind jou conclusie onterecht ga maar eens als politieman aan het werk dan zal je anders piepen.Arrestanten moeten gewoon zo aangepakt worden want zijn de dezelfde mensen die beroven en vermoorden dus heel goed dat de politie zo optreed ze moeten die criminelen gewoon harder aanpakken


  Maak melding
 3. de heer telg heeft gelijk de criminelen moeten hard aan gepaakt worden.want zo kan het niet door gaan suriname ,elke dag wordt er een roof moord gepleegt.


  Maak melding
 4. Ramon en Bertus,
  Indien je aansluiting wil bij de rij van beschaafde(?)naties,zul je op zijn minst de internationale verdragen zoals “mensenrechten” in aanschouw moeten nemen.Crimineel of niet,verdient ongetwijfeld evenzo een humanitaire behandeling.(Zie Geneefse Conventie).Ik geef toe:”Het is op eieren lopen”,maar toch!Want morgen zit jij in de beklaagde bank!We hebben relatief gezien niet zo lang geleden hele bizarre toestanden meegemaakt waar het respect voor de menselijkheid met voeten werd betreden,toch?


  Maak melding
 5. als de arestanten criminelen en boeven bendes zijn, dan spreek het voor zich dat agenten zich heerlijk uitleven op hen, omdat ze ook niet poes lief zijn, maar onverweerbaren burgers die niets hebben gedaan en kort en klein worden geslagen, moet er wel eerst een reden zijn… en agenten willen wel zo serieus genomen worden, ik vind het helemaal niet erg als de parlements leden binnenkort kort en klein worden gemaakt, want zij geven aanleiding dat agenten zich misdragen omdat zij zelf het verkeerde voorbeeld in de surinaamse maatschappij geven…………….


  Maak melding
 6. ramon bedankt voor je reatie,alleen moet je met de jouwe komen en niet reageren op die van een ander lees a.u.b dat stuk van franco mischien zegt dat je wat , en weet
  als jij met een familielid van een politie op de vuist gaat eens, dat je ook de zelfde behandeling van een crimineel krijgt.zelfs een man in een rolstoel werd eens hardhandig aangepakt (achterstaart)ik heb met me eigen ogen eens gezien hoe een agent een bejaarde man met een 1 bij 4 bewerkte zijn gewoon beesten daarom blijf ik uit hun buurt anders


  Maak melding
 7. het is opvallend in paramaribo dat politie agenten geen onderscheid kunnen maken tussen normale beschaafde burgers en criminelen.
  Politie agenten mogen je van top tot teen uitschelden en jij mag omgekeerd niet doen want anders wordt je bont en blauw geslagen.
  Als deze agenten zware criminelen moeten oppakken dan kruipen ze eerder in hun bed want daar zijn ze bang voor.
  Deze zware criminelen moeten wel gewoon afgemaakt worden.
  Door het uiroeien ervan bestaat de kans dat er geen nieuwe de kop uit zullen steken. Maar feit is dat deze gasten beschermd worden door gasten die lekker veilig zijn.
  Degenen die alsgevolg van een roofoverval een naaste familie heeft verloren die kan eerder praten wat ze gemist hebben.En hoe pijnlijk dat is.
  Maar degenen die niemand gemist heeft alsgevolg van een roofoverval die gaan nog altijd pleiten voor mensenrechten organisaties.

  Gewoon deze gasten neerknallen of uitroeien!!! ik hoop dat deze minister het doet tijdens zijn ambtsperiode.


  Maak melding
 8. Als verdachte word je ook zwaar mishandeld. Hoe dan ook proberen ze jou schuldig te maken voor iets wat je misschien niet gedaan hebt. Mogen de politie’s voor god spelen. Ze spelen altijd zo hoogmoedig omdat ze agenten zijn. Ze kunt niks tegen ze beginnen. Geen discussies uitvoeren. Niks. Gewoon je bek dichthouden en antwoorden als er wat gevraagd wordt. Ik hou absoluut niet van Surinaamse agenten. Ze zijn ook niet echt behulpzaam. Onbeschofte XXXzakken.


  Maak melding
 9. MENSEN LEES DIT ARTIKEL (SPARRO)
  DE DADERS ZIJN NOG VOORTVLUCHTIG EN waar zijn de mensen die het hebben over mensenrechten OF hebben alleen de dadersrecht op een eerlijke proces of ook de slachtoffers dus mensen laten we eerlijk zijn

  Auto nog vermist

  Gerechtelijke sectie op het stoffelijk overschot van de 39- jarige Manohar Chedi heeft uitgewezen dat hij door misdrijf om het leven is gekomen, als gevolg van verstikking. Het ontzielde lichaam van Chedi werd maandag 5 maart jl. omstreeks 10.30 uur in de berm langs de Oost-Westverbinding te plantage Peperpot aangetroffen.

  model Toyota Caldina

  Chedi was op zondag 4 maart van huis vertrokken met zijn grijze Toyota Caldina personenauto, kenteken
  94-34 TP en keerde niet terug. Zijn familie deed daarop aangifte van vermissing bij de politie in het ressort Commewijne.

  De auto van Chedi is tot het moment van plaatsing van dit bericht niet teruggevonden kunnen worden. De politie verzoekt in deze dan ook de medewerking van de gemeenschap, ter achterhaling van dit voertuig.

  Vooralsnog is geen aanhouding in deze zaak verricht. Alle informatie die kan leiden tot het brengen van klaarheid in deze zaak wordt ingewacht bij de recherche van Geyersvlijt, telefoon 451163, 450635, of de Centrale Meldkamer, telefoonnummer 115


  Maak melding
 10. oei oei oei suriname, hoe snel gaan we naar vogelvrij samenleven. Niemand wordt bestraft, iedereen liegt, en nu dan ook nog excuses, oei oei oei


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES