dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVeel Surinaamse vrouwen hebben overgewicht

Veel Surinaamse vrouwen hebben overgewicht

-

Does Travel - naar Suriname

Overgewicht en vetzucht is onder allochtonen een nog groter probleem dan onder autochtone Nederlanders. Dat stellen wetenschappers van de Wageningen Universiteit deze week in het vakblad Obesity. Uit onderzoek is gebleken dat Turkse mannen en Surinaamse vrouwen het meeste overgewicht hebben.

Volgens Judith Cornelisse van de vakgroep marktkunde en consumentengedrag heeft de omvang van niet-Westerse mannen gedeeltelijk te maken met hun opvatting over welstand. Wie stevig is, kan genoeg te eten kopen en leeft dus in welstand. Dat idee verdwijnt naarmate het opleidingsniveau stijgt. Cornelisse concludeert daaruit dat hoger opgeleide allochtonen hun traditionele denkwijze over welstand kennelijk bijstellen.

Goed opgeleide allochtonen zijn ook gezonder dan hun laagopgeleide landgenoten. Ook dat verband is er niet voor Nederlanders. Die kunnen in alle lagen van de bevolking waarschijnlijk even goed de weg vinden in de gezondheidszorg, aldus Cornelisse. Om de gezondheid van allochtonen te verbeteren is het belangrijk om te investeren in opleiding, concludeert de onderzoekster.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Wij zijn bestwel tevreden met en over onze overgewichtige Surinaamse vrouwen. Als je met zo een scharminkel komt aanzetten hoeft tenminste niemand aan je te vragen waar jou wederhelft is. Ze staat er als een dijk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES