Korps Politie Suriname nog factor tegen misdaad

7

PARAMARIBO, 2 mrt – Het Korps Politie Suriname, KPS, is nog steeds een cruciale factor in de strijd tegen de misdaad. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Wie anders beweert is een leugenaar of heeft kwade opzet in de zin. Het klopt van geen kant dat politieagenten uit woede over de arrestatie van collega’s niet meer uitrukken bij meldingen van roofovervallen.

Berichten in de media berusten niet op waarheid. Volgens die berichten heeft een serie gewelddadige overvallen, waarbij een burger het leven liet, alles te maken met ontevredenheid binnen het korps. Politieagenten weigeren nog op te treden, omdat enkele makkers zijn opgesloten wegens het mishandelen van verdachten. Als er bij voorvallen geweld nodig zou zijn, zouden de agenten niet meer weten wat te moeten doen.

Santokhi heeft eerder gezegd dat alle schendingen van rechten van verdachten onderzocht zullen worden. Geweld is alleen toegestaan als het moment dat vergt en dat is dan meestal bij arrestaties. Volgens Santokhi valt het allemaal reuze mee. De berichten moeten meer gezien worden als stemmingemakerij. “Het kan zijn dat er hier en daar enkele ontevreden individuen zijn, maar het merendeel blijft bereid zich in te zetten.”


7 REACTIES

 1. Hallo,

  Ik kan mij indenken dat er mensen zijn die het niet coorect vinden dat het gebruik van politiegeweld (monopolie)wordt onderzocht.

  echter een ieder heeft rechten en plichten. Bij zo’n onderzoek zal de politie van schuld worden vrijwaard en de burger vertrouwen scheppen.

  Zet het gebruik van geweld comform de richtlijnen op papier en laat met het toetsen aan de wet- en regelgeving.


  Maak melding

 2. Deze man moeten jullie niet kwalijk nemen..(er is iets duidelijk mis met hem)

  Ik heb hoogst persoonlijk een kennis naar een politiebureau..gebracht wegens inbraak…een Joeka had ingebroken en nog erbij, op heterdaad betrapt door ons(die vent had het heel huis reeds leeg gehaald van kleding tot pan. lepel. bord …enz..enz..gewoon een heel huis leeg geroofd.

  Wat denk jij dat die idioot(politie) ons vertelde….wij wachten rustig af, wij gaan ooit daar de boel in een keer opruimen…Verder niks tot de dag van vandaag.
  Dus laat die man maar brullen.


  Maak melding

 3. De politie is ook bang voor de gewapende overvallers, heb ik gehoord. Als je ze om hulp gaat vragen zeggen ze meestal dat je het zelf moet oplossen. Waarom moet je je leven gaan wagen voor 200 euro per maand. Ze zitten liever op kantoor hun werk te doen.


  Maak melding

 4. `beste medemens van Suriname

  Een kakkerlak of een vlieg,etc..heeft geen recht in een bek van een vogel.Een kind heeft geen zeggenschap boven een oudere individu.Een agent vertegenwoordigd.Ze hebben altijd gelijk,tenzij bewijzen op tafel…….Door onkundig komen er te veel drama en verdriet.Criminelen in Suriname zijn amateurs en er hoeft geen geweld toe te passen.Wij kennen gevaarlijke criminelen dan die in Suriname,maar ze worden aangehouden zonder een scheurtje.Proffessionele opleiding moet komen.Criminelen worden met intelligent manier BESTREDEN.We leven in een moderne tijd.Mr Shantoki gaat zeker ontkennen of rotte appels verwijderen.Acties van Surinaamse kant*politie* blijft amateuristish.Het manier van bestrijden moet een wijziging krijgen of ……Fijne dag verder medebewoners.
  NB:DJOEKA IS EEN SCHELDWOORD,KOELI.


  Maak melding

 5. Misidjan,
  djoeka is volgens mij geen scheldwoord maar een bevolkingsgroep zoals bv aukaners paramakaners etc.
  Echter een neppe djoeka weet dit niet.
  een koelie is ook geen scheldwoord maar was een respectabel beroep.je kan beter een koelie zijn en eerlijk je centjes verdienen dan een djoeka die rooft en verkracht en vermoord!!!


  Maak melding

 6. jongens jongens, in plaats van dat jullie een reactie plaatsen op de website overdat artikel, zijn jullie interessant aan het doen over Koelie en Djoeka, wordt eens volwassen, iemand voelt zich blijkbaar duidelijk aangesproken.

  Om maar een reactie te plaatsen over dat artikel van onze Minister van Just. zeg ik het volgende;

  Inderdaad gebrek aan scholing, samenwerking en maatschappelijke ontwikkeling. Meer valt er niet te zeggen.

  Afz; Sunder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.