donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams parlement: anti-corruptiewet moet nu!

Surinaams parlement: anti-corruptiewet moet nu!

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 dec – Er moet haast gemaakt worden met de invoering van een anti-corruptiewet. Dit stelt parlementariër Kenneth Moenné van de oppositionele NDP. Recente corruptieschandalen waar hooggeplaatste personen bij betrokken waren, bevestigen dat er nog te veel de neiging bestaat om de staat te benadelen. Vanuit de coalitie is steun betuigd.

Nieuw Front-fractieleider Otmar Rodgers wil dat er zo spoedig mogelijk een aanvang wordt gemaakt met de behandeling. Het wetsvoorstel is eerder ingetrokken door de regering, omdat er wat wijzigingen moesten worden aangebracht. De regering deed dit op een moment waarop coalitie en oppositie het eens waren over de inhoud. Dit heeft vooral bij de oppositie kwaad bloed gezet.

Volgens Moenné is de wet van belang omdat Suriname internationaal de status heeft van zeer corrupt land. Intussen is reeds een strafzaak begonnen tegen ex-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken. Balesar wordt verdacht van fraude. Hoewel de meeste medeverdachten er een periode van voorarrest op hebben zitten, is Balesar nooit aangehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Kenneth het is een goed,voorstel dat er een wet gemaakt moet worden voor hoogeplaatste,die bezig zijn met corrupte aktieviteiten,ik heb mijn twijfels,zie je deze regering dat doen,echt niet kenneth,de ministers die duistere praktijken hebben uit gevoerd lopen vrijrond,Bouta heeft het reeds gezegd sluit je die en die op komen er problemen.
    Kenneth houdt jezelf niet voor de gek voor dit voorstel.van deze boeven hoef je het niet te verwachten,misschien van een andere regering
    Otmar rogers look whose Talking,poes-poes e luku merki.

    Akuba


    Maak melding
  2. Balesar is toch niet de enige die zich schuldig maakt aan frauduleuze toestanden?
    Ik wil niet lullig doen hoor, maar met een anticorruptiewet, kun je in Suriname wel bijn de hele regering daar voor de rechter slepen en achter de tralies stoppen, misschien die hele rechter ook wel.


    Maak melding
  3. wijdenbosch moest worden afgezet zodat deze wet kon komen.
    6 jaar later is het er nog steeds niet dus.

    Deze woorden zullen binnenkort weer betekenis hebben:
    Opeenvolgende regimes leverden hun bijdrage aan het scheppen een voedigsbodem voor verzet van het volk door in steeds toenemende mate het nationaal belang ondergeschikt te maken aan hoog opgeschroefde verlangens en belangen in de prive sfeer.Het zaad van het verzet ontkiemde in snel tempo.
    Arbeiders, landbouwers, ambtenaren, jongeren, werklozen,allen gaven steeds meer blijk van hun onbehagen in het wanbeleid.
    In de publiciteitsmedia waren de uitingen van de onlust en wrevel steeds weer te constateren.
    Uitzichtloosheid, gebrek aan vertrouwen, het ontbreken van geloofwaardigheid en gezag dreven duizenden landgenoten het land uit.

    Ga door met dat spelletje, het gaat jullie spijten.


    Maak melding
  4. Ik ben geneigd te denken dat in een rechstaat corruptie niet anders dan een ander misdrijf is en dat betrokkenen zonder aanzien des persoons als elke andere crimineels moeten worden behandeld.
    Het recht voorziet hierin dus is een aparte wet niet nodig.
    Aan de andere kant denk ik; Als men denkt dat een extra wet helpt dan moeten ze dat maar doen. baat het niet dan schaadt het niet. Maar wat zien we nu als resultaat?
    Dit wetsvoorstel wordt alleen maar gebruikt om zaken op te houden. Papieren worden heen en weer geschoven terwijl de corrupten hun gang gaan.
    jammer. het was goed bedoeld.


    Maak melding
  5. met de anti coruptie wet zou je de hele surinaamse regering, directeuren, en besturingsapparaat moeten ontslaan. en opnieuw aannemen.
    en dan niet aannemen via op vriendjes politiek (een dom persoon die de baas is van een paar slimme surinamers) maar de mensen aannemen door middel van een onderzoek op hun kennis. dan komen ze al een STUK verder.


    Maak melding
  6. een anti corruptiewet is geen toverformule , maar wel het begin,tegen alle kandidaat corruptelingen.het wemelt van van ze in alle politieke partijen.
    we lopen wel de kans in de toekomst zonder een groot deel van de regering te komen zitten als deze wet eenmaal is afgekondigd.
    het is wel schandelijk dat het creatief gedrag van topbestuurders deze wet tot een must maakt.
    vanaf het aantreden van genoemde minister was het duidelijk met wat voor soort suriname te doen had .hij genoot toch bescherming ; what the hell !!
    partijbelang heeft altijd zwaarder gewogen dan s’landsbelang .


    Maak melding
  7. mensen geloof me toch er komt geen helemaal enkele anti corruptie-wetgeving in Su.
    als dit toch doorkomt dan betekent het dat
    Santo Boma te klein is .geloof je het echt
    dat degenen die corrupt zijn een wet gaan maken om zich zelf acher de tralies laten
    plaatsen.amehoela .geen van ze kan aantonen
    hoe ze aan zoveel grond,huizen,buitenlandse
    tegoeden etc komen met het salaris (dat overigens bekend is ) dat ze ontvangen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES