maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandMarinemensen boos na incident in Suriname

Marinemensen boos na incident in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Personeel bij de Nederlandse marine is verbolgen over het niet aanpakken van een ‘smokkelende’ officier, terwijl diens helpende mindere wel op rapport is geslingerd. De affaire speelde zich 29 november af op vliegveld Zanderij in Suriname, schrijft het Noordhollands Dagblad.

Daar leende een overste, een Nederlandse defensie-attaché, een boarding pass van een sergeant-majoor en kocht daarmee in de taxfree-zone twee sloffen shag. Dit is ‘oneigenlijk gedrag’. Terug in Nederland werd de sergeant-majoor op rapport geslingerd. Tegen de overste is (nog) geen verder actie ondernomen.

De zaak is ook bekend bij de AFMP, de FNV-bond voor militair personeel: ,,Wij laten het er niet bij zitten. Dit is voor ons niet acceptabel”. aldus voorzitter W. van den Burg. De AFMP-voorzitter:,,het is weer een bewijs dat de hogere leiding bij de marine na alle eerdere incidenten niet in de gaten heeft dat de strengere regels ook voor haar geldt en niet alleen voor het lagere gepeupel. Ik zou zelfs willen zeggen: die regels gelden juist voor het hogere personeel. Van mij mag een officier met een voorbeeldfunctie juist harder worden aangepakt dan een ander die de regels overtreedt.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Hier word je als mens toch moedeloos van. die eindeloze oneerlijkheid. En steeds worden dingen vastgesteld, vaak komen ze zelfs in het nieuws maar er verandert niets.


  Maak melding
 2. Beste mensen,

  Als ik heel negatief ben dan zou ik stellen dat je corrupt moet zijn om tot de hogere leiding te behoren. De eerlijke en integere mensen komen er niet omdat ze niet mee willen doen met het liegen en bedriegen festijn van hun meerdere. Zie de instandhouding van het liegen en bedriegen festijn. Wat dat zijn er anno 2006 nog steeds 2 uitdrukking van toepassing: likken naar boven en trappen naar beneden in combinatie met het gaat er niet om wat je kent, maar wie je kent.
  Weet je wat het zielige is: de mensen in de hogere leiding verdienen veel meer dan het klootjesvolk en toch kunnen ze het zich niet veroorloven om een keer gewoon normaal voor iets te betalen??

  Mvgr,


  Maak melding
 3. Flauwe kul verhaal ! Er is helemaal niets gesmokkeld. De sergeant-majoor nam alleen de toegestane hoeveelheid shag voor de overste op zijn conto mee. Hoevaak wordt er niet taxfree ingekocht en dan aan een ander weggegeven. Dit is nou typisch weer z’n roomser dan de paus verhaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES