Expositie kunstenaar Marcel Pinas in Parijs

2

Vanaf 15 December 2006 tot en met 27 Januari 2007 zal de bekende Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas participeren aan de expositie “Latitude 2006” welke gehouden wordt in het bekende Hôtel de Ville, de burgerlijke stand te Parijs, Frankrijk.

De Latitude 2006 expositie is de vijfde in de serie van Latitude exposities waarvan de eerste gehouden werd in 2002. Bij deze sindsdien jaarlijks terugkerende expositie in Parijs, wordt telkens hedendaagse kunst uit een ander overzees gebied geëxposeerd, en worden de participerende kunstenaars persoonlijk uitgekozen en uitgenodigd door de organisatie.

Het thema van de “Latitude 2006” expositie is de “Terre d’Amazonie” oftewel de landen van het Amazone gebied. Op de expositie zal hedendaagse kunst van verschillende media afkomstig uit de landen Frans Guyana, Brazilië, Colombia, Guyana, Suriname en Venezuela, geëxposeerd worden.

De opening van de expositie geschiedt op 14 december onder de aanwezigheid van kunst critici en de kunstenaars van de “Latitudes 2006” expositie. Suriname wordt op deze expositie vertegenwoordigd door Marcel Pinas, Surinaamse kunstenaar die met zijn cultureel geïnspireerde kunstuitingen ondertussen de aandacht trekt van kunstliefhebbers wereldwijd.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.